@bojka222 Tak w sumie to miasto orków, na które natrafiłeś, związane jest z wątkiem świątyni Śniącego, więc w tym konkretnym wypadku Opiekunowie nie mają tu nic do rzeczy.
@quentin123 Zależy, jak rozwiązałeś wątek. Jeżeli zrobiłeś atak na zamek, to może być, że nieprzekonani łowcy zostaną - sam tak nigdy nie zrobiłem, więc nie mogę tego wiedzieć. Najpewniej jednak to zwykły bug, który nie powinien wystąpić, jeśli załatwisz sprawę z orkami nie wybijając ich w pień. Zdawało mi się jednak, że łowców można namówić też inną, "darmową" opcją, jeśli ma się retorykę.
@lordchris Mogę się mylić, ale może licznik u Falka też źle pokazuje. Ogólnie próbowałbym ubijać potwory dalej i liczyć, że jednak pokaże się wpis w dzienniku po przekroczeniu 200. Ewentualnie spróbuj wczytać save sprzed oddania skóry i wyczyść całą mapę (no, większość, w każdym razie do uzyskania jako takiej pewności, że masz 200) i potem oddaj Falkowi skórę (ew. użyj opcji dialogowej nie mając skóry w ekwipunku i go pobij, zadziała tak samo). W każdym razie Gaan będzie cię uczył po dołączeniu do myśliwych.