Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4000102 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4000102

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
100% prawdy i 100 razy była o tym gadka :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem, czy preferujesz ułatwienia w grze, stosujesz cały arsenał...  Ale strzał z magicznej kuszy(bełty zrobione własnoręcznie) i dobitka mieczem działa i ma się dobrze.

No właśnie miałem się kiedyś pytać o te bełty i zapomniałem. Już umiem zwykłe strzały wyrabiać ale te magiczne nie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Ignaz cie nauczy.
Ale wy spamowaliście o tym Dakacie.
Ja użyłem ambasadora.
Mam spore bugi:
Walcząc 1h rośnie mi 1h chociaż 100% to ja osiągnąłem w zeszłą wielkanoc.
Już jakieś 20 bonów dostałem na 1h po 100% procenciszach.
Miecze w kufrach grobowcach się u mnie nie pojawiają.

Zanim Tizgar sie wypowie to ja mu powiem że one były przed użyciem jakiego kolwiek kodu.

ps
Jest jakiś kod na skradanie? Bo mi sie Demonikon zabić niechciał(pokonałen go a ten dalej sobie żył) i mi sie skradanie znikło

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

R_a_V

R_a_V

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli chodzi o kiepski targ. Zły czeladnik. Źle wykonane zadanir z Zurisem. Nie dostarczebie na czas wina od Benchela

Jeśli chodzi o te zadania to wydaje mi się, że wszystkie wyonałem w najlepszy z możliwych sposobów. Zurisowi dostarczyłem płomień eligora. Na czeladnika wybrałem Valerana czy jakoś tak i uratowałem Benchela przed bandytami (oraz zrobiłem to tego samego dnia, w którym dostałem zadanie). Z Onarem także się dogadałem jeśli chodzi o dostawy dla Lutero. Więc co zrobiłem nie tak i czy jeszcze da się to odkręcić.

Btw. jakie są korzyści z tego, że Lutero mi powie kto należy do gildii?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Skoro już jesteśmy przy Gildii Kupców. Zdobyłem Płomień Eligora i oddałem go Zurisowi, w nagrodę dostałem chyba mixa do siły ale Płomienia już od niego odkupić nie mogę. On go będzie miał w jakimś konkretnym rozdziale czy już po ptokach? I czy to że nie mogę go odkupić będzie miało wpływ na reputację w Gildii Kupców, w sensie że mogę nie dowiedzieć się kto do niej należy?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Nie jestem  tu na 100% ( :lol:) pewny ale pojawienie się w sprzedaży Płomienia Eligora zależy od tego jak była poprowadzona rozmowa z Zurisem o jego relacjach z Lutero.
Nie,to,że się już nie pojawił w sprzedaży nie wpływa na poziom reputacji w gildii. Za to zadanie zarówno gdy się dostarczy miksturę jak i gdy wykupi miejsce jest tak samo +1.
Nie wiem jak jest w opcji zabicia Zurisa.... :facepalm:

Jedną rzecz chcę uścislić.
Nie trzeba wykonać wszystkich zadań w gildii Kupców a i tak dowiadujemy się kto jest w gildii na końcu.
Zależy to tylko od sposobu rozegrania pozostałych zadań przy czym języczkiem u wagi jest zadanie z winem Goraxa.

Post połączony: 2014-01-18, 10:22
Btw. jakie są korzyści z tego, że Lutero mi powie kto należy do gildii?
kupcy z gildii oferują ciekawsze towary - ciekawsze(zależy co kto uważa za ciekawsze)

wracając do punktacji - skoro jest doprowadzony do Lutero Valerian to mamy +2
czyli teoretycznie powinno być 10 .
A zadanie z Sarą?

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przysługa dla Jory:
-1 reputacji jesli nie zalatwimy miejsca dla jory na placu handlowym
+1 jeśli zdobędziemy eliksir dla Zurisa
+1 jeśli miejsce dla jory zdobędziemy płacąc Zurisowi

Zamówienie Bengara:
+1 reputacji

Handel z Klasztorem:
-1 repuacji jesli nie dogadamy się z Goraxem, ale przyniesiemy pieniądze spowrotem Lutero. Jeśli ich nie mamy wylatujemy z gildii kupców :D
+1 reputacji za samo dogadanie się z Goraxem i teraz w zależności od naszej umowy:
-2 reputacji jeśli ustalimy cene powyżej 500 sztuk złota
-2 reputacji jeśli cena wynosi dokładnie 500 sztuk złota
-1 reputacji jeśli cena wynosi ponad 400 sztuk złota
-1 reputacji jeśli cena wynosi ponad 300 sztuk złota
0 reputacji jeśli ustalimy cene na ponad 200 sztuk złota
+1 reputacji na cenę ponad 100 sztuk złota
+2 reputacji na cenę ponad 50 sztuk złota
+3 reputacji na cenę 50 sztuk złota lub mniej

Antyki:
+1 reputacji za przyniesienie nordmarskich statuetek
-1 za ich nie dostarczenie

Czarna Brandy:
+1 za dostarczenie brandy tego samego dnia

Asystent:
-1 reputacji jeśli przyprowadzimy Gayverna
+1 jeśli przyprowadzimy Maksiego
+2 jeśli Valerana

Zapasy dla Paladynów:
+1 rep za wykonanie

Kontakt z Onarem:
+1 za dogadanie się z Onarem

Ochrona dla Sary:
-1 reputacji jeśli spieprzymy z sarą
+1 rep za wykonanie zadania

dodatkowo po tym zadaniu jeśli mamy 10 lub więcej reputacji w gildii kupców dostajemy pierścien mistrza gildii.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
BRAWO -idealnie opisane :ok:

a tak przy okazji znalazłem sposób na przekonanie Grega , być może zadziała.
Trzeba podejść do niego jeszcze raz i zapytać ponownie. Jak się nie zgodzi to go pobić i jak wstanie zapytać ponownie. Podobno działa.

Kręty

Kręty

Użytkownicy
Ja wcale nie śpię :P
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Ja wcale nie śpię :P
Byłem właśnie w Wierzy Mgieł, więc chciałbym zadać wam 2 pytania:
1. Czy mogę grzebać w kufrach Kreola nie martwiąc się agresją z jego strony?? Chcę zdobyć nordmarczyka nie narażając się tym samym mojemu mistrzowi ;)
2. Jakim cudem Kreol nie ma nic na sprzedaż??? Czyżby ruscy byli na pprawdę porządnie wstawieni podczaj jego tworzenia, że zapomnieli dać mu do handlu tych kkilku rzeczy??

Tak na marginesie. W 2 rozdziale Poszukiwacze z obozu na bagnie są tak tępi, że atakują mnie piąchami :facepalm:

"Ciało puszczone raz, puszcza się cały czas"

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbowałem i gdy zapytamy raz to więcej już nie możemy tego zrobić. Ani po pobiciu ani po rzuceniu czaru zapomnienia nie pojawia się już więcej opcja tego pytania. Żeby nie było to przed pytaniem też go próbowałem pobić i także bez rezultatów. Raczej na tym etapie gry jest już po ptokach... Śmieszne, bo bitwę przeszedłem, opiekunów wymordowałem,  Khorinis i klasztor wyswobodziłem.. ale odpłynąć nie mogłem przez to :D Ale jakoś to przeżyłem i tak to dużej różnicy nie zrobiło;p Teraz gram ŁS i mam pytanie czy opłaca się w ogóle uczyć od Gallahada tych kręgów magii... Gdy grałem SŚ jakoś to zadanie przegapiłem :facepalm:. A tam miałem dużo many i na pewno bym się tego wyuczył :F Będąc najemnikiem jednak zastanawiam się czy jest w ogóle sens w to inwestować?

Post połączony: 2014-01-18, 12:33
Cytat: Memorius
Nie jestem  tu na 100% ( ) pewny ale pojawienie się w sprzedaży Płomienia Eligora zależy od tego jak była poprowadzona rozmowa z Zurisem o jego relacjach z Lutero.
To ja uściślę;) Musimy nakłonić Lutero do ponownego spotkania z Zurisem, a po wszystkim gdy już przyniesiemy Zurisowi eliksir dla niego i on zapyta nas:

"Ponadto, wyjaśnij mi prawdziwą przyczynę, dlaczego nie mógł wtedy sprzedać mi tego niefortunnego eliksiru."

Musimy dalej rżnąć głupa i udawać, że nie wiemy o co chodzi wybierając: "Nie rozumiem. Co masz na myśli?" :D
 Zuris wyda się wtedy zawiedziony, że dalej go okłamujemy także gdy robiłem to zadanie już myślałem, że spieprzyłem, ale jednak nie. Dzięki temu sprzeda nam Płomień Eligora który mu przynieśliśmy za 7000 golda :F

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Bgb:
A widzisz a ja mu wyjaśniłem dlaczego go okłamałem i dlatego go nie mogę odkupić
Jako ŁS nie głupio było by sie nauczyć jakiejś runy leczenia, reszty sam sie nie uczyłem :)
Kręty:
Ja zanim z nim pogadałem, obrobiłem skrzynie na jego oczach gdy czytał księgę. Nie atakował mnie, nie darł mordy i nie strzelał foch. Dopiero po tym jak zwinąłem miecz pogadałem z nim i wszystko było ok
Ci Poszukiwacze są wszędzie tacy sami, wczoraj pisałem jak robiłem zadanie od Torlofa. Jeden przyzwał szkielet a reszta rzuciła się na mnie z pięściami :P

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Zadanie z winem od Goraxa jest najtrudniejsze w całej grze IMO.
bo
+3 reputacji na cenę 50 sztuk złota lub mniej
to majstersztyk podnoszenia i obniżania ceny przy jednoczesnym uważnym śledzeniu jego humoru.

co do opcji handlu z Kreolem... czy czasem nie jest dostępna tylko dla nekromantów po zniknięciu Xardasa?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Memorius nie próbowałem tego ale chyba gandalf napisal na returning pun w ciekawostkach http://thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=71

Handlując z Goraxem(gildia kupcow) bierzemy ciagle:
3x-5% i raz +10%
Tym sposobem dojdziemy do stawki minimalnej czyli ponizej 50 zlota;

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak to mniej więcej faktycznie wygląda.
No ja jak grałem nie maiłem takiej podpowiedzi i stanęło u mnie na 100 szt złota jak pamiętam.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Można go nie śledzić.
wystraczy leciec 3x po 5% w duł i raz 10% w góre i dochodzimy do penty. Znaczy minus 50golda

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Teraz, zasadniczo dwa pytania

1. Gdzie znajdę pierścień szybkości? Podajcie info w spoilerze, pls. 
2. Co zrobiliście osobiście - oddaliście Płomień Eligora (lub jakoś tak), czy wypiliście miksturę i wykupiliście miejsce? Co według was jest korzystniejsze? 

"Be king? Think not - why be a king, when you can be a god?" - EMINƎM <3

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
2. Co zrobiliście osobiście - oddaliście Płomień Eligora (lub jakoś tak), czy wypiliście miksturę i wykupiliście miejsce? Co według was jest korzystniejsze?
odp jest kilka postów wyżej

ad 1
a jest taki?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#5037 2014-01-18, 16:44(Ostatnia zmiana: 2014-01-18, 16:59)
Pierścienie dające szybkość to Pierścień Dzika i Aura Innosa. No ale oczywiście dopiero po instalacji nowego patcha, który jak wiadomo jeszcze nie wyszedł.

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
Cholera.. crashuje mi sie gra jak chce wejsc do doliny smoka asthara  z starożytnymi artefaktami , co teraz zrobić? .Dlaczego darrion nie chce nauczyc mnie przekuwania zbroi ? Czyżbym musiał umiec lepsze miecze wykuwać? Jeśli tak to kto mnie tego nauczy jesli jestem czeladnikiem u bospera? I ostatnie pytanie : Co jest grane ze nie moge kupic płomieniu eligora którego wczesniej oddałem zurisowi?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Co jest grane ze nie moge kupic płomieniu eligora którego wczesniej oddałem zurisowi?

:lol2:odp jest kilka postów wyżej

0 użytkowników
Do góry