Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1430249 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1430249

Odpowiedzi 3149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Musiałbym przerobić całą rozmowę - niezbyt mam ochotę na to :) U niego nie wybiera się run, jest tylko kwestia dialogowa "Chcę kontynuować naukę magii strażników.". Potem już "się dzieje" :D Może coś takiego wystarczy tam dodać - "(Koszt: 10, 15, 20PN)"

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Spało w ładowni, bo gdzie by indziej. W każdym bądź razie 100 paladynów, a kilkanaście członków załogi jednak robi różnicę. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Odpada z załoga.
Co do run jak nie umknie to może dodamy.
Co do teleportów to i tak ma małe znaczenie niczego nie obiecuje.

Pamiętać proszę ze już dawno skończyły się opcja dorzucania pomysłów, wiec mamy pełne prawo mieć je w dupie bo to się już i tak za długo przeciąga.

Teraz trochę info
- Zaczęliśmy Prace finalizacyjna ( oznacza to ze definitywnie zakończyliśmy zmiany, teraz je sprawdzimy i zweryfikujemy na papierze z czego powstanie oficjalny 100% changelog 1.3 oraz changelog roboczy do wglądu dla mnie Thompsona i Ventrue ) najpóźniej prace finalizacyjne zakończa się 1 lipca
- Kolejna rzeczą będzie scalenie obu wersji roboczych skryptów to również może trochę zając.
- Next to z powstałej finalnej wersji, paczka testowa która powstanie za sprawa Ventrue.
- Next Testy ( Testerzy dostana finalny i roboczy changeloga ułatwi im to sprawdzanie ) testa potrwają od 2-4 dni max
- Korekta w oparciu o wyniki testów ( o ile będzie konieczna )
- Wersja publiczna ( ofc ja pamietam o pytaniach kiedy patch, wiec o stosowna liczbę dni zostanie to przedłożone winić możecie tych co pytali )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Post 943 w tym temacie jasno napisałem ze niema już przyjmowania propozycji teraz to tylko potwierdzam

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- Wersja publiczna ( ofc ja pamietam o pytaniach kiedy patch, wiec o stosowna liczbę dni zostanie to przedłożone winić możecie tych co pytali )

Tizgar a wyjaśnij proszę- czy każde pytanie o termin wydania poprawek przesuwa go o dzień do przodu, bo tak wymyśliłeś, by ukarać forumowych troli, czy z innego powodu? ( np trzeba odpowiadać na spam a nie pracować przy modzie?)

*EDIT DOWN :lol2: rozbroiłeś mnie takim tokiem myślenia! Ktoś pyta, to albo poświęcam 5s mojej cennej pracy na odp, albo olewka totalna- niech pajace piszą i pytają (na pewno pajace?!) Ale żeby ,,karać,, pozostałych graczy? Chociaż masz do tego prawo. ;D
No i jak zabraknie czasu, to można wpisać paręnaście zapytań o termin patcha :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Powszechnie wiadomo ze takie pytania wkurwiają jednak nigdy osoby które je zadają nie ponoszą konsekwencji w tej sprawie, mnie wkurwia to ze osoby które pracują sobie przy modach są dręczone tymi pytanie a osoby je zadające są bezkarne czas to zmienić.

Vent chodzi o zasadę ja napisałem koniec z pomysłami bo chcielibyśmy już z Thompson to skończyć ofc możemy przyjmować pomysły nie jestem temu przeciwny, tylko pytanie brzmi czy wtedy patch wyjdzie jak co chwila jakiś pomysł, to już serio się przeciąga trochę sam przyznasz, wiec serio trzeba jeszcze aby patch wyszedł w 2015 bo poczekamy na pomysły, był czas kurwa to wszyscy mieli to w dupie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zawsze można potem zrobić wersję drugą poprawioną :D

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Pfff, żałosny jesteś. Przypomnij sobie swoje idiotyczne posty i pozwy, jeszcze zza czasów gandalfa czy jak mu tam. (twój ulubieniec? Można było skojarzyć po podobnych reakcjach i jakże idiotycznych postach). Także daj se spokój, bo wszystko co zaczynasz kończy się tak samo.

EDIT:
Albo nie, może jednak zrobię to co lubię robić najbardziej. Pousuwam wasze kretyński posty. Poszło!

@down przemek
Przemek kurwa, że aż to napiszę. Spierdalaj stąd! Jeszcze kogoś głupotą zarazisz.
A teraz widzę, że po szybkości szukasz tematu żeby posty na spamerskie nie wyglądały.
I wiesz gdyby była możliwość, żeby zablokować ci chociaż pisanie w tym dziale. Wpompowałbym w to wszystko.

@down
Przeginacie, mogę to zostawić. Za spam też są warny.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Doktorze polecam słownik.
Przemku, Przemku nieważne.

I żeby nie było spamu: Będziesz aktualizować changeloga Tizgar?
EDIT: Dobra, teraz przeczytałem xd.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niema o co go już aktualizować od ostatniej 99% wersji jaka była upubliczniona, weszły zmiany kosmetyczne i chyba z 2 takie poważne które już są dopisane do 100%, w sprawach kosmetycznych nie pisze bo to nie ma ogólnego wpływu na grę.

Podstawy do raportowania tego typu postów są tylko wymiar kary jest nieadekwatny.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A poprawiłeś to z Constantino, bo o tym już dawno temu mówiłem?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jest na liście wiec będzie poprawione nie mowie o takich bzdetach bo to kosmetyczna sprawa.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Spoko, spoko. Po prostu dużo razy o tym mówiłem, a nie dostałem odpowiedzi. :D

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
A o co chodzi z Constantinem?
A już pamiętam ten quest ze spermą w menzurce :D

A czy opiekuni bendom jusz simiertelni kiedy przyjdzie się im dać kosę z czarnej rudy na żebro? Czy znowu trzeba będzie użyć powszechnie znienawidzoną przez użytkowników tego forum konsolę MARVIN?
PS: Dajcie dildo do eq Nadii :D

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No nie wiem, u mnie to działalo normalnie. No, co prawda nie wiem jak zabić Haradrimów ;D grając magiem xd.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Gothicman, usunąłem, bo gdybym tego nie zrobił założę się, że rozniosłoby się to do tego stopnia, że znowu by ktoś mi na kark adminów ściągnął.
Tizgar napisał, że za jakiś tam czas wrzuci nowy changelog.

EDIT:
Warniochy się posypały.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
A ja mam pytanie, czy ten patch działa na wersje angielską ? Bo chciałem we wakacje 'liznąć trochę angielskiego ' :P

Pawlik2001

Pawlik2001

Użytkownicy
posty45
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Teraz gram w Globala, ale też pamiętam, jak moim Strażnikiem Świątynnym musiałem się bawić kilkanaście minut, żeby ukraść Księgę długów Lehmara. Gdyby nie ten KRETYŃSKI system złodziejski, dałbym Returningowi 10/10, teraz może mieć 9/10. Pozdrawiam.

Zabijcie mnie.
A może i nie?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Oczywiście, że nie działa. Jest robiony na polskich skryptach.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Podczas finalizacja nie obejdzie się tez bez porządkowania, no i akurat wpadłem na kilka rzeczy których w changu niema lub są zbyt pobieżnie opisane.
Chodzi tu o:

- Fix statystyk broni
- Bronie Magiczne
- Ester Eggs

Jeśli chodzi o fix, to teoretycznie chodziło tylko oto aby nie było broni które wymaja więcej siły niż maja dmg, jednak w miedzy czasie doszło do tego wybalansowanie łuków, tak oto pojawiło się kilka dopełnień typu łuk 80 zreki 120 dmg odpowiednik nomada dla woja na r1 itp, potem kilka broni znowu skoki w dmg zanotowało żeby były praktyczne, a skończyło się na tym ze Władca Smoków został podrasowany do 500 dmg od broni i 250 od ognia defakto wtedy naszła mnie myśl ze pasuje taki odpowiednik dla 1h strzelić no i powstał Dotyk Smoka 400 od ostrza 200 od ognia wiadomo sposób zdobycia taki sam jak w przypadku wersji 2h, ogólnie kusza i łuk z tego gatunku tez jest i sposób ten sam, ta ja wiem trochę tego badziewia poleci z SO no ale działamy tylko na skryptach wiec idziemy po tym co mamy :P

W sprawie broni magicznych to wiecie ze będą one dostępne od startu no oczywiście trzeba pokonać odpowiednich panów cienia ( Inubis i Khadar ) jednak przybliżę wam ich statsy itp, gdyż w opisie ich nie ujrzycie ( wynika to z Ester Eggsów )

Lodowa Zguba 1H z Inubisa
Dmg od ostrza 260
Dmg od magi 130
Wymagane Max PKt Zycia 1800
Zasięg 90
Wartość 18000
5% na Bryłę lodu

Zamieć 2H z Khadara
Dmg od ostrza 310
Dmg od magi 190
Wymagane Max PKt Zycia 2500
Zasięg 180
Wartość 30000
5% na Bryłę lodu

W grze tego nie ujrzycie, tylko esteregowy opis miecza.

Jeśli chodzi o EE, to poważnych będzie 2-3  z czego będziecie mogli żartobliwie nabyć nawet listę EE za 10k ofc można sobie save strzelić przed kupnem.
Pomniejsze EE to raczej nazwy lub opisy broni luźno nawiązujące głownie do uniwersum SpellForce i Hereos 5, czyli utrzymanie returningowego klimatu zapożyczania rzeczy z innych gier mamy odhaczone.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry