Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4414288 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4414288

Odpowiedzi 14149

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Aby nauczyć się wytwarzać mikstury życia(10 do max życia) u Constantina trzeba najpierw nauczyć się przyrządzać zwykłe mikstury przywracające zdrowie.

umcia

umcia

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie może jakiś pomysł jak pokonać Inubisa w drugim rozdziale? zależ mi na jednoręcznym mieczu nordmarskim który ma on przy sobie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Musisz miec 2h nordmara zeby go ubic albo ekwipunek z 5 rozdziału :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Karmelito

Karmelito

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pytanko odnośnie gildii zabójców, a mianowicie chodzi o quest  Banda Hansa, którego nie dostaje po zabiciu Rudara. Nie miałem takiego problemu przechodząc grę kilka miesięcy temu jeszcze przed wydaniem najnowszego patcha 1.3. Odpaliłem drugi raz nową grę, ale sytuacja znów ma miejsce. To jakiś bug czy questa dostane w późniejszym rozdziale? Poprzednio doszedłem do IV i nie mogłem grać dalej przez kolejny błąd - wywalało mi grę po naprawie Oka Innosa i rozmowie z Pyrokarem, przy nauce ładowania amuletu. Wczytywałem kilka razy ale za każdym to samo, 50 godzin gry poszło w cholere. Mam nadzieje, że to było jednorazowe. Tak na marginesie - nie włączyłem marvina ani razu wiec to nie sprawka kodów

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy chce grać necro to do 30 % 1H lub 2H się uczyć, po tym już bonusy czy jak polecacie?

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Kostury różnią się tylko szybkością, bo dmg zależy od magii. Ja osobiście polecam 1h.

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kostury różnią się tylko szybkością, bo dmg zależy od magii. Ja osobiście polecam 1h.
Chodziło mi o to czy uczyć się do 30% czy więcej.
Czy po zostaniu necro blokują się questy?
Po wezwaniu np. demona otrzymujemy 50% expa gdy on ubije moba?

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Ucz do 30% quest się raczej nie blokują i dostajesz 100% expa jak twój demon coś zabije.

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

Asartan

Asartan

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1) Nie, poza tym ten pancerz jest ci zbędny czego nie rozumiesz w zdaniu dla woja najlepszy jest pancerz wodnego kręgu x5 na R1
2) Niezaleznie od tego kim gramy wybieramy zawsze nauke magii  bo bedziemy mogli  z nim handlować a wiec możliwość kupna potka +3 do all oraz książkę które dadzą bona do inta sama nauka kręgów tez na propsie bo daje inta, run się nie uczymy żadnych.
3) Na Stałe.

1)Istnieje coś takiego jak gra nie tyle na wyniki/staty a klimat (rzecz jasna rozsądnie i bez głupich zagrywek). Jedni wolą popierdalać w zbroi wodnego kręgu po dystrykcie miejskim, inni chachając jedynie po bezdrożach wkładają inny pancerz (dajmy na to skórzany), waląc przy okazji z krytycznych słabe mobki. Jedni wolą zwoje przemiany przy dodatkowym "wejściu" do zamku, inni biegną na pałę (no m z retura na szczęście nieco to rekompensuje), kurwa jeszcze inni mają f8 i k na podróż i taktykę potekbonus-h i jakoś gra im tak pasi i mają z niej prywatną radochę bycia mega rozpiedalaczem na chg.

Chuj tam z wynikami i ssc łechtającym gówno warte dla innych ego. Liczy się fan gry i podejście do niej. Pewnie że nawet średnio wprawny gracz na spokojnie da sobie radę z 60% mobków (ze zwojami 3/4 - nawet zębacz wymięka na hita ognistą strzałą i dobiciem z axa)

Jakoś dobrnąłem "klimamąc" kiedyś (1.2 gdzie na normalu była sieczka rodem z harda co się akurat chwali) do Górniczej Doliny i specjalnie super-mega-utrudnienia nie było jakoż iż mechanika i zachowania potworów (uderzenia, parowanie mieczem, taktyka sadzenia ciosów z góradółprawolewo A.K.A WSAD) są do rozpracowania w góra 2-3 porażkach.

Poza tym - zbędny czy niezbędny grunt że za free z gildii. I wypadałoby wiedzieć czy ktoś "fabularnie nie uczy ulepszania z 25/25/0/0 na coś znacznie lepszego.

Zanim padnie pytanie - Na kruka jakoś brakło mi potków na h i specjalnie nie narzekałem... Więc marvin'a poza mega bugami ze strony gry (by wczytaj, edit focus NPC, wczytaj główny (quick) save) sobie daruję.

Więc - ta lube se klimacić bezim od 1 do 3 części, często sadzając dupsko na ławkach, taboretach czy fotelach, popijając przy okazji piwkiem coby nie zakrwawić zbytnio podłogi, odziewając się w pancerze mieszczanina (z kuferka) Matteo. Bywa.

Poluzuj zwieracz

2)Czyli tak to rozegrać... Ok
3)I git

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dla klimatu grasz w nk :P Return to mod trudnosciowy z definicji i szukamy optymalnych sposobów prowadzenia  postaci w sposób najefektywniejszy, coś co jest zbędne będzie zbędne i omijane

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jak myślicie? W Rozdziale II położę Innubisa 3 Deszczami Ognia? Czy można to zrobić mniejszymi kosztami w wykorzystaniu zwojów? :P

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Nie zabijesz go 3 deszczami ognia.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nawet 10 go nie ubijesz :P

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Łooo luju. A możecie mi powiedzieć jaka jest najlepsza broń na nieumarłych grając magiem? Oczywiście bez runy śmierć ożywieńcom, no i bez tego mieczyka :)

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Miecz na nieumarłych lub jakas magiczna bron :P
Runa smierci i tak nie dziala na bossy :P
No jest jeszcze runa z R5 ale to z R5 specjalna na trupy :P

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Miecz na nieumarłych? Hmm. A gdzie go znajdę? :D Czy przypadkiem Nomad nie jest jednym z takich mieczy?

PC, na którym siedzę:

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jedna w wieży Kreola drugi mieczyk właśnie z Inubisiaka.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Hmm, to na rozdział II i tak nie wejdę do GD, bo muszę wykonać wątek w Jarkhendarze... :hmmm:

PC, na którym siedzę:

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Klucz do klasztornej biblioteki ma Parlan ? Misja z rękopisami. Inaczej da się uzyskać klucz niż poprzez kradzież ?
Dodam, że gram na rzeźniku i w zrękę nie inwestuję.

Karmelito

Karmelito

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie - czy ktos rowniez doswiadczyl problemu z shutdownem gry po probie nauki ladowania oka innosa oraz brakiem questu z banda hansa? Panowie prosze o pomoc oraz ewentualna solucje, probowalem nowej gry, nie pomaga.

0 użytkowników
Do góry