Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1383838 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1383838

Odpowiedzi 4348

Shazi

Shazi

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Szukałem i nie znalazłem.. Specjalnie się zarejestrowałem aby zadać pytanie o sposoby zwiększanie wytrzymałości ?
Osobiście znam 3 :
1.Kamienne Tabliczki
2.Eliksir z trolestu(1) i serafisów (3)
3.Eliksir z polnego rdestu(1) i serc trolli (5)
Obie receptury u Sagitty.
Ma ktoś informacje z rozmieszczeniem trolestów i kamiennych tabliczek wytrzymałości ? Są jeszcze jakieś inne sposoby?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Szukaj dalej bo info jest na forum, wiele razy padła lokalizacja wszystkich tablic na staminę, zaś jagody trolla jak sam nazwa wskazuje wiadomo gdzie są.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Shazi

Shazi

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czyli są tylko 3 sposoby? I jak na razie 3 trolesty i 3 serca trolli? To znaczy w II rozdziale przed Doliną

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
z 5 ich jest

koło czarnego trolla
na wykopaliskach magów wody
Tam gdzie sa 2 młode trolle są chyba jak pamiętam 2
i koło czarnego trolla w jarku

odc sposoby sa 4 bo jeszcze mlekiem co 15 butelek można pociągać o + 1 staminy

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, że jestem upierdliwy ale żeby zostać strażnikiem światynnym nie potrzeba ani zręczności ani kradzieży kieszonkowej?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
tylko 30% dwuręcznej

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok dzięki wielkie :D

http://prntscr.com/3y0769 Co byście dodali robiąc strażnika świątynnego? Zastanawiam się nad maną i 2h. Czy lepiej jechać z maną tylko z bonusów?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak już chcesz koniecznie rozwijać manę to tylko do 54, a potem z bonusów. Mana się przyda, bo czar strażnika na drugi rozdział jest OP!!! 

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koniecznie to nie chcę pytam się jak jest najlepiej ^^ 54 siły chcę dowalić żeby nosić krzyż przeznaczenia ale jeszcze 30% na 2h i nauka języków więc nie wiem od czego zaczać yolo ;D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
dwuręczna i języki teraz ;P
Ja tam many nie rozwijałem zbytnio z tego co pamiętam, a jakoś sobie radziłem. 

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Ja też mam dosyć kluczowe pytanie o rozwój Strażnika Świątynnego. Jestem w końcówce drugiego rozdziału, po Jarkendarze i przed Górniczą Doliną. Gram na najtrudniejszym poziomie trudności, a to moja postać.

Większość pewnie powie, że level niski, ale ciężko z tym, na tym poziomie trudności. Expa jak na lekarstwo. I tutaj właśnie mam kluczowe pytanie dt. dalszego rozwoju postaci. Bez bonusów mam tylko 50 pkt. siły "na czysto" ale mam jeszcze masę bonusów do wykorzystania i eliksir siły do nauczenia się. I tutaj pojawia się problem. Podładować jeszcze trochę tej siły, potem nauczyć się potka siły i dopiero na końcu wbić 44% dwuręcznej, czy odwrócić kolejność? Co byście zrobili na moim miejscu? Czy może od razu z tych 20 pkt. nauki nauczyć się potka siły i od razu walić bonusy? Co o tym sądzicie? A trzeba by też zachować punkty na naukę Języka Kreolskiego. Sam nie wiem...

Pozdrawiam, dzięki za odp. z góry.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Siłę rozwijaj do 120 pkt ;) 

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Przy progach punktowych na Rzeźniku będzie to wyzwaniem, ale ok. Zastosuje się do tej rady. :D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Przed nauką zawsze zdejmuj wszystkie bonusy bo tracisz pn.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nikt nie rozwija siły do 120 na czysto to się nie opłaca i nie jest konieczne ( wręcz straty przynosi ) nawet przy rozwoju do 90 siły masz na bank z bonusami na end game 500 siły :P

Problemem tej postaci nie jest lvl bo jak na rzeźnika to do przyjęcia jest, problem to potencjał siły o ile stamina jest ok o ile siły i % w 2h nie pozwalają prawie na nic w gd ofc pozwala na uskoczenie r2 tylko pytanie co dalej bo całe r2 w gd ukończysz luźno na samych zwojach przemiany problem  z tym ze pierwszy poszukiwacz w r3 pokaże ci gdzie twoje miejsce :P

biżuteria zapewni ci na obecna chwile pod 40 siły to + bazowe nauczone 90 daje już spore pole do manewru + ze mając 90 sily można jechać na bonusach osiągniemy już te 180 co daje prawo do smoczej zguba, która pozwala w tym momencie ew gd czuć się dość pewnie i swobodnie

Zastanawiam się gdzie ty na jakieś pierdoły pn wydałeś

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://prntscr.com/3y0769  dalej mam te same staty z tą różnicą, że mam 18 lvl i się nauczyłem języków budowniczych i wojowników. Pytanie jest następujące opłaca mi się jako strażnik pakować w manę czy jechać z samych bonusów? To samo pytanie co do zręczności bo jak wiadomo akrobatyka by się przydała ale nie wiem czy z samych bonusów dojade do 100 zręki. I ostatnie dosyć głupie pytanie... czy ze szponem beliara jest jak w nk, że jest 1h lub 2h w zależności od naszych umiejętności? Bo nie wiem czy używać tabliczek na zwiększenie 1h bo potem nie będę miał możliwości na dopakowanie skilla w 2h

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Co do many i zręczności się pytałeś odp dostałeś, odp na to padała ponad 100 razy, to już było zbyt dożo razy wałkowane, a pytanie czy się opłaca bo gildia tez niema znaczenia bo dla każdej te aspekty są takie same

Akrobatyka wymaga 70 zrecznosc i 5 pn uczysz sie u bustera ( biżuteria dużo pomoże )
Szpona działa jak w nk zmienia się zależnie od umiejętności właściciela.

Węgorz

Węgorz

Użytkownicy
posty46
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki Tizgar. To sobie dowale 50 many za pn. Mam nadzieję, że te 1+ do many za palenie fajki wodnej jest nieskończone :D
Gothicman miałem rację ten czar jest op szkoda, że póki co mam za mało many żeby go użyć więcej niż 1 raz. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
nie no tobie to trzeba znowu powtórzyć nie pakujesz nawet 1 pn w manę bądź zręczności z bonusów będziesz miał aż nadto :P

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Kurcze, no to będzie słabo teraz, ale jest jeszcze w pogotowiu OP runa - "Głos Strażnika". :D Spróbuje jeszcze pochodzić po Khorinis, wbić level, może dwa jak się cudem uda i dobije chociaż do 70 siły, tak chyba będzie najlepiej?

A na co poszły PN-y? 21 lvl = 210 pkt. + 5 od Darona i bonusy bohaterskie plus-minus 15 pn. daje nam 230 pn. 

Języki - 30 pn
Myślistwo - 20 pn
kradzież - 10 pn
skradanie się - 5 pn
otwieranie zamków - 10 pn(?)
Br. Dwuręczna - 24 pn
Siła - 54 pn ok.
Zręczność - 14 pn
Mana - ok. 20 pn(tu nie potrzebnie w tą manę dałem, ale zależało mi na szybkim awansie na SŚ)
Wydobywanie złota - 5 pn
Eliksiry - 5 pn wytrzymałości, 1 pn leczenia, 3 pn(?) wytrzymałości
Wytrzymałość - 14 pn

I jeszcze poszło 15 pn na "naukę" dwóch run Strażnika Świątynnego

A pozostałe punkty widnieją na screen shocie.

Więc mówisz, że trochę słabo teraz będzie? Pozostaje kupić 10000000 mikstur many i jechać na "Głosie Strażnika". :D

0 użytkowników
Do góry