Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1533478 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1533478

Odpowiedzi 4348

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: milten6
Witam. Oto moja postać:
http://zapodaj.net/159b0dff36be0.jpg.html

W tym momencie jestem w GD, ledwo po Jarkendarze, narazie praktycznie nic nie robiłem, oprócz zdobycia Nocnego Łowcy. Bez biżuterii mam 122 siły i 11 zręczności. Mam kilka pytań związanych z rozwojem postaci:
1. Czy poradzę sobie z jakimkolwiek czyszczeniem GD z taką postacią? Czy na ten etap gry jest ona wystarczająca?
2. Planowałem teraz dać 20 PN w miksturę siły, później 23 PN w zręczność do 34. Dobrze myślę? W co pakować później?
3. Opłaca mi się pakować w broń dystansową (jeśli tak to w jaką), i jeśli tak to kiedy to zrobić?
4. Quest z Gomezem i sferami żywiołów można zrobić w II rozdziale?

Z góry dziękuję za odpowiedzi
1. Czyli II rozdział, zaraz po Jarku? Dobij 135 sił i skocz po mieczyk 185 lub 195 dmg do GD :P
2. Do akro trzeba 70 dexa, żeby okraść Parcivala coś koło 100. Ja grając magiem nie dałem ani punkta, a dobiłem do 100 (oczywiście grałem na b.łatwym więc miałem 20dex na start)
3. Tutaj się nie wypowiem, może kusza, gdzieś tu było pisane, że przy queście od Ashtara zdobywasz kuszę, która pięknie kasuje smoki. Zresztą wiele postów było, że magiczne/łuki kusza ownują, ale to byś musiał poczekać na kogoś, kto grał łukami/kuszami.
4. Quest od Gomeza dostaniemy wtedy, gdy Lutero wyśle nas po posążki. Czyli III rozdział.

@Gandalf

Poprawka, już 143 :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Witam. Oto moja postać:
http://zapodaj.net/159b0dff36be0.jpg.html

W tym momencie jestem w GD, ledwo po Jarkendarze, narazie praktycznie nic nie robiłem, oprócz zdobycia Nocnego Łowcy. Bez biżuterii mam 122 siły i 11 zręczności. Mam kilka pytań związanych z rozwojem postaci:
1. Czy poradzę sobie z jakimkolwiek czyszczeniem GD z taką postacią? Czy na ten etap gry jest ona wystarczająca?
2. Planowałem teraz dać 20 PN w miksturę siły, później 23 PN w zręczność do 34. Dobrze myślę? W co pakować później?
3. Opłaca mi się pakować w broń dystansową (jeśli tak to w jaką), i jeśli tak to kiedy to zrobić?
4. Quest z Gomezem i sferami żywiołów można zrobić w II rozdziale?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :D
y
1. Ta na luzie aczkolwiek mało w krycie masz. Jak umiesz walczyć to tak. Ja magiem ognia mieczem czyszczę.
2. Później w kryta.
3. W kusze 3/4rozdział
4. Nie

Thompson
How????

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Ta na luzie aczkolwiek mało w krycie masz. Jak umiesz walczyć to tak. Ja magiem ognia mieczem czyszczę.
2. Później w kryta.
3. W kusze 3/4rozdział
4. Nie

W kryta czyli pakować w 1H? Bo ja już dodałem tabliczki itp. bo narazie pomęczę się tą 1H, a kiedy już zdobędę Uriziel to przerzucę się na 2H. (Szpon nie wiem czy robić 2H czy 1H)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To leć już w dwa h.
Zepsułeś trochę z tym krytem w 1h.
Uriziel to 2 rozdział jest.
Jak widzę grasz strażnikiem świątyni. To masz runę więc all jest easy

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To leć już w dwa h.

1.Poradzę sobie w Świątyni Śniącego i Dolinie Cieni?
2. Mikstura siły to obowiązkowo i to wiem, ale zanim zdobędę Uriziel to chyba trochę minie, więc może opłaca się wpakować do tych 34 w zręczność?
3. Jak osiągnąć tyle ponad 300 siły :D? Tabliczki już wykorzystałem, a teraz mam tylko 9 korzeni, co da mi 27 siły.
4. Czy szczawi jest wystarczająco, zeby oprócz nauki mikstury siły opłacało się też nauczyć mikstury zręczności?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To leć już w dwa h.

1.Poradzę sobie w Świątyni Śniącego i Dolinie Cieni?
2. Mikstura siły to obowiązkowo i to wiem, ale zanim zdobędę Uriziel to chyba trochę minie, więc może opłaca się wpakować do tych 34 w zręczność?
3. Jak osiągnąć tyle ponad 300 siły :D? Tabliczki już wykorzystałem, a teraz mam tylko 9 korzeni, co da mi 27 siły.
4. Czy szczawi jest wystarczająco, zeby oprócz nauki mikstury siły opłacało się też nauczyć mikstury zręczności?
1. Ja sobie radzę
2. Zależy od Cb
3. 4 są w orkach dookoła oblężenia, Hosh-pak ma 1.
4. Tak

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Siema zacząłem grać w returninga ale mam problem bo Baal Orun kazał mi zanieść paczke dla lariusa ale nie mam jak się dostać do Hagena wie ktoś co robić?

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz koło 12 przyjść pod ratusz, Larius będzie siedział wtedy na ławce po lewej od wejścia do ratusza. Tylko trzeba założyc przepaskę bractwa.

1. Ja sobie radzę
2. Zależy od Cb
3. 4 są w orkach dookoła oblężenia, Hosh-pak ma 1.
4. Tak

A jakie masz staty postaci i broń?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
131 Siła
100% 1h
Żądło skorpiona

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki wielkie :) To jeszcze się tylko dopytam, bo z tym 1H to już dam radę, ale przy 90 siły zacząłem już pakować bonusy i czy nie za wcześnie to zrobiłem i nie zwalilem sobie postaci?

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Dzięki Milten.
Mam jeszcze 1 pytanie nie wiem gdzie jest ten młot tarakota i jakie stworzenia czekają tam na moją postać?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie. Ja miałem po 300 siły i zr na koniec 4 rozdziału

golemy i pełzacze:
jaskinia koło piramid

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki Milten.
Mam jeszcze 1 pytanie nie wiem gdzie jest ten młot tarakota i jakie stworzenia czekają tam na moją postać?

Młot Tarakota jest blisko piramid, tam gdzie są Magowie Wody. Najpierw musisz wejść do takiej mini piramidy i w środku tej piramidy trzeba poklikać myszką w krzakach bo tam jest dźwignia :D I trzeba pójść do takiej jaskini naprzeciwko dużej piramidy blisko ognistych jaszczurów.
W Jaskini jest kilka pełzaczy (w tym chyba 1 wojownik), kilka golemów i no i Atramentor - boss golemów. Ogólnie trzeba sobie raczej poradzić czarami. Ja uzyłem na zwykłe golemy zwoju przemiany w golema, ale to strata połowy exp. A na Atramentora powinno wystarczyć 2x grom (trzeba pobiec z nim w stronę wyjścia i tam na schodach dużej piramidy go zbugować, żeby nie mógł wejść)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
@Gandalf

Bo wbiłem na 3 rozdział, chciałem naładować oko, a tutaj od razu po naładowaniu 4. No cóż. wyczyściłem prawie wszystko, teraz Khorinis kończę, dobiję tylko 100 many i bonusy, mam tam jakieś 250many z bonusów w eq, i mogę lecieć po Uriziela. A inta mam już ponad 150, polne pełzacze są w Jarku potem, to miksturkę jeszcze mi się udało zrobić :P 3 i 4 krąg co dało 10 inta. Tylko 3 krąg - 20 PN, 4 krąg - 30 PN także zbieraj punkciki :P Rogi dla Bustera może oddać tylko najemnik? Bo nie wiem, czy nie trzeba było z nim pogadać w III rozdziale, a ja szybko przeskoczyłem na IV. Poza tym kasuję w IV rozdziale w Khorinis orków i jaszczuroczłeków. Bo gram magiem, a mam i jaja smoków w jaskiniach (obstawa jaszczuroczłeki) i pierścienie hersztów (obstawa orków). Np. w jaskini herszta koło Khorinis, już na wejściu stało 2 pułkowników i 2 jaszczuroczłeków, w jaskini 3 pułkowników, herszt i z 4 jaszczuroczłeków.

Ale resprawn też jest dobry, w jaskini co idzie się bramą koło Miki, schodzi po schodkach i idzie dalej, tam gdzie przed jaskinią w I rozdziale leży cieniostwór - teraz przed wejściem było kilka smoczych zębaczy, kilka wargów,  dalej oddział orków, kilka goblinów wojowników, dalej jaszczuroludzie, za drzwiami 2 cieniostwory, a tam gdzie kretoszczury kiedyś znowu ork. Policzcie sobie ile expa za to jest :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Przeskok od razu na 4 rozdział to total fail :P strata kilkuset tysięcy expa gdyż prawie wszystkie światy dostają spawn i reswpan w 4 rozdziale stad w 3 trzeba przymusowo wejść do kazdego i każdy totalnie z anihilowac :P

Pozwolę sobie nadrobić zaległości z wczoraj :P

Milten6

1. Jesli niemasz 60% w 1h to z niczym sobie w gd nie poradzisz im dłuższa walka tym szybciej cie wytrzymałość kasuje :P  do 30% można sie uczyć 5% wejście z bonusów z dupy pozostałe 25% jest z tablic itp 60% jest optymalna reszta jak wejdzie ot wjedzie i tak się to zlewa przeskok z 1h na 2h nastepuje w 3 rozdziale bo wtedy możemy mieć szpon  zdobywanie urka w 2 jest możliwe ale nie opłacalne i zasadniczo choledarnie trudne ale wykonalne problem z tym ze tracisz na to 3x więcej czasu niż gdybyś to robił w 3 z pomocą op szpona lub w 4 gdzie zbroja daje ci już totalna nietykalność :P
2. Twoim celem w 2 rozdziale jest miec 100+ zrecznosci mikstury itp można nawet w 4 się uczyć aclhemia dla woja to rzecz na ostatnim planie z 200 sił na bizuteri mozna cisnąc przez pol wieku :P
3. Nie ale z dupy się zrobi
4. Niemozliwe

Teraz pytania z dzis
1. Niemożliwe nie poradzisz sobie Bez 60% i nordmarmaskiego miecza nie masz tam czego szukać nie masz podjazdu do dakata już pomijam ze nawet do niego nie dojdziesz w stanie zywym zostaw sobie to na 3 lub ewentualne i4 rozdział szpon bardzo pomaga w dolinie i świątyni a nordmarski miecz pozwala unicestwiać panów cienai bez wiekszych szkód mimo ze kadar w gd jest silniejszy od dakata to ten i tak będzie mocny
2. Powtórze masz mieć zręczność 100+ bez pakowania to się da zrobić i masz to zrobić obowiązkowo w 2 rozdziale :P alchemia to 3 plan można jechać na mniejszej sile przez długi czas ofc pierw trzeba się w gniew demona zaopatrzyć :P
3. 4 Tego jest od groma jeszcze w morde potkow i bonuswo ci wejdzie ja zacząłem od 90 jechac na tablicach i potkach ze znajdu i już z dupy mam 200 sily na bizuterii z obecnych korzeni ktore mam juz w 3 rodziale będę mieć 100 :P jeszcze bonusy ja luźno z dupy strzele 350 siły a szczawiow jest 50+ korzeni cos koło 30-40 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja to tam powinien miec na raz tego dakata czy dakara
a wszystko z dupy... dosyć często używałeś

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeskok od razu na 4 rozdział to total fail :P strata kilkuset tysięcy expa gdyż prawie wszystkie światy dostają spawn i reswpan w 4 rozdziale stad w 3 trzeba przymusowo wejść do kazdego i każdy totalnie z anihilowac :P

Pozwolę sobie nadrobić zaległości z wczoraj :P

Milten6

1. Jesli niemasz 60% w 1h to z niczym sobie w gd nie poradzisz im dłuższa walka tym szybciej cie wytrzymałość kasuje :P  do 30% można sie uczyć 5% wejście z bonusów z dupy pozostałe 25% jest z tablic itp 60% jest optymalna reszta jak wejdzie ot wjedzie i tak się to zlewa przeskok z 1h na 2h nastepuje w 3 rozdziale bo wtedy możemy mieć szpon  zdobywanie urka w 2 jest możliwe ale nie opłacalne i zasadniczo choledarnie trudne ale wykonalne problem z tym ze tracisz na to 3x więcej czasu niż gdybyś to robił w 3 z pomocą op szpona lub w 4 gdzie zbroja daje ci już totalna nietykalność :P
2. Twoim celem w 2 rozdziale jest miec 100+ zrecznosci mikstury itp można nawet w 4 się uczyć aclhemia dla woja to rzecz na ostatnim planie z 200 sił na bizuteri mozna cisnąc przez pol wieku :P
3. Nie ale z dupy się zrobi
4. Niemozliwe

Teraz pytania z dzis
1. Niemożliwe nie poradzisz sobie Bez 60% i nordmarmaskiego miecza nie masz tam czego szukać nie masz podjazdu do dakata już pomijam ze nawet do niego nie dojdziesz w stanie zywym zostaw sobie to na 3 lub ewentualne i4 rozdział szpon bardzo pomaga w dolinie i świątyni a nordmarski miecz pozwala unicestwiać panów cienai bez wiekszych szkód mimo ze kadar w gd jest silniejszy od dakata to ten i tak będzie mocny
2. Powtórze masz mieć zręczność 100+ bez pakowania to się da zrobić i masz to zrobić obowiązkowo w 2 rozdziale :P alchemia to 3 plan można jechać na mniejszej sile przez długi czas ofc pierw trzeba się w gniew demona zaopatrzyć :P
3. 4 Tego jest od groma jeszcze w morde potkow i bonuswo ci wejdzie ja zacząłem od 90 jechac na tablicach i potkach ze znajdu i już z dupy mam 200 sily na bizuterii z obecnych korzeni ktore mam juz w 3 rodziale będę mieć 100 :P jeszcze bonusy ja luźno z dupy strzele 350 siły a szczawiow jest 50+ korzeni cos koło 30-40 :P

Dzięki Tizgar za tak obszerną odpowiedź :D Ale jeszcze się dopytam :D
1. Radzisz pakować coś do zręczności, jesli mam osiagnac te 100?
2. Teraz z bizuterii mam z pierscienia od Fellangora +15 i z Kruka +5. Gdzie mogę znaleźć albo kupić pas do zręczności i amulet do zręczności?
3. Narazie mam 5 mikstur do zręczności, z tablic będzie około 20, więc bez nauki mikstury zręczności może być cięzko te 100 wbić, nie uwazasz?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Wcale nie trzeba wchodzić wszędzie w III rozdziale.
ehh Tizgar te twoje expy :facepalm:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Trzeba znam Thompsona  i wiem ze zwraca uwagę na expa i liczy się dla niego jak najwiekszy lvl jak i dla 90% graczy gothica wybacz należysz do wymarłego gatunku graczy którzy graja na spotana reszta chce jak najwięcej expa  wiec daruj sobie to emotke

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników
Do góry