Risen 3: Titan Lords 265439 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 265439

Odpowiedzi 674

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To daj się otoczyć w dzungli na start małpom robiąc non-stop uniki w końcu cie trafić raz któraś może, kolejna różnica to postawa, blink jest możliwy do wykonania na stojąca z wyciągnięto bronią tu zyskujemy opcje blink atak w przypadku przewrotu musi być zakończona animacja, technicznie nie są takie same to ze w grze dają ten sam efekt pozawala bez problemu wygrywać walki bez strat własnych to  temu nie zaprzeczam, to każdy zauważy sam.

Op łowców nie polega na blinku który to jest ulepszona i bardziej wygodna wersja przewrotu, chodzi o siłę i zastosowanie ich magii.

No z magia sie zgodze, brak many czyni z nich potencjalne maszyny do zabijania, do tego mozna kupic umiejetnosc przyspieszajaca odnawianie zaklec. Ale roznicy miedzy blinkiem a przewrotem nie ma i nie musialem zakanczac zadnej animacji, nawet w trakcie bicia moglem dwa razy udusic klawisz i od razu postac skakala z przewrotem. Nie wiem czegoś sie nałykał ale przestan bo to Ci na zdrowie nie wychodzi i pozniej herezje szerzysz, wprowadzajac innych w bład.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Grafika mi się nie podoba, zbyt jaskrawo. 
Nie grałem i zapewne nie zagram przez dłuższy czas, ale na pewno pozycja warta uwagi, chociaż jak mówiłem, grafika nie przypada mi do gustu, liczę na modyfikację graficzną, chociaż szanse są nikłe :(

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, dzieki za pomoc. Teraz mam inny problem - otoz pokonuje bossa (margoloth), wlacza sie cutscenka, cutscenka mija po czym Margoloth przestaje walczyć ale nadal zsyla na mnie cmentarne pająki i skalne pająki. Pomyslalem sobie, ze spoko, pewnie najpierw musze rozwalić kryształowy portal. Rozwalilem krysztalowy portal, mam zadanie "Pomów z wyrocznią" zaznaczone na Margoloth ale gdy do niej ide, ta ciagle spuszcza na mnie swe pająki a sama nie chce rozmawiac ani nic... co mam robić?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Powiem tak obejrzałem 1 Let's Play i w połowie wyłaczyłem, na jak zobaczyłem znów tych piratów i te bronie palne, to myślalem, że się zerzygam, sorry, ale mieli do tego nie wracać, los R3 jest dla mnie przesądzony, nie ma pytania abym w to nawet grał.

Od początku była mowa, że broń palna zostanie. Nikt cię nie zmusza do korzystania z nich, masz sporo alternatyw. Piraci byli nawet w gothicu, tematem przewodnim raczej nie będą więc nie wiem skąd twoje pretensje.   

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Spróbujcie sami po wyspie chodzić to łatwy was przerośnie. Z kimś do pomocy łatwo się gra.

System walki the best, sama gra też. Piranie znów dają czadu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbujcie sami po wyspie chodzić to łatwy was przerośnie. Z kimś do pomocy łatwo się gra.

System walki the best, sama gra też. Piranie znów dają czadu.

A ja załatwilem dziś bossa samemu... bez pomocy, bo pomocnik sie gdzies zawieruszyl. Coś jeszcze masz ciekawego do powiedzenia czy jak zwykle tylko tak sobie popierdolisz z nudów?

KOMPUTER:
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Mówię o walce grupowej kretynie. Wyskocz sam na stado to opadnie ci gęba.  Z góry do dołu wiem, że duża część forum zmyśla, że gra łatwa, bo jak z gothicem mają problemy to risen 3 ich zmiecie nawet szczurem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No coz, to widocznie ja jestem inny, ale dla mnie nie sprawiaja to problemy. A jesli Ty serio jestes takim casualem (chyba pierwszy raz tego slowa uzylem), że nie ogarniasz systemu walki w Risenie 3 to nie moja wina. I nie mow kretynie bo nie do lustra mowisz (piszesz).

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No coz, to widocznie ja jestem inny, ale dla mnie nie sprawiaja to problemy. A jesli Ty serio jestes takim casualem (chyba pierwszy raz tego slowa uzylem), że nie ogarniasz systemu walki w Risenie 3 to nie moja wina. I nie mow kretynie bo nie do lustra mowisz (piszesz).

Potwierdzam. Gra na średnim poziomie wydaję się jakby była na łatwym, polecam każdemu grać na trudnym. Gra w sumie do trudnych nie należy, chyba, że dla tych co w RPGI mało grywali  :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Przyznaje racje Wolfowi, może i pograłem tylko 6 godzin ale nie raz dałem się otoczyć grupce ścierwa cóż nie widzę żadnej trudności w użyciu kilka raz uniku aby od razu odwrócić sytuacja na nasz korzyść, i wyrżnąć cała wesoła gromadkę w pien.

System walki jest prosty jak budowa cepa, cały jego dynamizm wynika z tego ze opiera sie na tej samej zasadzie co systemy walki z slasherow tyle ze tu niema licznika combo i areal fightów.

Zresztą trzeba być serio ślepym, aby nie zauważyć ze gra ma pewnym ułatwiacze wepchnięte w mechanika w taki sposób aby casual mógł w nią luźno grac cóż niby kierowana do specyficznego grona fanów. ale dobrze aby trafiła tez do innych.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

System walki jest prosty jak budowa cepa, cały jego dynamizm wynika z tego ze opiera sie na tej samej zasadzie co systemy walki z slasherow tyle ze tu niema licznika combo i areal fightów.
Zresztą trzeba być serio ślepym, aby nie zauważyć ze gra ma pewnym ułatwiacze wepchnięte w mechanika w taki sposób aby casual mógł w nią luźno grac cóż niby kierowana do specyficznego grona fanów. ale dobrze aby trafiła tez do innych.

Wow, no popatrz, to tak jak w AC  :ok:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A czy ja kiedyś mówiłem ze Ac jest trudne, ba sami twórcy podkreślają ze jest łatwe, a to ze od groma jest tam casuali widać na multi, a ci na singla to jeszcze swoje casulostwo nagrywają jako LP, kurwa.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar w Dzisiaj o 18:31
Wow, no popatrz, to tak jak w AC 

W Ac jeszcze w sumie dochodzą ataki dystansowe (zeby nie sklamac, przez cala gre Risen'a 3 dystansowo zaatakowaly mnie moze z 3-4 osoby, z czego 2 to gobliny i uzyly pistoletow) takie jak muszkiety czy pistolety a także troche wiecej mozliwosci bojowych.

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dobra, bo w sumie dawno miałem się spytać. Grał ktoś w risen 2 i potrafiłby powiedzieć jak się gra magią voodo?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mozna nią grać nawet i bez zadnych umiejetnosci, choc wtedy podobno lepiej. Ot kilka laleczek ktore dzialaja niczym zwoje, szczegolnie przydatne lot papugi ktore pozwala sie dostac tam, gdzie jest otwarty tunel powietrzny :D

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Wow, no popatrz, to tak jak w AC  :ok:

Może i AC jest grą ze słabą trudnością względem walki, ale za to na pewno lepszą fabularnie  :ok:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Lepsza mechaniczne ja bym powiedział.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Draks

Risen 3: Titan Lords
#437 2014-08-20, 03:05(Ostatnia zmiana: 2014-08-20, 03:14)
Zajebiscie się gra :d

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Drock

Risen 3: Titan Lords
#438 2014-08-20, 09:02(Ostatnia zmiana: 2014-08-20, 11:07)
Nie ważne NPC mi się zablokował
Wiecie gdzie można stoczyć pojedynek na picie ? bo wygrałem na Taranis i Caladorze i nie mogę znaleźć żadnej chętnej osoby do picia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolejny problem. Jak mam zejść tam na dół (pod te drewniane) żeby uwolnić Eldrica na Wyspie Czaszki? Obszedlem juz wokol tej wyspy szukajac jakiejs jaskini czy dzwigni uruchamiajacej zapadnie ale nic...

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry