Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4422332 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4422332

Odpowiedzi 14149

DartixPL

DartixPL

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czym własciwie różnią sie te 2 wersje i w którą lepiej grać ?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Jak znasz angielski albo rosyjski to jak najbardziej polecam returna 2.0, jeśli nie znasz no to musisz poczekać na spolszczenie :) Ogólnie returning 2.0 względem 1.1 jest znacznie bardziej rozbudowany, została dodana cała masa nowości , wątki fabularne, nowe lokacje, zadania poboczne , nowe textury , nowe postacie i wiele wiele więcej :) Jak mówiłem na razie nie ma spolszczenia ale jak nie jest to problemem no to lepiej zagrać w returninga 2.0 :)

:D

DartixPL

DartixPL

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Różnica między ReBalance 2.1 a Returning 2.0 jest opisana w tym temacie: http://themodders.org/index.php?topic=25790.0

Post połączony: 2016-03-24, 14:29
Od jakiej statystyki zależy zużywanie wytrzymałości podczas walki?Wątpię wy np. Krzyż Przeznaczenia zużywał tyle wytrzymałości ile Laga. Taka zmiana broni na bardzo słabą była by korzystna, gdy walczylibyśmy z naprawdę potężnym przeciwnikiem i cios z naszej najsilniejszej broni byłby taki sam jak z najsłabszej.Wtedy nie liczyła by się siła uderzeń, a ich ilość.Jeśli ktoś wie na pewno jak to jest, to z góry dzięki.
Edit: Zależy z pewnością (tak na 99%) od siły,zręczności wymaganej do założenia oręża, np. Sztyletem, który wymaga 5 siły mogłem wykonać o wiele więcej ciosów, niż lagą, która tej siły wymagała dwukrotnie więcej. Warto to wziąść pod uwagę, gdy mamy 2 bronie o podobnych obrażeniach a o diametralnej różnicy w wymaganym atrybucie.

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy będę miał w późniejszym etapie gry jakieś problemy z rdestami?
Nie wiem czy robić zawsze jak mam grzyby/mięska kopacza potki, bo jak potem będę miał z tym problemy to słabo ;/
Patch 1.1 ReBalance v2.1
Opłaca się uczyć potki życia czy zostać przy potkach z jagód i winie zapomnienia? Podobno potka wymaga szczawiu i właśnie nwm czy jest sens, bo może mi na potki siły nie starczyć.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Czy będę miał w późniejszym etapie gry jakieś problemy z rdestami?
Nie wiem czy robić zawsze jak mam grzyby/mięska kopacza potki, bo jak potem będę miał z tym problemy to słabo ;/
Patch 1.1 ReBalance v2.1
Opłaca się uczyć potki życia czy zostać przy potkach z jagód i winie zapomnienia? Podobno potka wymaga szczawiu i właśnie nwm czy jest sens, bo może mi na potki siły nie starczyć.

Powiem tak rdestów w grze jest od groma nawet w lokacjach w 7 rozdziale nadal będziesz je znajdywał więc  rób potkę ze wszystkiego co się da bo rdestów nie zabraknie, nawet u handlarzy staraj się skupywać wszystkie rdesty czasami jeden handlarz ma ich na sprzedaż nawet 10 sztuk :) Co do mikstur życia to nie opłaca się marnować szczawi lepiej  wykorzystać je na mikstury siły :) jak chcesz mieć więcej życia to kup u constantina dwie receptury na wina po 250 szt złota :) z czego opłaca się robić tylko wina zapomnienia bodajże 4 winogrona+ 2 serca demona i masz + 50hp na stałe :) więc skupuj wszystkie winogrona jakie znajdziesz u handlarzy :) z mikstur z jagód, win zapomnienia , eliksirów życia znalezionych w grze, bonusów z tabliczek , jedzenia i kilku innych to możesz wyciągnąć nawet do 4k życia na koniec returna :)

:D

pr0lapse

pr0lapse

Użytkownicy
posty12
Propsy7
  • Użytkownicy

Powiem tak rdestów w grze jest od groma nawet w lokacjach w 7 rozdziale nadal będziesz je znajdywał więc  rób potkę ze wszystkiego co się da bo rdestów nie zabraknie, nawet u handlarzy staraj się skupywać wszystkie rdesty czasami jeden handlarz ma ich na sprzedaż nawet 10 sztuk :) Co do mikstur życia to nie opłaca się marnować szczawi lepiej  wykorzystać je na mikstury siły :) jak chcesz mieć więcej życia to kup u constantina dwie receptury na wina po 250 szt złota :) z czego opłaca się robić tylko wina zapomnienia bodajże 4 winogrona+ 2 serca demona i masz + 50hp na stałe :) więc skupuj wszystkie winogrona jakie znajdziesz u handlarzy :) z mikstur z jagód, win zapomnienia , eliksirów życia znalezionych w grze, bonusów z tabliczek , jedzenia i kilku innych to możesz wyciągnąć nawet do 4k życia na koniec returna :)

Do prawdy? Mi brakowało pod koniec gry ze 30-40 rdestów do mikstur życia (miałem od cholery leczniczych korzeni) bo w 2 rozdziale robiłem potki na manę z grzybków (ponad 30 szt). No ale w 1.3.2 jest więcej winogron, dużo rdestów poszło na te wina (3 szt. na każde bodajże).

Czy we wcześniejszych patchach nie było mikstury rdest + 2 korzenie lecznicze?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Do prawdy? Mi brakowało pod koniec gry ze 30-40 rdestów do mikstur życia (miałem od cholery leczniczych korzeni) bo w 2 rozdziale robiłem potki na manę z grzybków (ponad 30 szt). No ale w 1.3.2 jest więcej winogron, dużo rdestów poszło na te wina (3 szt. na każde bodajże).

Czy we wcześniejszych patchach nie było mikstury rdest + 2 korzenie lecznicze?

Kurczę. Ja gram na patchu 1.1 co oznacza, że do tej potki życia z korzeni jest wymagany szczaw królewski o ile się nie mylę czyli robienie tego jest bez sensu
30 sztuk potek z grzybów w 2 rozdziale? Przed Jarkendarem, w czy w GD? Nwm jakim cudem Ci się tyle udało zrobić no chyba, że w 1.3.2 dodali tego od groma.
Jeśli coś źle zrozumiałem to przepraszam ;v

sandboxpl

sandboxpl

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Jak rozwiązać zadanie ze złotem Matteo żeby Thorben uznał mnie za wartościowego człowieka i nauczył otwierania zamków?
2.Jeśli zabije Canthara dla gildii Zabójców to Halvor przestanie kupować ode mnie kosztowności?(patch 1.3.1)
3.Kiedy wziąć bonus za czeladnika od Harada?(poziom trudności normalny)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
1.Jak rozwiązać zadanie ze złotem Matteo żeby Thorben uznał mnie za wartościowego człowieka i nauczył otwierania zamków?

Niewazne jak rozwiazez to zadanie, samo zadanie nie wystarczy. Musisz zaplacic 100sztuk złota za Gritte i oddac księge długów lehmara. Nie jestem pewien czy cos jeszcze nie bylo ;p

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
2.Jeśli zabije Canthara dla gildii Zabójców to Halvor przestanie kupować ode mnie kosztowności?(patch 1.3.1)
3.Kiedy wziąć bonus za czeladnika od Harada?(poziom trudności normalny)

1. Tak jak pan wyżej chociaż i tak nie ma sensu u niego się uczyć za 1k golda lepiej u Ramireza no chyba, że załatwiłeś gildię złodziei.
2. Nwm nie grałem na tym patchu, ale na 1.1 tak było przynajmniej u mnie po załatwieniu go Halvor strzelał focha.
3. Dopakuj do 34 siły wiadomo jakim sposobem i bierz bonus. Nie ma co pakować do następnego progu bez przesady.

sandboxpl

sandboxpl

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już dobiłem do 37 bo myślałem że próg jest na 40(a szeroki miecz kusił).Do ilu się teraz dobija bez bonusów do 90 czy mniej?
PS: jeśli nie oddam paczki orunowi to dołączy do walki w 7 rozdziale?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już dobiłem do 37 bo myślałem że próg jest na 40(a szeroki miecz kusił).Do ilu się teraz dobija bez bonusów do 90 czy mniej?
PS: jeśli nie oddam paczki orunowi to dołączy do walki w 7 rozdziale?

Następny próg jest na 60 co do paczki nwm, bo jeszcze tam nie doszedłem :P

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe

Na patchu 1.3.1 Halvor już się nie obraża za zabicie Canthara

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czy bonus od Vatras'a za daninę na rzecz kościoła Adanosa (+1 mana) jest jednorazowy czy dzienny?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy bonus od Vatras'a za daninę na rzecz kościoła Adanosa (+1 mana) jest jednorazowy czy dzienny?

Oż ty nie wiedziałem o tym chociaż przechodzę 10 raz Gothica no chyba, że w returnie to dodali.
Dzięki :D

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Oż ty nie wiedziałem o tym chociaż przechodzę 10 raz Gothica no chyba, że w returnie to dodali.
Dzięki :D
Mogłeś o tym nie wiedzieć,gdyż to zostało dodane w Returning'u xD

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy za używanie czit runy głosu strażnika dostajemy połowę expa? Ta wiem drewniane pytanie.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

= D

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Dzienny, tylko nie wiem czy dla każdej klasy . Aktualnie gram Magiem Wody i co dzień dostaję +1 many

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

0 użytkowników
Do góry