G2NK Nie działa, a działał na Win7 4228 5

O temacie

Autor Bogdan Zwei

Zaczęty 16.11.2013 roku

Wyświetleń 4228

Odpowiedzi 5

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Zanim skomentujesz, przeczytaj cały problem!

Gothic 2 Noc Kruka działał mi bezproblemowo na Windows 7. Po jakichś 2 - 3 dniach - bez żadnego instalowania programów - zrobiłem parę skryptów, włączyłem grę i po kliknięciu "Nowa gra" Gothic mi się wyłączał i nie mogłem nic zrobić, nawet ruszyć myszką. Popatrzałem wtedy w skrypty, ale nic nie znalazłem, żadnych błędów. Postanowiłem zatem włączyć normalnego (Gothic2.exe), ale także reagował tak samo. Szukałem pomocy w internecie, znalazłem coś. Pisali w tym temacie, że to przez wersję 64 bit i muszę zainstalować DirectX 32 bit, zatem postąpiłem tak, ale dalej nic to nie daje. Jak już wspominałem, nic nie instalowałem, a na komputerze kuzyna (win7) stało się identycznie to samo - zainstalowaliśmy Gothic 2 Noc Kruka i po dwóch dniach nie działał, działo się to samo.

Reinstalowaliśmy Gothic'a, DirectX, ale nic to nie dawało. Bawiłem się z tym dość długo, 3 razy reinstalowałem Gothic'a, DirectX reinstalowałem raz, a instalowałem dwa razy (32bit i 64bit), ale nic nie dało.

Antywirus mi go nie blokuje, ponieważ nie włączyłoby się nawet menu gry, a włącza się.
Macie może jakiekolwiek pomysły dotyczące tego problemu? Może mam program, który mi go blokuje, a nawet o tym nie wiem (szukałem także, ale nie znalazłem)?

Będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju pomoc. Jeśli temat jest w złym miejscu, proszę o przeniesienie.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
http://themodders.org/index.php?topic=10558.0 tego próbowałeś no i ustawić zgodność z windows XP? Chyba że masz inną kartę graficzną np AMD/ATI to nie wiem ale spróbuj tego jeśli nie próbowałeś.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
zrob 2 konto na kompie i tam sproboj ja tak robiłem xd

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu tego cosia, daje mi Access Violation po wyłączeniu dwóch filmików (po kliknięciu Nowa gra). W sumie, powiedziałbym, że jest postęp, bo tym razem daje błąd, a nie wyłącza się bez żadnej informacji.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aktualizacja: Gothic zawiesza się po wyłączeniu obydwóch / odczekaniu na koniec obydwóch filmików początkowych - Nowa gra. Pojawia mi się myszka na środku ekranu i nic nie mogę zrobić. Macie jakieś pomysły co mogę zrobić? Dawajcie nawet najgłupsze pomysły, ponieważ zależy mi, bardzo mi zależy na odzyskaniu Gothic'a i modowaniu. Pytałem się różnych kolegów, co chodzą za informatyka, doradzili mi tylko zmianę uruchamiania programu z zgodnością z Windows XP (Service Pack 3), próbowałem także uruchamiania programu z zgodnością z Windows 7, co też nic nie dało. Próbowałem też nie uruchamiać go jako administrator - nic. Internety też mi nic nie mówią, co mógłbym zrobić, a Wy tutaj mieliście dużo styczności z Gothic'em i jego problemami, więc pytam się Was.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aktualizacja:
Po zaintalowaniu najnowszego DirectX i włączeniu nowej gry, pojawia się Access Violation, ale zSpy nie wykrywa żadnych błędów. To samo się dzieje z normalnym Gothic 2 NK.

Spoiler

Jeśli jest coś nieczytelne, albo cokolwiek jest nie tak macie tutaj link do zdjęć:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry