Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1418784 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1418784

Odpowiedzi 4348

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niby od kiedy Guru nie może nosić Kapelusza Maga? Przecież to bezsensu xd

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na nowym patchu tak jest.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Niby od kiedy Guru nie może nosić Kapelusza Maga? Przecież to bezsensu xd

A co w tym dziwnego ? Było by za łatwo jakby można było różne hełmy nosić. Są hełmy dla różnych profesji i skoro Guru mógłby nosić Kapelusz Maga to tak samo Wojownik bo czemu niby nie ? Guru może nosić Maskę Śniącego i to wystarczy ona też dodaje parę bonusów i ma kozacki wygląd. W sumie ma to ręce i nogi bo magia Guru nie opiera się na potędze Trójcy Bogów jak w przypadku Magów

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można zainstalować returninga z dx11? Jeśli tak to w jakiej kolejności?

Post miał trafić do działu "Pytania odnośnie zadań i rozgrywki" także przepraszam za niedopatrzenie...

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy zwiększanie wytrzymałości zwiększa moje obrażenia ?

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Micha

Micha

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozdział 2 po Jarkendarze, a przed GD patch 1.3.1 poziom normalny, SŚ
Lvl 26,  20 PN do rozdysponowania, 10k expa do następnego lvl.
Zaciąłem się od dłuższego czasu i nie wiem w co zainwestować te punkty przed GD. Bez biżuterii mam 94 siły, 45 zręki, 40 many, 697 zdrowia, 30 wytrzymałości, 50 int, z biżuterią 109 siły, 55 zręki, 737 pt. Chodzę z krzyżem przeznaczenia i przekutą zbroją wodnego kręgu. Do kiedy opłaca się wydawać pn na siłę? Te 20 pkt się zastanawiam jak wydać, bo mógłbym na siłę, albo na mikstury na zdrowie u zurisa przez co mógłbym nosić pancerz kruka

nXo89

nXo89

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
pakujesz do 90 w sile bez bonusow od 90+dajesz bonusy

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wygląda z używaniem bonusów na siłę,zręczność grając nekromantą, robić to odrazu? bo przykładowo nie wiem czy jest to opłacalne mając podczas robienia jarkendaru w kolejności 28 siły i 11 zręki na czysto.
I jak wygląda sytuacja z umiejętnością walki wręcz, bo mam aktualnie 35% w 2h i nie wiem czy zużywać tabliczki czy dobić 60 % z punktów nauki.

Diilmach

Diilmach

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uzywaj odrazu, zreke i tak podciagniesz z helmu, pierscienia zlodzieja jak bedziesz potrzebowal. Tak teraz uzyj tabliczki do 60%, ani PN'a nie wydawaj na to.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Jak wygląda z używaniem bonusów na siłę,zręczność grając nekromantą, robić to odrazu? bo przykładowo nie wiem czy jest to opłacalne mając podczas robienia jarkendaru w kolejności 28 siły i 11 zręki na czysto.
I jak wygląda sytuacja z umiejętnością walki wręcz, bo mam aktualnie 35% w 2h i nie wiem czy zużywać tabliczki czy dobić 60 % z punktów nauki.

Grając nekromantą (patch 1.3.1, i kolejne podejscie 1.3.3), PN użyłem do dobicia siły do 34 oraz broni do 30%. To był sam początek gry. Mana do 54. I to by było na tyle jesli chodzi o uzycie PN na umiejętności które nie dają inta. Jedz, pij miksturki  i używaj każdego bonusu bez obaw, bo najlepiej będzie jak reszte PN wydasz na umiejętności dające inta no i poźniej regeneracje many/życia - zależy czy grasz nekromantą z maną czy z życiem i Saktą Omen.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A są jeszcze jakieś sposoby na podbicie punktów życia przed wejściem do górniczej doliny? Aktualnie mam 850 grając nekromantą a chce dobić do 1000 żeby założyc zbroje wybrańca beliara bo szata już mi raczej nie starczy. Robiłem mikstury z jagód,korzeni i przeczytałem wszystkie tabliczki.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
Kawał ch*ja, reszta dziada
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kawał ch*ja, reszta dziada
Żarełko wszelkiej maści (w którymś temacie masz spis bonusów), gotuj mocne giny, I wina z serc demona ( przepis w księgach od Constantino)

Nieoficjalne patche do Returning Rebalance v2.1:
http://themodders.org/index.php?topic=28417.0

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie rozwoju postaci. Gram na rzeźniku na patchu 1.3.2, początek drugiego rozdziału, jestem w Jakru. Pytanie odnośnie wydawania ptk w siłę, gram Strażnikiem Miejskim i obecnie mam tylko 40ptk siły ze szkolenia (nie mam na sobie żadnych dodatkowych ptk z pierścieni ani amuletów). W obecnym stanie muszę wydawać na kolejne 5 ptk siły 15 PN. Pytanie tylko czy to jest opłacalne czy powinienem się teraz skupić na dodawaniu siły z bonusów i nie marnować już ptk nauki ?

Z bonusów mam do dodania kilka tabliczek, jabłka, zupy z żółwia, 2 gulasze Tekli i pieczone mięso Niklasa.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie rozwoju postaci. Gram na rzeźniku na patchu 1.3.2, początek drugiego rozdziału, jestem w Jakru. Pytanie odnośnie wydawania ptk w siłę, gram Strażnikiem Miejskim i obecnie mam tylko 40ptk siły ze szkolenia (nie mam na sobie żadnych dodatkowych ptk z pierścieni ani amuletów). W obecnym stanie muszę wydawać na kolejne 5 ptk siły 15 PN. Pytanie tylko czy to jest opłacalne czy powinienem się teraz skupić na dodawaniu siły z bonusów i nie marnować już ptk nauki ?

Z bonusów mam do dodania kilka tabliczek, jabłka, zupy z żółwia, 2 gulasze Tekli i pieczone mięso Niklasa.

Moim zdaniem nie dasz rady, masz o jakieś 80pkt za mało siły...

Nie wiem nawet jak zrobisz z jarek kiedy każdy potwór jest dla ciebie tak silny jak boss, potem będzie tylko gorzej, rozumiem że to rzeźnik i expa mało, ale jak chcesz zabijać potwory?
Radze ci przemyśleć sprawę i zagrać od nowa na lżejszym poziomie.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Licząc w najgorszym wypadku, na rzeźniku powinieneś mieć przynajmniej 13-15lvl wchodząc do jarka = 150PN + 5PN od Darona + 1PN za zębacza dla Gaana (jeden, 2 zwoje i leży) +2 PN za smocze opowieści (tom chyba 2) z klasztoru, chyba 1PN (albo 2) za golema Cienia pod wieżą z necronomiconem. Wiec na oko masz 140-160PN i dalej tak mało siły? W co ty pakowałeś?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem Panowie jaki wy macie problem ale nawet z 40ptk siły idzie zrobić całkiem sporo, różnica tylko taka że robi się to dłużej. Poza tym ja nie pytam Was ile powinienem mieć ptk nauki tylko czy opłaca się na rzeźniku pakować w siłę u nauczycieli jeśli mam "płacić" za 5ptk siły 15ptk nauki.

Nie jestem pierwszym lepszym siusimajtkiem w gothica. Dla mnie rzeźnik i tak jest w pewien sposób łatwy a uwierzcie mi nie odpalam marvina. Wykorzystuje tylko bug z blokowaniem za teksturami :) no cóż zawsze to jakieś urozmaicenie :P Poza tym masa kul ognistych itp.

A to moja postać :D

Na sobie mam pierścień Morgana czyli 10 do walki 1h oraz pierścień 30HP/10mana. Z ptk władowałem 10ptk do many żeby móc wybijać większe grupy takie jak bandyci Dextera czy orki koło farmy.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Na każdym poziomie trudności opłaca się pakować w siłę, ale oczywiście nie wykorzystałeś prostego tricku ze przed każdym progiem masz zaoszczędzone LP. np próg jest 30 wiec uczysz sie za 1PKT do 29 i nagle przeskok do 34 (za +5)

Do 94 punktów (NA SUCHO BEZ AMULETÓW ITP) potem dopiero bonusy.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na każdym poziomie trudności opłaca się pakować w siłę, ale oczywiście nie wykorzystałeś prostego tricku ze przed każdym progiem masz zaoszczędzone LP. np próg jest 30 wiec uczysz sie za 1PKT do 29 i nagle przeskok do 34 (za +5)

Do 94 punktów (NA SUCHO BEZ AMULETÓW ITP) potem dopiero bonusy.

Ja na 1.3.2 na sucho uczyłem się do ponad 100 :) a i tak kolorowo nie było,k ale przynajmniej już goblin wojownik i błotne węże w jarku straszne nie były.

I tak OPŁACA się kupować 5siły za 15pkt bo to jeszcze jest mało. :P

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ja na 1.3.2 na sucho uczyłem się do ponad 100 :) a i tak kolorowo nie było,k ale przynajmniej już goblin wojownik i błotne węże w jarku straszne nie były.

I tak OPŁACA się kupować 5siły za 15pkt bo to jeszcze jest mało. :P

No minimum to jest te 94, na upartego mozna do 124 ale to już spory koszt, a bez większej ilości siły Jarek może być cięzki. B. ciężki (jeśli oczywiście patrzymy dalej na 1.3.2)

0 użytkowników
Do góry