Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1383847 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1383847

Odpowiedzi 4348

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież tych książek na całej mapie Khorinis jest bardzo mało, może raptem 5. a te co w domach są?? pff powtarzają się rownież. moze z nich nabijesz z 7pkt. i co? Pewnie kazdy kto gra nekro wpisuje kody na ksiazki...
1.Jest mnóstwo ksiąg za 100, 400 i 1000 u handlarzy. około 6 pkt raczej ogarneisz z tego
2.U Gallahada masz retorykę (czyli kolejny pkt do inty).
3.Masz książki o golemach (nie pamiętam nazwy ale są 2 książki w Khorinis, które łatwo zdobyć).
4.Biblioteka u magów ognia/książki u Goraxa jeśli się nie mylę czyli 6 do inty.
5.Skórowanie, pazury, kły, skóra gadów, żuwaczka, żądło krwiopijcy, skrzydła, serca, rogi cieniostwora, język ognistego jaszczura, płyty pełzaczy, skradanie, włamywanie się, kradzież kieszonkowa, produkcja strzał, mikstury: pierwsza na czeladnika u Constantina i dwie następne na wytrzymałość-wszystkie te umiejętności to masz 17 inty.
Z tego co wypisałem masz jakieś 32 inteligencji. Dolicz sobie inteligencje na start i to co masz z pulpitów... 40 musisz mieć!

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Dlatego na start polecałem granie na b.łatwym i ogarnięcie jeśli chce się grać magiem ;d(B.łatwy 20 stat na start w tym inta ^^)
Kwazi dobrze napisał, ksiąg jest sporo więc nie powinieneś mieć problemu, umiejętności myśliwskie też są^^
Dragomir za kuszę daje ks o krwiopijcach, w wieży Nergala masz Cienie wśród nocy, w Krypcie Inubisa masz Zew Mroku
Handlarze mają pare książek...
A książki o golemach to Arcanum Goleum :D

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Gdzie mogę troche podexpić? Jestem dopiero uczniem Xardasa na 13lvl i nie bardzo mogę walczyć bronią białą, a magia to tylko zwoje, których już nie wiem gdzie kupować. A Górnicza Dolina niedostępna, ani Jarkendar, potrzebuję przypakować jeszcze 40 many :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Polecam szczególnie wybić bandytów u dextera oraz orków przy ciele trokara.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
bandytów już ubiłem :P a co do orków to raczej im nic nie zrobię :P deszcze ognia mi się skończyły

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na cos ty wywalil deszcze ognia ? Wzieles jeden deszcz ognia znad namiotu tam gdzie list od tej dziwki od bromora ? xd

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
bandytów już ubiłem :P a co do orków to raczej im nic nie zrobię :P deszcze ognia mi się skończyły
Na kogo więc użyłeś deszczu ognia? Tego zaklęcia się używa tylko na ogromne skupiska potworów właśnie takie jak ci orkowie w khorinis. Na mniejsze skupiska przeciwników takie jak bandyci na moście obok farmy akila używamy małej burzy ognistej.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Nie pamiętam czy wziąłem, jeśli był wewnątrz namiotu to pewnie tak. Dwa zwoje kupiłem u Zurisa. Jeden poszedł na bandytów znad wieży, drugi na tego bossa z wysepki koło Bustera*.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie pamiętam czy wziąłem, jeśli był wewnątrz namiotu to pewnie tak. Dwa zwoje kupiłem u Zurisa. Jeden poszedł na bandytów znad wieży, drugi na tego bossa z wysepki koło Bustera*.
Na jednego przeciwnika deszcz ognia? No panie tak się nie robi. Co do zwoju deszczu ognia to nie znajduje się on w namiocie a nad namiotem bandytów od tej kurtyzany. Należy wejść po kładce.

Psalm 19

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Okey dzięki za radę, zje###em faktycznie :facepalm: Wezmę ten zwój i wybiję orków obok Trokara. Ale to raczej nie wystarczy nawet na jeden poziom, więc ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
WTF?! Ubiłeś już:
1.Bandyci za farmą Sekoba, bandycki na moście, bandyci z Elvrihem oraz ci w jaskiniach przy khorinis?
2.Droga z karczmy do słonecznego kręgu (czyli ścieżka próby ognia czy jakoś tak)?
3.Przestrzeń przed GD?
4.Kotlina z orkiem rozbójnikiem?
5.Kotlina przy murach khorinis z wargami, polnymi bestiami i jaskiniom na końcu?
6.Wszystko za karczmą Orlana?
7.Okolice piramid?
8.Las koło Sagity?
9.Kotlina z Lesterem?
10.Latarnia Jacka?
11.Droga (przy klifie żeby ominąć trupków) z latarni do winiarni Vina?
12.Jaskinie z goblinami, teren przed farmą Onara, teren przy Gromie, bandyci Dextera, teren za pastwiskiem Pepe?
To jest moja taka typowa rozpiska pierwszego rozdziału po której (i po wykonaniu questów oczywiście) mam 17-18 lvl.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
No widzisz, masz 17,18 lvl. Ja z topielcem mam problemy! Muszę mieć runy, bo bronią w zwarciu nie powojuje jako nekromanta! :P
O wargach nie wspomnę, teren koło piramid też nie dla mnie, przestrzeń przed gd...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
salandril ma kolejny zwój deszczu ognia, masz jeszcze zwoje gromu do dyspozycji

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No widzisz, masz 17,18 lvl. Ja z topielcem mam problemy! Muszę mieć runy, bo bronią w zwarciu nie powojuje jako nekromanta! :P
O wargach nie wspomnę, teren koło piramid też nie dla mnie, przestrzeń przed gd...

A ogniste strzały/kule też wykorzystałeś? Jeśli nie to weź je na bandytów i cieniostworów, bo za nich dużo expa jest, a łatwo ich spalić. Wszystkie bonusy zręczności do których aktualnie masz dostęp (goblinie jagody, pierścienie, pas i rozmowa z Rengaru) użyj i kup najlepszy łuk na jaki zręczność ci pozwoli (oczywiście mówię tylko o bonusach żebyś czasem nie marnował PN). 30-40 zręczności myślę, że lajtowo ogarniesz, a z tego już będziesz miał dość dobry łuk żeby rozwalać jaszczury i topielców (nie wiem czy dobrze odmieniłem ;D).

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
OK dzięki wszystkim za pomoc, jakoś dam sobie rade, najwyżej napiszę ponownie. :P

Post połączony: 2014-04-16, 19:53
Zawiodłem się. Mój przyzwany golem mnie zabił. Sprawdzałem goblina, to samo. Użyłem kodów aby zobaczyć czy opłaca się wgl uczyć w takim razie demonologii. Nic z tego. Przyzywane potwory są wrogo nastawione, przez co traci większy sens dołączanie do Xardasa jako nekromanta... Czy ktoś pracuje nad tym bugiem? Będzie on poprawiony w patchu 1.3? Byłbym niezmiernie wdzięczny

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
OK dzięki wszystkim za pomoc, jakoś dam sobie rade, najwyżej napiszę ponownie. :P

Post połączony: 2014-04-16, 19:53
Zawiodłem się. Mój przyzwany golem mnie zabił. Sprawdzałem goblina, to samo. Użyłem kodów aby zobaczyć czy opłaca się wgl uczyć w takim razie demonologii. Nic z tego. Przyzywane potwory są wrogo nastawione, przez co traci większy sens dołączanie do Xardasa jako nekromanta... Czy ktoś pracuje nad tym bugiem? Będzie on poprawiony w patchu 1.3? Byłbym niezmiernie wdzięczny
Trzeba mieć bodajże odpowiednią ilość karmy aby przyzywane potwory cię nie biły.

Psalm 19

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Trzeba mieć bodajże odpowiednią ilość karmy aby przyzywane potwory cię nie biły.
Tak? A wiesz może konkretnie ile?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak? A wiesz może konkretnie ile?
Nie mam pojęcia.

Psalm 19

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
No ja mam dopiero 15 level więc karmy nie zdążyłem póki co nabić. Mam bodajże 8 u Beliara dopiero :P i biją mnie moje szkielety-gobliny, jak nabić karmę oprócz zabijania/modlitwy za hp ? Kradzieże nie dodają chyba karmy do Beliara lecz ujmują u Innosa. :blink:

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No ja mam dopiero 15 level więc karmy nie zdążyłem póki co nabić. Mam bodajże 8 u Beliara dopiero :P i biją mnie moje szkielety-gobliny, jak nabić karmę oprócz zabijania/modlitwy za hp ? Kradzieże nie dodają chyba karmy do Beliara lecz ujmują u Innosa. :blink:

Był niedawno wzór podawany. Z tego co pamiętam to było coś w stylu stosunku ilości karmy belaira do innosa, a nie sama ilość karmy belaira. Pookradaj ludzi dla karmy.
Jesteś już Nekromantą? Jeśli tak: kostur ma chyba 30 dmg wbudowane i masz 40 inteligencji razem 70 co jest już dość dużo na zębacze/cienistwory/topielce. Wbij 30% do broni 1h/2h (zależy jaki kostur masz) i to co trzeba to ogarniesz. Czar na pierwszy lvl ma też bardzo konkretny Nekromanta. Runa szkielet goblina to strata PN, bo lepszy potem będzie zombi, a z goblina nie masz wgl korzyści.

0 użytkowników
Do góry