Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1537655 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1537655

Odpowiedzi 4348

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak pierwszy raz grasz w returna to może lepiej nie na 1.3.2 Na tym patchu to trzeba jednak mieć trochę wiedzy co i jak z bonusami oraz jak rozwijać postać. 1.3.2 mocno zwiększa statystyki potworów. Może najpierw zacznij na 1.2.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jak pierwszy raz grasz w returna to może lepiej nie na 1.3.2 Na tym patchu to trzeba jednak mieć trochę wiedzy co i jak z bonusami oraz jak rozwijać postać. 1.3.2 mocno zwiększa statystyki potworów. Może najpierw zacznij na 1.2.

Albo niech zagra na patchu od Nergala, bo też jest łatwiejszy od 1.3.2 a nie posiada bugów z 1.3.1 :)

Vill82

Vill82

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W Returning,jak najbardziej pierwszy raz,ale co do samej wiedzy na temat gothica,to mam już ogarnięte ;) Po prostu,nie chcę,po przejściu np.20h gry,zaczynać rozgrywki od początku,dlatego pytam.To co,poziom Normalny wybierać,czy Rzeźnika :D

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
W Returning,jak najbardziej pierwszy raz,ale co do samej wiedzy na temat gothica,to mam już ogarnięte ;) Po prostu,nie chcę,po przejściu np.20h gry,zaczynać rozgrywki od początku,dlatego pytam.To co,poziom Normalny wybierać,czy Rzeźnika :D
Tylko na Returna to dalej za mało, bo ogrom zmian nawet w starych krainach jest znaczny, i po prostu możesz nie znaleźć wszystkiego, np: nowe roślinki w nowych miejscach, no i kamienne tablice też są gdzie indziej.

Rzeźnika na 1.3.2 NIE MASZ SZANS przejść :)

Jak już to normalny jest spoko, ale żebyś się nie zdziwił jak w R2 na którego stracisz 20h aby do niego dojść się okaże że nie dajesz rady z jednym orkiem.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie.
Jestem na etapie wyboru gildii.
Interesuja mnie dwie najważniejsze. Zacznę od tej która chcialbym zagrac najbardziej a ktora najmniej.
1. Paladyn - jednak z tego co czytałem gdzieś na forum że są jakieś ograniczenia co do noszenia pancerzy. Bedąc paladynem nie mozna zakladac innych zbroji. Dzieje się tak po konsekracji zbroji ? Tak samo sprawa wyglada z mieczami ? Samą zbroje paladyna mozna tez ulepszac rozumiem ?
Może ktos powiedziec jakie są plusy i minusy tego ?
2. Strażnik światynny- raz juz nim grałem, lecz nie ukonczylem nim gry bo potem robiło sie juz nudno w tej gildi. Jednak boję sie tych ograniczeń co do zakładania zbroji przy ulepszaniu gwałtownie skakały wymagania.
Ewentualnie:
3. Łowca smoków. Tutaj nie wiem co returning oferuje grając łowcą... Pewnie jakieś bronie dwuręczne z fajnym DMG.

Przypomni mi tez ktoś ile potrzeba było ZR na patchu 1.3.1 aby założyć Orkową Zbroję po przejściu Doliny Cieni ? Było gdzieś 200 ? 

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Po prostu grając paladynem nie konsekruj zbroi tylko ulepszaj ją normalnie na x5 i będzie dobrze, będziesz mógł nosić co chcesz :P

Nergal

Nergal

Użytkownicy
Kawał ch*ja, reszta dziada
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kawał ch*ja, reszta dziada
Paladyna odradzam każdemu, no chyba że zadania ze szponem beliara i s'enyakiem zrobisz przed zostaniem paladynem, bo Paladyn i Mag Ognia jako słudzy Innosa mają przejebane u Beliara. :D

Nieoficjalne patche do Returning Rebalance v2.1:
http://themodders.org/index.php?topic=28417.0

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Paladyna odradzam każdemu, no chyba że zadania ze szponem beliara i s'enyakiem zrobisz przed zostaniem paladynem, bo Paladyn i Mag Ognia jako słudzy Innosa mają przejebane u Beliara. :D

Ja zawsze gram pallem, bo ma fajne zbroje :D

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Paladyn też ma szybko dostęp do hełmu, który dodaje 25 siły, na wyższych poziomach trudności BARDZO przydatna rzecz.

Vill82

Vill82

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę o szybkie info. byłem przy grobowcu obok Lestera,gdzie zostałem "otruty" ,ale nie zażyłem odtrutki od razu,po czym zażyłem po dłuższym czasie,ale jak idę się przespać,to HP,w ogóle mi się nie regeneruje. Jakaś rada???

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Proszę o szybkie info. byłem przy grobowcu obok Lestera,gdzie zostałem "otruty" ,ale nie zażyłem odtrutki od razu,po czym zażyłem po dłuższym czasie,ale jak idę się przespać,to HP,w ogóle mi się nie regeneruje. Jakaś rada???

A po jakim czasie?

Przecież to jedna chwila i tracisz całe hp od zatrucia, po za tym, na pewno nie używałeś marvina?

Vill82

Vill82

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
naprawdę nie pamiętam,na pewno jeszcze tego samego dnia.

Ja nie używałem NIGDY marvina.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
naprawdę nie pamiętam,na pewno jeszcze tego samego dnia.

Ja nie używałem NIGDY marvina.

Chodzi o to że trutka działa dość szybko, i po jakiś 5min powinieneś umrzeć.

Vill82

Vill82

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zatem to nie jest zatrucie,tylko to co napisałem,na Pw.  miał ktoś podobny problem,i wie jak go rozwiązać??? jak się przespałem 1 raz,gdzie po obudzeniu było wszystko ok.... ,ale jak się położyłem z powrotem spać , to wyskakuje mi komunikat - Koszmary nie pozwalają Ci zasnąć - co to jest??? Jestem na samym początku gry,w mieście Khorinis,a na żadnego Poszukiwacza przecież nie natrafiłem.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zatem to nie jest zatrucie,tylko to co napisałem,na Pw.  miał ktoś podobny problem,i wie jak go rozwiązać??? jak się przespałem 1 raz,gdzie po obudzeniu było wszystko ok.... ,ale jak się położyłem z powrotem spać , to wyskakuje mi komunikat - Koszmary nie pozwalają Ci zasnąć - co to jest??? Jestem na samym początku gry,w mieście Khorinis,a na żadnego Poszukiwacza przecież nie natrafiłem.

A na jakim poziomie trudności grasz ?

Vill82

Vill82

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Loandil

Loandil

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka wie ktoś może czy jest jakiś lepszy miecz od Betty na zręczność, ponieważ mam już 170 zręczności i cały czas noszę Betty.
Drugie pytanie, czy jest ktoś kto może mnie nauczyć ulepszenia pancerza z płytek pełzaczy ?

Nergal

Nergal

Użytkownicy
Kawał ch*ja, reszta dziada
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kawał ch*ja, reszta dziada
Nie ma ulepszania pancerzy z płytek. Lepszy pancerz dla łucznika to pancerz orka za wykonanie zadania Zemsta Ur-Thralla. A lepsza broń to najwcześniej chyba krwawa igła (za zabicie Asmala)

Nieoficjalne patche do Returning Rebalance v2.1:
http://themodders.org/index.php?topic=28417.0

przeklonowany

przeklonowany

Użytkownicy
posty13
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, nie widzę opcji żeby przeglądać 200 stron, a obczaiłem wszystkie poradniki i mam mind fucka. W jarkendarze wyzbierałem chyba 80% jagód, podnosiłem co tylko się dało(na bagnach pare rzeczy zostawiłem, bo się komarów bałem) z korzeni leczniczych i jagódek porobiłem mikstury i mam 700 hp.
Ogólnie apropo mojej postaci: 1.3.1, Strażnik świątynny, wbiłem 1h do 34% reszta z tabliczek i walki, ale plan na początku był żeby robić 2h. 29 lvl 110 siły(z pasem i amuletem), zręczność 72, mana 88, wytrzymałość 34, int 51. Bronie: 1h-59 2h-7 łuki-29 kusze-22, mam większość umiejętności łowieckich, kradzież, włamywanie, starożytne języki. Mam 13 smoczych korzeni i poodkładane tabliczki do 2h i siły. w zręczność i mane nie wpakowałem ani LP.
Mogę zaraz naprawić oko innosa i przejsc na 4, ale troche dupe żal ściska jak widzę ile mam hp i latam na zbroi wodnego kręgu x5 i nie mam 2h tak jak chciałem.
I tu pojawiają się pytania :
1. Gdzie znajdę najwięcej korzeni leczniczych, albo więcej jagód?
2. Skąd brać siłę poza tabliczkami i eliksirami ze smoczych korzeni? Do kiedy ładować w siłę? Przejść na boostowanie się, w momencie gdy będzie 1 siły za 4 PN czy dopiero 1 za 5. Wiem że mam w pip mało, ale trzeba było inwestować w myślistwa i inne takie, nie rozumiem jak inni wyciskali po 330 na 32 lvl -.-
3. Jak podbić lvl, viorąc pod uwagę, że orków wojowników jeszcze robię, ale czrnych i wyżej, to już dość długo klepanie zajmuje i się wydymka kończy.
Z góry dzięki za odpowiedź

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Trzeba zbierać wszystko a nie 80%... bo to mało, i czemu bałeś sie komarów, są na hita może dwa i exp z nich leci, zabij je i zbieraj.
Ale ok, jakim cudem masz tylko 700hp przed 4aktem?
To prawie nie możliwe, ale nie zbierałeś za bardzo roślinek i innych bonusów.

Jakie mikstury z jagód robisz, te lepsze czy gorsze?
Czy kupowałeś każde chleby, szynki i inne żarcie od sprzedawców? za nie tez jest hp, oraz za robienie mocnego gina.

1. wszędzie są, najwięcej jagód jest w jarkendar, reszta jest równomiernie rozlokowana.

2. Co do siły, na czystko wbijamy siłę do około 94-99 i wtedy lecimy z bonusami.
Ogólnie siły 90-99 powinieneś już mieć w R2.

3. Niestety masz za mało siły, dawno powinieneś już jej mieć tyle aby klepać czarnych orków, szczególnie na 1.3.1 który jest łatwy, i orkowie są banalni i mają mało hp i obrony.
Także chyba coś ociągałeś się z tą siłą w r1 i r2 co? :)

Na 1.3.2, udało mi się wbić 90siły w r1.

Post połączony: 2017-07-19, 18:29
EDIT: to moja postać paladyn rozdział 4
1.3.2 poziom normalny.

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2qjxhn4&s=9#.WW-Jd1GkKUk

0 użytkowników
Do góry