Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4394464 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4394464

Odpowiedzi 14149

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Constantino uczy dopiro gdy masz już wyuczoną jakąś miksturę, naucz się np esencji leczniczej u sagity lub ignaza i pojawi się opcja u constantina.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Constantino uczy dopiro gdy masz już wyuczoną jakąś miksturę, naucz się np esencji leczniczej u sagity lub ignaza i pojawi się opcja u constantina.

Tak ale on ma tylko opcje z handlem nie ma nauki.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to już nie wiem, umiejąc warzyć dowolną miksturę powinna być opcja "jakich jeszcze mikstur możesz mnie nauczyć", nie mam pojęcia co poszło u Ciebie nie tak.

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 28lvl nekromanta, 2 rozdzial. Jak mam rozwalic niby tych orkow wokol zamku w GD? Do ktorego rozdzialu ich zostawic? Oby tylko jeszcze wiecej ich sie nie pojawilo...
E. Gram piewszy raz, gdzie teraz zapierdzielac jak nie daje rady z orkami? Ta wyspa z paladynami?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
@ernim1 Fort Azgan, kopalnie i sfery, obszary w GD za palisadą, Wieża Mgieł, sporo możliwości jest.

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy

Tak ale on ma tylko opcje z handlem nie ma nauki.

Przespanie się kilka dni i odświeżenie przez F8 Constantina pomogło :) Eliksir siły nauczony :)

Post połączony: 2018-03-01, 18:15
Podczas czyszczenia GD natknąłem się na wejście do podziemnego miasta orków. (niedaleko quentina z g1). Jest to lokacja do jakiejś misji czy mogę ją czyścić? Bo przed wejście mam save'a i na razie nie kontynuuje dopóki się nie dowiem czy wchodzić :)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Rób questy dla opiekunów.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Rób questy dla opiekunów.

Okey. Skupię się na opiekunach. Dzięki !

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Czy jedyną opcją aby wyprowadzić łowców smoków z GD w 7rozdziale jest opcja z daniem im kasy w ilosci 50tyś w zamian za pomoc w odbiciu zamku z łap orków ? Paladyni wyszli a łowcy nie, mimo ze im powiedziałem to i tak zostają w GD

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gdzie mogę kupić/nauczyć się przepis na eliksir siły ze smoczych korzeni? Mam 3 rozdział, orków jeszcze nie siekałem zbyt dużo więc serc mam może z 50, a siły dopiero około 95 bez bonusów. Skąd wy bierzecie wartości typu 250-300 to dla mnie głowa mała nawet na b.łatwym :D . Ale to pewnie dlatego, że jestem noobem w returna, ale jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz :)

PS.W temacie VergilSparda gdzie grał na rzeźniku 1.3.2 w drugim rozdziale miał 240 siły to mnie zdemotywował do dalszej gry :D

Ps2. Robić eliksiry na ochronę przed magią/ogniem czy to strata rdestów?

Siła do 64 (na niższych poziomach można dać więcej) czeladnik Harada, 20 modlitwa do Innosa, wyzbierane smocze korzenie i tabliczki, biżuteria,  bonusy za zabijanie zwierząt tylko do siły i spokojnie dźwigniesz smoczą zgubę w 2r.

Szkoda rdestów na te badziewne mikstury, jak już chcesz je robić to rób na magię.

lordchris

lordchris

Użytkownicy
posty9
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Niedawno powróciłem do gothic'a i zdecydowałem zagrać w Returning'a 1.3.1 ReBalance v2.1, dla ciekawości poziom trudności 'Trudny', bez pułapek ani ograniczeń snu. Jestem pod koniec I rozdziału jakieś 24h w grze, jeszcze nie wybrałem gildii. Mam natomiast problemy z Myśliwymi:
1. 200 potworów, które muszę zabić nie naliczają się, próbowałem wielu rzeczy i nic to nie zmieniło.
To co wybadałem do tej pory:
Spoiler
Komunikaty o ilości zabitych potworów przestały się pokazywać po otrzymaniu pierwszego bonusu, zanim dotarłem do farmy Lobarta. Z tego co wyczytałem na forum, brak komunikatów jest normalny, więc się tym nie zmartwiłem. Nie jestem czeladnikiem Bospera, więc dostarczyłem Falk'owi skórę Czarnego Trolla i dopiero mam zadanie z zabijaniem 200 potworów. Nie ważne co i ile zabije, Falk informuje mnie że zabitych jest 11. Do tej pory nie używałem kodów i ani razu nie zapisałem gry w trybie 'marvin'. Ale do sprawdzenia problemu użyłem kodów i przyzywałem potwory i zabijałem dziesiątkami i nadal Falk pokazuje 11 potworów. Znalazłem save z początku gry zanim wszedłem do miasta, poleciałem na kodach do Falk'a i jest to samo, 11 potworów i nic nie drgnie. Dopiero jak stworze nową grę to testując na kodach faktycznie nalicza potwory i dostaje bonusy, jak pytam Falk'a to widze że potworów jest więcej. Przez całą grę do tej pory otrzymałem tylko 1 bonus. Natomiast testując nową grę na kodach dostałem wiele bonusów. Więc problem jest ogólnie w naliczaniu, a nie jedynie w kwestii Myśliwych.
Dlatego moje pytanie, czy ktoś wie jak można naprawić ten problem? Jeżeli nie, to chociaż jak popchnąć wątek myśliwych do przodu?

2. Gaan - problem z nauczaniem, nie ma opcji dialogowej do nauki, nawet po zabiciu prychającego smoczego zębacza.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@bojka222 Tak w sumie to miasto orków, na które natrafiłeś, związane jest z wątkiem świątyni Śniącego, więc w tym konkretnym wypadku Opiekunowie nie mają tu nic do rzeczy.
@quentin123 Zależy, jak rozwiązałeś wątek. Jeżeli zrobiłeś atak na zamek, to może być, że nieprzekonani łowcy zostaną - sam tak nigdy nie zrobiłem, więc nie mogę tego wiedzieć. Najpewniej jednak to zwykły bug, który nie powinien wystąpić, jeśli załatwisz sprawę z orkami nie wybijając ich w pień. Zdawało mi się jednak, że łowców można namówić też inną, "darmową" opcją, jeśli ma się retorykę.
@lordchris Mogę się mylić, ale może licznik u Falka też źle pokazuje. Ogólnie próbowałbym ubijać potwory dalej i liczyć, że jednak pokaże się wpis w dzienniku po przekroczeniu 200. Ewentualnie spróbuj wczytać save sprzed oddania skóry i wyczyść całą mapę (no, większość, w każdym razie do uzyskania jako takiej pewności, że masz 200) i potem oddaj Falkowi skórę (ew. użyj opcji dialogowej nie mając skóry w ekwipunku i go pobij, zadziała tak samo). W każdym razie Gaan będzie cię uczył po dołączeniu do myśliwych.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do myśliwych i ilości potworów to fakt, nalicza co jakiś czas - wtedy kiedy dostaje się bonus za zwykłego moba wtedy jest aktualizacja ilosci. Ja tam nie dalem skory tylko pobiłem tego głównego myśliwego i mnie przyłączył.

A mam pytanie do nekromantów. Czym walczycie w 3 rozdziale? Mam 120 int. i badziewna strzale śmierci z 1 kręgu magii ktora nie zadaje nawet obrazen smoczym zebaczom. Myślałem że w 3 rozdziale dostane Szał Beliara a tu zonk, dopiero od czwartego. Smocze zebacze mecze przywołaniem 5-6 zombiaków i dają rade, ale teraz pojawili sie poszukiwacze... Chce zdobyc jak najszybciej szal beliara bo juz mnie denerwuje gra. Kiedy zaczyna sie 4 rozdział? Mam odzyskac oko innosa od Pedro. Jak odzyskam to bedzie 4ty czy dalej jeszcze beda zadania?

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Zrobiłem w najbardziej rozssądny sposób. Mianowicie zabiłem w wulkanie dowódce orków. Łowcy smoków opuscili GD razem z paladynami.

Ciekawi mnie opcja co gdybym nie zabijał w 5 rozdziale Ur-Thralla. Co gadał by gdybym powiedział mu ze dowódzca orków z zamku chce zająć jego miejsce...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jak chcesz szybko poznać rozwiązanie sprawy Ur-Thralla:
Spoiler
Nic niespodziewanego - zaproponuje ci, że uwolni Garonda, jak pozbędziesz się zdrajcy. Ciekawostką jest, że dostajesz wtedy od niego totem pozwalający nosić i wyciągać broń w obecności orków (skoro go zabiłeś, pewnie masz ów totem przy sobie), dzięki temu nie musisz nigdzie wychodzić, tylko zabijasz Hag-Tara na miejscu. Potem możesz odmówić Ur-Thrallowi oddania totemu, jednak wtedy przestanie on działać, no i musisz zaatakować zamek.

You didn't grow.
You didn't improve.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
A gdzie mogę kupić/nauczyć się przepis na eliksir siły ze smoczych korzeni? Mam 3 rozdział, orków jeszcze nie siekałem zbyt dużo więc serc mam może z 50, a siły dopiero około 95 bez bonusów. Skąd wy bierzecie wartości typu 250-300 to dla mnie głowa mała nawet na b.łatwym :D . Ale to pewnie dlatego, że jestem noobem w returna, ale jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz :)

PS.W temacie VergilSparda gdzie grał na rzeźniku 1.3.2 w drugim rozdziale miał 240 siły to mnie zdemotywował do dalszej gry :D

Ps2. Robić eliksiry na ochronę przed magią/ogniem czy to strata rdestów?

Siła do 64 (na niższych poziomach można dać więcej) czeladnik Harada, 20 modlitwa do Innosa, wyzbierane smocze korzenie i tabliczki, biżuteria,  bonusy za zabijanie zwierząt tylko do siły i spokojnie dźwigniesz smoczą zgubę w 2r.

Szkoda rdestów na te badziewne mikstury, jak już chcesz je robić to rób na magię.

Dzięki za porady !

lordchris

lordchris

Użytkownicy
posty9
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy nie bedac czeladnikiem Bospera istnieje mozliwosc zdobycia skorzanego/mysliwskiego pancerza? Przekopalem wiele watkow i forum, nie znalazlem nic na ten temat. Za domem Matea jest jedynie pancerz obywatela, a do niego nie ma pasa z dodatkowym bonusem obrony. Orlan tez zamiast sensownego pancerza sprzedaje jakies chlopskie ciuchy. Staram sie zwiekszyc swoja obrone nie bedac jeszcze w gildii.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po dołączeniu do myśliwych dostajesz ten pancerz.

You didn't grow.
You didn't improve.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie warto w tym modzie być czeladnikiem u Bospera.
Tylko i wyłącznie Constantino. Z racji tego że kowalstwa i tak się nauczymy a u alchemika sprzedajemy wszystkie niepotrzebne nam zielsko i trzepiemy za to grubą kasę

0 użytkowników
Do góry