Czy będę miał w późniejszym etapie gry jakieś problemy z rdestami?
Nie wiem czy robić zawsze jak mam grzyby/mięska kopacza potki, bo jak potem będę miał z tym problemy to słabo ;/
Patch 1.1 ReBalance v2.1
Opłaca się uczyć potki życia czy zostać przy potkach z jagód i winie zapomnienia? Podobno potka wymaga szczawiu i właśnie nwm czy jest sens, bo może mi na potki siły nie starczyć.
Powiem tak rdestów w grze jest od groma nawet w lokacjach w 7 rozdziale nadal będziesz je znajdywał więc rób potkę ze wszystkiego co się da bo rdestów nie zabraknie, nawet u handlarzy staraj się skupywać wszystkie rdesty czasami jeden handlarz ma ich na sprzedaż nawet 10 sztuk

Co do mikstur życia to nie opłaca się marnować szczawi lepiej wykorzystać je na mikstury siły

jak chcesz mieć więcej życia to kup u constantina dwie receptury na wina po 250 szt złota

z czego opłaca się robić tylko wina zapomnienia bodajże 4 winogrona+ 2 serca demona i masz + 50hp na stałe

więc skupuj wszystkie winogrona jakie znajdziesz u handlarzy

z mikstur z jagód, win zapomnienia , eliksirów życia znalezionych w grze, bonusów z tabliczek , jedzenia i kilku innych to możesz wyciągnąć nawet do 4k życia na koniec returna