Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4415381 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4415381

Odpowiedzi 14149

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mogli walnac jakas zbroje dla woja w jakies jaskini czy cos co ma staty jak zbroja z plytek ;P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Najlepiej jakby dało rade ustawić w zroi pełzacza wymóg siły lub zręczności tak jak to jest przy wyborze gildi. Ciekawe czy przy itemach takie coś można ustawić, nie znam się na modowaniu Gothica.

EDIT: Kto gra necromantą lub ma troche czasu i mu chce się sprawdzić kostury ? PM !
Też pomyślałem podobnie z tym wymogiem siły lub zręczności w zbroi z pełzaczów.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Dla bractwa masz maskę śniącego wiec r2, dla łs jest w skarbie smoka wiec tez r2 z zwojem przemiany choćby w wilka, lokalizacji hełmów zmienić bez sapcera się nie da a i tak polowa z nich potem odpada wiec części klas się przydają części nie, wychodzi chwilowa przewaga a a potem strata taki ss to ma najlepiej bo może nosić od zdobycia cały czas a taki pal czy łs maja wbudowany hełm wiec gówno im potem z hełmów, chociaz z tym chyba tez nie powinno być problemu, zresztą w głównej gildii jest się w r3 dopiero wiec zasadniczo tylko mag ma pożytek z hełmu  ale i dla niego po części jest to konieczne, zresztą na chuj się pytasz o to co sam wiesz grałes w reta polozenie hełmów sie nie zmieniło bo nie mamy speca od spacera ktory mołgby to zrobic tego problemu nie obejdziemy.

2. Primo żeby dostać się do wk musimy wykonać proste questy dla vatrasa z polową questu pomaga nam greg zaś kończymy sam questem deszczem ognia i dexter papa,  pozostałe info to zbieranie w trakcie gadki z npc, ornamenty tez stosunkowo są proste jeden za free drugi lares, 3 w sumie sentenza może pomoc i już jesteśmy w wk,  przekucie zbroi nas nic nie kosztuje poza prętami  które są dość tanie i jest ich w r1 dużo.

Zbroja z płytek sobie zrobimy jeśli ówczesnej dojdziemy do myśliwych co oznacza wybijanie potworów i trolla lub wejście przez bospera, teraz 3 pn musimy stracić na naukę u wilka oraz poszukać brakujących pełzaczy wiec tez mamy trochę nie prostej walki, gdyby się skopić na fast runach po armora to jeden masz w 30 minut drugi w 20 grunt to to ze oba są w r1, gdzie wcześniej to miałeś prawo powiedzieć unbalanced bo łucznik żadnego nie miał, i ofc to o czym zapomniałeś, oba pancerze nawet jak zdobędziesz szybko wymagają od nas po 80+ main stata tego w 20 minut nie zdobędziesz wiec :P

Wk
    protection[PROT_EDGE] = 95;
    protection[PROT_BLUNT] = 95;
    protection[PROT_POINT] = 95;
    protection[PROT_FIRE] = 40;
    protection[PROT_MAGIC] = 40;

Pełacz
    protection[PROT_EDGE] = 100;
    protection[PROT_BLUNT] = 100;
    protection[PROT_POINT] = 120;
    protection[PROT_FIRE] = 35;
    protection[PROT_MAGIC] = 35;

Roznice mienmalne na korzysc łucznika ale on to zbroje musi miec na troche dluzej :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No jak 60 prętów nic nas nie kosztuje no to nie ma o czym dyskutować.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar żeby dostać się do Wodnego Kręgu wystarczy tylko ornamenty oddać.

---Gothic 2 Returning---

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
60 prętów równa się 600 golda
Mozę ty lubisz marnować prety na przerabiania tego na miecze ale ja nie zarabiam na haradzie bo to się mija z celem od tego jest alfred,  poza tym od r2 masz nieskończoność prętów,  serio z czym ty macius masz problem ze ci all nie pasi to może graj sobie na 1.1  niema przymusu do 1.3 wolny kraj bo jeszcze bym rozumiał czepianie się o konkretnie źle działające rzeczy itp ( np  te kostury  to trzeba wyjaśnić i tu może być poważny błąd i o to się można czepiać ) ale o jakieś kurwa pierdoły to już serio trzeba się nudzić.

Na 1.2 miałeś ledwo 30 pretów w r1 max, teraz jest ponad 60 tylko dlatego żeby można było ulepszyć zbroje nie dla wykuwania mieczy zresztą w całym recie ideologia pretów polega na tym aby zostawić je na ulepszania amora a nie marnować na gówno zarobek, gdzie przy alfredzie i halvorze ilość zarobku  jest kilka razy większa.

JeyP
Słyszałem o przypadkach ze ludziom to nie wystarczyło bo Vatras mówi ze nie tak się umawialiśmy i nie rozwikłaliśmy sprawy zaginionych ludzi ja tam dla expa jedno przy drugim robię :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli o kase chodzi to Constantino jest OP (jeżeli o mistrzów mowa). Nigdy go nie brałem jak mistrza w normalnym Gothicu, ale w tym modzie (nie boję się użyć tego słowa  :trollface: ) kocham.

Zawsze do WK dostawałem się, po oddaniu ornamentów, no ale czasem G bywa dziwny.

EDIT: Tak w ogóle to byłoby lepiej jakby te ograniczenia klasowe z hełmów zostały zdjęte.

---Gothic 2 Returning---

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
fajnie jest z ta wytrzymaloscia teraz ;D mam gre na poziomie normalnym level 14 a jak dotad nie zjadłem ani 1 serafisa i mam juz ich ponad 100 ;D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Za demona luciana z zadania dla opiekunów zawsze dostajemy 1 punkt nauki? Czy jakby go ubić w drugim rozdziale samemu bez pomocy tego gościa dostaniemy 2 punkciki?

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zawsze 1pkt gdyż na 1.1 udało mi sie go dobic ( dobicie last hit gra liczy jako solo nawet będąc w party ) gromem i dostałem 1pkt i 450 expa  to było na bŁ wie było 85% :p
Maksymalna wartosc dla niego przy 100% to 500 expa i 1pkt nauki :P  pt dzieli tylko expa tak czy siak :P

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Miałem pytać - w 1.3 przywołane powtory dają 100% exp?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przez kogoś ? czy jak ?

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Jak przywołam sobie Szkieleta, to jeżeli owy Szkielet zaszlachtuje przeciwnika, to dostane 100% exp? Czy patch 1.3 coś zmienia na tej płaszczyźnie? 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
o co chodzi z tą tabliczka którą znalazlem u orkow? to jakis przepis czy cos? wyglada jak stara kamienna tabliczka i pisze ze to jakis orkowy przepis pokazalem to salandrilowi a on mi powiedzial ze tego nie kmini czy cos :P

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Musisz zanieść ja Ur-Shakowi, on ją przetłumaczy.

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jaki powinno sie miec srednio lvl  i ile siły powinien miec woj przed wyruszeniem do jarka ? ;p

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
z 50 siły, 17/20 lvl?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
50 siły na 17/20 lvl? Żarty? Grając na normalnym poziomie trudności standardowe ~90 siły bez biżuterii.

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry