Zanim skomentujesz, przeczytaj cały problem!
Gothic 2 Noc Kruka działał mi bezproblemowo na Windows 7. Po jakichś 2 - 3 dniach - bez żadnego instalowania programów - zrobiłem parę skryptów, włączyłem grę i po kliknięciu "Nowa gra" Gothic mi się wyłączał i nie mogłem nic zrobić, nawet ruszyć myszką. Popatrzałem wtedy w skrypty, ale nic nie znalazłem, żadnych błędów. Postanowiłem zatem włączyć normalnego (Gothic2.exe), ale także reagował tak samo. Szukałem pomocy w internecie, znalazłem coś. Pisali w tym temacie, że to przez wersję 64 bit i muszę zainstalować DirectX 32 bit, zatem postąpiłem tak, ale dalej nic to nie daje. Jak już wspominałem, nic nie instalowałem, a na komputerze kuzyna (win7) stało się identycznie to samo - zainstalowaliśmy Gothic 2 Noc Kruka i po dwóch dniach nie działał, działo się to samo.
Reinstalowaliśmy Gothic'a, DirectX, ale nic to nie dawało. Bawiłem się z tym dość długo, 3 razy reinstalowałem Gothic'a, DirectX reinstalowałem raz, a instalowałem dwa razy (32bit i 64bit), ale nic nie dało.
Antywirus mi go nie blokuje, ponieważ nie włączyłoby się nawet menu gry, a włącza się.
Macie może jakiekolwiek pomysły dotyczące tego problemu? Może mam program, który mi go blokuje, a nawet o tym nie wiem (szukałem także, ale nie znalazłem)?
Będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju pomoc. Jeśli temat jest w złym miejscu, proszę o przeniesienie.