Returning 2.0 720374 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 720374

Odpowiedzi 1769

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tylko pomyśl, że na wyższych poziomach trudności orkowie zadają więcej, a ty mniej obrażeń, wtedy to nie jest sielanka.

"Be king? Think not - why be a king, when you can be a god?" - EMINƎM <3

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Tu szacuje, ale np czarnemu trollowi nic nie będziesz mógł zrobić. Świątynia ma być znacznie utrudniona, nekromanta będzie przyzywał coś strasznego, ale nie chcą zdradzić co.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Panzpis :
He he już mi się podoba :)
Wiadomo coś więcej?
Yasmina:
O ile sie nie mylę to poziomy trudnosci na 2.1 różnią się otrzymywanym expem z ubite stwory, regeneracja życia jest na niższych poziomach trudności i przymusowe pułapki na wyższych a no i na wyższych ograniczony sen a każdy przeciwnik zadaje taki sam dmg nie zależnie od poziomu trudności
Jak będzie na 2.0? Nie mam pojecia :)

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Mam nadzieję ze dodadzą misję związaną z nową kopalnią bo po coś musi byćxD

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Szanowny Pulaski
misja z Nową Kopalnią JUŻ BYŁA w tej lokacji

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
https://www.youtube.com/watch?v=uvQimDetJyY

https://www.youtube.com/watch?v=9FjgMgFbPUE

https://www.youtube.com/watch?v=785pfOUPnF8

https://www.youtube.com/watch?v=lMPju03nFVY

https://www.youtube.com/watch?v=eSD756XOjrc

Post połączony: 2014-01-25, 16:58
Dawno filmików od Rosjan nie linkowałem.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@mateusz 
Tyle że ja w 2.0 właśnie to chciałabym zobaczyć! Razem z kombosami i ciosami przechodzącymi - mniam.
Nowe questy i itemki to rzecz poboczna. Mechanika 4 evah!

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Mój błąd, mało przebywam na forum, dlatego nie wiedziałem. Mam nadzieję że naprawią ostatnią bitwę, bo strasznie muli komputer.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
http://modostroy.ru/index.php?topic=754.0
Tu można sobie pooglądać nowości.

Janusz Korwin-Mikke,

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Jeżeli ciosy przechodzące maja się pojawić to najlepiej w formie alternatywnej. Wilk syty i owca cała :) Ty masz to co chcesz a i ja mam stary i prosty system walki :)
Mnie najbardziej interesuje poziom trudności, a te filmiki od Panzpis obejrzę jak włączy mi sie nocny transfer :P
Oby dodali nowe lokacje, duuużoooo nowych lokacji bo 2.1 jest jeszcze za krótki :P

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyle że przechodzący atak nie zada po 50% dmg obydwu. Przykładowo
1 - 40%
2 - 15%
3 - 10%
4 i 5 - 5%, z dużą szansą na armorblocka
I nie mówię tu o procentach z ciosu przechodzącego, tylko ile dmg ten cios zada względem normalnego.

Koleżanko pisałaś, że nie potrafię czytać a widzę, że ty nie potrafisz. Pisałem w moim przykładzie żebyśmy założyli, że bije warga 2 razy więcej niż on ma hp więc to chyba normalne, że traktowałem to jako procent z ciosu przechodzącego względem hp i jednocześnie procent dmg z normalnego uderzenia (matematyka poziom gimnazjum...)
Po drugie podałem przykład z dwoma wargami czyli jeśli by było tak jak ty napisałaś 1 warg dostanie 40% dmg, drugi 15%, a gdzie pozostałem 45%?! Prościej by było zmniejszyć dmg broni...
Może to obali twój niezbyt dobry pomysł: jak sobie wyobrażasz taką sytuację, że atakujesz najpierw od lewej szczura (czyli niską jednostkę), na środku jest krwiopijca (czyli gówno latające) i z prawej szczur? Też powinien cios przechodzić? Przecież najpierw atakujesz nisko, potem wysoko i znowu nisko? Co on ma zygzakiem bić? Nierealistyczne względem potworów.
Albo jak wyobrażasz sobie walkę Urizielem lub kosturem maga ognia? Jak cios przejdzie, wszystkich podpali i gra będzie śmiesznie prosta.

+nowe itemki i questy to rzecz poboczna? To ten mod ma kurwa zmieniać grę czy dodawać nowe atrakcje?

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Niesamowite wideo, ciekawe tylko jak będzie trzeba zabić tego nekromate.:)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Kwazi231 dobrze pisze z tym przykładem o szczurach, bo o ile w przypadku Orków to nie ma znaczenia tak przy różnych rodzajach przeciwników najzwyczjaniej w świecie nie trafisz :P
EDIT:
Itemki jak itemki ale zadania to rzecz święta :) a im wiecej tym lepiej, to dzięki nim gra się nie nudzi :)

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Ciekawa rzecz - zostanie dodany bibliofil, któremu będziemy mogli oddawać wszelakie pisma.

Janusz Korwin-Mikke,

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Wiadomo coś o dacie premiery? Takiej chociaż przybliżonej :)
I ile jest zaplanowanych nowych światów do dodania? Drugi świat wielkosci Khorinis (miasto, farma, klasztor itd) to by było coś, ehh ale to chyba marzenie scietej głowy...
Eee do wakacji to spokojnie zarobie na dobrego kompa :P

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Lato 2014 plus betatesty. Oczywiście jak będą mieli więcej pomysłów i zapału to się przedłuży.

Janusz Korwin-Mikke,

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dla MNIE itemki i questy to rzecz poboczna. Nie narzucam wam swojego zdania, opisałam tak, jak JA bym chciała by to wyglądało. Więc z tym proszę się nie kłócić, bo ja piszę co JA chcę zobaczyć. 
Przykład ze szczurami i krwiopijcą jest zły. Gdyby było tak, jak tłumaczysz, to wtedy postać musiała by wykonywać dwa rodzaje ciosu. To, że czegoś takiego nie ma, i "wysokość" uderzenia jest taka sama wpływa na to, że tak samo uderzyszkrwiopijcę, i tak samo szczura. Hitbox znajduje się na tej samej wysokości.
Kwazi - podałam przykładowy rozkład dmg. Nie zawsze uderzasz przez trzech przeciwników. To, co chciałam Ci przedstawić, to system w którym każdy kolejny cios stanowi mniejszą część poprzedniego. 

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Yasmina ja to wszystko rozumiem ;) Chcę ci pokazać, że twój pomysł jest bezsensu lub nawet nie możliwy przy Gothic 2 ;p Żeby to wszystko miało sens trzeba by było:
-usunąć efekt podpalenie z Uriziela i Kostura (nie wiem czy dobrze odmieniłem słowo Kostur ;d)
-zmienić potwory
-zmienić całkowicie system walki
-dostosować ilość możliwej do zdobycia siły i dmg broni do dmg potworów i ich hp (żeby zbyt łatwo się nie zrobiło i zbyt trudno)
Zanim komuś będzie się chciało tyle zrobić to w Returningu to będę jeździć czołgiem, a orkowie będą myśliwcami atakować zamek w GD.

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pierwszy myślnik nie koniecznie.
Drugi też nie.
Trzeci - owszem, ale na tym cała zmiana polega.
Czwarty - to jest właśnie kwestia poziomu trudności, który itak, niezależnie od reszty powinien być zmieniony !

Coś takiego jest możliwe. Owszem, zdecydowanie zajeło by to dużo czasu. Ale cała rzecz w tym, że takie zmiany były by dla mnie idealne. Systemu walki z G3 w G2, tylko w mniej "flashowej" wersji bez duali, i z jakimiś sensownymi blokami tarczami - to by było dla mnie idealne. Jest to jak najbardziejdo zrobienia! To, że prawdopodobnie nic z tego nie wejdzie do returna, to inna rzecz : (

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Yasmina
1.Pierwszy-musi być zmiana, bo ogień w niektórych przypadkach jest najlepszą bronią przez co mag ognia kosturem będzie zbyt dobry w stosunku do innych.
2.Drugi-nie wyobrażam sobie przejścia ciosu przez np. małego szczurka i uderzenie wilka z np. 15% a potem tak samo przejście przez uzbrojonego orka elitę, z mocną zbroją, a potem w wilka też 15% (przez szczura miecz powinien przepłynąć i mocno walnąć a przez takiego orka wgl nie powinien przejść)
3.Dla mnie zmiana systemu walki to tak jak usunąć z Gothic 2 najemników, Hagena ubrać w strój obywatelki lub zamienić Wrzoda z Xardasem.
4.No ale do każdego poziomu trudności trzeba dobrze dostosować dmg każdej broni, do każdego przeciwnika, do każdej zbroi i do ilości hp. Napisać o tym łatwo spróbuj zrobić coś takiego... Wiesz ile to roboty?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry