Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1367654 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1367654

Odpowiedzi 3149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nikt nie każe go zabijać w I rozdziale :P Boss ma być raczej czymś wyjątkowym, a nie tylko kolejnym stworkiem do zabicia w I rozdziale (i jeszcze PN daje za friko).

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiem że proszę o wiele ale czy w przyszłości, niedalekiej, jest planowany retexturing dla zbroi i innych tekstur. Podbicie rozdzielczości czy inne zabiegi upiększające ? Nie żebym wymagał tego od 2 osób obecnie pracujących przy patchu ale fajnie by było odświeżyć wizualnie Gothica 2

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Beda 2 wersje :P

Uciekanie uciekaniem
Ja liczę na mocny hejt z waszej strony za ta staminę no nie mówcie mi ze tu serio wszyscy tacy słabi są bo w to nie uwierzę :P
Hp co lvl to w życiu nie przejdzie ludzie naprawdę returning ma wymagania być pro elo w nk nie spełniasz nie grasz nie możemy sprowadzić returninga do poziomu mac duna sry  ale jak inaczej to nazwać

Macius zagiołes mnie chcesz trudniej ale nie chcesz staminy wiesz ze to zdanie jest nielogiczne ?
Trudniej później będzie bo tak pancerz są zbalansowane aby nie było narzekań ze Łs op teraz op jest każdy i nikt jednocześnie :P
Przez to ze pancerze maja dużo większe wymogi musimy ukierunkować postać w 1 stronę co defakto wymaga jednak ogólne przygotowania i rozplanowania, chcesz założyć dobry pancerz w 5 rozdziale to miej w nim 500 siły, to już teraz jest możliwe wiec na 1.3 gdzie niektóre bonusy są lepsze jest bardziej realne :P
Poszukiwacze teraz to nie ludziki do eklepa a koksy które im później bijemy tym szybciej padamy nie zdziwcie się jak w 5r poszukiwacz zacznie walić śmiertelna fala czy czym równie zabójczym to będzie na porządku dziennym:P
Smoki te obecne wypierdki miały ledwo 200 dmg od ognia teraz maja 500 minimum wiec żaden pancerz nam tego nie zniweluje ani żadne inne pierdoły z nim już nie da się od tak na luzie wyjść bez szwanku trzeba dobrze rozwinąć postać i ba nawet wydawanie później pn w hp nie będzie głupia opcja mimo ze dodaliśmy dodatkowa opcje zdobycia jeszcze większe ilości hp
Bossy no kurwa sry ale to daje PN za free taki kurwa teneklyk ma ledwo 140 ochrony przed ogniem i 1000 zycia i bije po 100 no lol to będzie miał z 300 defa będzie bic po 250 i mieć 4000 i teraz to taki boss ma sens walka jest dłuższa gracz może popełnić więcej błędów jak ktoś zna mechanikę to i tak to niczego nie zmienia no ale nie kazdy umie wyjść z walki bez szwanku, wyzwanie być musi
Tylko ryboglav zostaje bez zmian i mroczny golem bo on to jest inna kategoria :P

Juz pomijam ze smoki czy poszukiwacze i golnie stwory endgameowy w dużych ilościach maja lepsze parametry obronę :P
Ofc my jako gracze mamy tez dostepne lepsze zabawki nie duzo ale lepsze oraz dosc wzmocnione czary aby można było porządnie przywalic ( porządnie nie znaczy zabic na hita )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Beda 2 wersje :P

Uciekanie uciekaniem
Ja liczę na mocny hejt z waszej strony za ta staminę no nie mówcie mi ze tu serio wszyscy tacy słabi są bo w to nie uwierzę :P
Hp co lvl to w życiu nie przejdzie ludzie naprawdę returning ma wymagania być pro elo w nk nie spełniasz nie grasz nie możemy sprowadzić returninga do poziomu mac duna sry  ale jak inaczej to nazwać

Macius zagiołes mnie chcesz trudniej ale nie chcesz staminy wiesz ze to zdanie jest nielogiczne ?
Trudniej później będzie bo tak pancerz są zbalansowane aby nie było narzekań ze Łs op teraz op jest każdy i nikt jednocześnie :P
Przez to ze pancerze maja dużo większe wymogi musimy ukierunkować postać w 1 stronę co defakto wymaga jednak ogólne przygotowania i rozplanowania, chcesz założyć dobry pancerz w 5 rozdziale to miej w nim 500 siły, to już teraz jest możliwe wiec na 1.3 gdzie niektóre bonusy są lepsze jest bardziej realne :P
Poszukiwacze teraz to nie ludziki do eklepa a koksy które im później bijemy tym szybciej padamy nie zdziwcie się jak w 5r poszukiwacz zacznie walić śmiertelna fala czy czym równie zabójczym to będzie na porządku dziennym:P
Smoki te obecne wypierdki miały ledwo 200 dmg od ognia teraz maja 500 minimum wiec żaden pancerz nam tego nie zniweluje ani żadne inne pierdoły z nim już nie da się od tak na luzie wyjść bez szwanku trzeba dobrze rozwinąć postać i ba nawet wydawanie później pn w hp nie będzie głupia opcja mimo ze dodaliśmy dodatkowa opcje zdobycia jeszcze większe ilości hp
Bossy no kurwa sry ale to daje PN za free taki kurwa teneklyk ma ledwo 140 ochrony przed ogniem i 1000 zycia i bije po 100 no lol to będzie miał z 300 defa będzie bic po 250 i mieć 4000 i teraz to taki boss ma sens walka jest dłuższa gracz może popełnić więcej błędów jak ktoś zna mechanikę to i tak to niczego nie zmienia no ale nie kazdy umie wyjść z walki bez szwanku, wyzwanie być musi
Tylko ryboglav zostaje bez zmian i mroczny golem bo on to jest inna kategoria :P

Juz pomijam ze smoki czy poszukiwacze i golnie stwory endgameowy w dużych ilościach maja lepsze parametry obronę :P
Ofc my jako gracze mamy tez dostepne lepsze zabawki nie duzo ale lepsze oraz dosc wzmocnione czary aby można było porządnie przywalic ( porządnie nie znaczy zabic na hita )
Widzę, iż czytanie ze zrozumieniem Cię zawodzi. Pisałem, że chciałbym aby było trudniej w późniejszej fazie rozgrywki. Czy wytrzymałość w rozdziale 3 utrudnia nam gre? Nie. Skoro zostało to wprowadzone żeby utrudnić rozgrywke to czemu od pewnego momentu już przestaje pełnić swoje zadanie? Od zawsze byłem przeciwnikiem wytrzymałości w returningu w postaci jakiej to jest zrobione i dalej będe ten aspekt gry hejtował. Domyślam się iż zostało to ściągnięte z gothica 3 ( gdzie nie to przeszkadzało w rozgrywce ) ale czemu nie działa tak samo jak tam? Powinieneś zrozumieć, że większości ludziom nie podoba się wytrzymałość nie z powodu, że jest utrudnieniem  w rozgrywce a dlatego, że po prostu denerwuje przez co spada chęć do gry.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Aha, wytrzymałość od zawsze się regeneruje, gdy STOIMY. Bez umiejętności 1/3sek, z umiejętnością 1/sek.
Jeśli chodzi o trudność gry - mikstura życia za PN została zmieniona - zamiast szczawiu wymaga rdestu oraz daje 5HP (wcześniej 10).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
gdyby działało to tak ja w g3 to w ogóle by to nie utrudniało załapałeś :P
W g3 wytrzymałość dawała nam sprint oraz pozwalała na wzmocnione ataki lub blokowania tarcza
z pierwszych 2 nigdy nie korzystałem bo nie było to konieczne czyt. gra do tego nie zmuszała :P

Ja nie jestem zwolennikiem staminy w tej postaci chociaż sam pomysł popieram, nie rozumiem tylko jednak dlaczego za stopowanie akcji wybrali selfkilla :P to mi tylko przeszkadza sam stop akcji jest fenomenalnym pomysłem i ma zastosowanie czyli utrudnia to jest + tylko dlaczego selfkill owszem to można kontrolować ale w wirze wojny się o tym zapomina

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy35
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie jestem zwolennikiem wytrzymałości w tej formie co jest teraz bo jest tak jak napisał Maciuś - na początku wku*** a potem nie ma praktycznie znaczenia. Do głowy przyszedł mi pomysł tylko czy da się tak przerobić to nie wiem - wytrzymałość pozwala na krytyki, czyli jak jej mamy 0 to nawet przy 100% każdy cios jest normalny, a z łuku po prostu nie trafiamy.
Wiem wymagało by to jakieś dopracowania, ale czy da się tak przerobić ją?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
A to jeszcze gorsze jest :P Bo stamina i tak się skończy, a przy dużej ilości HP możemy się bić nawet ze staminą równą 0. W twoim systemie brak staminy = 10x mniejsze obrażenia lub brak obrażeń :P

xatrah

xatrah

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytam wszędzie o tej wytrzymałości i mam pytanie, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Czy to normalne (lub co zrobić żeby działało poprawnie), że gdy wytrzymałość spadnie do 0, to życie spada i ostatecznie mnie zabija?
Czytałem, że podobno patch 1.1 to naprawił, mam 1.2 i problem występuję.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Hehe Tizgar widzę, że ciągle siedzisz w robocie po uszy co? Nie straciłeś zapału jeszcze? :D

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie robię tego sam Robimy to na spółkę z Thompsonem.

Ogólnie return jako mod ma potencjał ale kilka rzeczy nie zostało dopracowanych lub dokończonych, ba nawet sprawdzonych czy działają tak jak powinny.
To co jesteśmy wstanie poprawić to tak amatorsko poprawimy, grunt ze będzie się grało na pewno lepiej, chociaż to wam ocenić przyjdzie, nam dwóm na pewno bo jako ze tylko my chcieliśmy w tym gównie dłubać to mamy prawo defakto robić zmiany bardziej pod siebie ale tez daliśmy wam prawo wtrącenia 3 groszy, które bierzemy pod uwagę ;p

Tymczasem obiecany Changelog:

Spoiler
- Modyfikacja poziomów trudności (Zmiany w ilości życia na start i bonusach przysługujących na danych poziomach, ofc zmiany w ilościach otrzymywanego exp tez)
- Drobne fixy w broniach gildyjnych z wymogami siły (Głownie bronie Paladynów z powodu npc-ów)
- Dodanie 8 nowych Broni ( Pełnoprawne bronie gildyjne dla SS, nie 100% kopia broni ŁS)
- Dodanie Broni gildyjnych dla ss do sprzedaży (Joru sprzedaje bronie 1H i 2H zależnie od rozdziału 2-5)
- Zwiększenie ilości Stalowych prętów oferowanych przez Handlarzy rozdziały 1-5 (Erol,Fisk,Garett,Scatty,Bennet,Brian,Engor,GorNaBar,Hakon,Hasan,Khaled,Matteo)
- Dodano PAKIET Blizna Szakala (Do kupienia u Orlana od 1 rozdziału)
- Dodano Pierścień Oko Smoka przeciwieństwo Męstwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)
- Możliwość Zdobycia w 1 rozdziale amuletu zwinność + 10 (Canthar Sprzedaje w 1 rozdziale)
- Dodano Książkę Sztuka Strzelania z Kuszy (Do kupienia u Engora od 2 rozdziału )
- Możliwość Ubicia Ashtara w 4 rozdziale (legalnie po prostu przestaje być immortal)
- Balans Uzbrojenia na nieumarłych
- Naprawa Szponu Beliara z Duszą ( teraz działa jak powinien co defakto klasyfikuje go wyżej niż Uriziela)
- Zmiany Bonusów od opiekunów (mag ma inne wojownik ma inne)
- Dodanie do dropu Maski Śniącego (w postaci mieszka z Maska)
- Eliminacja buga z % w posługiwaniu się bronią ( bronie niema już takowego bonusa)
- Poprawa Estetyczności w broniach ( wyświetlanie zasięgu w złym miejscu)
- Zmodyfikowana ochrona pancerzy ( różnice na poziomie max +/- 20 )
- Drobne fixy w wymogach broni
- Pancerze wymagają znacznie większych ilości danego atrybutu
- Dobalansowywanie Łucznika
* Dodano pancerze pod zręczności możliwe do zdobycia w odpowiednich rozdziałach ( Głownie od myśliwych )
* Dodano Łuk i Kusza z gatunku op, no bez jaj są miecze z 500 dmg ale łuk z 190 max to dramat ( Mozna je kupić w R4 od członków gildi kupców )
* Lepszy wybór broni 1h pod zręczności, ogólnie dodano kilka egzemplarzy ( ogólnie Rozdział 1-5 można kupić od handlarzy na targowisku )
* Dystansowe bronie zagłady dla 7 rozdziału ( Ta oraz kolejny twórcy nie przewidzieli ze ktoś może grac łucznikiem )
- Podrasowanie broni trupków ( Zarówno ich miecza 1h jak i 2h )
- Zmodyfikowane zbroje od opiekunów dla wojownika (stały się ona najlepsza w grze zdobywamy ja w rozdziale 6 co niweluje jakiekolwiek przewagi na totalny end game)
- Unieszkodliwiono runę głos strażnika
- Balans Magi spelle zostały podrasowane względem dmg a resistów przecinków aby wyrównac różnice miedzy efekt podpalenia ( Magia magów ognia ogólnie bez większy zmian )
- Zmieniono model klątwy azgalora ( miecz się ucinał w ziemi paradox )
- Zmieniono teksture Ciezkiej zbroi najemnika x5 ( na złoty bo Tizgara wkurwiał metal na dupie )
- poprawiono zasięg na broniach z błędnym zasięgiem ( Przykładowo nomad ma wpisany 70 a model ma 100 )
- Poziom Bardzo Łatwy otrzymał boosta w postaci 125% expa za walki ( hejtowac to !! )
- Zmieniona Arogancja Senstenzy ( teraz wymaga 100 sily i zadaje 135 dmg co oznacza ze jest to beast weapon na Rozdział 1 )
- Zapełniona Luka w Rozdziale 1 z broniami 2H
- Poprawiona i u normalizowana regeneracja HP oraz Many ( Hp %, mana zależny od inta i kregu )
- Wyjebanie tylko i wyłącznie z Poziomu BŁ Wytrzymałości oraz Zatrucia ( antidotum zostało chuj wie po co )
- Normalizacja staminy ( Tyczy się wszystkich poziomów )
* Poprawiony regen staminy (1/3 na sec bez nauki z nauka 1/sec)
* Dwukrotne obniżenie zużycia staminy podczas walki ( teraz nasz pasek starczy na nieco dłuższe i ciekawsze walki )
- Poszukiwacze to koksy ( Maja lepsze staty oraz co rozdział maja nowe lepsze zaklęcia których używają lecz przestali przyzywać )
- Smoki to koksy ( Lepszy dmg resisty i wiecej HP )
- Bossy dające Pn podrasowane ( 3-4 razy bardziej niż teraz )
- Zmienione dzialanie Nordmasrkiego miecza ( Działa tylko na trupy brak dmg na inne cele )
- Podrasowane bonusy za zostanie czeladnikiem ( z 2 do 5, z 10 do 15 )
- Zmiana eliksiru życia którego uczy constantino ( przestał wymagać szczawiu ale za to daje tylko + 5 hp )
- Wymagania na dołączanie dodane dla Strażnika i Maga ognia ( Strażnik 40 sila Mag ognia takie same jak dla pozostałych magów )
- Usuniecie wymogu 30% 2h na dołączenie do ss ( ta czysta głupota nie )
- SS dostaje swój najlepszy pancerz tak jak i reszta w Rozdziale 5
- Poprawiony kosturu ( np kostur maga wody zamraza )
- Podrasowane staty demonów ( maja tez lepsze czary co rozdział )
- Zmieniony Hełmy na gildyjne i podrasowano staty ( każda gildia ma swój własny hełm nawet mag czy łucznik
- Zrezygnowany z 2 wersji Patcha ;p
*! Rzeczy o których zapomnieliśmy

W trakcie roboty
- Wymóg many na szaty
- Bronie magiczne
- EsterEgg moze jakis bedzie ;p
- Premie do statysyk do hełmów gildyjnych
- podrasowywanie panów cienia w granicach normy
*! Rzeczy o których zapomnieliśmy
- Wolne wnioski ( tak macie jeszcze szansy coś nam podrzucić do roboty ale już ostatnia )

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Zmiany zdecydowanie na plus, propsuje. Btw czy nie dało by się jakoś rozbudować jeszcze bardziej gildi złodziei? Otóż bardzo brakuje mi tam kogoś takiego kto zajmował by się sprzedażą kradzionych towarów.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- Zmieniono teksture Ciezkiej zbroi najemnika x5 ( na złoty bo Tizgara wkurwiał metal na dupie )

O kurwa, nie sądziłem, że kogoś prócz mnie jeszcze to tak wkurza :D Jak grałem ostatnio najemnikiem to aż se musiałem zmienić tekstury sam przez to (nieulepszone wersje zbroji na pancerze najemników z G1, a ulepszone na te zwykłe z G2 :D )

- Zmieniono model klątwy azgalora ( miecz się ucinał w ziemi paradox )
Szkoda:P

Zmodyfikowane zbroje od opiekunów dla wojownika (stały się ona najlepsza w grze zdobywamy ja w rozdziale 6 co niweluje jakiekolwiek przewagi na totalny end game)
To w jaki sposób je zdobywamy?:P

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Tak mnie tym zaciekawiliście aż nie mogę się doczekać :D . Nic tylko trzymam za was kciuki.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Teraz to pewnie Głos Strażnika jest tak znerfiony, że Światło ma większy dmg :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak, twój pomysł mi się spodobał SO będzie dropal cosik pomyślimy co i to cosik będzie potrzebne aby tego armora se wykuć oprócz standardowych składników :P

Hehe, i to jak mnie wkurwiał nie ulepszona wersja była ładniejsza niż przekuta wiec teraz przekuta na x5 wygląda tak jak nie przekuta ale ma staty przekutej na x5 :P

Klątwa Azgalora wykorzystywała model nie tyle co broni co slepper keyów z g1 te modele maja zasieg z 250+ to jest totalny paradox juz pomijam błędny zasięg typu 120 zresztą to widać ze połowa miecza leży pod teksturami estetycznie to wkurwia

Głos strażnika ma 1dmg wiec nawet jak się dmg x2 czy wejdzie x4 to i tak nadal jest prawie zerowy :P

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Głos strażnika ma 1dmg wiec nawet jak się dmg x2 czy wejdzie x4 to i tak nadal jest prawie zerowy :P
Wiedziałem xDD To będę musiał Taliasana gnębić o jakieś runki lepsze czy cóś. Albo w gaciach Saturasa pogrzebać to może jakiś wir czy "grom" by się znalazł xDD

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ALe za to SS jest grywalny na tym samym poziomie co reszta wojów normalne warunki na przyjecie do gildii masz pełny luzz w rozwoju czy 1h czy 2h lub na przemian
Masz bronie gildyjne jak reszta które maja dmg odpowiedni do rozdziałów ale zawsze możesz szukać lepszych egzemplarzy jak i inne gildie tez
Normalne staty pancerz które dostajesz w tym samym czasie co reszta

Wiec wszystkie argumenty która były podawane za tym aby runa była w grze bo musi zniwelować braki u SS są zniwelowane :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry