Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1588489 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1588489

Odpowiedzi 3149

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Zgłaszam:
Nauczyłem się tworzyć poświecone strzały, napisane jest, że 1 pręt+1 woda świecona = 5 strzał. Tak na prawdę robi się 10(zużyłem 10 prętów - powinienem mieć 50 strzał, a mam 100).

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Zgłaszam:
Nauczyłem się tworzyć poświecone strzały, napisane jest, że 1 pręt+1 woda świecona = 5 strzał. Tak na prawdę robi się 10(zużyłem 10 prętów - powinienem mieć 50 strzał, a mam 100).

Tak, w 1.3 to zostało zmienione. Chociaż byłem pewny, że opis też zmieniałem.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Zgłaszam:

I w książce, dzienniku i przy tworzeniu jest, że tworzy pięć. Rozumiem, że zamierzasz poprawić to nowym patchem :)

Aha, czasami w Dolinie Cieni, jak podnoszę DVATAHZAR w ekwipunku pojawia się Magiczna Kusza, a nie DVAHTAHZAR. Patent z wczytywaniem pomaga z tym problemem.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś może link do rosyjskiego dubbingu bo na 1 stronie niektóre nie działają
z tego co pamiętam to w tej paczce jest dubbing link

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Zgłaszam:

I w książce, dzienniku i przy tworzeniu jest, że tworzy pięć. Rozumiem, że zamierzasz poprawić to nowym patchem :)

Aha, czasami w Dolinie Cieni, jak podnoszę DVATAHZAR w ekwipunku pojawia się Magiczna Kusza, a nie DVAHTAHZAR. Patent z wczytywaniem pomaga z tym problemem.

Wysłałem przed tym postem, ale u siebie poprawiłem. Pewnie będzie jeszcze jakaś poprawka to się przyda. Można mi coś na PW zgłosić - dużo rzeczy pewnie się przewinęło przez różne tematy, a nie bardzo widzi mi się przeszukiwanie ich 3 miesiące wstecz.

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć może ktoś z was będzie w stanie mi pomoc, szukałem podobnego wątku ale nie znalazłem. Mianowicie,stosując się do wskazówek i filmików załączonych w tym temacie zainstalowałem modyfikacje. Rebalance v2.1, Profesjonalne spolszczenie, Texture Pack oraz Patch 1.3.1. Pliki wszystkie zainstalowałem w folderze gothic 2 Złota Edycja. Posiadam windowsa 7 64 bitowego. Dodam ,że sama gra chodzi bardzo płynnie bez błędów. Nigdy nie modyfikowałem gothica, zainstalowany chwile przed modem. Problem polega na tym, że odpalając startera nie działa modyfikacja lecz zwykły gothic, kilka razy już przeinstalowywałem lecz bezskutecznie. Czy ktoś miał podobny problem?

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Masz gothic z nocą kruka czy bez? Możesz spróbować uruchomić z prawami admina.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Było już nie raz pisane. Przenieś folder z grą w inne miejsce niż obecnie. Nawet na inną partycję.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Power233Ful

Power233Ful

Użytkownicy
posty25
Propsy1
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Mam, prośbę i można udostępnić ponownie patch 1.2?
Bo lepiej mi się na nim gra, niż na 1.3.
I proszę nie z chomikuj

[pmg]http://www.iv.pl/images/28432827944751380814.png[/pmg]

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ma ktoś jakieś aktualne źródło texturepacka? Sorry nie będę bulił na chomikuj :F

kamaszatuta

kamaszatuta

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ludzie mam problem prosze o pomoc!
Chodzi o Gothic 2 Noc Kruka Returning
Nie mogę zostać nowicjuszem mroku tym bardziej nekromantą ,
ponieważ u xardasa nie mam kwesti z tym że chce być nekromanta Emotikon frown 
Rozmawiałem juz z vatrasem powiedział mi o tych nowych gildiach ale wciąż nie moge zostać przyjety w poczet Nowicjuszy Mroku Emotikon frown Jak ktoś wie o co chodzi albo co musze zrobić proszę o porady!
Ps. Grałem juz 3 razy od nowa za ani jednym nie mialem kwesti z zostaniem nekromantą. Gram na patch 1.3 PL

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Ludzie mam problem prosze o pomoc!
Chodzi o Gothic 2 Noc Kruka Returning
Nie mogę zostać nowicjuszem mroku tym bardziej nekromantą ,
ponieważ u xardasa nie mam kwesti z tym że chce być nekromanta Emotikon frown
Rozmawiałem juz z vatrasem powiedział mi o tych nowych gildiach ale wciąż nie moge zostać przyjety w poczet Nowicjuszy Mroku Emotikon frown Jak ktoś wie o co chodzi albo co musze zrobić proszę o porady!
Ps. Grałem juz 3 razy od nowa za ani jednym nie mialem kwesti z zostaniem nekromantą. Gram na patch 1.3 PL
Xardas mówi, że musi to przemyśleć. Musisz przespać się pare dni.

Post połączony: 2015-07-17, 12:52
Sory za dabul post, no ale muszę.
Robienie potków regenerujących HP(many chyba też) nie ma sensu. Wykorzystanie rdestów do ich stworzenia to głupota, bo te są zbierane do potków zwiększających staty. Myślę, że lepsze byłoby wykorzystanie jakiegoś alkoholu jeśli alchemia lecząca ma być ważniejsza. Takie moje zdanie jest, a jak zrobicie to już wasza wola.

kamaszatuta

kamaszatuta

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Stary własnie chodzi o to ze nawet tej kwestii nie ma zeby tego przemyslal ! Jak gralem kiedys na patch`u starym nie mialem tego problemu bo normalnie powinienem miec cos takiego "wprowadź mnie w tajniki czarnej magii" czy jakoś tak. Wtedy mówi ze sie zastanowi dopiero :P A ja tego nie mam. Jedyne co moge mu powiedzieć to "co powinniśmy dalej zrobić"

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Tizgar chyba zjebaliscie sprawe z Ashtanem. Ja np. wykonywalem jego zadanie w 4 rozdziale bo nie mozna bylo wczesniej tego wykonać bez zabijania go - dopiero w 4 rozdziale pojawia się Stonnos ktoremu oddajemu sfery. A wtedy zadanie sie blokuje, bo nie mozna zdobyć Mola Ulartu, gdyz... Xardasa nie ma.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ty zjebałeś nie my, kto ci bronił zdobyć mora ulatru wcześniej ?
More możesz już mieć w R2 bez problemu defakto Ashtar i tak każe ci mieć Sfery chyba ze je oddałeś opiekunom wtedy pojawia się alternatywna opcja która pozawala zakończyć zadanie i Ashatr przeżyje tym samym sami możemy go ujebać.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nic nie zjebałem, bo jakos wczesniej była normalnie możliwość wykonania zadania wczesniej. A tak to musialem oddac dopiero w 4 rozdziale Stonnosowi sfery, wczesniej bylo, że w 4 rozdziale sie Stonnos pojawial i mozna bylo mu to oddac normalnie + zrobic mora ulartu u Xardasa. Teraz jeżeli sie chce oszczedzic Ashtara (nie, jebie mnie to PD i nie zabije go nawet sam, przeżyje do końca gry) to zadanie jest zjebane.

Wiedzialem, że instalacja patcha od Was to glupi pomysl. Tylko Polak może naprawić w chuj rzeczy pierdoląc reszte wokół.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
 Wykonac zadanie możesz w dowolnym momencie ( niezależnie od wersji na każdej jest tak samo ), wykonanie zadania aby ashtar zył jest możliwe tylko w r4 ale logicznie jakbyś pomyślał to byś wiedział ze w r4 znika xardas, wiesz to z nk, grałeś przynajmniej raz w returna tez wiec wiesz ze aby zdobyć more musisz go mieć w grze wniosek nasuwa się sam jak mogliśmy coś zjebać skoro ty sam zjebałeś sobie kolejność która musi zaistnieć jeśli chcesz spełnić założony przez siebie warunek.

Jeśli nie chcessz ashatar zostawić przy życiu to robisz questa kiedy chcesz byle nie w r4 bo znika xardas
Jesli chcesz ashatar przy zyciu zostawic robisz questa w r4 z tym ze more musisz zrobić przed r4 bo xardas znika

Tak było na 1.0, 1.1. 1.2 i tak jest na 1.3 ponieważ nic w tym nie zmieniliśmy wiec znowu nic nie mogliśmy zjebać, zjebałeś sobie ty kolejność o której sam wiedziałeś bo grałeś przynajmniej raz w returna miej pretensje do siebie, nie do kogoś.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Wszystko fajnie spoko, ale załóżmy, że mamy ziomka, który w gotika grał over9000 lat temu, a teraz odświeża sobie grę dodając returna. Koleś nic nie pamięta z gry i co wtedy? Pojawia się sytuacja Wilkołaka i zadanie zostaje niewykonalne.
Coś możnabyłoby z tym zrobić.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nic nie zjebałem, bo jakos wczesniej była normalnie możliwość wykonania zadania wczesniej. A tak to musialem oddac dopiero w 4 rozdziale Stonnosowi sfery, wczesniej bylo, że w 4 rozdziale sie Stonnos pojawial i mozna bylo mu to oddac normalnie + zrobic mora ulartu u Xardasa. Teraz jeżeli sie chce oszczedzic Ashtara (nie, jebie mnie to PD i nie zabije go nawet sam, przeżyje do końca gry) to zadanie jest zjebane.

Wiedzialem, że instalacja patcha od Was to glupi pomysl. Tylko Polak może naprawić w chuj rzeczy pierdoląc reszte wokół.

Skoro wiedziałeś, to na chuj instalowałeś?  :lol2:

Tylko polak cię najpierw zjebie zamiast zapytać...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 18:20CytujTy zjebałeś nie my, kto ci bronił zdobyć mora ulatru wcześniej ?Nic nie zjebałem, bo jakos wczesniej była normalnie możliwość wykonania zadania wczesniej. A tak to musialem oddac dopiero w 4 rozdziale Stonnosowi sfery, wczesniej bylo, że w 4 rozdziale sie Stonnos pojawial i mozna bylo mu to oddac normalnie + zrobic mora ulartu u Xardasa. Teraz jeżeli sie chce oszczedzic Ashtara (nie, jebie mnie to PD i nie zabije go nawet sam, przeżyje do końca gry) to zadanie jest zjebane.

Skoro wiedziałeś, to na chuj instalowałeś? 

Tylko polak cię najpierw zjebie zamiast zapytać...
Bo mialem nadzieje, że zjebanych rzeczy jest mniej niż naprawionych :( Moglibyście w sumie dodać, aby można było nauczyć się Mora Ulartu od Kreola gdy juz nie ma Xardasa.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry