Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1536222 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1536222

Odpowiedzi 4348

desti2

desti2

Użytkownicy
posty22
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie jak zdobyć Zbroja strażnika Kruka ? I czy zbroje piratów da się  ulepszać oraz  czy dostaniemy zbroja  taką jak ma thorus ?

1. Od Kruka. Po jego śmierci. Chyba logiczne.
2. Nie da się
3. Thorus nam ją da gdy zabijemy Kruka.

Dzięki za pomoc.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie dziękuj, tylko propsa daj  :trollface:

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mi się wydaje, że to, że masz wszystko na maksa, udowadnia, że myślisz. Jak masz słabą postać i problemy w walce to wręcz przeciwnie ; )
Aczkolwiek zabijanie wszystkich rodzajów orków na hita od 2 rozdziału czyni grę nudną,potwory(nie licząc szkieletów) są za słabe.
Wystarczy nie korzystać ze zbugowanych broni i gra będzie dużo bardziej wymagająca a przez co sporo przyjemniejsza.
Emh? Wojownik pod koniec 2 rozdziału mający 300 + siły będzie składał wszystko na hita-dwa normalną bronią. Natomiast gra magiem kończy się w 4 rozdziale,bo nie ma już żadnego wyzwania. Co rozdział powinny respić się silniejsze moby,bardziej wymagające żeby coś tu utrudnić.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jeszcze 2 pytanka: robiac typowego woja jest sens dawac pkt w zrecznosc? I czy dobrym pomyslem jest od 60 str (czyli pulap 15PN) zaczac korzystac z bonusow?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jeszcze 2 pytanka: robiac typowego woja jest sens dawac pkt w zrecznosc? I czy dobrym pomyslem jest od 60 str (czyli pulap 15PN) zaczac korzystac z bonusow?

1. Nie. Wystarczająco zręczności nabijesz z bonusów.
2. Ucz się aż będziesz płacił 20 pn.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja ładowałem siłe do 90 pkt a potem bonusy.
W zreczność możesz dać max do 30 (czyli płacisz tylko 1 Pn za jeden punkt zręczności, a dalej się nie opłaca).
Do ilu % ładować broń oburęczną z punktów nauki, aby ze wszystkich tabliczek i np. z książki od lutero wleciało 100 lub minimum 90% ?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja ładowałem siłe do 90 pkt a potem bonusy.
W zreczność możesz dać max do 30 (czyli płacisz tylko 1 Pn za jeden punkt zręczności, a dalej się nie opłaca).
Do ilu % ładować broń oburęczną z punktów nauki, aby ze wszystkich tabliczek i np. z książki od lutero wleciało 100 lub minimum 90% ?
55-65%

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Poziom normalny (patch 1.3), postać gotowa do dołączenia do każdej gildi wojowniczej tzw. save uniwersalny. Zdobyty Nomad, noszony Krzyż Przeznaczenia, Hełm Łucznika. Ogarnięty Młot Tarakota także można i na SŚ śmiało. Wylosowane 10 pkt siły z Kapliczek Innosa. Obecnie założony set 21pkt siły żeby Krzyż nosić (bo świeżo zdobyty) i nie wiem czy marnować PN i dobić te 3 pkt siły a w zamian za to jakiś pierścień oświecenia założyć.
      Pytanie do was co zrobić z hp w IR bo nie mam pomysłu już jak to ogarnąć to co z żywności pozjadałem bonusy od Darona itp. Języków się na razie nie uczyłem chyba że ubić jeszcze jakiegoś bossa jednego i wbić 2 poziom. I nie mówcie mi że mam coś jakieś info w ciekawostkach czy kilkanaście stron wcześniej bo forum czytam a jakoś nie potrafie tego hp w grze ogrnąć :P Hymm... ktoś coś na to poradzi, myśle udostępnić później save do pobrania, misje też w miare są porobione :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Constantino uczy mikstury życia, która nie wymaga szczawiu. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

kradus

kradus

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy

Poziom normalny (patch 1.3), postać gotowa do dołączenia do każdej gildi wojowniczej tzw. save uniwersalny. Zdobyty Nomad, noszony Krzyż Przeznaczenia, Hełm Łucznika. Ogarnięty Młot Tarakota także można i na SŚ śmiało. Wylosowane 10 pkt siły z Kapliczek Innosa. Obecnie założony set 21pkt siły żeby Krzyż nosić (bo świeżo zdobyty) i nie wiem czy marnować PN i dobić te 3 pkt siły a w zamian za to jakiś pierścień oświecenia założyć.
      Pytanie do was co zrobić z hp w IR bo nie mam pomysłu już jak to ogarnąć to co z żywności pozjadałem bonusy od Darona itp. Języków się na razie nie uczyłem chyba że ubić jeszcze jakiegoś bossa jednego i wbić 2 poziom. I nie mówcie mi że mam coś jakieś info w ciekawostkach czy kilkanaście stron wcześniej bo forum czytam a jakoś nie potrafie tego hp w grze ogrnąć :P Hymm... ktoś coś na to poradzi, myśle udostępnić później save do pobrania, misje też w miare są porobione :D

Z ciekawości - jaką miałeś karmę u Innosa gdy łapałeś bonusy ?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Siła elegancko,hp też jak na fakt,że nie masz języków ani receptury na hp. Ale lvl zdecydowanie szło by wbić z 19.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tutaj jest trochę zabawy powiem Ci no ale...

przy karmie 0-10 raczej po prostu wyłącz Gothica i idź sobie na piwo bo się ze starzejesz zanim wylosujesz jakiś jeden bonus :P A jak chcesz jakiś konkretny to pamiętaj że masz do wyboru 4 różne bonusy.

przy karmie ponad 20 potrzebowałem około 15-25 prób na wbicie jednego bonusu więc też odpada...

i dobiłem sobie karme do 50 i żadnych problemów już nie było. Max 5 prób na 1 bonus a zdarzało się że jak wpadł już jakiś to kolejna próba i był następny bonus także polecam sobie wbić karme właśnie do 40-50 i da rade ogarnąć te 10 pkt danego bonusy w myślę pół godzinki.

Robiłem to przy gospodzie Orlana bo z tego co pamiętam spać w klasztorze i modlić się tam to jakiś spiny były więc nawet nie próbowałem. Modlisz się do innosa bez wydatku hajsu, idziesz spać i kolejna modlitwa. Wbijasz karme powiedzmy tak jak napisałem do 50. Idziesz spać stajesz przed kapliczką i tu już robisz save (ja nie używałem quick save tylko normalne save/load z menu) modlisz się (składając ofiare 100szt. golda) nie wypada bonus load i modlisz i tak do skutku tylko że czekaj z wczytywaniem aż pojawią się opcje dialogowe bo się buguje i nawet Gothica nie mogłem wyłączyć... Co tu więcej gadać robisz to do skutku czyli 10pkt bonusu na prawie każdy rozdział.

Trochę to szerzej opisałem ale jak sam szukałem jakiegoś info o losowaniu bonusów to trafiałem na jakieś szczątkowe informacje im większa karma tym większa szansa na bonus...
więc potestowałem sobie to :P

Post połączony: 2015-05-23, 11:32
Siła elegancko,hp też jak na fakt,że nie masz języków ani receptury na hp. Ale lvl zdecydowanie szło by wbić z 19.

To wiem z tym lvl, zobaczymy jak to bd ale na razie chce zrobić jak najwięcej zadań przed dołączeniem do którejś z gildii a później też są jeszcze jakieś zadania itp :P Myśle że 17 lvl przed wyborem gildii to taki optymalny poziom jak na IR :P
Bo wspomniałem że może save bd do pobrania dla ogółu :D Czyli im więcej bd zrobione tym lepiej :P

Post połączony: 2015-05-23, 11:48
a mam pytanie odnośnie bonusów z walki bronią

Ktoś wie od czego jest zależne kiedy dostajemy bonus w sensie wiem że od ilości zabitych stworzeń ale czy są jakieś wartości czy kolejne poziomy po których dostajemy bonus?

np ubijąc 20 dostaje losowy bonus
później należy ubić 40 by otrzymać kolejny

Bardziej myśle pytanie do osób czytających skrypty :P Interesuje mnie to czy działa to na jakiejś konkretnej  zasadzie bo np dla wojownika siłe możemy wbijać jeszcze dzięki 2H i kuszy jak by to było w moim przypadku

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@W4ldi
Masz większą szansę jeżeli walczysz kilkoma broniami,np. dystansową i białą,a od czasu do czasu nawet czarami. Aczkolwiek zdarza się,że bonus wskoczy co 50 mobów,a innym razem co 400. Możliwe,że zależy też od dmga,bo przy wystrzeleniu 20 bełtów z DVARTAZDAHU(2500 dmga) dostałem 3 bonusy,a walcząc Szponem jednoręka skakała co kilkadziesiąt orków.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@W4ldi
Masz większą szansę jeżeli walczysz kilkoma broniami,np. dystansową i białą,a od czasu do czasu nawet czarami.
właśnie o to mi chodzi bo gdy mam główną broń 1H z początku zdobywamy te bonusy dość szybko, później już trzeba sporo tych mobów naprać żeby wskoczył ale też sęk w tym że dany bonus można losować. Sytuacja z dzisiaj...

Po pokonaniu samotnego orka dostałem 1% do 1h wczytałem, po zabiciu tego samego orka tą samą bronią dostałem dalej 1% 1h wczytywałem tak aż wskoczyło 1 siły (to już normalne losowanie bonusu i większość o tym wie, Ameryki nie odkryłem wiem...) ale po wczytaniu z ciekawości i zabciu go z 2h bonusu już nie dostałem. Kolejny load kill 1h i bonus normalnie wszedł. Z kiedyś pamiętam jak ubiłem coś mieczem na zręke mogłem również losować pomiędzy 1% 1h a 1pkt dex ale gdy już założyłem też 1h ale już wymagającą siły bonusu nie było. Stąd moje pytanie czy działa to na zasadzie naliczania kolejnych zabitych potworków w danej klasie broni czy czysty przypadek...

To problem z d.. wyjęty po prostu bardziej chce zrozumieć samą mechanike naliczania bonów bo przy maksymalizacji rozwoju naszej postaci można dodać sobie kolejne pkt danej profesji nie używając PN   

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Bonusy nie są przypadkowe i po zabiciu odpowiedniej ilości przeciwników daną bronią dostajesz bonus. Dlatego ważne jest aby grając bezim wojownikiem nie zabijać przeciwników za pomocą zaklęć. Wydaje mi się również, że kluczowa w częstotliwości otrzymywania bonusu jest siła przeciwników.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
17 lvl przed dołączenie do gildii jest dobrym wynikiem z tego może i 20 zrobisz jak wyrzniesz wszystko oprócz trupków i ewentualnie smoczych zębaczy bo z nimi nie dasz rady co się jedynie rzuca w oczy no tablic na staminę się nie zebrało i armor wk nie jest na x5 reszta jest spoko krzyż na R1 to najlepsze co można mieć full optymalnie pod 1h lepiej się nie da 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Tizgar
W R1 nie ma smoczych zębaczy.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Tizgar

Zależy od poziomu. Pamiętam jak kiedyś grałem trochę na rzeźniku, i były 2 obok tego prychającego.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
omg Tiz dzięki z tymi tablicami :P Mam je w eq tylko nie były czytane jakoś pochrzaniło mi się że języków do nich musze się uczyć? Armora nawet nie sprawdzałem jeszcze czy moge na +5 zrobić w R1 bo i tak nie mam problemu z walką bo jak to sam nie raz podkreślasz znam archetypy walki 

Smocze zębacze?? Respią się po dołączeniu do jakiejś gildii? Jedynego jakiego widziałem to ten Prychający ale też problemów z nim nie było. Już sporo mineło jak przechodziłem Returna na p 1.2 i tak dokładnie z pierwszych rozdziałów nie pamiętam wszystkigo tak jak Simen wspomniał że można miksty się u Constatnino nauczyć to zobaczyłem że uczy również miksty z trolestów do staminy a byłem przekonany że ją uczy Sagita od R2 :D 

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Tizgar

Zależy od poziomu. Pamiętam jak kiedyś grałem trochę na rzeźniku, i były 2 obok tego prychającego.
Nie. Respią się one wraz z rozpoczęciem rozdziału 2.

0 użytkowników
Do góry