Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1456899 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1456899

Odpowiedzi 3149

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie: Czy można odpalić returninga z modem the winter a jeśli tak to jak?

Jebać pierdoloną schizofremie :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Raczej nie można. Bo the winter to nie jest sam retex, ale też  są zmiany w zenie. A Returning używa własnych zenów.

edit. mogłbys sprobować podmienic same tekstury oraz meshe, ale efekt pewnie nie będzie zadowalający

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Udało sie wystarczyło zmienić linijkę w pliku ini moda.Khorinis zimą wygląda zajebiście :D  mam powód żeby jeszcze raz przejść returna :lol2:

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To teraz jeszcze sprawdź czy masz np. obóz sekty:P

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Najlepiej będzie jak wypakujesz z winter moda same textury, wywalisz swiat i skrypty bo może się gryźść, i spakujesz w vdf, umieszczając w Gothic2/data wtedy na 100% będzie działać, i nie będzie wiekszych problemów

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z przykrością powiadamiam że niestety wszystkie lokacje z moda są i raczej nic sie nie usuneło  :D   
Modyfikacja nie podmienia żadnych skryptów(tak pisało na oficjalnej stronie)
Nawet mniej muli niż sam return :lol2:

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Jakie będą optymalne bonusy za pasy gildyjne? 10prot + 10prot za zbroję, czy jakoś pomieszane?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobrze wiedzieć.:) Ogólnie the Winter ma 3 pliki .mod chyba? I z tego co pamiętam tylko jeden z nich ma świat  .zen, a dwa pozostałe mają już tylko tekstury do Newworld i Oldworld... Dopisałeś wszystkie .mody do tego pliku .ini czy tylko jeden?

Thompson, a dodaliście bonusy gildyjne za hełmy? jeśli tak to można by zrobić np. 5+ bonus gildyjny za helm, +5 za pas. Jesli jest i helm i pas rownoczesnie to dodatkowe +5.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Hełmy chyba będą miały po prostu zmienione współczynniki.

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dopisałem:
WINTER_NWTEXTURES.mod  Winter_OWTextures.mod  WINTER_NWWORLD.mod czyli wszystkie ale ten ostatni to chyba świat.Nie mam żadnych problemów może jakie znajde(polatałem tylko na F8)

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A to powiedz mi jeszcze, czy masz zamrożoną wodę, tak że możesz po niej chodzić? Np. jeziorko koło klasztoru lub tamte koło bustera (morze się nie zamraża, więc na to nie patrz xD ). Jeśli tak to wczytał się zen z the winter, a jeśli nie to zmianie uległy same tekstury i tak by było w sumie najbezpieczniej dla połączenia obydwu modów:)

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie w wodzie da sie pływać(nawet utopić) ma tylko zmienione tekstury.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W takim razie ten zen The Winter z zamrożoną wodą i paroma innymi zmianami się nie wczytuje. To dobrze bo nie będzie kolizji z Returningiem. Swoją drogą... ten mod jest spoko ale ma paskudne tekstury Górniczej Doliny:P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jak ktoś zrobi listę tych literówek itp, to się poprawi.
Hełmy maja standardowo staty w granicha 10-15 i sa przypisane do danych gildii z czego jeden jest bez gildi jako dla łucznika, oprócz statów do defa będą miały jakieś bonusy
Pasy to czysto bonusy do defa standardowe są po equipie ze zbroja 10/10/10/5/5 myślę ze dla zaawansowanych efekt będzie podwojony 20/20/20/10/10

Jakieś sugestie.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mam taką propozycję: Dwa razy (teraz trzeci) jak grałem w Returninga to gdy oddawaliśmy runy teleportacyjnej w VII. rozdziale to nie można ich było otrzymać z powrotem. Logika wskazywałaby, żeby pojawił się dialog, gdzie te runy nam typiarze zwyczajnie oddają xd. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja mam prośbe abyście naprawili bojową szate ognia gdy ją założe nikt z klasztoru sie do mnie nie odzywa i każe założyć inne ubranie.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ja mam prośbe abyście naprawili bojową szate ognia gdy ją założe nikt z klasztoru sie do mnie nie odzywa i każe założyć inne ubranie.

Done.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Halo, a co z moją prośbą?
Btw. moglibyście dać nieograniczoną liczbę członków załogi, bo sorry ale na tym statku przybyło 100 paladynów, a ja nie mogę wziąc 14/15 ludzi?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nie ustosunkowałem się do niej, ponieważ sam zakończyłem grę na VI rozdziale. Tizgar przyjdzie, to popatrzy. Co do załogi - sprawdzę.

EDIT// Ale i tak nie wiem, gdzie spało tych 100 paladynów :D

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłbyś dopisać wymagane punkty nauki dla run strażnika świątynnego? Bo nie ma tego jasno określonego w dialogu z Gor na Totem i niektórzy mogą  odnieść wrażenie, że te runy są za darmo, a tak nie jest. Tylko pierwsza runa jest darmowa, kolejne biorą odpowiednio: 10PN, 15PN i 20PN. Także przydałaby się jakaś informacja w dialogu - np. liczba PN w nawiasie "(10PN)". No i można dopisać ten koszt run w poradnikach bo też go tam brak.

0 użytkowników
Do góry