Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4394730 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4394730

Odpowiedzi 14149

Lunarion

Lunarion

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, czytałem. Rozgrzać 10 bryłek rudy i pokryć stal. "Najdroższą" broń pod względem rudy to mogę wykuć "duże magiczne ostrze na smoki" (czy jakoś tak) za 5 bryłek rudy i 5 fiolek smoczej krwi. Próbowałem wykuć 30 "długich mieczy z rudy", ale nic mi to nie dało.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Tym razem pytanien odnośnie rozgrywki. Jako, że planuje grać magiem przeglądałem ostatnie 25 stron tematu i rzuciło mi się w oczy, że na 1.3.1 na którym gram są zbugowane obrażenia broni magicznych czyli rozumiem, że kosturów. Na czym polega twn bug? Są za słabe i nie skaluja się z intem? Bo jeżeli tak to lepiej grać wojownikiem chyba, a pytam bo niedaleko mam save z przed buildem pod maga a nie chcę po kilkunastu godzinach gry zdziwić się że kosturem nikogo nie zabiję. Pozdrawiam

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tym razem pytanien odnośnie rozgrywki. Jako, że planuje grać magiem przeglądałem ostatnie 25 stron tematu i rzuciło mi się w oczy, że na 1.3.1 na którym gram są zbugowane obrażenia broni magicznych czyli rozumiem, że kosturów. Na czym polega twn bug? Są za słabe i nie skaluja się z intem? Bo jeżeli tak to lepiej grać wojownikiem chyba, a pytam bo niedaleko mam save z przed buildem pod maga a nie chcę po kilkunastu godzinach gry zdziwić się że kosturem nikogo nie zabiję. Pozdrawiam

Nie, nie nie...

Totalnie nie trafiłeś.

Bug jest taki na 1.3.1, że każda broń, obojętnie czy kostur czy miecz która ma w opisie że zadaje dodatkowe obrażenia od magii na hita jest zabugowana, KAŻDA
W takim sensie zabugowana że jest strasznie potężna i składa wszystko na 1-3hity, ostatniego bossa taka bronią rozwalisz na 5 hitów ( smoka ozywienca )

Dlatego nie ma sensu używania magicznych broni, bo to niszczy cały balans gry i przyjemność, no chyba jak lubisz być overpower przez bugi.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Okey, dzięki bardzo za wyjaśnienie. Więc mag z mieczem :v

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

A co bez op bugów nie dasz rady?

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy

A co bez op bugów nie dasz rady?

Chodziło mi, że ze zwykłym mieczem  :hmmm: a jak nie dam rady to skoro jest dostępne w grze to będę korzystał :)

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Mam problem. Chcę pokonać Dextera i jego zgraję bandytów, ale gdy rozpoczynam walkę mam efekt "spalonego" bagiennego ziela, który się odświeża co kilka sekund. Cała gra zwalnia i mega utrudnia to zrobienie czegokolwiek. Patch 1.3.1 czy to jakiś bug?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To taki system, który zapobiega używaniu imiennych broni, także zmień broń.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
O faktycznie założyłem nową broń! Dzięki wielkie za błyskawiczną odpowiedź

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie jakiś patent na smoki. Bagiennego jakoś zabiłem, ale lodowego nie ma szans, jestem na 40 levelu, łowcą smoków, mam ciężką zbroje łowcy.  Padam po trzecim zionięciu smoka, a jemu praktycznie mało co robie smoczą zgubą. Nawet biore do pomocy łowce smoków, ale koleś też szybko pada.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Macie jakiś patent na smoki. Bagiennego jakoś zabiłem, ale lodowego nie ma szans, jestem na 40 levelu, łowcą smoków, mam ciężką zbroje łowcy.  Padam po trzecim zionięciu smoka, a jemu praktycznie mało co robie smoczą zgubą. Nawet biore do pomocy łowce smoków, ale koleś też szybko pada.

Smocza zguba to broń o wiele za słaba na smoki...

Potrzebujesz przynajmniej uriziela.

40lvl to też słabo jak na walkę ze smokami, i to bardzo, ile masz siły i % broni?

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok. lece po uriziela i troche podszkolić postać jeszcze.
Siły mam 210. Broń jednoręczna 70%.   Ogólnie nie jestem expertem w gothicu.  Raz grałem jak wyszedł, potem w noc kruka. i teraz po latach go odpaliłem z dodatkiem.  Zielony jestem. :-)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
200siły to o jakieś 200siły za mało na smoki :)

Return to trudność w porównaniu do nocy kruka jakoś 4x czy nawet 8x.

Do tego najmniej jest broni jednoręcznych, także radzę powybijać we wszystkich krainach, co jesteś  w stanie zabić, pozbierać ważne roślinki i nabić jak najwięcej siły, naucz się wyrywania serc orków i dopiero wtedy zabijaj orków, i zbieraj ich serca bo za to robisz mikstury siły.

Pewnie pominąłeś masę nowych questów i dobrych premii, odwiedź wyspę eltu i fort azgan, masa expa i roślin.

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Serca już zbieram od dawna, wybiłem chyba z 500 orków i 200 jaszczuroludzi. Eliksiry robie z serc orków i zręcznosci z jaszczuroludzi.  W forcie azgan byłem na eltu jeszcze nie.   Jestem dopiero w 3 rozdziale.   ok. pomału do przodu.
dzieki.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Aha.

3 rozdział to jeszcze za wcześnie na smoki, idź dopiero wtedy gdy masz je zabić, a expa jeszcze złapiesz tyle że hoho.

Najlepiej dwa razy zrobić małe czyszczenie orków dookoła zamku bo potem znowu się pojawią.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
A gdzie mogę kupić/nauczyć się przepis na eliksir siły ze smoczych korzeni? Mam 3 rozdział, orków jeszcze nie siekałem zbyt dużo więc serc mam może z 50, a siły dopiero około 95 bez bonusów. Skąd wy bierzecie wartości typu 250-300 to dla mnie głowa mała nawet na b.łatwym :D . Ale to pewnie dlatego, że jestem noobem w returna, ale jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz :)

PS.W temacie VergilSparda gdzie grał na rzeźniku 1.3.2 w drugim rozdziale miał 240 siły to mnie zdemotywował do dalszej gry :D

Ps2. Robić eliksiry na ochronę przed magią/ogniem czy to strata rdestów?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
A gdzie mogę kupić/nauczyć się przepis na eliksir siły ze smoczych korzeni? Mam 3 rozdział, orków jeszcze nie siekałem zbyt dużo więc serc mam może z 50, a siły dopiero około 95 bez bonusów. Skąd wy bierzecie wartości typu 250-300 to dla mnie głowa mała nawet na b.łatwym :D . Ale to pewnie dlatego, że jestem noobem w returna, ale jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz :)

PS.W temacie VergilSparda gdzie grał na rzeźniku 1.3.2 w drugim rozdziale miał 240 siły to mnie zdemotywował do dalszej gry :D

Ps2. Robić eliksiry na ochronę przed magią/ogniem czy to strata rdestów?

Na 1.3.2 TRZEBA mieć przynajmniej minimum wymagane aby unieść smoczą zgubę w jarkendaru bez niej jest prawie nie do przejścia.
Jeśli gramy wojem 2h.
I jest to możliwe tylko trzeba przemyśleć wszystkie pny, i nie wydawać pnów na bzdury, oraz nabijać expa na wszystkim.

Oczywiście trzeba znać położenie wszystkich korzeni na każdej mapie przed jarkiem.

Serio nie wiesz gdzie się uczymy eliksiry siły z korzeni? bo to było tak samo na podstawowej nocy kruka, u constantino.

a 300siły to już jest ok, ale na niektóre moby nadal mało na 1.3.2, dlatego 1.3.2 jest najlepszy bo gdy mamy po 400 ochrony dobrą broń i sporo siły, to dalej jest wyzwanie, a nie że już od r2 jesteśmy nieśmiertelni.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Mam 3 rozdział a u Constantino w kwestisch dialogowych tylko pohandlujmy :(

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44