Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1537619 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1537619

Odpowiedzi 4348

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
xD rzeczywiście

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Przeszedłem Returna w wersji bodajże 1.0 SŚ do tej pory, to było całkiem dawno, teraz myślę wrócić do gry wraz z wyjściem patcha 1.3 i mając na uwadze nadmiar wrażeń i chęć "zarżnięcia się" myślałem nad zaczęciem gry nekromantą na rzeźniku. Czy ma ktoś doświadczenie z jakimkolwiek magiem na tym poziomie trudności? Jest to w ogóle wykonalne? :D

Nu i jeśli tak, to w co ewentualnie poza spellami i rzeczami do inteligencji warto inwestować? Oraz jakieś ogólne rady z pewnością się przydadzą :)

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Necro jak najbardziej można ukonczyc
Rzeźnik definiuje to ze nie możesz popielnic zbytnio błędu na 1.2 na 1.3 to praktycznie niema mowy o błędzie 1 źle wydany PN może całą grę spierdolić
Necro na 1.2 juz ma niezle pierdolniecie na 1.3 troche go poprawiłem i to na + ma chyba njelszpe pierdolenie ze wszystkich magow jesli chodzi o cyferki :P
Int robi się sam spell to z przymusu i kręgi, tam demonologia saktnomen itp, sprawy logiczne.

Jesli chodzi o umiejętność, to mana nie koniecznie na 1.2 na 1.3 a i owszem mana bardzo koniecznie, podstawowe sprawy jak alchemia czy języki bądź myślistwo kk i otwieranie zamków to logika, kwestia jeszcze tego co wybierzesz jako pomocnicza bron na początek 1h czy 2h.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
W każdym Gothicu do tej pory jeśli grałem magiem to był to całkowicie mag/łucznik, z tego co czytałem w tym temacie, to do wersji 1.2 można było zrobić maga, który lał czym popadnie(bo w manę inwestować nie trzeba, to dopakujmy sobie walkę bronią trochę, a może i starczy na jakiś łuk  czy cuś...). Teraz coś zapowiadałeś Tizgar(mam rację?), że mag już tak kolorowo nie będzie miał z wielofunkcyjnością. Nu i dlatego zastanawiałem się też czy iść w 2h czy też w bronie dystansowe ewentualnie. 

Co z tą maną? Czy tylko po to, żeby nosić szaty, bo inaczej nie dobijemy do 100 i nie zostaniemy przyjęci do gildii, jest ogólnie ubogo z maną, czy też jakiś inny powód? :D

Spokojnie i powoli, a dokładnie przechodzić Returna, myśleć nad każdym jednym punktem... przypomina mi to troszkę Improved Anvil moda z Baldura, a to lubię!:D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To się tyczy rzeźnika, bo na pozostały pozioma na 1.3 zostawiłem trochę swobody tylko rzeźnik ze względu na dużo mniej Pn zmusza nas do przemyślanego rozwoju, ofc na niższych poziomach tez jest to wskazane i gra za to nagradza.

Mana dotychczas była od ciebie wymagana w postaci 100 aby dołączyć do pewnych gildii, nie wszystkich w patchu 1.3 mana potrzebna ci jest na szaty. na najlepsze aż 800 man.y warto sobie przemyśleć wtedy wydawanie pn i to kiedy zjemy bonusy, zawsze opcja a lepiej nie walić w to tylko w manę żeby dobić do szaty, mag to mag a nie łucznik i miecznik z 2h i kusza :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
No to może być serio ciekawie! Nigdy nie miałem problemów do tej pory, gdy stawiałem na tzw spontaniczny rozwój postaci, także czegoś nowego człowiek zazna.

Zastanawiam się trochę, jak bez summonów mógłbym spróbować napierdzielić trupków mających 10k życia(gdzieś tu był taki podany, nie? :D ) skoro wielofunkcyjność nie wchodzi za bardzo w grę... Ehhh, coraz bardziej mi sie ten pomysł podoba! Powodzenia w pracach nad patchem!

Aj dupa, jak źle zacznę, to zawsze można od początku, albo spróbować latać na golasa, jak nie wyciągnę tego powiedzmy 800many(choć bonusów jest przecież multum).

Ej, jak w ogóle działa Sakta Nomen? I ile pn kosztuje?

I takie pytanko mam, czy nie będąc guru/SŚ możemy zdobyć zwój telekinezy? (troszkę OT, ale z takim nędznym pytaniem nie chcę nigdzie indziej wyjeżdżać)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Panowe cienia są zdefiniować jako przeciwnicy na R5, jednakże trzeba przymusowo ubijać ich wcześniej i tu z pomocą idzie bron na trupy dostępna już od r2 która zadaje im stały dmg nie zalewny od niczego, wiec kwestia tego ze maja dużo hp to kwestia prosta, muszą przyjąć więcej ciosów a mym mamy więcej czasu na popełnienie błędu

Bez pomocy broni na trupy dopiero postać w R5 może im cokolwiek zrobić gdyż ma na tyle skuteczne zabawki ze jest wstanie przebić się przez ich wartości ochronę tak jest opisane na 1.3 praktycznie każdy przeciwnik

Nie ale po co ci takowy zwój to nie działa w ret tak jak myślisz :P

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Zwój był jedną z najpożyteczniejszych rzeczy w DS, pozwalał na całkowite ogołocenie planszy ze wszystkiego co na niej leżało, taki magiczny wykrywacz metali... i drewna... i roślin... i łoju kretoszczura :D Ognika w życiu nie używałem i nawet jeśli jest w Ret. i działa poprawnie, to z pewnością dużo wolniej wszystko namierza... 

A jak nie działa w ten sposób to... smutno, w takim razie go nie potrzebuję, sam znajdę swoją drogę do bogactwa!

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Zwój był jedną z najpożyteczniejszych rzeczy w DS, pozwalał na całkowite ogołocenie planszy ze wszystkiego co na niej leżało, taki magiczny wykrywacz metali... i drewna... i roślin... i łoju kretoszczura :D Ognika w życiu nie używałem i nawet jeśli jest w Ret. i działa poprawnie, to z pewnością dużo wolniej wszystko namierza...

A jak nie działa w ten sposób to... smutno, w takim razie go nie potrzebuję, sam znajdę swoją drogę do bogactwa!
Przypomina się gothic 1 i sztuczka z podnoszeniem przedmiotów na odległość;]
Mam nadzieje że bedzię fix na to, bo o wiele łatwiej się czyści teren:)

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Aaa, ten bug też jest :P ale nie używamy, bo jesteśmy mili!

Powiedzcie mi, warto się uczyć jakichkolwiek potków do wytrzymałości?
Bo jak grałem SŚ to w sumie zjadałem wszystkie zielska trolla.

A i pytanko, bo istnieje przepis na miksturę, która zwiększa manę o 10  o ile dobrze pamiętam, taka z jajców pełzacza itp. Czy każdy może zdobyć receptę? (daaawno w to grałem, to quest dla bractwa był) I czy da się tą miksturę jakoś samemu zrobić? (wydaje mi się, że jak próbowałem to nie byłem w stanie już nie pamiętam czemu).
No i czy jest to opłacalne, bo trzeba do niej szczawiu, a w sumie nawet magiem chyba nie jest źle nauczyć się tych potków siły/zręczności. :)

I przypomniało mi sie... gdy wykonamy wszystkie zadania od opiekunów, to włazimy im na chatę i wybieramy mistrza jako mag, tak? I ten mistrz może nas nauczyć drugiego rodzaju magii?

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potrzebuję wiedzieć czy istnieje receptura na potkę siły bo w sumie muszę iśc do "Dżakendaru" :D i nie mam wolnych 20 PN na nauczenie się eliksiru siły. Widziałem już receptury na mane, wytzymałośc i hp z jagód ale potrzebuje siły .

P.S Mam pytanie czy 74 punktów siły wystarczy mi w 2 rozdziale czyli jak idziemy do Jarkendaru ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
nie i tak, weź no sprecyzuj o co biega i dlaczego bo w pytaniu brak logiki

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Receptura na miksturę siły chyba że mówisz o pytaniu Jacka

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
o twoim dalej ci mogę odpowiedz tak i nie bo nie jest sprecyzowane

Tak ponieważ jest recka na potak na siłe z serc orków
Nie bo niema recki na tego samego potka co uczy constatino

zresztą idę o zakład ze twój problem polega na czymś innym i można go łatwo rozwiązać

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Potków siły uczy Constantino stary zrzęda, jest też receptura, do której potrzeba 100serc orków, ale to dopiero w GD, więc niestety.

Btw Tizgar, mógłbyś odpowiedzieć na moje pytanka powyżej? :) Albo ktoś inny, ładnie proszę. No chyba, że to właśnie moje pytanka są niejasne, 5 many mam i zwój światła też, to coś się zaradzi.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sparrow tak każdy może mieć ta recke ale tylko członek bractwa może pota zrobić :P

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli dupa ! nie mam wolnych 20 PN  :facepalm: Mogłem zainwestować wcześniej , a dam sobie radę w Jarkendarze z 74 punktami siły ? Wiem że to zależy jak gram ale wydaję mi się ,że jestem za słaby .

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Chędożę, nie robię... po co im to skoro i tak mają nieskończoną manę za ćpanie? : / No nic, trzeba sobie będzie poradzić i bez tego, przynajmniej się szczwie nie zmarnują, dzięki.

@Up
A czy przypadkiem nie możesz zwyczajnie wrócić z jarka jak nabijesz sobie ten 1 czy tam 2 poziomy? Topielce, zębacze i inne, a jak bardzo chcesz, to nawet przecież możesz zebrać armie piratów, którzy wytłuką cały kanion w mgnieniu oka  :P
Standardowo można wrócić w Returnie przed ubiciem Kruka, nie?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
jeśli masz tyle z biżuteria to zapomnij o r2

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to co mam zrobić co ?

P.S Tak masz rację Jack , ale wydaję mi się ,że powinienem przeczyścić Khorinis z Laresem . Przed pójściem do Jarkendaru.

0 użytkowników
Do góry