Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1399551 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1399551

Odpowiedzi 3149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
A na cholerę takie kostury, jak czary będą poprawione.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z nudów przeglądałem jeszcze raz changelog podany przez Tizgara. Zainteresowały mnie te 3 kwestie:
- Dodano Pierścień Oko Smoka przeciwieństwo Męstwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)

- Naprawa Szponu Beliara z Duszą ( teraz działa jak powinien co defakto klasyfikuje go wyżej niż Uriziela)

- Dodanie do dropu Maski Śniącego (w postaci mieszka z Maska)
- Przeciwieństwo Męstwa Innosa, czyli staty 15/15/10/10 ?
- Proszę więcej szczegółów tej naprawy:P
- Tzn. maska śniącego będzie dropić dla wszystkich teraz? Czy jak:P (i czy zmieniliście jej staty).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nowych info niema bo  tak jak już wspominałem mamy trochę własnych zajęć z wyższym prio ale postanowiłem ze rozwinę wam trochę to co już zrobiliśmy
Changeloga macie tutaj http://themodders.org/index.php?topic=20523.msg1122154#msg1122154

Poziomy Trudności Jeśli chodzi o expa to wygląda to tak  w procentach ( 100,100,75,50,25,10 )
Jeśli zaś chodzi o start hp to ma się to tak (200,100,85,75,60,40)
Oprócz tego największa zmiana jest to ze BŁ stał się takim poziomem dla tych co maja problemy gdyż oprócz tego ze mamy bonusy to i exp teraz jest 100% a nie 85% i dodatkowo na start mamy dużo wiec złota bo już po wyjściu z wieży xardasa będziemy mieli 2,5k złota :P

Największe zmiany są tez na Shardzie i rzeźniku oba poziomy jak widać są trudniejsze niż obecny rzeźnik bo nowy rzeźnik to raczej będzie wyglądał z początku tam walka z wilkiem o jego marne 10 expa a my mamy 40 hp co defakto pozwala nam tylko na 1 błąd w walce więcej niż 1 błąd i jesteśmy trupem. Max poziom to około 40 wiec trzeba tez uważać na rozwój postaci :P

Bonusy od opiekunów już Thompson opisywał

Jesli chodzi o bronei gildyjne dla SS to jedyna roznica  to nazwa wyglądają tak samo jak te dla Łs tylko nazywaja sie np cpun czy wielki cpun :P

Czym jest Pakiet Blizna szakala otóż to 2 bronie które wracają  z g1 :P obie można kupić w 1 rozdziale u orlana co defakto może być pomocne chociaz ceny są dość mocno zawyżone ale dla dobrych graczy i one nie są problemem
Łamacz Kości Szakala 27 siła 54 obrażenia koszt 1490 dobra bron na start :P
Miecz Blizny 70 siła 100 obrażenia koszt 1780 bron na end 1 rozdziału chociaz nomad lepszy :P

To ze można będzie kupić amulet + 10 do zreki w R1 jest spowodowane tym ze do siły tez można mieć w 1 wiec dlaczego łucznik ma być dyskryminowany ?

Książka do kuszy zawiera opisu strzału zwartego technikę te wykorzystywał skorpion z g1 i w sumie ta książka tez jest jego to tak jako fun info :P

Oko Smoka to ring który jest  odwrotnością męstwa innosa ( męstwo ma 10/10/15/15 zaś oko ma 15/15/10/10 ) oba dają speeda ofc Oko można kupić u benneta w R4 ofc za 25000 złota trzeba coś z inflacja robić nie :P

Naprawa Szponu z dusza to w efekcie naprawa błyskawicy które teraz również występuje, dlaczego napisałem ze szpon lepszy od urka gdyż dmg z błyskawicy jest równy zawsze 100 ignoruje armor itp to tak działać działało problemem było brak błyskawicy która teraz jest :P

Reszta Zmian z changeloga jest chyba na tyle jasna ze nie trzeba ich rozwijać :P

Ta maska dropi dla wszystkich ale tylko guru i ss mogą ja założyć ma staty 15 + przed wszystkim :P

BGB ja zaczolem pisać posta zanim tym jeszcze zadałeś pytania to taki szczegół :P czytam w myślach :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podoba mi się:P Ale rzeźnik to będzie dla masochistów totalnych teraz tylko... :F

A może jakieś pasy nowe dodalibyście? Bo w Returnie chyba nic nowego nie było pod tym względem... Np. jakieś gildyjne z bonusem do tych lepszych zbroi, teraz są tylko dla strażnika miejskiego, najemnika itp. a można by zrobić jeszcze dla Palka, ŁS, i SŚ-mana. No i tak o, jakieś inne niegildyjne pasy też by było miło przymierzyć:P

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
A jaki pancerz będzie na zręczność i czy naprawiona będzie telekineza?:)

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Dokładniej rzecz biorąc, to ze Szponem była taka sprawa, że dmg był losowany (1h 0-74dmg, 2h 0-99dmg), teraz jest zawsze 85 i 100, z tego co pamiętam.

Nad pasami można pomyśleć.

@Pulaski

Będzie nie tylko jeden pancerz. A o co chodzi z telekinezą?

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
No żeby działała.. Żeby zaznaczala wszystko np rośliny itp..bo jak używam jej nic się nie dzieje. Można też zmodyfikować rune korzeń by dużo odbierala obrażeń.

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Serph

Serph

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
To jakim cudem na luzie gram z dubbem ruskim? Nie jest pełny, ale mi jakoś działa

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

zizoman

zizoman

Użytkownicy
posty8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Sorki ale mod to totalne dno :c Nieważne z kim się wdam w walkę nie otrzymawszy nawet jednego ciosu bezi zaczyna krwawić i muszę się salwować ucieczką -,-

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Krwawienie nie powoduje ze nagle ci co sec spada zdrowie czy coś tego typu to nic nie znacząca animacja :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Brolaf

Brolaf

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, jak mogę odpalić Returning na win 7 ?

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, jak mogę odpalić Returning na win 7 ?

Hmmm wybacz że odpowiadam pytaniem na pytanie, ale ciśnie mi się tylko jedno. Normalnie?

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
Sorki ale mod to totalne dno :c Nieważne z kim się wdam w walkę nie otrzymawszy nawet jednego ciosu bezi zaczyna krwawić i muszę się salwować ucieczką -,-

Raz, krwawienie to jest nic, tylko oznacza ze masz mało hp, dwa, ten mod jest trudny, spodziewałeś się ze wszyscy będą grzecznie stać i czekać aż ich zabijesz? ;p

zizoman

zizoman

Użytkownicy
posty8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No ale to trochę zniechęcające jest jak nawet szczura czy goblin a muszę z partyzanta lać -,-

Kyronus Blade

Kyronus Blade

DreamVader 2
posty45
Propsy16
ProfesjaGracz
  • DreamVader 2
Największe zmiany są tez na Shardzie i rzeźniku oba poziomy jak widać są trudniejsze niż obecny rzeźnik bo nowy rzeźnik to raczej będzie
wyglądał z początku tam walka z wilkiem o jego marne 10 expa a my mamy
40 hp co defakto pozwala nam tylko na 1 błąd w walce więcej niż 1 błąd i
 jesteśmy trupem. Max poziom to około 40 wiec trzeba tez uważać na
rozwój postaci
Ty tak się cieszysz tym rzeźnikiem że będzie piekielnie trudny a co dla ciebie taka trudność to pestka?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sie zobaczy :P obecny jest  zbyt łatwy wiec nie pozostaje nic innego jak zmiany.

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzeźnik rzeczywiście jest teraz za łatwy, ja się męczyłem tylko do 2 rozdziału. Po zdobyciu nomada gra stała się już łatwa a po zdobyciu gniewu demona stała się banalna już do końca, nawet w 5 rozdziale nie chciało mi się już wybijać GD czy niektórych miejsc w Khorinis i szedłem do przodu byleby szybko do 7 rozdziału po coś nowego a i tam nie biłem wszystkiego.

Poziom rzeźnik powinien być wyzwaniem od początku do końca, że do samego końca masz problem z potworami, że do samego końca zabijasz wszystkie potwory bo wiesz, że punkty nauki ci się przydadzą i to bardzo.

Tak więc mi się pomysł z 10% expa bardzo mi się podoba i na pewno po wydaniu patcha przejdę grę jeszcze raz oczywiście na rzeźniku.

Przy okazji tak sobie myślę czy na rzeźniku można zostać nekromantą widziałem posty gdzie ludzie pisali, że da się zdobyć 53 inta, spoko ale na rzeźniku na starcie mamy 0 inta gdzie na b. łatwym mamy 20 (nie wiem jak na innych) więc na rzeźniku mamy 33 więc nie da się być nekromanta.

Chciałbym aby na rzeźniku nekromanta czy mag ognia był grywalną postacią, aby miał równe szanse jak łowca smoków czy paladyn. Nekromancie można trochę polepszyć 1 runę aby dało się na nowym rzeźniku grac nekromantą. Mówię to głównie dlatego, że sam chciałbym tą klasą zagrać ponownie albo innym magiem.

Gdzieś czytałem post aby polepszyć kostury nekromanty i maga wody aby były porównywalne do maga ognia. Kostur nekromanty by zabierał życie przeciwnikowi i przywracał bo ja wiem z 10% zabranego życia (fajnie by było jakby na b. łatwym odnawiał 50% a wraz z poziomem trudności malał o 10% tak by na rzeźniku dawał te 10%). Natomiast kostur maga wody zamrażał (tak samo np. na b.łatwym na 7 sec, a na rzeźniku 2-3sec). Te pomysły jak dla mnie były genialne i warto by było się nad nimi zastanowić. Te % to mój pomysł który ma na celu pokazać, że rzeźnik to rzeźnik ale wartość % może być wszędzie taka sama.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
On i tak dalej będzie łatwy tego nie zmienimy nie dlatego ze się nie da, oczywiście ze się da ale to żmudna robota i nie dla 2 osób :P
Redukcja do 10% ograniczy w bardzo widoczny sposób rozwój postaci, ze wstępnych obliczeń przebicie się na 40+ lvl będzie bardzo trudne wiec 400 pn + te za Bossy w dość znaczący sposób ograniczają rozwój postaci gdzie nawet 1 Pn wydany w błoto może nam udupić grę :P

Oczywiście gdy już dojdzie się do pewnych pułapów które dalej będą osiągalne w 2-3 rozdziale gra stanie się łatwa jednak dalej exp będzie leciał jak krew z nosa
Głownie co widac to 1 rozdzial bedzie taki na granicy imposibel i nerwowki no bo jak walczyc z wilkiem mając ledwo 40hhp a próba zwiększania go za pomocą pn może się skończyć brakiem tych drugich w ważniejszym momencie :P

Ogolnie w 1 rozdziale premii do życia jest +66 nie korzystając z alchemi czy tabliczek co daje nam ledwo 106 życia bo zaczynamy z 40 a nie z 75 :P
Mniejsza ilość życia i expa ogranicza i spowalnia nasz rozwój, pytanie co nas zabija wilk czy szlak nas trafi z nerwów spowodowanych tym ze nie mam opanowanej do perfekcji mechaniki walki danego przeciwnika i giniemy po 2 strzałach miało być po 1 ale to musiałoby być start hp typu 10 a to by już była lekka przesada :P

O ile mnie pamiec nie myli Thompsonowi na BŁ udało się MO wbić w r1 z 80 inta wiec to 40 na rzeźniku to jednak nie będzie problemem :P
Pomysł z kosturami nie przejdzie bo tak jak mowie to by była żmudna praca a nas jest 2 i obecnie w sumie mamy przymusowa pauzę bo są sprawy z wyższym prio ale pomysłami walić można cały czas :P

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja pisałem o 53 inteligencji. Grałem na łatwym i sprawdziłem z jaką wartością zaczynamy - jest to 5, tak więc do zdobycia mamy minimum 48 pkt w pierwszym rozdziale.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry