Tutaj jest trochę zabawy powiem Ci no ale...
przy karmie 0-10 raczej po prostu wyłącz Gothica i idź sobie na piwo bo się ze starzejesz zanim wylosujesz jakiś jeden bonus

A jak chcesz jakiś konkretny to pamiętaj że masz do wyboru 4 różne bonusy.
przy karmie ponad 20 potrzebowałem około 15-25 prób na wbicie jednego bonusu więc też odpada...
i dobiłem sobie karme do 50 i żadnych problemów już nie było. Max 5 prób na 1 bonus a zdarzało się że jak wpadł już jakiś to kolejna próba i był następny bonus także polecam sobie wbić karme właśnie do 40-50 i da rade ogarnąć te 10 pkt danego bonusy w myślę pół godzinki.
Robiłem to przy gospodzie Orlana bo z tego co pamiętam spać w klasztorze i modlić się tam to jakiś spiny były więc nawet nie próbowałem. Modlisz się do innosa bez wydatku hajsu, idziesz spać i kolejna modlitwa. Wbijasz karme powiedzmy tak jak napisałem do 50. Idziesz spać stajesz przed kapliczką i tu już robisz save (ja nie używałem quick save tylko normalne save/load z menu) modlisz się (składając ofiare 100szt. golda) nie wypada bonus load i modlisz i tak do skutku tylko że czekaj z wczytywaniem aż pojawią się opcje dialogowe bo się buguje i nawet Gothica nie mogłem wyłączyć... Co tu więcej gadać robisz to do skutku czyli 10pkt bonusu na prawie każdy rozdział.
Trochę to szerzej opisałem ale jak sam szukałem jakiegoś info o losowaniu bonusów to trafiałem na jakieś szczątkowe informacje im większa karma tym większa szansa na bonus...
więc potestowałem sobie to

Post połączony: 2015-05-23, 11:32
Siła elegancko,hp też jak na fakt,że nie masz języków ani receptury na hp. Ale lvl zdecydowanie szło by wbić z 19.
To wiem z tym lvl, zobaczymy jak to bd ale na razie chce zrobić jak najwięcej zadań przed dołączeniem do którejś z gildii a później też są jeszcze jakieś zadania itp

Myśle że 17 lvl przed wyborem gildii to taki optymalny poziom jak na IR

Bo wspomniałem że może save bd do pobrania dla ogółu

Czyli im więcej bd zrobione tym lepiej

Post połączony: 2015-05-23, 11:48
a mam pytanie odnośnie bonusów z walki bronią
Ktoś wie od czego jest zależne kiedy dostajemy bonus w sensie wiem że od ilości zabitych stworzeń ale czy są jakieś wartości czy kolejne poziomy po których dostajemy bonus?
np ubijąc 20 dostaje losowy bonus
później należy ubić 40 by otrzymać kolejny
Bardziej myśle pytanie do osób czytających skrypty

Interesuje mnie to czy działa to na jakiejś konkretnej zasadzie bo np dla wojownika siłe możemy wbijać jeszcze dzięki 2H i kuszy jak by to było w moim przypadku