Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 403673 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 403673

Odpowiedzi 1660

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Dobra to ja sie spytam jeszcze . Granie mrocznym magiem jak bedzie wygladalo, jakie czary ?

Jesli usuniecie mozliwosc nauki u magow ognia zaklec lodu i przyzwania, to raz ze nie bedzie za malo czarow do gry grajac magiem ognia ? Dwa ,magowie w klasztorze ognia niektorzy beda bezuzyteczni :P

Mroczny Mag do dyspozycji 20 run własnych plus te które znajdzie w grze.
Jest to mocna magia a dodatkowo nagrodzona specjalną rzeczą w rozdziale V-VI
Jesli usuniecie
nie jesli , już usuneliśmy

czary dodatkowe można miec ze zwojów - tych jest do kupienia (drogo :P) sporo a co nie co mozna i znaleźć)
ponadto zrobilismy nauczyciela niezaleznego, który Magów nauczy tego i owego po zrobieniu dla niego dobrego uczynku.
Natomiast sytuacji że Mag Ognia będzie kosił Lodową Falą i czymś tam jeszcze na równi z Dużą Burzą Ognistą czy Deszczem Ognia nie ma. Usunęlismy taką mozliwośc i tyle.
Wybór ścieżki rodzaju magii determinuje wykorzystanie głównych czarów ofensywnych.
A co do Klasztoru - przydział nauki w Klasztorze też zmienilismy.

co do losowości
już kilka postów wyżej było to napisane --- losowość przydziału PN za level zostaje

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Thx za odp czyli mod nie dla mnie :)

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
być może , tyle ze z tymi PN pod koniec to i tak nie bardzo wiadomo co robić... chociaż gracz je zapewne wykorzysta u Vatrasa :lol2:
natomiast PN w grze pozyskuje się tez w inny sposób i uważny i dokładny gracz nazbiera ich wystarczająco dużo aby powetować sobie te 8 nie 10 co jakiś czas ;D

Kingston

Kingston

Użytkownicy
posty104
Propsy4
  • Użytkownicy
nie chcialo mi sie czytac wszytkich storn ale czy mozna w to zagrac juz w pl czy trzeba czakac az tą nowa wersje 1.5 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
nie chciało mi się na to za bardzo odpisać ale odpisze... :lol:
nie istnieje wersja 1.14 PL i nigdy nie istniała

wersje oznaczone 1.5.1 i dalej sa wersjami beta dla testów w pełni spolszczonymi i od poczatku do końca grywalnymi.
wersja dla graczy otrzyma sygnaturę 1.6 PL

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dla ciebie owszem, każdy ma inne podejście :P Dla ludzi taki jak ja którzy maja przed startem gry zaplanowany rozwój postaci do 30+ lvl to nie wchodzi w grę
Ja wiem ze na 3 lvl będę mieć 34 siły skórowanie i 14% w 1h a tu się okazuje ze mogę mieć tylko sile

Nie jestem przeciwnikiem losowości, akcje typu losowe wydarzenie itp są git i nadają klimatu ale losowość nagrody w postaci Exa czy PN wręcz przeciwnie są nie naturalne co na 1 lvl podczas awansu bezi ogłupiał i dostał 8 pn ale jak już na 2 lvl awansował to mu prawie czachę rozjebało i dostał 12

Podobnie ze zwierzętami 2 cieniostwory i co za jednego dostaje 250 a za drugiego 200 bo co? bo ten drugi był kulawy czy jak, mimo ze są takie same :P

To tylko obrazowe przykłady, jednak poco ankieta skoro gracze wybrali ze chcą losowość ale nie pod przymusem wiec opcja podczas instalki czy nowej gry powinna być, chce to mam nie chce to niema.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Thx za odp czyli mod nie dla mnie :)
Do czasu wbicia 25 lvl też tak uważałem  :lol2:
Swoją drogą w II rozdziale mam więcej hp niż Memorius w IV. Tizgar musisz zagrać bo inaczej nie będę miał z kim rywalizować na końcowy lvl   :lol:

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Podobnie ze zwierzętami 2 cieniostwory i co za jednego dostaje 250 a za drugiego 200 bo co? bo ten drugi był kulawy czy jak, mimo ze są takie same

dokładnie tak - i tak też to nam przedstawił MaGoth.

Swoją drogą w II rozdziale mam więcej hp niż Memorius w IV
swoją droga jest możliwe tylko w przestarzałej wersji 1,5.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Majster zagram ale dopiero jak będzie wersja moda zgodne z ankieta czyli taka jaka chcą gracze losowość opcjonalna bo z losowości to i tak niema porównania postaci jeden miał więcej farta drugi mniej niemiarodajne porównanie :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Żaden z testerów po kilkunastu godzinach gry , a na pewno już od II rozdziału nawet się nie zajaknął że mu tam 8 wyskoczyło.
I tak uważam że bonusów z Ksiag , tabliczek, żarcia i podobnych rzeczy jest może nawet za dużo.
Ponadto liczba alternatywnych dróg zrobienia pewnych rzeczy i tak wyklucza mozliwość porównania gracza nawet tej samej gildii i te różnice zacierają się dopiero gdzieś w III jak sądzę rozdziale.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
W sumie to w 1 rozdziale ta losowość PN mi nieco przeszkadzała, ale potem już nawet jej nie zauważałem :D Tak czy inaczej polecam zagrać, w modzie są bardzo ciekawe zadania i dużo pułapek i łamigłówek (np. z przełącznikami). Nowe gildie też całkiem ładnie się prezentują. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W sumie to w 1 rozdziale ta losowość PN mi nieco przeszkadzała, ale potem już nawet jej nie zauważałem :D

Jak w każdym gothicu czy modzie gra po pewnym czasie staje się łatwa  :lol2:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak czy inaczej polecam zagrać, w modzie są bardzo ciekawe zadania i dużo pułapek i łamigłówek (np. z przełącznikami).

Zapraszam wszystkich mięśniaków na Irdorath!  :facepalm:

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Nie tylko Irdorath, Wieże Mgieł są równie zagmatwane. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
dla pewnego utrudnienia wzmocniliśmy część przeciwników , chociaż nie za bardzo.... poza Czarną Ekipą , która w Global jest podzielona na kilka typów i Poszukiwacz to akurat jest ten najsłabszy :lol:

Ogolnie jednak gra pod względem trudności jest trochę trudniejsza od G II NK ale stosunkowo bezstresowa pod względem save/load przy nieustannej śmierci.
Co oczywiście nie oznacza że się nie ginie. Wyposażenie (porządne) można mieć stosunkowo szybko, tyle że to kosztuje... i złota i PN

Post połączony: 2014-03-12, 19:12
Nie tylko Irdorath, Wieże Mgieł są równie zagmatwane.
zdecydowanie tak
udało mi się to wszystko poskładać do kupy z wielkim trudem i odrobiną szczęścia...

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Mi się gra bardzo łatwo, bo nafarmiłem 350 hp przed kapliczką Innosa. Na szczęście zostało to porządnie ograniczone. :lol2:
Trudność nawet wykoksanej postaci sprawiają wściekłe zwierzęta, które dmg maja ogromny.

Janusz Korwin-Mikke,

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tyle że to kosztuje... i złota i PN
zapomniałem dodać -- i pomyślunku ;D

Winters07

Winters07

Użytkownicy
Tkacz Magii
posty65
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Tkacz Magii
Ten pomysł z losowością nie jest zły . Nadaje grze świeżości , a każda nowa rozgrywka staje się pod pewnym względem unikatowa . Przynajmniej ja to tak odbieram . ;D

Przyszłość jest niepewna , więc lepiej stawiaj jej warunki , inaczej ona postawi je Tobie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
no własnie i ja też tak do tego podchodzę :ok:

0 użytkowników