Błędy w ostatecznej wersji moda 495939 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 495939

Odpowiedzi 1149

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wystarczyło napisać o tym w dziale o bugach. Chociaż było to wałkowane wiele razy... Na szczęście Ork zdążył napisać poprawnie działającą funkcję na nowo zanim znów zniknął. Będzie ona w patchu.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Łow, od razu bug a może warunków do tego nie spełnia, to co opisał daje podstawę ze problem leży w tym ze przez armora się nie przebija ,a system g1 niema luki jak ten w g2 gdzie jest nominalna wartość

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Zależy o jakich potworach mowa, ale 30 siły to trochę mało jak na warunki CZ.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Tizgar nie rozumiesz, w CZ jest system obrażeń przerobiony pomocą Ikarusa, i jest to częsty bug w starej wersji

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dobrze wiedzieć, jako gracz tego nie zamazywałem prosta piłka więcej siły lepsza bron więcej przeciwników leży, to się sprawdza, wiec ciężko mi zauważyć ze jest takowa zmiana ale dobrze wiedzieć.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nauczyłem się skradania jak grałem wcześniej i teraz wróciłem chcąc dokończyć moda okazało się że moja postać nie umie się skradać.......
Na zapisach na nowej grze umiejętność działa...
Czy dałoby radę jakoś zresetować statystyki lub coś innego z tym zrobić gdyż potrzebuje tego do misji w starym obozie.

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Po co zakładasz nowy temat, skoro już istnieje temat z bugami? O ile pamiętam, w tej wersji były problemy z umiejętnościami i chyba zostało to już naprawione, więc pojawi się w patchu.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy ktoś to napisał czy nie, ale z ekwipunku znikają przedmioty. Miałem z 40 stalowych prętów, a teraz nie mam żadnego, żeby dać Aidanowi :( A byłem na bagnach i opróżniłem kufer z 27 prętami i jeszcze z 15 znalazłem w Starym obozie. Do tego ponad 500 ostrzy, które miał przy sobie Gerry też znikło. Na pewno tego nie sprzedałem( bo i komu wcisnąć 500 ostrzy?). Nie wiem jak inne rzeczy, bo za dużo tego szajsu w ekwipunku (nie wiem po co rozmieniać pazury na każde zwierzę, tak samo skóry gadów i kły).

Edit
Dodam jeszcze że w ostatniej zakładce ekwipunku na pierwszym miejscu jest jakieś "DIA_WETTE_YES.HERO_WEAPON_cośtam", czasem podnoszę niewidzialne rzeczy (ale to chyba błąd Gothica, bo w Mrocznych Tajemnicach i G1 zwykłym to samo miałem, np w jaskini z goblinami koło wodospadu) a jak próbuję handlować z Draxem to gra się zawiesza (zaczęło się to po zadaniu z zemstą Świstaka).

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewne pytanie/problem.
Szukałem w kilku tematach ale nie znalazłem odpowiedzi. (niestety jestem trochę leniwy :) )

Gra crashuje mi się na różne sposoby i to dość często. Jednego razu gram i nagle tekstury zaczynają robić dziwne rzeczy, migać, znikać itd. a potem następuje crash.
Innym razem znów, biegam sobie po koloni i tutaj nagle albo " Program Gothic przestał działać " albo " Access violation . Grę po crashu mogę jedynie wyłączyć poprzez Menedżer zadań.
W CzasZaplaty.ini mam wpisane "ENGINE.zTexCacheSizeMaxBytes=52000000".

Wie ktoś może co może być przyczyną tego ? :) Z góry dzięki za pomoc !

PS. Wie ktoś gdzie można serafis znaleźć w CZ ? Latałem ponad godzinę po lasach i koło placu wymian i niestety nie mogę znaleźć. (brakują mi 2 )

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj zmniejszyć jakość tekstur i modeli jakoś do połowy pasków oraz zasięg widzenia do jakichś 150%, to miganie tekstur jest spowodowane zbyt wysokimi ustawieniami graficznymi (u mnie zmniejszenie ustawień graficznych zmniejszyło częstotliwość crashy o jakieś  80%). Jeśli już masz zmniejszone teksturki lub po zmniejszeniu nadal crashuje no cóż, nie mam pojęcia jak ci pomóc:)

bruczi

bruczi

Użytkownicy
posty15
Propsy4
  • Użytkownicy
Ok. Chyba trochę pomogło. Crashuje się jeszcze, ale nie tak często( mam 20 min spokojnej gry, a nie jak wcześniej 5 min). Mogło by być lepiej, ale trzeba doceniać to co się ma i czekać na patcha mam nadzieje ;)
Dzięki!  :D

Zqubany

Zqubany

Użytkownicy
posty4
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Czas Zapłaty to fajna modyfikacja ale troszkę dziwna i dla słabszych komputerów może ścinać

Post połączony: 2014-11-11, 15:36
Czas Zapłaty to fajna modyfikacja ale troszkę dziwna i dla słabszych komputerów może ścinać

Slayer0901

Slayer0901

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam nadzieję że jeszcze ktoś tutaj zagląda. Mam problem mianowicie w trzecim rozdziale gdy Cavalorn prowadzi mnie w tunelach (w starym obozie) i gdy dochodzimy do gomeza Cavalorn zasypia. Po dialogu z Coristo Idę do czarnego maga ten teleportuje mnie. I tu jest problem po załadowaniu się mapy wyrzuca mnie do pulpitu z powodem "Gothic przestał działać" Za pierwszym razem udało mi się tam dostać i zapisałem grę ale wyrzuciło mnie chwilę później, gdy próbowałem wczytać wyrzucało mnie do pulpitu. Proszę o szybką pomoc bo stoję w Fabule....

PS. Co się stanie gdy wybiorę tą drugą opcje? (W dialogu a Coristo?)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie używaj kodów. Wszedłeś do lokacji, do której powinieneś wejść w 6 rozdziale... W trzecim rozdziale masz uciec z SO, "wskakując do dziury". Właściwie jak wchodzisz do więzienia w SO, to idziesz prosto "do dziury" w ścianie.

Slayer0901

Slayer0901

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aham,dzięki A masz może save do tamtego momentu ? (Stary obóz) lub ktoś?

Może być też do końcówki 2 rozdziału

Przeinstalowałem gothica i co jakiś czas pojawia mi się taki błąd :
http://zapodaj.net/fd368fb3a0d79.png.html

drakkainen

drakkainen

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
W IV rozdziale u foxa można kupić zbroje. Po kupnie nic nie mam w ekwipunku a opcja dialogowa znika.
Co więcej próbowałem kodem przywołać zbroję lecz nie da się jej podnieść. Co ciekawe po zamianie w i innego NPC mogę to zrobić bezproblemowo. Co więcej założyć. Spróbowałem schować Foxem do skrzyni a następnie Rickiem wziąć ją jednak postać kiwa głową i blokuje się skrzynia. + Na początku IV rozdziału nie mam zadań z Larenem. Z góry dziekuje za odp.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Toś w ogóle nie czytał tego działu. Nie graj na obecnej wersji moda, bo będziesz miał takie problemy jak powyżej, lub nawet nie będziesz mógł ukończyć gry.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Niedługo wyjdzie spory patch, który poprawi bardzo dużo i co nieco doda. Warto poczekać.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Niedługo wyjdzie spory patch, który poprawi bardzo dużo i co nieco doda. Warto poczekać.

No... Splash ile to już przechodzi ?  :huh:

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Splash też ma szkołę, gdzie matematyka zabiera mu sporą część czasu i lubi czasem sobie odpocząć :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry