Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1456957 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1456957

Odpowiedzi 3149

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bezi90 spróbowalbym na Twoim miejscu po pierwsze sprawdzić jakie rozdzielczości obsluguje Twój monitor i na nich właśnie grać. Po drugie, w grze włączonej na fullscreen, wejść w ustawienia monitora i przyciskami (na monitorze) spróbowac wyregulować obraz. Zazwyczaj można go dowolnie rozciągać/przesuwać.

bezi90

bezi90

Użytkownicy
posty25
Propsy1
  • Użytkownicy
stary gram na laptopie a po za tym TO JEST WINDOWS 8 jak mi to ogarniesz to daje 100 zl (żart)

Post połączony: 2014-06-11, 19:11
a takie małe pytanko gdybym podłączył drugi ekran i na nim właśnie to zrobił co mówiłeś w 2 punkcie :D to by sie udało zmienić rozdzielczość

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
stary gram na laptopie a po za tym TO JEST WINDOWS 8 jak mi to ogarniesz to daje 100 zl (żart)
A to zmienia postać rzeczy. Z laptomami za bardzo nie mam do czynienia, a z win 8 to już całkiem.

a takie małe pytanko gdybym podłączył drugi ekran i na nim właśnie to zrobił co mówiłeś w 2 punkcie :D to by sie udało zmienić rozdzielczość
Nie mam pojęcia, ale jeśli mógłbyś tak grać (na drugim monitorze) to warto spróbować:P

bezi90

bezi90

Użytkownicy
posty25
Propsy1
  • Użytkownicy
dobra nie było pytania

Post połączony: 2014-06-11, 19:17
bo jest gorzej niż na tym

Post połączony: 2014-06-11, 19:18
chyba że naprawie starego kompa i na starym będę pykał

Post połączony: 2014-06-11, 19:22
dobra ddzięki za pomoc bgb będę grał tak jak już mówiłem bo najmniejszą rozdzielczość jaką mogę w ustawieniach monitora ustawić to 1024x768 a to nic nie daje

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bezi90 spróbuj jeszcze jednego sposobu:

Wejdź do katalogu gry i dalej do SYSTEM, tam znajdziesz plik Gothic.ini. Otwierasz go i lecisz na sam dół, w sekcji INTERNAL znajdź wpis:
extendedMenu=1

Ustaw go na "1" zmień rozdzielczość w pliku .ini i nie martw się już więcej. Jeśli masz
 monitor 16.9/10 to będziesz potrzebował plik .exe czyli fix do aspect ratio. Mam go u siebie na dysku w razie czego.

bezi90

bezi90

Użytkownicy
posty25
Propsy1
  • Użytkownicy
musze cie rozczarować już tego próbowałem i nic

qqłka

qqłka

Użytkownicy
posty1
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Moglibyście jakieś info wrzucić dot prac nad modem, czy może są off?

Xisoy

Xisoy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, mam dość nietypowy problem, bo nie spotkałem się z nikim kto by miał podobny. W Returninga bawię się już dobre 10h. Jak dotąd gra chodziła bez ŻADNYCH problemów. Ale oczywiście coś się musiało spieprzyć. Gdy chcę teraz wyjść z Khorinis bramą od strony wieży Xardasa to... no cóż, nie mogę wyjść, bo po chwili od przekroczenia bramy, dopada mnie lag i robię jeden krok na 30-40 sekund. Dźwięk działą normalnie, ale wszystko stoi w miejscu i co około minutę odrobinę się rusza. Masakra. Znacie jakieś rozwiązanie? Błagam o pomoc.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Xisoy

Xisoy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jakaś inna opcja? Nie bardzo mi się uśmiecha instalowanie tego wszystkiego od nowa, szczególnie, że pewnie stracę zapisy...

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

bezi90

bezi90

Użytkownicy
posty25
Propsy1
  • Użytkownicy
xisoy miałem coś podobnego ale to w zwykłym gothicy nk gdy wychodziłem z górniczej doliny łapał mnie straszliwy lag nie mogłem się ruszać ale ja to zapisywałem (trochę trzeba poczekać bo jednak to jest lag) wyłączałem gothica znowu włączałem i było normalnie 

Xisoy

Xisoy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Generalnie restart mi pomaga, oczywiście dopóki nie wrócę tam znów. Na podstawce mi wszystko ładnie działało. Nawet specjalnie dziś sprawdzałem. Rzeczywiście, nie pomyślałem ,że mogę skopiować save'y, ale jak pierwszy raz instalowałem, to zajęło mi to prawie cały dzień, więc wolałbym mieć to jako plan B.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Dziś się za to wziąłem i postanowiłem, że warunkiem do gildii nie będzie tylko siła - żeby łucznik nie musiał na siłę szukać bonusów do siły, aby dołączyć do gildii. Teraz wymagana będzie albo siła, albo zręczność.

Post połączony: 2014-06-15, 09:45
Alfred powinien teraz skupywać trofea - nawet wtedy, gdy nauczyliśmy się wszystkiego przed rozmową z nim.

awadarx

awadarx

Użytkownicy
posty1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Chciałbym wam pogratulować tak wielkiego spolszczenia i włożonej pracy w moda jak i na forum, lecz mam jedno "ale..." otóż spolszczenie jest profesjonalne (nie) do końca, bo podczas gry natrafiam na trochę błędów w dialogach i są to zazwyczaj drobne pierdoły typu w "sz" brakuje "z". Postać mówi "Dostajes" zamiast "Dostajesz" lub npc podczas dialogu z nami wypowiada się z błędem przykład: "Daje ci moje slowo". I tu zapada pytanie, czy jesteście perfekcjonistami i powstanie kolejna łatka naprawiająca błędy gramatyczne, czy po prostu nie zwracać na to uwagi?

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czy można odpalić returninga z modem the winter a jeśli tak to jak?

Jebać pierdoloną schizofremie :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie zwracaj na to uwagi. Następny patch wpływa na balans gry. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I tu zapada pytanie, czy jesteście perfekcjonistami i powstanie kolejna łatka naprawiająca błędy gramatyczne, czy po prostu nie zwracać na to uwagi?
Myślę, że Thompson z Tizgarem mogli by to poprawić, ale tylko jeśli ktoś dałby im listę dokładnego występowania takich literówek, bo sami raczej tego wyszukiwać nie będą. Nie taki jest cel tego patcha.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Dokładnie - powiedz kto i kiedy. Sam przeglądając skrypty coś poprawiłem, ale podajcie gdzie występują literówki - to nie problem z tym zrobić, kilka sekund dosłownie.

Rutcor

Rutcor

Użytkownicy
Pan Cienia
posty49
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pan Cienia

0 użytkowników
Do góry