Seria Dark Souls 244642 728

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 31.10.2013 roku

Wyświetleń 244642

Odpowiedzi 728

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ktoś na klawiaturze przeszedł Dark Soulsa? Będę musiał sobie załatwić pada, bo czuję dyskomfort.  :|
https://www.youtube.com/watch?v=iSCy4Bc0uMU

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Po pierwszym przejściu jedynki nawet kupiłem sobie pada myśląc jak to od tej pory będę wymiatał. Po kilkudziesięciu zgonach (w tym z dziesięciu jeszcze w azylu) przeprosiłem się z klawiaturą i myszą.

A Ornstein i Smough to mięczaki.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi na klawiaturze i myszce grało się w porządku w pierwszego DSa. Póki co jestem w Blightown. Zastanawiam się czy powiedzie się przeniesienie zapisu, bo coś mi się komp pieprzy i jestem zmuszony do wymiany wszystkich podzespołów, łącznie z dyskami. Niby skopiowałem sobie na pendrive'a zapisy, ale nie mam pewności czy wejdą, gdy zainstaluję grę na nowo. Jak nie to trzeba będzie zacząć podchodzić od początku. W sumie to też nie byłoby takie złe, bo grę znam lepiej co mógłbym wykorzystać na swoją korzyść. Obecnie gram sobie w Bloodborne'a i jakoś tak początki wydawały mi się łatwiejsze w DkSie. W Bloodborne trzeba jednak odblokować kilka skrótów, bo odpowiedniki ognisk wydają się być rzadziej rozsiane, przynajmniej na początku. Obecnie pokonałem pierwszego bossa, jestem przed drugim i myślę, że teraz powinno pójść z górki.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@sebogothic Sejwy wejdą, nie bój żaby.  Oczywiście plik sejwa (rozszerzenie.sl2) znajduje się w Moje dokumenty/NBGI/Dark Souls/nazwa użytkownika STEAM/GFWL.  Z ziomkiem z francji( co łoję z nim pvp od kilku lat) wysyłaliiśmy sobie na wzajem sejwy i za czasów GFWL i teraz za czasów STEAMa i zawsze wchodziły. Także pełen luz :)

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Cóż, w dwójkę grałem na klawiaturze i myszce. Po pokonaniu pierwszego bossa, doszedłem do pierwszej wioski takiej, później było coraz trudniej, jakoś klawisze nie układają się zbyt dobrze, będę musiał się przyzwyczaić. Zamierzam wrócić i powalczyć dalej, bo zrobiłem przerwę.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sejwy znajdują się w folderze Moje dokumenty/NBGI/Dark Souls/TUTAJ. Podfoldery o których wspomniał Squierol nie dotyczą gry, odkąd jest przeniesiona na steama. Przeniesione sejvy będą działać. Nawet takie z pirata (wcześniej na GFWL nie było to możliwe). Do tego po przeinstalowaniu steama i tak Ci sie save'y pobiorą z chmury steama (ds2 już nie posiada tam saveow).
Pad > klawiatura i mysz all the way.

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty156
Propsy163
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pad > klawiatura i mysz

Mów za siebie. Ja nie wiem, czy dałbym radę w to grać na padzie.
Podobnie jak w Resident Evil 4 - jak słyszałem, to jedynie pad, a sterowanie PC (tylko klawiatura) jest tragiczne i nie do życia. Pograłem, przeszedłem, fajna gierka. Jakiś czas później miałem okazję spróbować na PS2. Doszedłem do pierwszego wieśniaka i wyłączyłem - strasznie niewygodne, trzeba się uczyć sterowania od początku, na klawiaturze grało mi się lepiej.
Więc powtórzę to, co już kiedyś pisałem - kwestia przyzwyczajenia.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jak się teraz przyjrzałem, to foldery w NBGI zarówno moje, jak i ziomka, mają nazwy kont z GFWL :) Po migracji może mam ten folder jakoś powiązany z grą - nie mam sejwa poza folderem z nazwą mojego konta GFWL i jak wrypię do tego folderu z moją dawną nazwą użytkownika innego save'a to stamtąd działa.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nowe DLC:
https://www.youtube.com/watch?v=ezosSMzPdNQ

Cytując CDA: "wygląda jak więcej soulsów". Dodajac od siebie "...z efektami dźwiękowymi bloodborne'a".
Premiera 28 marca.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Cytując CDA: "wygląda jak więcej soulsów"

Jedyne co soulsowe na tym filmiku to chyba tylko Darksign i napis "DARK SOULS" lol3000 xd

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Noo, nareszcie :)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ali G, dziewczyna przeżyje rozstanie, żebyś znalazł czas na soulsy?

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeszcze mam trochę czasu by ją uświadomić co do tego :F

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=j8Ke647-xsU

Gameplay z nowego dlc

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=v4O9rMQ-TlU

So how deep is the lore?

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolejny gameplay (z PAX EAST):
Cytat:  cdaction.pl
!!!UWAGA!!! Niewykluczone, że w nagraniu kryją się spoilery, więc oglądacie je na własne ryzyko.
https://www.youtube.com/watch?v=QQYVbQrAH0U

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacząłem znów grać w DS2 - zupełnie dla eksperymentu jako mag. Ktoś chce się dołączyć do tej karuzeli śmiechu w coopie?

Ciemnia

Ciemnia

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Zbanowany
Zakupiłem kiedyś Dark Souls, trzeba przyznać że to nie gra dla wybuchowych ludzi :P

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Ciemnia, przesadzasz :D.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Aztek Gdybyś miał scholara :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry