Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1579389 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1579389

Odpowiedzi 3149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Tak mógłbyś wstawić łatkę/napisać jak naprawić dmg broni magicznych

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

nazarek88

nazarek88

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Jestem tu nowy i mam pytanie. Zainstalowałem wszystko bez problemu z Mega od Tadka|Kanalarza i mam pytanie.
Jak odpalam gre z gothic starter to mam 4 opcje do zoznaczenia zanim dam Play the game. Ktora powinienem wybrac?  ReBalance v2.1 PL , Rebalance PL , Slash'n Craft V1.1 PL czy Slash'n Craft PL?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Taką na której chcesz grać. One sie diametralnie różnią od siebie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

nazarek88

nazarek88

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A która jest najlpesza? W sensie najbardziej rozbudowana, popularna i dopracowana? Bo mianowicie nie grałem w zadna z tych modyfikacji a myslalem ze te Gothic 2 The Returning Rebalance 2.1 co Tadek dodal (te co 5 rzeczy sie instaluje) to jest jako jeden mod. Tam byl nr 4 ten patch 4. Patch_1_3_1_PL wiec myslalem ze to patch do calosci a odpalajac przez gothic starter mam tu do wyboru 4 opcje i chcialbym wyprobowac te najlepsza takze poleccie mi cos:)
Tak w ogole to wielki szacun za prace wlozona w tego moda. To dla mnie cos pieknego ze ludzie wciaz kontyunuuja zabawe w tym uniwersum i w tym niepowtarzalnym klimacie. Osobiscie gralem ostatni raz w gothica jakies 10 lat temu jak to sie mowilo jeszcze (-Grales w gothica?  -Noo ale zarabista grafika co?)  :) Teraz jestem starym koniem. Siedze w anglii i przypomniala mi sie ta przygoda, do ktorej chcialem wrocic. Przeszedlem noc kruka i pomyslalem ze pewnie jakies mody do gothica znajde i troche szperajac prosze! Znalazlem wciaz dzialajaca spolecznosc fanow tej sagii. Ja swoja skonczylem na nocy kruka oczywiscie w 1 czesc tez gralem ostro. ponoc gothic 3 to dramat. Pare lat temu probowalem zagrac ale juz na poczatku mi sie nie spodobal. Dobra koncze bo polecialem troche  :lol2: Podsumowujac jestescie wielcy!

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Jakie jest hasło do pobrania moda? I linki do Texurepacka oraz Video PL nie działają :/

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, czy mógł by mi ktoś powiedzieć co muszę zrobić aby Havlor skupował ode mnie srebro i złoto ?

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@MaGoghi musisz dołączyć do gildii złodziei i pokazać mu tajny gest :p

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

nazarek88

nazarek88

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktos jak w rebalanced v2.1 nauczyc sie otwierania zamkow? Zaplacilem za Grittę i zostałem czeladnikiem (bospera) ale Thorben nadal mowi ze nauczy mnie dopiero jak bedzie pewien ze jestem dobrym czlowiekiem. Co moge zrobic?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Powie mi ktos jak w rebalanced v2.1 nauczyc sie otwierania zamkow? Zaplacilem za Grittę i zostałem czeladnikiem (bospera) ale Thorben nadal mowi ze nauczy mnie dopiero jak bedzie pewien ze jestem dobrym czlowiekiem. Co moge zrobic?
Jeszcze trzeba książke mu oddać od Lehmara :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

nazarek88

nazarek88

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No przeciez.. Dzieki:)
W ogole chce zaznaczyc ze mod jest Mega! Gram pierwszy raz na poziomie trudnosci normalnym i deko mam ekonomiczne problemy. Wkoncu czuc ze zloto ma wartosc.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Powiem ci jeszcze, żebyś został czeladnikiem u Kostka wtedy będziesz miał zbyt na rośliny.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powie ktoś co muszę zrobić żeby dostać średnią zbroje sś ?

nazarek88

nazarek88

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U Bospera wydawalo mi sie ze bede mial latwiejsze sianko bo ze zlotem jest ogolnie dramat u mnie:) Majac na mysli zbyt na rosliny tzn ze constantino je skupuje? Czy chodzi Ci o wazenie mikstur? Istnieje w ogole jakis poradnik dla tego moda bo przydalby sie:) W ogole jak jest gildia mysliwych to niezaleznie czy zostane najemnikiem czy straznikiem moge do nich dolaczyc po zabiciu 200 potworow? Boze jaka ta gra trudna sie wkoncu zrobila! Ps zarabisty motyw z bossem "Rybogłowy" na wysepce na jeziorku idac do farmy onara. Epicka muzyka i fajna nagroda za pokonanie go. Zrobilo to na mnie duze wrazenie. (pokonalem go oczywiscie troche oszukujac, tluklem go jak sie zablokowal bedac w wodzie)

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na trofea i tak będziesz miał zbyt u myśliwych, jest to gildia poboczna, trzeba ubić 200 potworków lub zabić czarnego trolla. Za część skór można tam dostać więcej niż u bospera( w najnowszym patchu, przydaje się być u niego czeladnikiem, jeśli grasz łucznikiem), ale też skupują oni także reszte trofeów tj. kły, rogi, pazury( nie oddawaj tylko rogów cieniostwora! W II rozdziale możesz je sprzedać u Bustera za dużo więcej i dostaniesz także za to multum EXP). Nie, nie chodzi mi o ważenie miksów, poprostu po zostaniu czeladnikiem u Kostka on sam informuje, że skupuje roślinki ( nie sprzedawaj grzybów i mięs kopacza z nich można robić potężne gulasze i miksy, które pernamentnie zwiększają manę). O ile masz przepis na to, można je kupić u handlarzy. Na początek poleciłbym ci grać na poziomie łatwym/b. łatwym aby wyczaić balans i mechanike moda, gdyż diametralnie różni się on od oryginalnej gry.

Post połączony: 2015-09-13, 16:49
Powie ktoś co muszę zrobić żeby dostać średnią zbroje sś ?
Wykonuj zadania dla obozu bądź poczekaj na następny rozdział.

nazarek88

nazarek88

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok to ma sens. Tylko np jak chce grac paladynem albo lowca smokow to raczej nie potrzebna mi mana zabardzo? Chyba musze zaczac grac od poczatku, dalbys mi jakies porady krok po kroku? tzn co zrobic zeby nie nabroic na poczatku gry. Np zauwazylem ze u Darona ofiara za 50 zlota nic nie daje i najlepsza opcja to 10 x 100 to prawda? Tak jak i ztluklem Lehmara zeby zabrac mu ksiege. Wszystko git poszedlem gdzies za miasto i wkoncu wracam a tu straznik do mnie ze nie wpuszczaja zlodzieji. Wbilem sie przez latarnie, ide do Lorda Andre a on chce 500 zlota za kare. Czy to przez to ze zabralem ksiege Lehmarowi? Podczas bojki zwabilem go lukiem i wyciagnelem pod magazyn kolo kanalow zeby nikt nie widzial ze go bije (w nocy) po wszystkim normalnie ze mna gadal a teraz jak zagaduje to mowi "zostaw mnie w spokoju" ale dalej jest opcja zeby porzyczyc pieniadze. Moj boze jaki ja zielony w to jestem to tak naprawde cos pieknego ;d ale mam tyle pytan. Chcialbym przedewszystkim zagrac prostym :"tankiem" bron 2 reczna i dobra zbroja. NIgdy nie gralem lucznikiem ani magami takze wolalbym znana mi sciezke obrac.No i apropo systemu walki. Combosy same losowo wchodza?

@Edit
Tak samo jak płakałem kiedy idac z Laresem dostaje tylko 50% doswiadczenia za potwory.. :D

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
50% się dostaje jak twój towarzysz ubije potworka, tak już jest w returnie. Mana ci się przyda nie martw sie, tylko nie wydawaj na nią PN i bierz z bonusów. Co do twojej ścieżki to powiem ci tak, że masz na starcie 10 siły, więc na początek naucz się do 14 pkt i pakuj pozniej po 5, w ten sposób zaoszczędzisz PN, gdyż jak masz 59 pkt siły, a od 60 zwiększa się już koszt nauki, więc za 5 pkt pociągnie 10 PN i bd 64 siły, a jakbyś miał 60 siły to byś zapłacił 15 PN za 5 pkt, wiesz o co mi chodzi, to samo tyczy się walki bronią. Czytanie ksiąg dodaje +1 do inteligencji czyli, że  im więcej inteligencji tym większe obrażenia czarów. Czary baaaardzo pomagają na początku gry, ale na zombie i szkielety nie używaj zniszczenia ożywieńca! Bo dostaniesz tylko 50% exp. Inteligencje zwiększa się także np. przy nauce alchemii, oprawiania zwierzyny itd. Przejżyj temat porad w dziale returninga tam będziesz miał więcej opisane, a ja nie będe tego samego powtarzał tutaj.
A i nie jedz roślin i nie pij miksów na początku i kamiennych tablic, przyda ci się to później gdy nauka będzie droższa niż 15 PN/5 pkt atrybutu. Polecam także przyłączenie się do gildii złodziei i nie wydawanie Rengaru straży, dzięki złodziejom można się nieźle wzbogacić, a na początku to jest bardzo przydatne, Halvor po pokazaniu znaku skupuje złoto i srebro(nawet pierścienie czy wisiorki).

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Zainstalowałem dzisiaj gotica 2 nk oraz returninga i mam z nim kilka kłopotów. Filmy wyświetlają mi się malutkie, jak można je powiększyć na cały ekran? Oprócz tego nie mam sprintu / nie wiem jak włączyć, próbowałem wszystkich przycisków i nic, w ustawieniach też nie ma takiej opcji.

W niektórych momentach gra mi się zacina na dość długo, za każdym razem w połowie pierwszej rozmowy z Xardasem. Często mi się też zdarza, że gra mi się zawiesza i muszę restartować kompa. Wie ktoś jak rozwiązać te problemy?

I czy to normalne, że jak w obecności Cavalorna otwieram jakąś skrzynię to się na mnie rzuca? Przecież to nie jego skrzynie, ani ta przy jego obozowisku, ani ta w jaskini bandytów. Czy wszyscy się będą tak na mnie rzucać przy otwieraniu "niczyich" skrzyń?

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Maxoku, zainstaluj systempack'a do G2 i Returna, to rozwiąże problem z filmikami lub ustaw skalowanie w gothic.ini(scalevideos=1 musisz mieć!), a cała reszta jest normalna, ponieważ return jest ramożerny i proponuję zmniejszyć troszeczkę detale i widoczność. Co do rzucania się na bohatera przy otwieraniu skrzyń, to tak, PRAWIE wszyscy będą się rzucać na niego, prócz Diego, Miltena, Lestera i Gorna, ale też mogę się mylić :D

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Dzięki, zainstaluję system packa, bo skalowanie już próbowałem wyłączać i włączać i nic nie dawało. Kiedyś miałem 256mb ramów i musiałem prawie na minimalach łazić, teraz mam więcej i też mam na takich chodzić? Najwidoczniej returning nie tylko waży więcej niż sam g2nk, ale i ciągnie znacznie więcej ramów, ale niech będzie, przypomnę sobie stare dobre czasu z okresu kamienia łupanego :lol:.
Trochę bez sensu z tymi skrzyniami, będę musiał był super ostrożny i często zapisywać grę i usypiać ludzi :lol:.
Ale największy problem to ten sprint. Co zrobić, żeby działał? :wstyd:

0 użytkowników
Do góry