Seria Dark Souls 246155 728

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 31.10.2013 roku

Wyświetleń 246155

Odpowiedzi 728

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poczytałem u źródła, to pytania czytelników GI do redakcji, która była w From Software. To dość istotna informacja :v A pytanie z krabami to z kolei jedno z kilku troll-pytań-i-odpowiedzi.
http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2015/09/30/answering-your-dark-souls-iii-questions.aspx

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiesz, ja ten tekst skopiowałem z newsa na  pewnej stronce, więc dokładnie wszystkiego nie sprecyzowali :/. Ważne, że dowiedziałeś się o co chodzi (mnie tak się jakoś nie chciało :D). Pozostaje tylko pójść na WGW i zagrać w demko :joy:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Takie te newsy, że tak naprawdę nic nowego się nie dowiedzieliśmy. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dowiesz sie w dniu premiery, gdy zagrasz, póki co news jest jeden - bedzie gra.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dowiesz sie w dniu premiery, gdy zagrasz, póki co news jest jeden - bedzie gra.

Z Miyazakim na czele to będzie gra że ho ho.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A nie wiem, nie znam sie na dark soulsach :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
A czego się spodziewałeś? Że podadzą zarys fabuły? Wytłumaczą mechanikę walki? Przecież w soulsach najlepsze jest to że trzeba to samemu odkryć.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
A czego się spodziewałeś? Że podadzą zarys fabuły? Wytłumaczą mechanikę walki? Przecież w soulsach najlepsze jest to że trzeba to samemu odkryć.
Spodziewałem się po prostu jakichś nowych informacji ogólnych, a nie wielki wywiad z twórcami gdzie w kółko są kiereszowane te same informacje.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=jVaxpMjGjXM

https://www.youtube.com/watch?v=M1w0RQhAq7U

https://www.youtube.com/watch?v=4RnFAF-sMQQ

https://www.youtube.com/watch?v=wz8QVrQrQHk

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to jest? Prepare to Casual Edition? Go Beyond Casul? Wygląda cholernie łatwo, "tancerz" drętwy na parkiecie jak ja, powinien stać pod ścianą.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Fajnie że backstaby w pvp to nie powtórka z pierwszej częsci Dark Souls'ów - teraz ponoć są niemal niemożliwe do wykonanie, jeżeli postać się kompletnie nie odsłoni (np. nieudany atak z wyskoku), może to być koniec "lurowania" backstabów. Co do pve, to niektórzy przeciwnicy wieją drętwością i śmiesznie wolnymi, długimi atakami - identycznie jak w Dark Soul'ach 2. Przesadzono również z z szybkością picia estus'a i że phantomy mogą ich używać - mam nadzieję że będzie coś w typie Lloyd Talisman'ów

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do WGW: ja się wybieram, może coś tam nagram i wstawię (a jak nie pozwolą to chociaż opiszę coś w tym temacie).
Już się nie wybieram, bo okazało się, że nie będzie DS III

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
https://www.youtube.com/watch?v=fkDvK3umDDk

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, Vaatiemu udało się już całkiem dużo wyciągnąć z fabuły grając w network test i posiłkując się materiałami użytymi do tej pory. Jest całkiem interesująco :D
Wygląda na to, że fabuła skupi się na polowaniu na władców, którzy w przeszłości zdecydowali się na ten sam krok co Gwynn i przedłużyli erę ognia - a teraz wracają do życia. Nasuwa to oczywiście pytanie, czy w takim razie znów zobaczymy Gwynna oraz co ciekawsze - wybranego nieumarłego z ds1, nosiciela klątwy z ds2 czy Solaire c: Dużo więcej info w filmie :D
https://www.youtube.com/watch?v=lKuIsd9mct0

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Oglądałem i chciałem nawet linkować. ale szczerze wiedziałem, że ci co się interesują na pewno już oglądali :D Choć ja to zrozumiałem, że to będzie swoisty backflash, gdzie nie było klątwy istniały Giganty, "ludzie" wznoszący modły do pradawnych smoków, okres gdy człowieczeństwo nie było tracone w żaden sposób(retrieve ember)(choć oglądałem to na przewie więc mogłem coś pojebać). Czytałem gdzieś artykuł gdzie padło pytanie, "Czy Dark Souls dopadnie syndrom wypalenia?". Jak dla mnie na pewno nie w 3 części

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to obejrzyj drugi raz :D 

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czyli raczej zapowiada sie very, very end jeżeli chodzi o timeline :D Dark Soulsowe post - apo xD Czyli wychodzi, że era ognia ma się naprawdę zakończyć/lub już się skończyła, co imo może być powodem ich przebudzenia - "One day, the flames will fade, and only darkness will remain. Unless, of course, an heir arrives."  Albo wydarzyło się coś o czym nie wiemy co mogłoby ich obudzić/wskrzesić.  Ale też nasuwają mi się pytania, kim jest nasz bohater, dlaczego miałby polować na dziedziców ognia, dlaczego nie jest pustym? No i oczywiście wymagania, bo z chęcią bym sam sobie odpowiedział na te pytania, ale najlepiej bez konieczności wymiany komputera :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ja zgodnie z planem Dark Souls 3 ogram już w 2020r, także nie jest źle. 

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No weź, Twój Gaming Laptop Master Race nie da rady? :lol: W ogóle dziwi mnie, że nerka jeszcze nie na allegro :D

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dark Souls III Could Be Final Souls Game

Smuteg, czy jednak to jest dobry moment by godnie zakończyć Soulsową historię?

0 użytkowników
Do góry