Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1545040 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1545040

Odpowiedzi 4348

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Nie znasz 90% graczy Gothica Tizgar.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie pierdolić trzy po trzy, to nic nie wnosi.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Dlacego szanowny pan mod usunął mój post? Mamo będę płakać.

Ok to tera pytanie:
Mam 370 many w 2 rozdziale. To dobry wynik?
Mam mało inty bo 129.
Opłaca się zainwestować w kowalstwo?

Ventrue nie usuwaj posta bo ja się serio pytam!

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wynik jest bardzo dobry :P
Ta bo dostajesz inta jeśli jeszcze chromanina w 2 nie zrobiłeś to lecisz 6 inta za free tez jest dobre :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Już po chromaninach. Tyle pana cieni zabić zostało ale najpierw muszę naładoeać ambasadora w sensie zdobyć

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Tizgar
Trzeba znam Thompsona  i wiem ze zwraca uwagę na expa i liczy się dla niego jak najwiekszy lvl jak i dla 90% graczy gothica wybacz należysz do wymarłego gatunku graczy którzy graja na spotana reszta chce jak najwięcej expa  wiec daruj sobie to emotke
No nie pierdol pan, że ominąłem jednego resa? :/ Ale i tak wydaje mi się, że z tym kilkaset tysięcy expa to przesadziłeś. Chociaż może racja, bez GD w tym 4 rozdziale mam 42 lvl dopiero... szczęście, że Khorinis mam resztkę, nie wiem czy w Azgan się coś respi, muszę sprawdzić.
Ech, dobrze, że to testowa postać i to na b.łatwym :P Jeśli jest tak jak piszesz, to zjebałem pięknie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak ominąłeś, jeśli wyczyścisz gd khorinis i jarka w 3 rozdziale to cala trojka dostaje resa standardowego tyle ze gd dostajesz dużo większego resa rozwalając całe gd przed 4 rozdziale zostawiając tylko 4 smoki i 2 lodowe golemy dla silvia  to można to uznać za full clena to tez w 4 rozdziale gd zaludni się na nowo i resnei się około 90% tej wartości jaka my zastaliśmy w 2 rozdziale przy pierwszej wizycie czyli resnie się znowu 90% tego co zabijaliśmy w 2 i 3 rozdziale

To czy azgan i dolina cienai i eltu dostają resa w 4 nie jestem pewien słyszałem ze dostaje tez dużego ale tego pewności nie mam :P

Przecież pamiętasz nawet na pw ci mówiłem żeby się nie palić na 4 rozdział i sam wspomniałeś mi ze nie planujesz bo trzeba wybic bo będzie res sam mi o resie wspomniałeś i sam go pominołes, pominołes najwiekszy res jaki jest w grze :P

Jak robisz jak ja czyli masz zapasowy save z końca kazdego rozdziału to masz luzik :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Tizgar
Tak ominąłeś, jeśli wyczyścisz gd khorinis i jarka w 3 rozdziale to cala trojka dostaje resa standardowego tyle ze gd dostajesz dużo większego resa rozwalając całe gd przed 4 rozdziale zostawiając tylko 4 smoki i 2 lodowe golemy dla silvia  to można to uznać za full clena to tez w 4 rozdziale gd zaludni się na nowo i resnei się około 90% tej wartości jaka my zastaliśmy w 2 rozdziale przy pierwszej wizycie czyli resnie się znowu 90% tego co zabijaliśmy w 2 i 3 rozdziale

To czy azgan i dolina cienai i eltu dostają resa w 4 nie jestem pewien słyszałem ze dostaje tez dużego ale tego pewności nie mam

Przecież pamiętasz nawet na pw ci mówiłem żeby się nie palić na 4 rozdział i sam wspomniałeś mi ze nie planujesz bo trzeba wybic bo będzie res sam mi o resie wspomniałeś i sam go pominołes, pominołes najwiekszy res jaki jest w grze

Jak robisz jak ja czyli masz zapasowy save z końca kazdego rozdziału to masz luzik
Gdzieś mam, ale nie z końca. Może przed naprawą oka... A tyle wyczyściłem :P No trudno, aż sprawdzę.

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Temat wątku brzmi "pytania i porady odnośnie rozwoju postaci", więc myślę, że mogę tutaj napisać. Mianowicie czytając jakiś wątek widziałem jak Tizgar mówił, że nie można dobić dp ~170siły, bo zabraknie kasy. Jednak w gothicu 2, nk, a także returningu możemy mieć w UCZCIWY sposób nieskonczoność kasy i już nie trzeba się martwić, że braknie na np. pas siły na początku. Wielu ten sposób zna, ale chyba też wielu o nim zapomina, więc przypomne; możemy wygrywać 50zł na walce z Arlikiem. Oprócz tego (nie jestem pewien tego sposob w returnie w nowszej wersji, bo na filmiku u warda działało) w 2 rozdziale w GD można wszystkie itemy sprzedawać Sengrathowi (jakoś tak ;p), ale to jest już raczej bug.

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Koszty atrybutów potem bardzo rosną. Nie pamiętam, czy jest jakiś cap, ale na pewno z kilkaset sztuk złota :P Także jeśli to z Arlikiem działa, to korzyści byłyby raczej niewspółmierne do wysiłku :P

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak kolego Thompson , numer z Alrikiem to groszoróbstwo.
Tak przy okazji powiem ,ze grając ostatnio guru w rozdziale VII tuż przed bitwa miałem 200 zreczności 130 siły 130 niewykorzystanych punktów doświadczenia poziom 54 i 99650 sztuk złota oraz określoną liczbę dóbr , aczkolwiek nie w nadmiarze.
Z pieniędzmi nigdy w Gothic problemu nie miałem. Wystarczy nie kupowac byle czego i jak popadnie ;D

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ale guru ma nieograniczoną ilość many z fajki :P Czy jednak jest jakiś cap? Bo na rzeźniku to nie działa.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie korzystałem z fajki. Jestem przeciwnikiem środków odurzających,
Łuk i runa pierwszego poziomu czyli Kopia Śniącego.
Na Rzezniku nie grałem , wystarczył mi hardkor z Returning 1.0 RU

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta tylko arik drodzy moi ma limit walk wiec to nie jest nieskończone w 1 ma 6 w 3 chyba tez po 6 jest koniec :P wiec 300 golda to nic skoro przy 150+ siła idzie w koszta 5k+ a przecież oprócz tego mamy jeszcze inne wydatki

Praktycznie mozesz sie uczyc niby nawet do 170 ale braknie ci kasy na bierzace wydatki w danym rozdziale które jednak w pewnych momentach nawet dla woja maja wyższe prio niż siła :P

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A możesz mi powiedzieć co takiego ważnego jest do kupowania? W 1 rozdziale większość potworów (zresztą później także) można zabić bez straty chociażby 1 punkta hp (a można spać w razie czego). Osobiście kasy jakoś szczególnie w nadmiarze nigdy nie miałem, bo lubiałem nosić śmieci z całej gry przy sobie. Jednak jeśli nie chcemy wszystkiego aż tak gruntownie na 100% zrobić (czyli odpuścimy kupowanie np. butelek mleka, żeby dostać mini bonus do hp) to kasy można mieć dość sporo. Broń chyba też raczej nosi się tą znalezioną podczas gry (ale mogę się mylić, chociaż ja robiłem w ten sposób). Chociaż dla Ciebie Tizgar pewnei strata kilku max hp była cierniem u boku  :D
Zreszta kase w nieskonczony sposob i tak mozna zdobyc. Niektorych npc, np. najemnikow mozna bic, a za kazdy razem maja przynajmniej lage, czyli 1sztuka zlota :D Jak masz takich na 1-2hity to nie jest jeszcze tak źle. Czyli jednym słowem gdyby ktoś się uparł to dałby radę dobić do tych 170 punktów siły, chociaż wysiłek mógłby być niewspółmiernie wysoki w porównaniu do nagrody. Ale tak czy siak chodzi przecież o teoretyczne rozważania, nie? ;)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
No nie wiem, czy najemnicy byliby na 2 hity :P Tylko trzeba jeszcze uważać na to, że bijąc najemników możemy mieć karę u Lee :P Nie wiem jak w podstawce, ale Return mógł sporo zmienić w tej kwestii :P Aż naszła ochota na G3 :P Ale EOT z mojej strony.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nigdy nie będziesz miał ich na 2 hity pisałem o tym return zmienia co rozdział statystyki npców także niema opcji żeby oni padli na 2 hity nigdy :P
laga = 1 golda
siła z 90 na 95 = 2,5k golda mniej więcej :P

Juz to widzę jak ponad 2000 razy ktoś klepie najemników to się dłuższej zajmie niż przejście 1/3 gry :P
Bez przesady jak PZ postrzegam inaczej niż reszta jest to wartość na ile błędów w walce mogę sobie pozwolić i traktuje to jako wydłużenie paska wytrzymałości chociaz teraz przy 90 jakoś do tego nie dochodzi :P

W 1 rozdziale możesz uzbierać około 25k golda odliczając około 3k na rzeczy które się nauczysz :P te 25k golda wchodząc w drugi rozdział jesteś wstanie roztrwonić :P w ciągu 2 minuty na ważne rzeczy a najlepsze jest to ze niema w tych rzeczach siły :P

Ja obecnie mam w 3 rozdziale 70k+ ponieważ cisne bez kupowania kilku ręcek które pozwoliły by mi zrobić z postaci już teraz niezniszczalny czołg miałbym pewnie o 20k więcej no ale książki i recki oraz nauka przekuwania zbroi wymagały sporych nakładów golda :P A muszę mieć cały czas w rezerwie z 30k na zbroje ŁS

Niestety przez moje pazerstwo trochę cierpie np ognisty jaszczur mimo 65 ochrony przed ogniem dalej ściąga mnie na 1 hita i muszę z nim walczyć bez blednie a mam ponad 30 jeżyków ktore mógłbym przerobić na potki do ochrony no ale zal mi 3k  golda na recke to tylko taki przykład tego w returnie jest więcej

I serio wydawanie 30k na zwiększenie na siłę siły od 120- 150 jest bez celowe te 30 dmg więcej niczego nie zmieni dla postaci która ma 300 siły i pana smoków :P

Nie mowie ze to imposible tyle ze nie warte zachodu to jest niemożliwe np gdy zablokujemy sobie przytoczę przykład silverka halvora to wtedy np jak to on planował bez halvora na rzeźniku uczenie się sily do 120+ jest już akcja niewykonalna :P

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dostajesz bronie, które są warte więcej niż laga ;p Ale tak czy siak był to tylko pomysł teoretyczny. Jednak podczasz dzisiejszej gry wpadłem na inny sposób, ale mam wiedzę tylko odnośnie NK, więc nie wiem czy w returnie to jest możliwe. Mianowicie zdobywamy miksturkę dodającą +10hp (np. z questa z Kłem), stajemy między potworami i ją pijemy (bug znany z NK i zwykłego gothica) i tak otrzymane punkty życia przeznaczamy w modlitwie do Beliara za co dostajemy kasę. Mógłbyś Tizgar wypowiedzieć się na skuteczność tego sposobu? Ale tak czy siak jeśli nawet ten sposób działa to niewiele się różni od zwykłego użycia kodów.
Dwa hity były luźno rzucone (też wzorowane raczej na Nk xD). Co do oberwania od Lee to jest na to sposób. Według mojej wiedzy są npc, ktorych można bić bezkarnie z rozmowy np. Raoula.

@Tizgar
Gram sobie teraz od nowa w returna i choć kasy troche potrzeba to ciągle nie wiem po co ci aż tyle tej kasy. Przecież grając nie musisz miec full możliwej inteligencji, a chyba na to leci sporo kasy. Pozatym ja sobie latam w nieprzekutej opasce, mam tylko te początkowe ~85hp + z 1 piwa Coragona i nie jest jakoś źle. Trolle, zwykłe pełzacze, czarne i zwykłe gobliny to żaden problem, a niedługo jak ulepsze postać będzie jeszcze lepiej.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To jest bug z mikstura w ogule to nie wchodzi w grę jak dla mnie w żadnym wypadku

Wiesz pograj w returna to wrócimy do tej rozmowy narazie nie wiesz na co idzie kasa bo nie doszedłeś do tego momentu :P w 2 rozdziale pojawia się masa roznych recek które bardzo się przydają i pomagają można się bez nich obejść ale to robienie sobie gry pod górkę bardziej niż trzeba

Za głupie jezyki bulisz 10k golda za przekuwania zbroi kolejne 20k arormy tez nie są tanie książki które dają bonusy do walk to tez 10k golda :P trzeba jeszcze dołączyć ine poboczne skille kolejne 20k + golda kolejne 5k golda idze na ofiare dla belka naprawdę wydatków jest sporo :P

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Akrobatyka się przydaje czy to tylko dodatek jak już się nie ma, na co wydawać PN? Kradzieży kieszonkowej nauczyć się szybciej niż akrobatyki?
2.Starać się powoli ładować punkty już w 2H, żeby w przyszłości mieć dwuręczny Szpon czy jednoręczny nie jest dużo gorszy i nadrabia szybkością?

0 użytkowników
Do góry