Podczas finalizacja nie obejdzie się tez bez porządkowania, no i akurat wpadłem na kilka rzeczy których w changu niema lub są zbyt pobieżnie opisane.
Chodzi tu o:
- Fix statystyk broni
- Bronie Magiczne
- Ester Eggs
Jeśli chodzi o fix, to teoretycznie chodziło tylko oto aby nie było broni które wymaja więcej siły niż maja dmg, jednak w miedzy czasie doszło do tego wybalansowanie łuków, tak oto pojawiło się kilka dopełnień typu łuk 80 zreki 120 dmg odpowiednik nomada dla woja na r1 itp, potem kilka broni znowu skoki w dmg zanotowało żeby były praktyczne, a skończyło się na tym ze Władca Smoków został podrasowany do 500 dmg od broni i 250 od ognia defakto wtedy naszła mnie myśl ze pasuje taki odpowiednik dla 1h strzelić no i powstał Dotyk Smoka 400 od ostrza 200 od ognia wiadomo sposób zdobycia taki sam jak w przypadku wersji 2h, ogólnie kusza i łuk z tego gatunku tez jest i sposób ten sam, ta ja wiem trochę tego badziewia poleci z SO no ale działamy tylko na skryptach wiec idziemy po tym co mamy

W sprawie broni magicznych to wiecie ze będą one dostępne od startu no oczywiście trzeba pokonać odpowiednich panów cienia ( Inubis i Khadar ) jednak przybliżę wam ich statsy itp, gdyż w opisie ich nie ujrzycie ( wynika to z Ester Eggsów )
Lodowa Zguba 1H z Inubisa
Dmg od ostrza 260
Dmg od magi 130
Wymagane Max PKt Zycia 1800
Zasięg 90
Wartość 18000
5% na Bryłę lodu
Zamieć 2H z Khadara
Dmg od ostrza 310
Dmg od magi 190
Wymagane Max PKt Zycia 2500
Zasięg 180
Wartość 30000
5% na Bryłę lodu
W grze tego nie ujrzycie, tylko esteregowy opis miecza.
Jeśli chodzi o EE, to poważnych będzie 2-3 z czego będziecie mogli żartobliwie nabyć nawet listę EE za 10k ofc można sobie save strzelić przed kupnem.
Pomniejsze EE to raczej nazwy lub opisy broni luźno nawiązujące głownie do uniwersum SpellForce i Hereos 5, czyli utrzymanie returningowego klimatu zapożyczania rzeczy z innych gier mamy odhaczone.