Seria Dark Souls 245687 728

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 31.10.2013 roku

Wyświetleń 245687

Odpowiedzi 728

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chce mi się tłumaczyć :v Zagraj.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Areny w Dark Souls 16 września! (Potyczki, w których bossowie zmagają się z wojownikami). Można grać bestią.
https://www.youtube.com/watch?v=64QuyCQMPG0

To, którego z bossów jako I ogracie :D?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będę w to grał, ale skopałbym komuś dupę jako Artorias :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=zmn8sBzoMRM

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Na pewno wielką trójcą z AoTA: Manus, Artorias i Kalameet :3

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bohater z Dark Souls 3 będzie zwinniejszy, a walka nabierze większej płynności. From Software – jakby nie patrzeć – znacząco zmienia system walki. Z materiału magazynu Edge wynika, że widać tu wpływy dedykowanego PS4 Bloodborne.

Cios długim ostrzem wykonamy szybciej. W grze znajdziemy także bronie, jakie możemy trzymać w obu dłoniach (dwie sztuki; dual-wield). Przy takiej konfiguracji wykonamy naprawdę efektowne ataki (rzucono hasło „tornado”), które pozwalają sprawnie wyeliminować mniejsze grupy wrogów. Bohater przejmuje inicjatywę i zostaje za to nagrodzony. From Software pracuje także nad poprawą cech bojowych łuku (odległość do celu, a skuteczność ostrzału). Krótka wersja tej broni pozwoli na zadawanie szybkich obrażeń – natomiast długa powiązana jest z bardziej precyzyjną robotą.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Dobrze że natrafiłem na taki temat.
Przymierzam się do zakupu DS2. Jak sprawuje się owa produkcja na PS3?
Również jestem ciekaw czy dostane edycje Scholar of the first sin w Empiku/Saturnie za 130zł?
Jeżeli ktoś zna odpowiedzi na te pytania to byłbym wdzięczny.

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@hosni - dobrze, że ja tu jestem :D
Na PS3 nie ma 'prawdziwego' Scholar of the first sin. Możesz kupić podstawową wersję Dark Souls 2 na PS3 i pobrać patcha, który zaktualizuje grę do wersji nazwanej Scholar of the First Sin. Oldgenowa wersja SotFS znacząco różni się od wersji na PS4/Xbox1/PC(dx11) - nie ma poprawionej grafiki, nowych fantomów (w tym reklamowanego wszędzie forlorna), ulepszonego AI, multi na 6 osób i nowego rozmieszczenia przeciwników. Owy patch do oldegnowych wersji dodaje tylko 1 dodatkową postać (a wraz z nią drugie zakończenie) oraz rozszerzone opisy przedmiotów - pomijając już rzeczy, które znalazły się w łatce - takie jak balans.
Na PS3 gra sprawuje się tak: 720p, 30fps, długie ekrany ładowania (po śmierci, przy teleportacji). Najlepsza oldgenowa (i chyba nextgenowa) wersja DS2 jest na PC - dowolna rozdzielczość, 60fps, błyskawiczne wczytywanie.

@R4zor - cieszę się, że bloodborne wpływa na DS. Z pożądaniem oglądam walki pvp w owej grze, są doskonale ;-; Fajnie jakby przenieśli to do serii DS.
https://www.youtube.com/watch?v=ZsrbJopNL9M

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
@hosni
Na PS3 gra sprawuje się tak: 720p, 30fps, długie ekrany ładowania (po śmierci, przy teleportacji). Najlepsza oldgenowa (i chyba nextgenowa) wersja DS2 jest na PC - dowolna rozdzielczość, 60fps, błyskawiczne wczytywanie.

Słyszałem o tych długich wczytywaniach, aczkolwiek musiałbym to przeżyć, ponieważ wersja na PC bez pada jest podobno niezłym masochizmem. Nie jestem zbytnio pewien, ale chyba trzeba mieć pada od XBOXA żeby gra na PC go wykryła, nieprawdaż? Dlatego wolałem kupić wersje na ps3.
Wiem też że można emulować pada od Ps3 na PC, lecz kiedyś próbowałem to zrobić wieloma sposobami i nie wychodziło.
Również chciałem kupić Scholara ze względu na wszystkie DLC.

- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
(..)musiałbym to przeżyć, ponieważ wersja na PC bez pada jest podobno niezłym masochizmem(...)
Masochizmem to jest przechodzenie DSa 1 bez dsfixa, choć i to jest wykonalne(3 potwierdzone przypadki :D), a w 2 to już ogólnie jest git, dla malkontentów jest patch, który usuwa opóźnienia między atakami, ale są one na tyle minimalne, że jest on tylko dla tych prosików od pvp. A co do samego kierunku DS3... Mi się aż tak nie podoba pójście w kierunku Bloodborna, jest on już zbyt... japoński. Walka wygląda jak w japońskich zwykłych slasherach, zbyt dynamiczna, stawiająca w większości na agresywność no i ten dodge, mam nadzieje, że zwykły roll zostanie, bo ten ślizg wybitnie mi nie pasuje.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
a w 2 to już ogólnie jest git, dla malkontentów jest patch, który usuwa opóźnienia między atakami, ale są one na tyle minimalne, że jest on tylko dla tych prosików od pvp.

A jak ze sterowaniem przy pomocy klawiatury i myszki?
Idzie komfortowo grać?

- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
(..)musiałbym to przeżyć, ponieważ wersja na PC bez pada jest podobno niezłym masochizmem(...)
Masochizmem to jest przechodzenie DSa 1 bez dsfixa,
Jak ktoś gra na padzie, to jest w ogóle potrzebny? :v

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Idzie komfortowo grać?

Jak w każdym innym rpgu. Konfigurujesz hotkeye pod siebie i lecisz. Irytuje może to, że smash(mocny lub specjalny atak) jest na dwukliku, a nie na oddzielnie tak jak to było w DS1, ale to zrozumiałe, bo walka dwiema broniami nabrała sensu dopiero w DS2, więc innego sposobu nie było.

@Mac Dun
Nie. Dsfix leczy myszkę. Kamera na myszce lata tak kurewsko czuło(szczególnie w horyzontalne ruchy), że na wąskich przejściach szło wylewu dostać :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Idzie komfortowo grać?
Podobno się da, choć ja i tak walczyłbym z x360ce :D Program ma swoją wiki, gdzie jest opisane jak to uruchomić w przypadku poszczególnych gier - można wygooglować Dark Souls 2/Dark Souls 2 SotFS. Jeżeli miałbyś kupować wersje PC i masz kartę obsługującą DX11 to leć w SotFS. Ogółem to całkiem zapomniałem o kwestii DLC.

Jak ktoś gra na padzie, to jest w ogóle potrzebny? :v
Do grania nie, ale miło mieć wszystko pokonfigurowane - zwłaszcza rozdzielczość, tam fpsy można przeboleć.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Ostatecznie kupiłem Dark souls 2 SOFS na PC.
Zemulowałem jakoś pada od PS3, pomimo małego zgrzytu da się jakoś grać.
Mam na liczniku 14 godzin, chociaż postaci w tym czasie narobiłem kilka.
Nie mogę znaleźć klasy dla mnie. Mag mi się znudził szybko, kapłanem zbytnio mi nie wychodziło.
Teraz próbuje szermierzem. Boje się też że w pewnym momencie zabraknie mi kukieł człowieka i nie będę w stanie odnawiać do maksimum paska życia.

- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rycerz ma fajnie ułożone staty oraz najlepiej wyglądające wdzianko :lol: Z kukłami cóż... takie życie :D Choć jest wiele sposobów na ich pozyskanie. Po prostu nie wykorzystuj ich po jednej śmierci.

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Wykorzystuje jedną po 5-tym zgonie.

- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Ali G

Seria Dark Souls
#316 2015-08-04, 17:48(Ostatnia zmiana: 2015-08-04, 18:12)
https://www.youtube.com/watch?v=1gMUv2P9-ME

Jaram się jak ognisko ulepszone na +3 :D

0:40 "and the Lords have no..." co, "thrones" bo nie mogę zrozumieć? :F

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
0:58 Stworzenie w celi daje nadzieje na powrót unikalnego stylu z ds1 :>
1:20 Ojezujakawalka <3
1:26 Fus Roh Dah confirmed

Podoba mi się to wszystko niesamowicie - zwłaszcza agresywni bossowie c:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
1:36 boss strasznie przypomina mi Sif'a
Co do gameplayu wygląda świetnie,  jedynie można się czepić backstabbów,  powrót ich mechaniki i roll-bs'ów nie jest zbyt miły. 

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
jedynie można się czepić backstabbów,  powrót ich mechaniki i roll-bs'ów nie jest zbyt miły.
Jak dla mnie na + :D Wreszcie nie będę miał problemów z backstabami jak w 2 :F

0 użytkowników
Do góry