Returning 2.0 779807 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 779807

Odpowiedzi 1769

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Patrzę , a tu ankietka.
Kliknąłem na Magów Wody. Niby równorzędne ugrupowanie a jakoś tak na przyczepkę zrobione i ubogie w zadania.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy

mateuszzxcv

Returning 2.0
#341 2014-01-08, 20:21(Ostatnia zmiana: 2014-01-08, 20:33)
A Scatty czasem nie siedzi w IV rozdziale w Jarku?  Na moje oko dobre ale na najpóźniej II rozdział, żeby zwerbować Strażników Miejskich. Nie wiem czy komuś zechce się biegać na tym etapie gdy w tym czasie może kasować "pomioty Beliara" :)
No to ja zagłosowałem na Paladynów. Oni mają OBOWIĄZEK walczyć ze złem a tak na prawdę tylko grzeją dupy w Zamku albo Mieście i czekają na zbawienie...

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: Memorius
Patrzę , a tu ankietka.
Kliknąłem na Magów Wody. Niby równorzędne ugrupowanie a jakoś tak na przyczepkę zrobione i ubogie w zadania.
Skopiowałem z Rosji oraz dodałem bandytów i najemników orków. Ja dałem głos na bandziorów, bo ich potencjał jest niewykorzystany.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Głos na Nekromantów. Były propozycje zadań w sprawie Panów Cienia. Nekrusy, jako słudzy Mrocznego Boga, mogliby mieć dalszą linię questów z nimi :P Lub jakieś inne związane ze szkieletami, zombie ogólnie.

Edit// Jak dla mnie, to powinno być do wybrania kilka opcji, np. max 3. Bo czasami myślę, że kilka gildii potrzebuje więcej questów, a można zaznaczyć tylko jedną :P

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: Thompson

Edit// Jak dla mnie, to powinno być do wybrania kilka opcji, np. max 3. Bo czasami myślę, że kilka gildii potrzebuje więcej questów, a można zaznaczyć tylko jedną
Jakby tak było to sam bym zagłosował na wszystkie gildie.:D Ale teraz już nie mogę tego zmienić. Trzeba się zastanowić i mądrze wybrać.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Głos na Nekromantów.
tez popieram, bardzo to skromnie wygląda a potencjał jest

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
ja zagłosowałem na Najemnikow Orkow :D gilda przypadła mi do gustu w Dark Sadze.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda, że nie ma Obozu Netbeka w głosowaniu.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: bgb
Szkoda, że nie ma Obozu Netbeka w głosowaniu.
Jako gildia główna? Nie za mały ten obóz, a bractwo już jest. 

Janusz Korwin-Mikke,

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Raczej poboczna do której niekoniecznie trzeba dołączać, ale miło by było gdyby ten ich obóz był jakoś bardziej ogarnięty i estetycznie i questowo;)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ja ten Obóz Netbeka to by zrobił jako tymczasowy, w drugim rozdziale dostajemy zadanie oczyścić były obóz na bagnie i tam oba obozy Zielarzy mogą sie połączyć. Serio ogarnąć ten stary obóz na bagnie w II rozdzilae to nic trudnego, przez te Zombiaki idzie się jak przez masło :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Tizgar

Returning 2.0
#351 2014-01-08, 22:01(Ostatnia zmiana: 2014-01-08, 22:07)
Oczywiście ze Łs to boli najbardziej niby jedna z głównych gildii a w grze są jako wędrująca banda npc-ów.

Oni powinni mieć cały dość potężny obóz typu nie wiem zabijamy kamienego smoka i chłopaki przejmują całą fortecy pojawia się ich znacząca ilość ofc multum nowych zadań jakaś stała komunikacja z najemnikami z khorinis to tu można tak watek rozbudować ze to rzeczywiście będzie potężna gildii w sensie reprezentacyjnym jak paladyni :P

Burdel nie burdel plac treningowy jest miejsce na skarby lol jest
Stół alchemiczny jest kuźnie tam wnieść tez można :P idealna placówka dla głównej organizacji :P
I Tylko jedno wejście no cud miód :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy

mateuszzxcv

Returning 2.0
#352 2014-01-08, 22:04(Ostatnia zmiana: 2014-01-08, 22:12)
Dobre to ale Kamienna Forteca to jeden wielki burdel ale gdyby ją choć w małym stopniu odbudować/przebudować to było by git
EDIT:
Plac treningowy w miejscu Smoka. Mialem na myśli sprzątnięcie gruzu, dodanie schodów itp, taka drobna kosmetyka :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Tizgar

Returning 2.0
#353 2014-01-09, 18:47(Ostatnia zmiana: 2014-01-09, 19:22)
Pozwolę sobie nawet naszkicować start tego wątku :P

Standardowo watek Łs zaczynamy w 4 rozdziale od questa który jest zbiorem info ale tu zaczyna się tez ich prawdziwy watek

Cały watek zaczyna się przy naszym zacnym drzewie i grupce łowców wzbogaconych i nowego npca Craiga w dość interesującym pancerzu. Craig oczywiście jest Przywódca Łowców smoków o czym dowiem się dużo później ale to do niego należy skierować swoje kroki aby rozpocząć watek ( kazda gildiia może im trochę pomoc ale tylko jako ŁS dobijamy watek do końca Paladyn ma problem bo gadka od razu kończy się walka a Craig To boss )

Potrzeba Matka Sukcesu
(Nie)korzystna Sytuacja
Oba quest zlecą nam się po rozpoczęciu rozmowy z Craigiem który mówi nam ze gd stało się ogolonym miejsce dobrego zarobku za sprawa smoków stad sporo Łs przybyło do gd i prosi nas abyś odnaleźli 6 grup łowców i wybadali sprawę z Polowaniem na smoki ( 1 stoi obok nas, 2 to silvio i bulko, 3 to rod i cipier, 4 to Gorn i Gestath, 5 To Veyer i jego grupa która znajduje się na drodze do kamieniej fortecy tam od drugiej strony gdzie jest skrzynie i szkielet  ostania grupa to askar i nevo którzy siedzą przy wieży koło wejścia do starego miasta orków )  Mając info wracamy do craiga najważniejsze to info veyera na temat fortecy która jest dobrym miejscem na obóz tyle ze jest problem z obecnymi lokatorami oraz info od nevo na temat orków :P  ( w tym momencie (Nie)korzystna Sytuacja zostaje Complete ) Tu zadanie staje na chwile bo musimy wykonać Siatkę Szpiegowska aby quest ruszył dalej. Po wykonaniu Questa Craig wysyła nas do garonda z oferta ze dostarczy im spore zapas ale w zamian pozwoli chłopką opuścić zamek Garond się zgadza ale dam nam na to 3 dni i wracamy do craiga który wyjaśnia nam ze mimo ze paladyni ich olewają to mniej ludzi w zamku znowu podniszczy morale a z całą dostawa to ściema. Craig wspomina ze musimy się wyrobić w 3 dni i objaśnia ze trzeba założyć oboz w kamieniej fortecy, no to mamy 3 dni na ubicie 2 smoków karze nam zebrać wszystkich łowców w pobliże mostu do kamieniej fortecy ( silvio i bulko nigdy dupy nie rusza wiec ich olewamy reszta pójdzie ofc gorn wtedy kiedy będziemy szli na smoka a rod i cipier jak pokonamy bagniaka ) Wysyła nas tez do Rod i cipiera bo chce sprawdzić czy jesteśmy godni bycia ŁS czytaj zabijemy smoka Tu jakby  na chwile watek się urywa aż do momentu jak z gornem będziemy szli do fortecy tu zatrzyma nas Craig i powie ze jesteśmy gotowi na szturm na fortece mając wsparcie około 30 ŁS ruszamy do walki ofc tu będzie ostry spawn  bo będzie epic battle czyścimy sukcesywnie fortece i na końcu musimy ubić smoka po tym jak cipier potwierdzi cragiowi ze zabiliśmy bagniaka sam craig będzie chciał walczyć u naszego boku przeciwko kamiennemu zabijamy smoka i przejmujemy fortece Qeust done 

Siatka Szpiegowska
Craig wysyła nas do zamku  do Rethona aby dowiedzieć się w jakiej sytuacji są Paladyni  Idziemy do Rethona koniecznie mówimy mu ze jesteśmy od Craiga standardowo znowu nic nie wiemy bo Paladyni za bardzo nie chca z nami gadać ale mówi ze teraz bardziej przejmują się smokami i można by to wykorzystać. Zasadniczo poza Geroldem nikt nam nic nie powie od niego dowiemy się ze Paladyni maja problemy z zapasami od pozostałych dowiemy się ze Morale Paladynów tez z dnia na dzień spadają,  rethon wspomni tez ze nie mogą opuścić zamku bo mimo niechęci garond ich potrzebuje do obrony zaoferował im złoto  z tym info idziemy do Craiga i zadania mamy zaliczone 

Ciężko tu Palaka wlepić ale coś na szybko dobra

Kupiona Lojalność ( Tylko Dla pala )
Jako Paladyn próba gatki z Craigiem kończy się walka nie mamy z nim szans bo jest nieśmiertelny ale nas nie zabija po walce gadamy znowu Craig mówi ze jako paladyn możemy być użyteczni dla niego ale sama obietnica słowna nie starczy jako dowód lojalność Craig żąda od nas 25000 złota dopiero wtedy uzna ze jesteśmy lojalni wobec niego ( dostaniemy tez średni pancerz Łowcy aby zamaskować swoja tożsamość Craig przestrzeż nas ze jak ktoś się dowie to nasze życie go nie interesuje i mamy przesrane )

Tak prezentuje początek mej wizji Watku ŁS ofc questeów będzie duzo więcej to narazie dobry myślę wstęp z dobra walka :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy

mateuszzxcv

Returning 2.0
#354 2014-01-09, 19:00(Ostatnia zmiana: 2014-01-09, 19:37)
Czuję się zdyskryminowany...
Pomysł dobry, a nawet bardzo ale wkręć w to Paladyna. Nie wiem, np dla Paladyna był by jakiś test zaufania czy zadanie żeby móc udowodnić że nawet Paladyn na coś może sie przydać, dobrze mieć kogoś zaufanego w Zamku, kogoś kto nie będzie wzbudzał żadnych podejrzeń :P
Wole zadania i fabułę niż marną nagrodę pocieszenia w postaci PN :P

25k golda łatwe do zdobycia nie będzie ale lubię wyzwania :P

Liandra zluzuj majty :D przecież w 2.0 pancerze mają być bardziej zbalansowane tak że ŁS może w końcu straci status GodMode :)

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Liandra

Returning 2.0
#355 2014-01-09, 19:30(Ostatnia zmiana: 2014-01-09, 20:06)
Pomysł może i nawet fajny, ale sama wiedza, że Tizgar jest zapaleńcem ŁS i chce im taki wątek dodać to mnie kurwica bierze.
PS. A skąd niby ŁS wiedzą jak mikstury tworzyć? Dotąd żaden z nich tego nie umiał. Może jeszcze dodamy im jakąś magię lepszą od tej co mają magowie? :)
@Down
Nie hejtuje tylko piszę to co myślę, taka moja wada ;p Po prostu boli mnie, że ktoś chce dawać tak dobry wątek gildii, która teraz jest jedną z najlepszych, o ile nie najlepszą, a w postach pisze, że np. paladynów to nie uznaje ;p W tej chwili większość gildii jest tak zbalansowana, że inną niż MO/ŁS, ewentualnie w 2 rozdziale SŚ nie opłaca się grać, chyba że lubisz się męczyć. Inne gildie niewiele mogą zaoferować pod względem siły.

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Tak sobie myślałem o pomyśle ze starą kopalnią Mateusza zxcv
Można by dodać coś takiego.
Po otworzeniu bramy w V rozdziale Garond panikuje i każe nam udać się do swoich doradców. Orik mówi nam że paladyni przewidzieli że prędzej czy później cośtakie się stanie. Dlatego polecili grupie paladyna Alberta wykopanie tunelu. Śmigamy do niego a on nas informuje że tunel jest jużskończony. Wracamy do Orika a ten rozpoczyna ewakuację. Paladyni przenoszą się do SK i siedzą tam do VII rozdziału kiedy to ją opuszczają aby wspomóc Hagena

Liandra
nie ładnie tak hejtować :P

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ze tam maja stół nie znaczy ze wiedza jak z niego korzystać a jakiś mag ognia w aspekcie emisariusza tez by się tam znalazł albo mag wody chociaz i to raczej prawdopodobne wiec by im tam potki robił to mu się stół przyda :P
Magia Łs bedzie tak ze beda potrafić się pobić o 1 sztukę złota wypas nie :P

A czy ja im proponuje dodać nie wiem magie czy inne op rzeczy jak im chce dac obóz status porządnej zorganizowanej gildii jak ma reszta i tyle :P dobra wiadomo będzie można zdobyć pancerz craiga bo już taki quest sobie obmyśliłem ale to raczej na endgame
To ze hejtuje paladynów i nie uznaje ich za gildiie ani nie daje im prawa istnienia w grze ustawie mnie w pozycji żeby nie robić im questow ale może inni ich uwielbiają to niech oni robią propozycje questów wtedy to ma sens itp :P Jak ktoś kto lubi dana gildii proponuje dla nich zmiany :P

Ja chce w gruncie poprawić ich status w świecie gry a ze przy okazji wyjdzie fajny watek no trudno nie poprawiam ich siły a status żeby z kilku wędrujących npc byli prawdziwie mocna i dobrze zorganizowana gildia

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
ŁŚ - przynajmniej porządny obóz im zrobić, to podstawa.
Bractwo - jakąś interakcja z innymi gildiami.
Paladyni - jakieś przygotowania do wojny.
Magowie Wody - dać im jakiś najemników czy coś.
Bandyci - nie musi być gildia główna, ale chociaż proste zadania im dać.
Nekromanci - interakcja ze sługami Beliara
Magowie Ognia - tu jest dobrze, dodać tylko więcej palów w klasztorze oraz dać Magów poza klasztor np do Azgan czy GD
Najemnicy orków - od zera trzeba robić fabułę...

Janusz Korwin-Mikke,

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Według mnie to powinno wyglądać tak:
Łowcy Smoków - popieram pomysł z obozem, w 7 rozdziale w Khorinis pojawiają się orkowe ogniska, flagi itp. podobnie można zrobić w GD w 4 rozdziale żeby obóz  łowców smoków na plaży jakoś sensownie wyglądał.
Paladyni - według mnie fajnie byłoby wziąć udział w epickich bitwach z orkami w kompanii z nimi. 
Magowie Ognia - całkiem przyjemnie się gra tą gildią, jednak zgadzam się że można dodać ich do fortu Azgan oraz na wyspę Etlu - co do GD to nie bardzo moim zdaniem, chyba że jakiś jeden wysłannik w 3 rozdziale zamiast Miltena np. Marduk. 
Magowie Wody - na nich zagłosowałem w ankiecie, Niby nowa gildia ale opiera się w całości na zadaniach z Nocy Kruka, miło byłoby zobaczyć nowe questy.
Nekromanci - moim zdaniem powinno ich być więcej, można dodać na odludziu jakąś wieże w której mieszkałby Nekromanta, można też dać nowego lokatora do starej wieży Xardasa w GD.
Bractwo - przede wszystkim możliwość wykonywania dla nich questów gdy należymy do innych gildii, dostępna runa teleportacji do obozu Bractwa dla innych gildii, można dodać możliwość połączenia Bractwa w Khorinis z obozem Netbeka.
Bandyci - popieram poprzednika jeśli chodzi o nowe zadania. Miło by także było spotkać kilku znajomych z kolonii.
Najemnicy orków - tu cięzkomi wymyślić w jaki sposób by do ich dołączyć w 1 rozdziale. Może dodać jakiś obóz orków w  mrocznym lesie, tam gdzie leży ciało Trokara, a później zostalibyśmy przekierowani do Gar Urok. Oczywiście należałoby to zrobić tak aby przynależność do tej gildii nie koligowała z główną fabułą gry. 

0 użytkowników
Do góry