Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1543800 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1543800

Odpowiedzi 4348

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Czemu odpisujecie na posty tego trolla? Przecież to oczywiste, że nie grał wcześniej w gothica.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jestem trollem, ot wybrałem sobie taki nick dla beki jeśli o niego chodzi. W gothica grałem wiele razy wszystkimi gildiami (magiem najłatwiej) tu jest poziom trudności taki że gry nie poznaje co do um walki mieczem, wyznaje zasadę że im więcej siły tym lepiej i nie inwestuje w um walki mieczem (choć trzeba będzie) Po prostu się dziwie jak na 85 siły i mieczu 80dmg mogę brać komuś po 1hp a ktoś mnie jebnie raz i leże i pytam czy to normalne bo w modzie jest tyle bugów i glitchy.. Crashy że jak to błąd to się nie z dziwie :D.

A postać spieprzyłem fakt zawsze tak jest przy pierwszym podejściu do moda zrobiłem se postać do wszystkiego choć bardziej do najemnika i tak wyszło  :facepalm:. Ponawiam prośbę o statystyki mobów bo nie chce grać na czitach a teraz wracam do ekscytującej walki z Krukiem który ma mnie na 2 hity a ja prawie nie zadaje mu obrażeń.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
 bo w modzie jest tyle bugów i glitchy.

a teraz wracam do ekscytującej walki z Krukiem który ma mnie na 2 hity a ja prawie nie zadaje mu obrażeń.
Co do pierwszego, to Returning praktycznie nie ma już bugów, a takie gadanie świadczy tylko o Twojej niedojrzałości, że wszystko zwalasz na grę.
Co do drugiego, użyj zwoju wir.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nigel je ma co rozdział po wykonaniu questa od gildii zabójców. Dają 10 PN i 5 Inta sztuka.
Jak trzeba wykonać tego questa, żeby móc z nim handlować?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Nie jestem trollem, ot wybrałem sobie taki nick dla beki jeśli o niego chodzi. W gothica grałem wiele razy wszystkimi gildiami (magiem najłatwiej) tu jest poziom trudności taki że gry nie poznaje co do um walki mieczem, wyznaje zasadę że im więcej siły tym lepiej i nie inwestuje w um walki mieczem (choć trzeba będzie) Po prostu się dziwie jak na 85 siły i mieczu 80dmg mogę brać komuś po 1hp a ktoś mnie jebnie raz i leże i pytam czy to normalne bo w modzie jest tyle bugów i glitchy.. Crashy że jak to błąd to się nie z dziwie :D.

A postać spieprzyłem fakt zawsze tak jest przy pierwszym podejściu do moda zrobiłem se postać do wszystkiego choć bardziej do najemnika i tak wyszło  :facepalm:. Ponawiam prośbę o statystyki mobów bo nie chce grać na czitach a teraz wracam do ekscytującej walki z Krukiem który ma mnie na 2 hity a ja prawie nie zadaje mu obrażeń.
W returningu obowiązuje podobny sposób rozwijania postaci jak w nocy kruka. To, że nie rozwijasz wcale umiejętności walki daną bronią oznacza, że jesteś bardzo słabym graczem. Dodając do tego twoje stwierdzenie, że gothica znasz jak własna kieszeń zaryzykuje nawet stwierdzenie, że jesteś idiotą - nie potrafisz wyciągać wniosków i uczyć się na własnych błędach. System walki działa tak jak działał w nocy kuka - mając 10 % w umiejętności posługiwaniu się daną bronią masz tylko 10 % na zadanie pełnych obrażeń czyli dmg broni + aktualnej siły postaci. W twoim przypadku walcząc za pomocą broni jednoręcznej będziesz w 90 % uderzał za minimalną wartość 5 obrażeń nawet jeżeli będziesz posiadał najlepszą dostępną broń jednoręczną w grze.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

W returningu obowiązuje podobny sposób rozwijania postaci jak w nocy kruka. To, że nie rozwijasz wcale umiejętności walki daną bronią oznacza, że jesteś bardzo słabym graczem. Dodając do tego twoje stwierdzenie, że gothica znasz jak własna kieszeń zaryzykuje nawet stwierdzenie, że jesteś idiotą - nie potrafisz wyciągać wniosków i uczyć się na własnych błędach. System walki działa tak jak działał w nocy kuka - mając 10 % w umiejętności posługiwaniu się daną bronią masz tylko 10 % na zadanie pełnych obrażeń czyli dmg broni + aktualnej siły postaci. W twoim przypadku walcząc za pomocą broni jednoręcznej będziesz w 90 % uderzał za minimalną wartość 5 obrażeń nawet jeżeli będziesz posiadał najlepszą dostępną broń jednoręczną w grze.

W pracy też tak wyzywasz ludzi od idiotów? Musisz mieć podbite oba oczy jeśli tak  :lol2:

System walki działa tak jak działał w nocy kuka - mając 10 % w umiejętności posługiwaniu się daną bronią masz tylko 10 % na zadanie pełnych obrażeń czyli dmg broni + aktualnej siły postaci. W twoim przypadku walcząc za pomocą broni jednoręcznej będziesz w 90 % uderzał za minimalną wartość 5 obrażeń nawet jeżeli będziesz posiadał najlepszą dostępną broń jednoręczną w grze.

Gdybyś napisał tylko to dałbym ci plus ale jestem zmuszony potraktować cię jako, jak sam to napisałeś ,,Idiotę" Lecz dziękuje mimo tego. To tylko gra, przecież nie będę udowadniał ci jak bardzo dobrze w to gram, właśnie pokonałem kruka zadając mu prawie nic podczas gdy on zabijał mnie 1 uderzeniem także chyba do dupy nie jestem, ale to tylko gra jak już wyżej napisałem, co zrobisz z tą wiedzą w życiu kolego?

Ale kończąc temat który pewnie przerodzi się w shitstorm znając internet.

Do jakiej gildii najlepiej dołączyć? Myśle nad myśliwymi.

PS by nie robić tutaj rabanu, do czego służą starożytne ołtarze? Jak mogę tego użyć.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jakim cudem pokonałeś Kruka nie dołączając do gildii? :P Myśliwi to gildia poboczna.

A ołtarze się dowiesz w związku z zadaniem z Opiekunami.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jakim cudem pokonałeś Kruka nie dołączając do gildii?  Myśliwi to gildia poboczna.

Oj, chyba nasz chrystus gra na kodach, skoro nie dolaczyl do zadnej gildii a juz doszedł do Kruka.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakim cudem pokonałeś Kruka nie dołączając do gildii? :P Myśliwi to gildia poboczna.

Jakim cudem pokonałeś Kruka nie dołączając do gildii? Myśliwi to gildia poboczna.

Oj, chyba nasz chrystus gra na kodach, skoro nie dolaczyl do zadnej gildii a juz doszedł do Kruka.

Jestem najemnikiem, chodziło mi o gildie poboczne to jestem czeladnikiem bospera i myśle nad poboczną gildią tak, by nie zablokować reszty tak jak nie można być magiem i najemnikiem jednocześnie. :)

Nie używam kodów, nigdy. Ani razu marvina nie wpisałem nawet na kodach w 2 rozdziale po 15h gry? Niemożliwe  :D

PS A mod to rewelacja, nie interesuje mnie speedrun im dłużej będę grał tym lepiej.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Myśliwi to gildia poboczna. Członkostwo w nich nie blokuje Ci możliwości zostanie zabójcą i kupcem. IMO, ja już byłem szefem myśliwych w drugim rozdziale :O

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jesli chodzi o gildie poboczne to mozesz dolaczyc do wszystkich.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jesli chodzi o gildie poboczne to mozesz dolaczyc do wszystkich.
Myśliwi to gildia poboczna. Członkostwo w nich nie blokuje Ci możliwości zostanie zabójcą i kupcem. IMO, ja już byłem szefem myśliwych w drugim rozdziale :O

Dzięki, to dobrze więcej zadań do wykonania.

bo w modzie jest tyle bugów i glitchy.

a teraz wracam do ekscytującej walki z Krukiem który ma mnie na 2 hity a ja prawie nie zadaje mu obrażeń.
Co do pierwszego, to Returning praktycznie nie ma już bugów, a takie gadanie świadczy tylko o Twojej niedojrzałości, że wszystko zwalasz na grę.
Co do drugiego, użyj zwoju wir.

Nie byłem zdenerwowany gdy to pisałem, źle coś zrozumiałeś, cieszy mnie taka walka bo daje ogromną satysfakcje nawet po tych 40 zgonach, jako fan dark souls-ów to jest akurat na plus. Dzięki wszystkim za pomoc.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie, bo kruka gładko wirem poleciałem, czy moc szponu(piorun) przebija się przez blok bronią?

Jeśli tak to jestem ciekaw jak kolega go ubił, gdy sam jak to powiedział, był na 2 szczały, czyli jakieś 5-6 piorunów.

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cała masa potek (lecze się na skrócie klawiszowym h bez animacji picia), bardzo łatwy poziom, regeneracja zdrowia, pilnowałem bym miał full hp, blokowałem ciosy i wyprowadzałem jeden cios po jego 4, i tak 3 razy potem uderza piorun który bierze pół paska życia (mniejwięcej) i tak w kółko aż go zabiłem, a na początek zbiłem mu pół życia za pomocą błyskawic tych za bodajże 250dmg., i sobie go dziubałem po pare hp :P Najważniejsze to mieć całe hp i nie dać się uderzyć bo wtedy piorun mnie dobijał. Ot co.

Wir u cronosa poszedł na estabana i franko.

PS po każdym udanym ciosie/kontraataku robiłem sejwa, prawie wyrzuciłem komputer przez okno ale dało rade.

Joth

Joth

Użytkownicy
posty62
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A i chciałem jeszcze spytać co daje właściwie INT. ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zwiększa obrażenia od magii i od kosturów dla magów
W przypadku 1.3 również zwiększa magiczne obrażenia od broni magicznych
Wpływa tez na powodzenie kradzieży kieszonkowej w sensie wyłgania się, mając 100 inta zawsze będziesz się wstanie wyłgać, ofc wymaga to retoryki :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy można zakończyć 2 rozdział z takimi statami:
27lvl , 1,1k hp, 125 siły( max co mogę wbić to będzie 178 z bonusów), 44% w 2h( z tabliczek i książek odłożone 24 póki co), 11 pn, gd wybita ile się dało.

Mam trochę obawę o poszukiwaczy bo w 1.3 są silniejsi.
Nie mogę dość do żadnego fajnego sposobu na str, boję się, że niedługo zacznie być za mało.
Siedzieć w gd i wybijac orki pojedynczo aż nazbieram serduszek na kilka eliksirow i 30 lvl wbijać jakimś cudem czy już rozdział 3 jakoś pójdzie ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No generalnie jak już masz 125 siły z PN to możesz bez problemu już wbić te 178 :P. Zabijanie i zdobywanie orkowych serc jest priorytetem. Poza tym w różnych lokacjach znajdziesz sporo smoczych korzeni i szczawi królewskich (byłeś w forcie paladynów?) i spokojnie rozwiniesz tyle siły. Poza tym masz jeszcze jabłka itp. Nie wiem, czy jeszcze jakaś żywność daje siłę :P Dwieście siły na drugi rozdział to nie jest źle ;P No i masz jeszcze amulety z pierścieniami, a wybierając ścieżkę ognia u Opiekunów w piątym rozdziale dostaniesz jeszcze siła +15.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Gothicman zmieniły się bonusy nie operuj tymi znanymi tobie, bo w 1.3 sa one nieaktualne będę ci wdzięczny :P
200 siły na R2 to obowiązek ciężko odpowiedzieć na pytanie skoro nie napisałeś  jaki poziom trudność 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler

1.Jak zdobyć więcej HP w tym modzie? Jade na paru tabliczkach miksturach i pierścieniu.
2.Jak zdobyć więcej PN? Jedyne wyjście to gildia zabójców czy jest coś jeszcze? I czy 4 rozdział to nie zapóżno by tam iść.
3.Czy alchemia się tu opłaca? Eliksir siły oczywiście.
4.Gdzie znajdę duuużo zwojów zniszczenie ożywieńca? Wykupiłem co się dało.
Interesuje mnie bardziej siła a nie punkty trafień, nie chce stać jak debil by ktoś mnie powoli ubijał, chce jebnąć pare razy i zapomnieć o sprawie ale zdupcyłęm postać jak to każdy pewnie za 1 podejściem do tego moda, a szkoda 18h gry :)

Orków wywabiam pojedynczo i ubijam bez problemu poza tymi silniejszymi.

0 użytkowników
Do góry