O temacie
Autor chicken
Zaczęty 7.10.2013 roku
Wyświetleń 3716
Odpowiedzi 12
chicken RaveN Studio
Ikarus
Splash Moderator
inż. Avallach Administrator
func int PrintDialog (var int ???, var string message, var int posX, var int posY, var string font, var int timeSec)
Czas Zapłaty ma własne rozszerzenia interface'u oparte o Ikarusa. Tekst w oknach takich jak w trakcie dialogu można wyświetlać funkcją PrintDialog. Jedynym problemem z nią jest to że nie była nigdzie użyta ani nawet udokumentowana w skryptach, więc mało kto o niej wie Kod: [Zaznacz]func int PrintDialog (var int ???, var string message, var int posX, var int posY, var string font, var int timeSec)Nie mam pojęcia jaki jest pierwszy argument. Funkcję chyba testowałem i działała, ale to było ładnych parę lat temu.
Dodam, że LeGo oferuje ciekawe funkcje takie jak Print_Ext, PrintS, PrintS_Ext. Tych funkcji jest sporo w pliku Interface.d. Pojawia się tekst, gdy pojawia się drugi tekst, a ten pierwszy jest płynnie przesuwany w górę. Można także zmieniać kolor czcionki dzięki RGBA.
Sawik Moderator działu
Tlumacz to, tlumacz tamto, przetlumacz, wytlumacz, pokaz, jak, dlaczego....A wez sie sam za sprawdzenie, nauke etc, co?
Panu dziekujemy za pomoc -.- nie pisz jak nic nie wnosisz... napisalem tylko czy moglby ktos wytlumaczyc same dzialanie
func void B_LogEntry(var string topic, var string entry){ PrintDebugNpc (PD_ZS_DETAIL, "B_LogEntry"); Log_AddEntry (topic, entry); PrintS (NAME_NewLogEntry); Snd_Play ("LogEntry");};
Bogdan Zwei
Dobra mam g1 i lego (okrojonego) i gdy uzywam funkcji PrintS("Moja wiadomosc") to ten napis przesuwa sie ale nie tak plynnie tylko taki pokaz slajdow.Cytujfunc void B_LogEntry(var string topic, var string entry){ PrintDebugNpc (PD_ZS_DETAIL, "B_LogEntry"); Log_AddEntry (topic, entry); PrintS (NAME_NewLogEntry); Snd_Play ("LogEntry");};skrypt w B_functions
func int Print_Extended(var int x, var int y, var string text, var string font, var int color, var int time)
Print_Extended(-1, -1, "Moja wiadomosc", "font_old_10_white.tga", RGBA(255,255,255,0), 3);
Spróbuj RGBA (255, 255, 255, 255) - jeśli nie zadziała, funkcja ta jest popsuta.
Robi się taki pokaz slajdów, ponieważ jest to tak zaprojektowane. Jeśli masz ochotę i umiejętności, możesz to przerobić, by zachowywało się to jak Ty chcesz - nie jest to takie proste dla początkujących z LeGo.