Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4422199 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4422199

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Sry ale gówno nie rade sobie dajesz, skoro szkielety cie ownia jak chcą, zapewne w połowie lokacji dodatkowych nie byleś mimo ze już dawno powinieneś, pewnie z bossami nie walczyłeś bo i szans dużych nie masz 180 siły + jakiś gówno mieczyk od benneta to za mało, r4 to już trzeba władać jakaś magiczna kosa i mieć ładny zapas inta aby można było sobie lajtowo pykać, ze smokami i tak nie masz szans wiec nie ruszysz dalej za bardzo pognałeś do przodu za dużo straciłeś, lada moment pancerz zacznie wymagać od ciebie 300 siły.

Bł mówisz nie pytam który masz lvl ale minimum jakie mieć powinieneś to z 60 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Przecież te szkielety wojownicy z dwuręcznymi mieczami są łatwe do zabicia, wystarczy pierwszy ich atak blokować a drugi wyprzedzić kontratakiem - i tak do skutku. Gorzej walczyć z kimś takim jak sentenza, który napierdala cztery ataki pod rząd :)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wiesz macius na 1.3 troche z trupami się zmieniło.
Primo walka wymaga od ciebie tego aby cie nie trafiały bo maja ostry overdmg, postać z 160 ochrona i 1k hp pada na 2 strzały.
Sekundo usunąłem ich najsłabszy pkt czyli obuch maja podrasowana ochronę na obuchy wiec ich jedyny slaby pkt to bronie na trupy po prostu.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Vegenance

Vegenance

Użytkownicy
posty36
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile trzeba mieć zręki żeby podjebać klucz Hagenowi na wyspę Eltu? Mam 70 i widzę to marnie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ile trzeba mieć zręki żeby podjebać klucz Hagenowi na wyspę Eltu? Mam 70 i widzę to marnie.
Podobno 100.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
@Tizgar
Spoiler
Cytat: Tizgar
Sekundo usunąłem ich najsłabszy pkt czyli obuch maja podrasowana ochronę na obuchy wiec ich jedyny slaby pkt to bronie na trupy po prostu.

Spoiler
@Vegenance Tak jak mówi Maciuś, 100 to takie minimum i na zasadzie prób i błędów uda Ci się podwędzić ten klucz.

EDIT. Chyba, że i tutaj Tizgar zaszalał  :lol:

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy jak sie gra wojem opłaca sie jesc goblinie jagody bo i tak miskturek nie bede sie uczyc?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A może będzie, szczwiów i tak zostanie wiec będzie opcja zrobienia z kilu jagód miksy :P

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy kostur czarnego maga jest zbugowany czy zawsze tak działał  :hmmm: Jaki rodzaj obrażeń zadaje i czy on pomija obrone przeciwnika ? Przy inteligencji 60 na jednego kryta pada cieniostwór, warg, ork zwiadowca (akt 1). Rozwalam szkielety wojowników na 2 kryty. Psuje to rozgrywkę bo jest za łatwo jak na najwyższy poziom trudności.

---Gothic 2 Returning---

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Graj łucznikiem nie będziesz sie nudzil  '-'

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Graj łucznikiem nie będziesz sie nudzil  '-'

Chciałem bo "nasze" chłopaki wprowadzili dużo udogodnień dla klas pod zręczność. Jednak ruska grawitacja strzał zabija łucznika  :D

---Gothic 2 Returning---

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Czemu kiedy próbuje założyć hełm "łaska innosa" zostaje spalony?
2. Gram członkiem bractwa. Kupiłem najlepszą dostępną zbroje nowicjusza - ochrona przed bronią 40. Nie moge jej narazie przekuć jak wiadomo. Czemu taka bieda skoro grając na zręczność można łatwo w tym samym czasie wjechać na zbroje z płytek pełzaczy która jest milion razy lepsza? Troche unbalanced imo.

Psalm 19

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.mam tak samo z kapeluszem dla maga gdzie jest wjaskini zombie wydaje mi sie ze sa to tylko przydzielone dla poszczegolnych klas i nie kazdy moze helmy zakladac

2. idz do wodnego kregu dostaniesz ich zbroje ktore przekujesz na x5 i bedzie miala chrone przed bronia 90 ;)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam tak samo z kapeluszem dla maga gdzie jest wjaskini zombie wydaje mi sie ze sa to tylko przydzielone dla poszczegolnych klas i nie kazdy moze helmy zakladac
Domyślam się, że kapelusz jest tylko dla maga ale ten hełm to nie wiem co się tu wyprawia.
Co do broni to już w poprzednim patchu miecze jednoręczne jakimś prawem były lepsze i zadawały większy dmg w 1 rozdziale niż dwuręczne. Liczyłem, że w nowym patchu zostanie to conajmniej wyrównane ale widzę, że jednoręczniaki dostały kolejnego buffa a dwuręczniaki zostały bez zmian.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kostuje zadaje 30 + int obrazen od magii :P
Wersja 2h zadaje 60+ inta obrazen od magii  ofc dodatkowo kostury dla necro maja szanse na unieruchomienie :P
Kostury nie moga critowac co zostało sprawdzone wynika to z braku dmg ktory jest laczony z critem :P

Cienkostwor ma prota 70 przed magia co oznacza ze zadajesz mu 20 dmg a ma 400 zycia wiec jest na 20 hitów :P
Warg ma prota 10 wiec dostaje 80 dmg na hita ma 300 zycia wiec 4 hity go zabijaja :P

Trup wojownik czyli ten z 1h ma 110 prota na magie wiec gówno mu robisz zero dmg a ma 600 zycia
Zwykły trup ma 10 prota na magie i 300 zycia wiec jak warg masz go na 4 hity
Trup z 2h mieczem to nie mogę sobie przypomniec jego statów  wiec opcja ze jego masz na 4 hity jest mozliwa :P ale on cie ma na hita tego to jestem pewien :P

Macius
1. Bo nie jest to hełm dla twoje gildii nie założysz czegoś co ma przypisana gildie
2. inne gildie maja takie same dupo pancerze wojownik potrzebuje zbroi z wodnego kręgu on da mu staty porównywalne do pancerza z płytek pełzaczy ofc po przekuciu a stali w r1 się na tyle spokojnie znajdzie :P wiec sry ale niema żadnego unbalanced obie klasy maja porównywalne zbroje na r1

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Domyślam się, że kapelusz jest tylko dla maga ale ten hełm to nie wiem co się tu wyprawia.

Idąc tym tokiem myślenia i tak na chłopski rozum po nazwie "łaska Inosa" wnioskuję, że jest to hełm dla strażnika/palladyna  :hmmm:

---Gothic 2 Returning---

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kostuje zadaje 30 + int obrazen od magii :P
Wersja 2h zadaje 60+ inta obrazen od magii  ofc dodatkowo kostury dla necro maja szanse na unieruchomienie :P
Kostury nie moga critowac co zostało sprawdzone wynika to z braku dmg ktory jest laczony z critem :P

Cienkostwor ma prota 70 przed magia co oznacza ze zadajesz mu 20 dmg a ma 400 zycia wiec jest na 20 hitów :P
Warg ma prota 10 wiec dostaje 80 dmg na hita ma 300 zycia wiec 4 hity go zabijaja :P

Trup wojownik czyli ten z 1h ma 110 prota na magie wiec gówno mu robisz zero dmg a ma 600 zycia
Zwykły trup ma 10 prota na magie i 300 zycia wiec jak warg masz go na 4 hity
Trup z 2h mieczem to nie mogę sobie przypomniec jego statów  wiec opcja ze jego masz na 4 hity jest mozliwa :P ale on cie ma na hita tego to jestem pewien :P

Macius
1. Bo nie jest to hełm dla twoje gildii nie założysz czegoś co ma przypisana gildie
2. inne gildie maja takie same dupo pancerze wojownik potrzebuje zbroi z wodnego kręgu on da mu staty porównywalne do pancerza z płytek pełzaczy ofc po przekuciu a stali w r1 się na tyle spokojnie znajdzie :P wiec sry ale niema żadnego unbalanced obie klasy maja porównywalne zbroje na r1
1. Gdzie jest więc hełm dla członka bractwa oraz najemnika i czemu jeszcze ich nie znalazłem skoro dla maga ognia i członka straży już mam?
2. Polecam jednak zauważyć kiedy można dostać te pancerze. Czas jest kluczowy w takich aspektach. Pancerz wodnego kręgu dostaje się jak wiadomo pod koniec 1 rozdziału oraz musimy go maxymalnie przekuć a nawet wtedy i tak jest sporo słabszy niż zbroja z płytek pancerza, którą można dostać dużo wcześniej nie tracąc stalowych prętów

Psalm 19

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kostuje zadaje 30 + int obrazen od magii ...... ale on cie ma na hita tego to jestem pewien :P

Ciekawa teoria, a sprawdzał to ktoś w praktyce ? Poczekam aż inne osoby grające necrusem się wypowiedzą. Bo to co napisałeś zupełnie inaczej wygląda u mnie w grze.

2. Polecam jednak zauważyć kiedy można dostać te pancerze. Czas jest kluczowy w takich aspektach. Pancerz wodnego kręgu dostaje się jak wiadomo pod koniec 1 rozdziału oraz musimy go maxymalnie przekuć a nawet wtedy i tak jest sporo słabszy niż zbroja z płytek pancerza, którą można dostać dużo wcześniej nie tracąc stalowych prętów

Do kręgu można bardzo szybko wstąpić jak sie chce. Lares wszystko robi sam ;) Hełm nie wiem gdzie jest mam tylko maga dopiero zaczynam zwiedzać.

---Gothic 2 Returning---

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na pancerz wodnego kręgu x5 potrzebujemy podobno 60 stali. 60 stali = 60 mieczków do sprzedania u harada, które dadzą sporo kasy. Jak można to porównywać do zbroi z płytek pełzacza?

Psalm 19

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najlepiej jakby dało rade ustawić w zroi pełzacza wymóg siły lub zręczności tak jak to jest przy wyborze gildi. Ciekawe czy przy itemach takie coś można ustawić, nie znam się na modowaniu Gothica.

EDIT: Kto gra necromantą lub ma troche czasu i mu chce się sprawdzić kostury ? PM !

---Gothic 2 Returning---

0 użytkowników
Do góry