Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1543900 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1543900

Odpowiedzi 4348

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Jak to nie? Korzeń+szczaw. Chyba, że w returnie jest to zmienione.

Masz rację, ja się nie znam.

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
@Thompson jak będzie wyglądał balans pomiędzy wojownikiem, łucznikiem a magiem? Teraz teoretycznie jest ok ale w praktyce wojownik 2H ma ogromną przewagę w 2 rozdziale (czyli tym najważniejszym i najtrudniejszym kolejne rozdziały są łatwe). Walczymy wtedy z ogromną ilością szkieletów a wojownik bez problemu je niszczy Srebrnym Mieczem Nordmarskim, z kolei pozostali mają poważne problemy zwłaszcza mag który zużywa rdesty i winogrona na manę a nie HP i może nie mieć nawet 1000 HP na Zbroję Kruka.

Tylko mag będzie się mógł nauczyć runy zniszczenia ożywieńców i będzie ona gwarantowała 100% doświadczenia oraz będzie można jej używać na wszystkich nieumarłych, łącznie z Panami Cienia i Strażnikami Sfer.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A jakiego kręgu będzie wymagać? 2 czy 4?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

Nastrun

Nastrun

Użytkownicy
posty36
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram Łowcą pod siłe i bronie 1h oraz kusze. Jaka nagroda z questa Galahada będzie dla mnie najlepsza? Pomóżcie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
A czy będzie trzeba zaczynać od nowa jak wyjdzie ten zajebisty update, czy nie wpłynie to na bieżącą grę ?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Tylko nowa gra.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
To dobrze że nie zaczynałem z nową grą, a od pół roku czekam na tego patcha xD

Mam nadzieje że już niedługo ;p

Pozdrawiam.

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
114 inta przed wejsciem do GD dla nekro to dobry wynik czy powinienem jeszcze dokręcić trochę tą statystyke? I jest jakis sposób na orki w R2 dla nekro bo strzała ciemności zadaje zwykłemu wojownikowi smieszne obrażenia?

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Do ilu many się uczyć jako mag ognia ? Chodzi mi o próg po którym używamy tabliczek mikstur itp

mojsmietnik

mojsmietnik

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja uczyłem się tylko jak mana była za 1 pn i spokojnie wyciągnąłem 1000 many na trudnym nekromantą, więc możesz nawet bez nauki wpakować w siebie wszystkie bonusy i wyjdzie ci i tak grubo ponad 900 many. 

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
114 inta przed wejsciem do GD dla nekro to dobry wynik czy powinienem jeszcze dokręcić trochę tą statystyke? I jest jakis sposób na orki w R2 dla nekro bo strzała ciemności zadaje zwykłemu wojownikowi smieszne obrażenia?
Chyba lepiej stworzyć runę przyzwania zombii.

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Zaczynam Returinga już chyba 4 raz, i za każdym razem coś zrobię źle,a to nie nauczę się języka budowniczych w II rozdziale, a to źle wydam PN,  a to znowu spieprze questa u Gerbranta. Nieważne,zacząłem nową grę, zrobiłem maga ognia. Niby robię siekę ze zwierząt łatwo się gra i dość przyjemnie jednak nie mam zielonego pojęcia jak się rozwijać. Właśnie wchodzę do Jarkendarnu i na dzień dzisiejszy mam:20 poziom, 116 many(bez kapelusza) 38% broń dwureczna i 88 inta. Co dalej? Czy rozwijać manę (1pkt kosztuje 3PN) czy broń dwuręczną? A może coś innego,

Drugim problem jest ten nieszczęsny Gerbrant, (chciałbym w końcu skończyć przynajmniej raz Questa Galahada i otworzyć wątęk zabójców ;))
Mianowice nie posiadam żadnej opcji dialogowej z Gerbrantem,żadnej, tylko KONIEC. Co mam zrobić?

Skąd brać winogrona?

I jeszcze na koniec,  kto może mnie nauczyć wydobywania rogów smoczych zębaczy? i Czy żeby rzucić wyzwanie Falkowi trzeba zdobyć poparcie wszystkich myśliwych?? Bo mam mały problem z nabiciem 60% kuszy dla Dragomira. ;)

Pan Smoków

Pan Smoków

Użytkownicy
posty24
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wątek zabójców niestety masz tak czy inaczej zablokowany bo jesteś magiem ognia. Winogrona można tylko kupować, a żeby rzucić wyzwanie Falkowi nie trzeba poparcia wszystkich myśliwych więc kuszę możesz olać.

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niby dlaczego mam zablokowany? Jak oglądałem filmik na YT, to koleś grał Magiem Ognia i dołączył do zabójców. Martwi mnie jednak totalny brak komunikacji z Gerbrantem.

Pan Smoków

Pan Smoków

Użytkownicy
posty24
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można to zrobić jeśli najpierw dołączy się do zabójców. Skoro ty już zostałeś magiem to teraz nie możesz do nich dołączyć.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Wydobywania rogow nauczy cie Gaan jesli zabijesz Prychajacego Zebacza. Najlepiej go zabic wlasnie kolo Gaana, nauczyc sie rogów i jeszcze wyjac go z ciala zebacza. Wtedy mam juz róg do jednego zadania mysliwych

#Król_GothicSite

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Jak w wersji slash n craft rosną punkty życia? Dostajemy za zabijanie potworów, musimy się uczyć, czy co poziom podskakuje?

eizo95

eizo95

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie dot mojej postaci tutaj foto statystyk :

Aktualnie niedawno wbiłem do Jarkendaru robię aktualnie misje dla piratów (kanion właśnie skończyłem)

Mój ekwipunek :
Średni pancerz najemnika x5

Miecz Ragzit (149 dmg)

na widocznych statystykach mam założony pierścień dzika (10 strzały i miecze)  + pas najemnika + amulet mocy (10 siła 10 zręka ) + pierścień życia (20hp)

A więc tak mam kilka pytań ..

1. Chciałbym się dopytać o jakieś porady czy dobrze rozwijam postać ? aktualnie wbijam tylko 2 rękę , (1 rękę już olewam)
2. Co z miksturami siły? bo mam kilka z Khorinis , mogę już pić? (Miksturek zręczności już kilka wypiłem )
3. Jest dostępny jakiś lepszy miecz dla mnie na ten moment  (2 ręka) ?
4. Gram pierwszy raz w RETURNINGA dlatego mam pytanie dotyczące m.in. zombi w khorinis lub orków w kanionie - są bardzo silni mają dużo absa jak temu zaradzić? jest ich tam dość sporo więc to problem :x
5. Gdzie udać się po jarkendarze ? Jak już pisałem wyżej gram pierwszy raz na tym modzie.. Wiem, że GD ale tam jest tyle nowych lokacji, że głowa mała :/
6. Jak wygląda sprawa z tabliczkami? mogę już czytać? (język budowniczych na 2 poziomie ale to naucze się przy okazji jak bd u magów wody)
7. Jakie miksturki wytwarzać i pić? te na HP? czytałem cos, że są jakieś na siłe ale nigdzie nie widze receptury  ?

0 użytkowników
Do góry