Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1533652 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1533652

Odpowiedzi 4348

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Gothicman zmieniły się bonusy nie operuj tymi znanymi tobie, bo w 1.3 sa one nieaktualne będę ci wdzięczny
200 siły na R2 to obowiązek ciężko odpowiedzieć na pytanie skoro nie napisałeś  jaki poziom trudność 
Czyli orkowe serce, jabłka nie dają siły? Jeśli dają, to mogłes zaznaczyć że chodzi tylko o bonus u Opiekuna.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Daja ale inna wartość.
27 lvl na normalnym trochę mało, hp jest ok siła mało, % w walce bronia tez mało, brak 60 % boli.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak wygląda moja postać, którą teraz przechodzę przez portal do Jarkendaru. 
-języki max
-trofea brakuje mi tylko pozyskiwania języków ognistych jaszczurów.
Znośna, czy coś jeszcze ominąłem/powinienem zrobić?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dla mnie troche mało HP.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W samym Khorinis raczej bym nie uzbierał dużo więcej, bo ominąłem tylko część tego lasu z kamiennym kręgiem. Teraz jestem świeżo przed czyszczeniem kanionu, i mam już 500 :> oczywiście poziom rzeźnik, więc lvl nie zachwyca. Podobno po wykonaniu zadania dla zabójców od Nigela można kupować jakieś książki dające PN i sporo INT'a. Jak wykonać to zadanie? Bo na wcześniejszym zapisie nie udało mi się z nim handlować ;/ AAAA, i czy ten cały Młot Terakota mi się na coś przyda?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
W samym Khorinis raczej bym nie uzbierał dużo więcej, bo ominąłem tylko część tego lasu z kamiennym kręgiem. Teraz jestem świeżo przed czyszczeniem kanionu, i mam już 500 :> oczywiście poziom rzeźnik, więc lvl nie zachwyca. Podobno po wykonaniu zadania dla zabójców od Nigela można kupować jakieś książki dające PN i sporo INT'a. Jak wykonać to zadanie? Bo na wcześniejszym zapisie nie udało mi się z nim handlować ;/ AAAA, i czy ten cały Młot Terakota mi się na coś przyda?
Młot to złom,nie da się jeśli nie należysz do Bractwa,Reinarowi też chyba nie można wcisnąć.Po prostu sprzedaj ;p.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Postać na jarka jest ok, dziwi tylko mały lvl bo nie napisałeś na jakim poziomie grasz 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postać na jarka jest ok, dziwi tylko mały lvl bo nie napisałeś na jakim poziomie grasz
Poziom: Rzeźnik. Napisałem w późniejszym poście, sorki :)
E: Czy "Głowy polnego pełzacza" generują się losowo u kupców? Chodzi mi oczywiście o miksturkę na inteligencję :)

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
E: Czy "Głowy polnego pełzacza" generują się losowo u kupców? Chodzi mi oczywiście o miksturkę na inteligencję :)
Mam prośbę,mógłbyś generalnie opisać I rozdział nekromantą,bo planuje sobie spróbować na rzeźniku.Konkretnie,w co inwestować pny na początku(coś siły,zręczności,broń 1h czy 2h?),do ilu uczyć się many i o co kaman z tymi książkami u Nigela. Byłbym niezwykle wdzięczny,bo nie chciałbym zmarnować czasu budując za słabą postać.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaka gildia będzie dla takiego typowego bandziora, co za hajs zabiłby nawet własną matkę. Najlepiej taki wredny, zły, podły itp. Wiem, dziwne upodobanie, ale mnie naszła chęć na zagranie takim typowym chujem. Najlepiej wojownik, ale inne opcję też rozważę

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
idz do najemników ;)

Też o tym pomyślałem. Ale czy najemnicy mają dużo nowości, czy raczej oferują praktycznie to samo co w podstawce?

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
troche nowosci jak kazda gildia cos tam ma , sam mowiles ze lubisz takich bandziorow to idz do nich mi osobiscie najbardziej z wojow podobaja sie paladyni fajne zbroje , bron.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A niech stracę, pójdę do nich. Zazwyczaj biorę nowe gildie, ale z wojowników, to chyba tylko Strażnicy Śniącego...

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam prośbę,mógłbyś generalnie opisać I rozdział nekromantą,bo planuje sobie spróbować na rzeźniku.Konkretnie,w co inwestować pny na początku(coś siły,zręczności,broń 1h czy 2h?),do ilu uczyć się many i o co kaman z tymi książkami u Nigela. Byłbym niezwykle wdzięczny,bo nie chciałbym zmarnować czasu budując za słabą postać.
Nie inwestuj w siłe ani zręczność(Kostur Maga zadaje obrażenia zależne od INT). Wyucz się otwierania zamków, wszystkiego co możesz o zbieraniu trofeów, troszkę alchemi. Walkę bronią do 24% (przynajmniej ja tak zrobiłem i nie narzekam) i oczywiście Języki Budowniczych. I jak najszybciej bym Ci radził zostać magiem i przejść do 2 rozdziału, ze względu na kostur i dobry pancerz :) Poza tym w 2 rozdziale jest troszkę więcej potworów, i można kupić kilka ciekawych receptur i Lutera i Constantina.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie inwestuj w siłe ani zręczność(Kostur Maga zadaje obrażenia zależne od INT). Wyucz się otwierania zamków, wszystkiego co możesz o zbieraniu trofeów, troszkę alchemi. Walkę bronią do 24% (przynajmniej ja tak zrobiłem i nie narzekam) i oczywiście Języki Budowniczych. I jak najszybciej bym Ci radził zostać magiem i przejść do 2 rozdziału, ze względu na kostur i dobry pancerz :) Poza tym w 2 rozdziale jest troszkę więcej potworów, i można kupić kilka ciekawych receptur i Lutera i Constantina.
Wielkie dzięki za pomoc! Rozumiem czeladnik u Constantina i many uczyć się tylko do 40? (To już naprawdę ostatnie pytanko,naprawdę doceniam że poświęcasz czas na odpisanie zamiast zignorować pytanie).

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja zostałem czeladnikiem u Harada. Można u niego całkiem fajnie zarobić, chociaż odradzam uczyć się kowalstwa na początku, a co do alchemii jest sporo nauczycieli, w tym Constantino(jeżeli znasz już jakiś przepis).

Vegenance

Vegenance

Użytkownicy
posty36
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.

Jeszcze raz podchodzę do Returna. Żeby przeżyć na początku gry pułpaki na Rzeźniku (idąc ścieżką maga) trzeba mieć (ja gram nowicjuszem ciemności lvl 6)

- Amulet od Zurisa +30 PŻ +10 mp
- Pierścien Isgarotha +30 PŻ +10 mp
- Zjedzonego śledzia dodającego 20hp (jaskinia - wschodnia brama khorinis)
- Wykupione bonusy od Darona
- Wypite dwa piwa od Coragorna (za oddanie srebra oraz oddanie księgi lehmara)
- Szata nowicjusza mroku (innymi nie grałem)

Wynik powinien być taki że jest odgłos że bohater ginie, ale w ostatnim momencie przy wciskaniu klawisza odpowiadającego za potkę przy 1HP podnosi nam życie i żyjemy.

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej,

Gram na Returningu 1.3 na poziomie najłatwiejszym (co zresztą widać po poziomie, a dopiero co wszedłem do Jarkendaru). Gram guru, ale walczę prawie wyłącznie łukiem.

Tutaj zręczność mam tak naprawdę 15 punktów niższą, bo 90 to też z biżuterii jest.
Gra się przyjemnie, tylko te pełzacze wojownicy... czy trzeba je czarami?

Pytanie jest takie: jak mądrze pogodzić grę guru z łucznikiem? Na jakie czary guru zwrócić uwagę, które są najlepsze? Czy najpierw rozwinąć zręczność do 100 z PN czy może pójść w czary? Chciałbym żeby moje magia i łuk się uzupełniały nawzajem (bo np. z nieumarłymi sobie łukiem nie radzę, a jakieś poświęcone strzały chyba będą potem).

0 użytkowników
Do góry