Faktem jest że napisanie skina nie ingerującego za bardzo w układ (jedynie usuwającego elementy, przesuwającego je w obrębie wolnego miejsca, zmieniającego dowolnie ich styl) to kwestia posiadania Chrome'a i praktycznie żadnych umiejętności. Sprawa z css jest o tyle łatwa że można go zwyczajnie podejrzeć i skopiować z dowolnej strony, a wszystkie atrybuty są bardzo dobrze udokumentowane w internecie.
Jakby ktoś był zainteresowany, mogę nawet zrobić tutorial jak Chromem zrobić takiego skina. Edycja jest w trybie podglądu na żywo, wartości i nazwy atrybutów są podpowiadane i do wyboru z listy, a plik stylu jest przerabiany przez Chrome'a w tle i potem wystarczy skopiować jego zmodyfikowaną wersję i mi ją wysłać.
//edit: dla formalności: oczywiście nie piszę tu o tworzeniu skina od zera, ale o modyfikowaniu istniejącego, najlepiej domyślnego. To jednak standardowa praktyka, właściwie nikt nie sięga po tak absurdalne kroki jak ja chcąc napisać go od zera. Ale możliwe że kiedy będę miał gotowy obraz, i tak będę traktował go raczej jako referencję i wniosę go w życie właśnie przez edycję domyślnego, ale sięgającą głęboko w php. To po prostu praktyczniejsze niż wynajdywanie koła na nowo.
Voviz - zależy od licencji, ale wydaje mi się że jeśli chcesz żeby go wgrać, to nie będzie z tym problemu. Czy przy zakupie / w licencji była wzmianka o używaniu na jednej, konkretnej domenie?