Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1539368 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1539368

Odpowiedzi 4348

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No i proszę, wszystkie casuale. Nie da się grać na 1.3.2?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Paladyn ma najłatwiej. Najtrudniej ma Nekromanta.

@Simen możesz mu przekazać. :)

Post połączony: 2015-12-03, 19:29
Ogólnie Gildie główne mają łatwiej niż te z Returning.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Siusiek

Siusiek

Użytkownicy
posty5
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Paladyn łucznik najłatwiej ?? Chyba SŚ ze swoją runą ^^ 

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Magia paladynów też jest. :O. Lepsze pancerze, dostęp do miejsc które inne gildie nie mają przez co jest mniej exp. D:

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Siusiek

Siusiek

Użytkownicy
posty5
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest ale o ile pamięć mnie nie myli działa tylko na potwory beliara 

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Dobra koniec tematu. To jest temat o rozwijaniu Bezia, żeby nie zrobił się syf. ;v

To gdzie mogę znaleźć te bronie magiczne? (Gram jak chce)

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Siusiek

Siusiek

Użytkownicy
posty5
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, mam pytanie czy jest może lepszy łuk w IV rodziale niż Smoczy Łuk?

bazix

bazix

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hej gram magiem ognia w 4 rozdziale na rzezniku patch 1.3.2 i nei wiem gdzie mozna znaleźć taki pierścien który dawał 50 many i chyba cos jeszcze. Kiedys byl chyba w tej krypcie z e szkieletami kolo farmy onara....a teraz? ktos moze wie?

bazix

bazix

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nikt nic nie słyszał? A moze wiecie chociaz czy dobrze kojarzę, że ten pierścień był kiedyś w krypcie koło Onara i miał go Inubis?

nXo89

nXo89

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
tak byl ten piersien w krypcie onara ale nie wiem jak teraz nie gralem jescze na nowym patchu ale mam zamiar wlasnie instaluje gothica ;d

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
"Potwory związane z biżuterią klasową: Zębacz-kościogłód, Opalla, Magolemus, Bagienny Smok, Kamienny Smok, Ognisty Smok."

To było ciężkie, nieprawdaż?

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Zmieniłem na patch 1.3.2. Gdzie kupić magiczne bronie?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

lichwiarzlehmar95

lichwiarzlehmar95

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. To mój pierwszy post na tym forum i mam pytanie. Jak przetrwać w rebalance 2.1 do momentu stania się magiem wody (w jarkendarze chyba można dopiero??)? Chodzi mi o to czy do tego momentu inwestować w coś typu broń 2h, 1h, siła?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Poziom trudności przede wszystkim?

lichwiarzlehmar95

lichwiarzlehmar95

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Witam. To mój pierwszy post na tym forum i mam pytanie. Jak przetrwać w rebalance 2.1 do momentu stania się magiem wody (w jarkendarze chyba można dopiero??)? Chodzi mi o to czy do tego momentu inwestować w coś typu broń 2h, 1h, siła?

Jak chcesz zostać magiem to najważniejsza jest mana. Jeśli chodzi o przetrwanie, polecam 1H, ponieważ kiedy mamy wyciągniętą broń i cofamy się do tyłu, działa to jak blokada (Jbc, jeśli pierwszy raz grasz w returning, to nie radzę magiem wody, będzie za trudno - wiem, bo grałem). Jeśli koniecznie chcesz grać Magiem Wody, bierz całą kasę na zwoje, ja polecam ognistą strzałę, ponieważ podczas podpalenia zadaje dodatkowe obrażenia od ognia.

I jeszcze słówko ode mnie z sprawie gildii: Magowie Wody nie są dla mnie zbyt silni, ich magia nie wywiera tak dużego szoku ( nie tak jak magia ognia) oraz nie mają oni zbyt wiele zadań. Na początek polecam Strażnika Świątynnego, a jak już się uparłeś na tego maga, to twojej decyzji nie zmienię. Pozdrawiam :D

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

lichwiarzlehmar95

lichwiarzlehmar95

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoko, grałem już większością gildii, został mi tylko mag wody właśnie i guru. Problem w tym, że jeśli chodzi o magów to np. nekromantą mogłem na spokojnie zostać w I rozdziale i ulepszać skille 2h do tego kostura bo fajne zadaje obrażenia zależne od int. Natomiast mag ognia ma świetny początek dzięki podpaleniom i bezkarności w mieście i w klasztorze. Pytanie kluczowe to to czy można m. wody zostać dopiero w jarkendarze (2 rozdział)?? Bo ciężko jest expić nowicjuszem wody bez tego kostura fajnego.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cytat: null
Spoko, grałem już większością gildii, został mi tylko mag wody właśnie i guru. Problem w tym, że jeśli chodzi o magów to np. nekromantą mogłem na spokojnie zostać w I rozdziale i ulepszać skille 2h do tego kostura bo fajne zadaje obrażenia zależne od int. Natomiast mag ognia ma świetny początek dzięki podpaleniom i bezkarności w mieście i w klasztorze. Pytanie kluczowe to to czy można m. wody zostać dopiero w jarkendarze (2 rozdział)?? Bo ciężko jest expić nowicjuszem wody bez tego kostura fajnego.
Dopiero w II. rozdziale :P 

lichwiarzlehmar95

lichwiarzlehmar95

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

crazyycow

crazyycow

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, chciałbym zacząć grę na najnowszym patchu-1.3.2, na rebalance.Przewertowałem ten wątek, ale wiele odpowiedzi dotyczy poprzednich wersji moda.

Pograłem troszkę, zaznajomiłem się ze zmianami w 1 rozdziale, ale postanowiłem zacząć grę od nowa-popełniłem parę błędów.
Zamierzam grać na rzeźniku, postać ma docelowo być strażnikiem/paladynem, terminować chcę u Harada/Bospera.Broń na początek 1h, następnie 2h

Mam kilka pytań:
1.Czeladnika wybieram ze względu na bonusy, a nie możliwość zarobku ? Planuje wbić jak najwyższy poziom z samych questów w Khorinis.Rozważam doładowanie do 24/44 siły i wtedy stać się czeladnikiem u harada (+5 siły), czy to dobry pomysł ?
2.Miecze dwuręcznę na początku rozgrywki odpadają, przynajmniej na rzeźniku ? Gdzie dorwać jakieś dobre miecze 1h na 30-60 siły ? Póki co latałem z wilczym kłem/mieczem alrika.
3.Gra jest bardzo ciężka, przynajmniej na początku brakuje pn, a więc i xp.Chcę zrobić wszystkie możliwe questy przed przystąpieniem do straży (najemnicy, khorinis, nowy obóz wyznawców sniącego itd.Chciałbym się dowiedzieć:
a)gdzie dorwać jakąś dobrą zbroję zanim przystąpię do straży-wiele questów wymagania sklepania komuś buzi, a ciężko się walczy.W NK za sklepem Mateo była zbroja skórzana, teraz jest tam tylko strój obywatela, który i tak jest w skrzyni z pułapką i ginę po otwarciu jej.Opłaca mi się przekuć x5 pancerz kowala od Harada ?
b)w nocy kruka w ogóle nie trudziłem się robieniem questów w klasztorze.Czy mogę wejść do klasztoru (quest z 1k golda + owcą na dostanie się) bez stawania się magiem ognia/nowicjuszem ?.Czy w takim wypadku najlepiej poprosić Laresa o ułatwione dostanie się do klasztoru-kasy w grze zawsze brakuje, a oszczędzę sobie tym wypadku 1k golda.Dostanę normalne questy w klasztorze(przygotowujące mnie do zostania nowicjuszem) jeżeli pójdę tą drogą ?
4.Jaką biżuterie polecacie na początek ? Myślałem o amulecie z gildii złodziei (+10 do siły) a wcześniej ?Jakie pierścienie ?
5.W co dawać punkty nauki ? Zauważyłem że sama siła bardzo mało mi daje bez znajomości 1h/2h.Jak to wyważyć ?
6.Opłaca się pominąć kradzież kieszonkową i otwieranie zamków do końca 1 rozdziału ?
7.Jakich kluczowych umiejętności się nauczyć ? Alchemii ? Kowalstwa?
8.Co z zarobkiem ? Dołączenie do gildii złodziei i sprzedawanie wszystkich srebnych/złoty naczyń to podstawa, a oprócz tego ?
9.Jakich umiejętności łowieckich oprócz skórowania, usuwania kłów i żuwaczek warto się nauczyć we wczesnej grze ?

0 użytkowników
Do góry