Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1541236 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1541236

Odpowiedzi 4348

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
ale wy jesteście mega dziki jak kręcicie takie staty na rzeźniku w 2 rozdziale :-P :-)
Między rozdziałami nie ma za dużej różnicy,ile można zrobi się w rozdziale 2,a później zostaje praktycznie sama fabuła,bo niewystarczająco mobów się narespi i w efekcie mi R3 i R4 zajęły tak z 8 razy krócej niż 1 i 2.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie początku gry. Czy wg was na start dobrym pomysłem jest "pakowanie" pkt w zręczność i łuki , lub trochę siły i zręczności + kusze? Czy od razu lecieć w broń 1h/2h.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@meserszmit007
Tylko jeżeli robisz łucznika pakuj w łuki.Jeżeli grasz magiem albo wojownikiem to co najwyżej możesz dać 10 punktów w zrękę(ja tak zawsze robię i nie narzekam).

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A czy jest sens robić łucznika/kusznika? Bo tak patrzę na temat "oceń moją postać" to same czołgi 500 siły, miecz 3m i heja, a nie ma żadnego dobrego łucznika/kusznika. Czyżby ta postać była niemożliwa do zrobienia (czyt. bez sensu) , czy każdy poszedł na łatwizne i pakował w str+ 1h/2h

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
A czy jest sens robić łucznika/kusznika? Bo tak patrzę na temat "oceń moją postać" to same czołgi 500 siły, miecz 3m i heja, a nie ma żadnego dobrego łucznika/kusznika. Czyżby ta postać była niemożliwa do zrobienia (czyt. bez sensu) , czy każdy poszedł na łatwizne i pakował w str+ 1h/2h
Już ci wrzucam screena mojego łucznika z początku rozdziału 4,poziom rzeźnik.

I tak wojownik lepszy,łucznik jest gównem wobec golemów czy ożywieńców.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja poszedłem w woja, ale gdybym grał jeszcze raz, wybrał bym postać walczącą na dystans.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To od trupów czy golemów jest ewentualnie 1h/magia. Szacun za postać ;) A poza tym reszta stworów łatwo schodzi na "strzała" ?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Żeby zostać magiem ognia trzeba mieć 100 many i 50 inteligenencji ? Jeśli tak to pytam się jak zdobyć tyle many i tyle inta ?

Mam 18 inta i 30 many na razie. Mam 8 poziom i nie jestem jeszcze nowicjuszem.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@meserszmit007
Większość mobów nie sprawia problemów.
@Duke Nukem
Czytać pulpity,kupować tanie książki,uczyć się tańszych umiejętności i zgarnąć kapelusz maga(50 many 10 inta) z grobowca za gospodą Orlana.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
@meserszmit007
Większość mobów nie sprawia problemów.
@Duke Nukem
Czytać pulpity,kupować tanie książki,uczyć się tańszych umiejętności i zgarnąć kapelusz maga(50 many 10 inta) z grobowca za gospodą Orlana.

@Wonsz, ale ten kapelusz to wymaga tyle do założenia czy tyle daje ? Jak nie wymaga to co wymaga ?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Duke Nukem
Daje,wymaga gildii nowicjusza inaczej cię sfajczy.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jakich zaklęć nauczy nas gallahad. Zrobiłem już dawno misję, i zapomniałem do tej pory nagrodę odebrać ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nieprzydatnych tak w mega skrócie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co czytałem, to uczy wypędzenia ożywieńca, co bardzo się przyda do walki ze szkieletami-wojownikami Podobno także jeśli wybierzemy opcję nauki, to dodatkowo da nam to możliwość handlu. Prawda to?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
I chyba sto razy Ci już pisano, że wypędzenie ożywieńca jest nieopłacalnym zaklęciem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak, zdajesz sobie sprawa ze ten czar jaki jest śmierć ozywienca ma druga stronę medal w postaci karania za używanie go o ile na rzeźniku to niema to znaczenia, bo exp i tak jest zerowych lotów, ale na innych poziomach jest to zabieg niedopuszczalnych zwłaszcza dla kogoś takiego jak ty kto nieradzi sobie z gra i chce sobie pomoc czymś co praktycznie więcej szkody ci wyrządzi, niż pożytku przyniesie.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I chyba sto razy Ci już pisano, że wypędzenie ożywieńca jest nieopłacalnym zaklęciem.

No kurwa nie sądzę.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tom jest w obozie bandytów w karczmie, tylko, że on nic nie sprzedaje/ nie uczy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A kto ci powiedział ze on ma czegoś uczyć bądź sprzedawać ?

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, proszę o pomoc z winem zapomnienia, byłem u constantino i u niego nie ma przepisu, podałby ktos kod na niego? Gdzie naucze sie mikstury siły?
Jest w 2 rozdziale-Przepisy Tom 2. Siła u Constantino,po tym jak umiesz już jakąś inną miksturę przyrządzić.

0 użytkowników
Do góry