Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1375854 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1375854

Odpowiedzi 4348

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm z tego co mi wiadomo to wydawanie na wytrzymałość PN jest stratą... zręke mogłeś tylko z bonusów :P
Który jest lvl "optymalny" żeby śmiało iść do górniczej doliny na tych łatwiejszych poziomach?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
50 pn wyjebane w błoto mana zręczność stamina lol

Optymalny niema czegoś takiego, wszystko zależy od tego jak dobrze bądź źle rozwinąłeś postać w twoim wypadku gdy jesteś ss niema to znaczenie cała grę za ciebie op runa zrobi ( kurwa chwała bogu ze w 1.3 ukróciłem ten proceder )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
No faktycznie 50 pn zaoszczędzić to już byłoby coś. Ale kurcze nie wiem czy wycisnąłbym z bonusów 60 many by zostać sś, ale teraz to już bez znaczenia, faktycznie trochę skopałem sprawę. Nie za bardzo wiem, czy teraz iść od razu w siłę i dobić do 90, potem mikstura siły i dobić 44 % w dwuręcznej, czy najpierw dobić te 44% w dwuręcznej i z tabliczek do 60% to już będzie coś, chociaż ten kryt coś da...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wspomagając się biżuterie na czas zakończenie questa dobiłbyś manę
Odwieczny wybór i jedno i drugie jest ważne i oba powinny być w tym momencie na dobrym poziomie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Teraz już nie będę się cofał o taki kawał gry, pojadę na czit runie nie ma wyjścia. :<  W każdym razie dzięki za rady, jak wyjdzie returning 2.0 i będę przechodził go po raz trzeci nie popełnię swoich błędów. :D Pozdrawiam.

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, jestem w 2 rozdziale i gram strażnikiem świątynnym.
1.Mam pytanie, czy warto rozdawać pn w wytrzymałość? Czy można to podbić miksturkami lub czymś innym? Po prostu używam broni dwuręcznych i problem w tym, że strasznie szybko mi owa wytrzymałość spada. ;/
2.O co chodzi z sercami orków? Słyszałem, że podobno dodają one siłę, jeśli można to proszę o wytłumaczenie :)
Z góry dziękuję za odpowiedzi :p Jeśli te pytania już pojawiły się w tym temacie to  przepraszam, lecz nie mam siły czytać 81 stron. Pozdrawiam.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Xarcon, nie opłaca się jej uczyć. Lepiej na starcie w jednoręke iść, bo wymaga mniej wytrzymałości. I nie słuchaj suchych ludzi co ci będą gadać, cofnij się kilka stron, tam jest odpowiedź.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdyby jeszcze się musiał cofać te kilka stron, lecz odp jest na obecnej ewentualnie na poprzedniej
Skoro on niema siły przeglądać ja niemam siły na odp.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Forum to nie poradnik. Należy odpowiadać na pytanie choćby i 5 razy padło na tej samej stronie. Nie masz siły nie odpowiadaj, rozumiem cię. Tylko zrozum, że z ludźmi nie wygrasz. Nie chcą przeglądać, nie będą i zwisa im czy ktoś im tak każe. Tego nikt nie zmieni.

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolega Tizgar ma rację :) Po prostu przejrzałem kilka pierwszych stron, nie znalazłszy odpowiedzi na to, co mnie dręczy po prostu od razu zrobiłem konto i zadałem pytanie, nawet nie czytając tej strony.  Ogółem chyba wydam kilka punktów w tą wytrzymałość, po prostu szkoda mi teraz robić  broń jednoręczną do 30%, kiedy mam 60% na 2h.
1. Co do mojego pytania, to te serca orków się na coś przydają?
2.Kiedy (w sensie który rozdział, lub poziom, czy tam jeszcze co innego :) ) można wybierać się do Świątyni Śniącego?
I jeszcze raz przepraszam za moje nierozgarnięcie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1. Dowiesz się będąc w gd.
2. Znowu nie szukałes nie da się tego określić wszystko zależy od twoich umiejętności gry i rozwoju postaci.

Nie uczymy się ani hp a nie staminy, bonusów jest aż za dużo żeby to wymaksowac

styxu

styxu

Użytkownicy
posty64
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Na ile opłaca się uczyć wydobywania złota. Na razie mam 90% czy to nie jest za dużo w razie czego mam save, gdy jeszcze nie potrafiłem nic wydobywać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
na 100, koszta i tak sie zwroca i troche na tym zarobisz o ile masz wolne te 20 pn aby sie nauczyc od 0 -100 :P

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Siema. Chciałbym zacząć grę magiem ognia w returningu . Nigdy jakoś długo w niego nie grałem więc jestem zielony . Może mi ktoś wypisać kilka najważniejszych porad gry magiem . Z góry dziękuje

PS.Jest dalej ,,bug" z kosturem i maną jak w gII nk? (Mam zamiar grać na łatwym poziomie)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 5 lvl , 12 punktów siły 30% walki bronią 1H i wielki problem z wydawaniem punktów. Chciałbym jakieś porady na początek ponieważ nie mogę ruszyć dalej, maksymalnie dobije 5 poziom na tych początkowych questach ( u najemników w mieście, związanych z Wodnym Kręgiem). Muszę też przecież zabić Dextera, żeby fabuła ruszyła dalej a ja nie mam z nim szans. Nawet głupiego wilka nie mogę pokonać  :pokerface: . Gram na Normalnym poziomie trudności. Zauważyłem że magia jest po prostu zaje....,
ale ja i tak nie bd magiem grał ponieważ chcę zrobić czystego woja. Oczywiście nie wiem też do jakiej gildii powinienem się przyłączyć ;(. Proszę o pomoc !!

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Grałem do 3 rozdziału . Czyściłem praktycznie wszystko przez pierwsze 2 rozdziały szkieletem-goblinem ze sztuczką z maną . Brać przykład z nk . Wybrałem sobie poziom b.łatwy bo gram pierwszy raz i w dodatku magiem . Pozdrawiam

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gra Magiem Ognia jest łatwa . Ty grasz na poziomie b.łatwym a ja aktualnie na normalnym i mi  taki Bandyta w latarni morskiej Jacka schodzi na 2-3 ogniste kule. Po prostu wal PN w manę a i co najważniejsze wyucz się skradania np. u Bartoka, i nocą chodź po domach i czytaj regały na książkę żeby zwiększyć inteligencję. ( potrzebna do kosturów ognistych - im więcej inteligencji tym większe obrażenia z kostura). Polecam ci wybrać kostur 2H (większe obrażenia), no ale że to jest broń dwuręczna to trzeba zwiększyć umiejętności jej władania, ale to dopiero później  na razie skup się na wbijaniu many. Mógłbyś zostać alchemikiem , robić mikstury na stałe zwiększenie many, chyba że nie interesujesz się alchemią. No i pamiętam też ,że z ciemnych grzybów robiło się jakieś mikstury związane z maną ( nie do końca jestem pewny), no i po zjedzeniu 50 na stałe zwiększa Ci się mana +5. :cool:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Grałeś w nk, tu magiem grasz tak samo nawet możesz olać wydawanie pn na manę sama się zrobi ponad normę
Grzybów się nie je marnotrawco zasobów

na bł start to 20 inta potrzeba 40 wiec zrobi to bez skradania jako mo nie musi się skradać może włazić gdzie chce

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie musi się skradać ? Spróbuj przeczytać w czyimś domu Pulpit to od razu się na cb rzucą .

P.S Mana sama się zrobi :O ?

0 użytkowników
Do góry