Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4398084 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4398084

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Marnowanie pn wy tak poważnie czy sobie jaja robicie ?

Te jebane 100 zreki osiągniemy bez wydawania pn z biżuterii mamy 30 zreki  tablic trochę jest w gd są nawet łatwe 2x6 potów tez z 10 się znajdzie luźno z samego gd i khorinis co już daje 70 zreki reszta 30 luzem wejdzie z tablic

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ale te 100 zręczności koniecznie musisz zdobyc przed II rozdziałem? W drugim rozdziale wbijasz za Palisade Orków i kasujesz Leśne Gobliny a także zbierasz luźno lezace Jagody

Postanowiłem że tak jak Tizgar skasuje bandytów Dextera bez pomocy Grega. Jebąłem jednemu, zwiałem do koplni i zamknałem sie w srodku a oni zostali na zewnatrz :) bardzo łatwy i przyjemny exp, reszte dobilem pojedynczo ale Dexter to jest lekkie przegiecie, mam Pancerz z Płyt Pełzaczy i 220 hp a on mnie ściąga na dwa strzały...

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Sam pisałeś, że PN jest aż nadmiar. Wykorzysta bonusy i w V rozdziale będzie się uczył zręki? 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
przecież te 100 zreki trzeba przed końcem 2 wiec w czym problem dostać się za palisadę w 2 :P

EE ja korzystam z pomocy grega tylko ja odpalam deszcz ognia żeby mi expa nie zakosił :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
No ja sie wyuczyłem ostatnio do 64 a do 180 dobiłem z bonusów bez błyskotek. Z reszta zauważyłem że Sagita uczy eliksiru już w I rozdziale.
Mam zwój deszczu ale mam tylko 14 many i brak "wspomagaczy" do niej :P ale bez Dexa wpadło mi jakieś 3,5k expa. Dobrze że wykupilem co sie dalo do zarcia w miescie bo wytrzymałość by mnie wykończyła (mam tylko 30). Zaraz dobije 15 lvl :)
Jest coś jeszcze co mnie zastanawia, nie wiem jak to sie dzieje ale Regis i Fester ściągają mnie na dwa crity z czego Regisowi wychodzą one za KAŻDYM razem...

BCS

BCS

Użytkownicy
posty57
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale te 100 zręczności koniecznie musisz zdobyc przed II rozdziałem? W drugim rozdziale wbijasz za Palisade Orków i kasujesz Leśne Gobliny a także zbierasz luźno lezace Jagody

Postanowiłem że tak jak Tizgar skasuje bandytów Dextera bez pomocy Grega. Jebąłem jednemu, zwiałem do koplni i zamknałem sie w srodku a oni zostali na zewnatrz :) bardzo łatwy i przyjemny exp, reszte dobilem pojedynczo ale Dexter to jest lekkie przegiecie, mam Pancerz z Płyt Pełzaczy i 220 hp a on mnie ściąga na dwa strzały...

Zdajesz sobie sprawę, że wystarczyło odpalić grom/deszcz ognia i wszyscy farmili się automatycznie?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
BCS a zdajesz sobie sprawę z tego że mam tylko 14 many i nie mam zadnych pierścionków ani amuletów żeby ja podbić? Czytanie ze zrozumieniem to podstawa :P
A tak przy okazji, jezeli wybrałem na poczatku gry opcję bez pułapek to znaczy że przy otwieraniu grobowców nic nie powinno mi sie dziać, tak? Bo jak otwierałem grobowce w jaskini za karczmą Orlana dwa razy mnie zatrulo i raz wyskoczyl mi goblin szkielet

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Jest coś jeszcze co mnie zastanawia, nie wiem jak to sie dzieje ale Regis i Fester ściągają mnie na dwa crity z czego Regisowi wychodzą one za KAŻDYM razem...

Co do Festera to nie wiem , bo ja się tam nigdy z najemnikami w Returningu nie biłem, ale Regis jest nadzwyczaj mocny rzeczywiście. Ja go wyprowadziłem za bramę miasta i raz mi się go udało pokonać , ale zapomniałem zapisać coś mnie tam potem zabiło i zwycięstwo poszło na marne.
Zresztą w końcu zrezygnowałem z tego listu od Valentino, nie był zresztą wcale potrzebny, czy też raczej nie miał zadnej wartości.
Tyle że w Rebalance to chyba trzeba mieć wszystkie listy? Nie wiem bo grałem w wersję podstawową.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Trzebs podstawowe listy czyli lutero gerbrant salandiril fernando
mateusz to sie tyczy skrzyn

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ja pozbierałem tyle zadań ile sie dało, zostałem Strażnikiem Miejskim, żeby dostać sie do Jarka trzeba należeć do jakiejś gildii, i jak już w Jarku trochę przypakuje to skasuje najemników (nie wiem czy coś sie zmieniło w Returningu ale w NK pamiętam ze klepałem najemników dla Jarvisa jako Paladyn)
Co do tych pułapek to na początku Xardas mówił o skrzyniach i grobowcach więc myślałem że mogę bezkarnie otwierać groby a tu taka niespodzianka.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak ktos zginal i go pochowali w skrzyni to to dziala z jednym wyjatkiem ale nie bede wam tu spoilerowac
questa nie wykonasz. To jest tak zrobione ze pvp mozesz zrobic ale questa juz nie

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam pytanie. Kiedy Greg znika z khorinis, od razu gdy przejdziemy przez portal czy dopiero po wejściu do jego chatki?  Bo chcę iść do tej doliny trochę przyexpić, ale jeszcze wszystkich skarbów Grega nie mam (ten boss ;d) i chcę te zadanie też wykonać.

Akashel

Akashel

Użytkownicy
posty49
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy po tym jak wykorzystałem już praktycznie całą żywność, która mogła mi odnowić wytrzymałość i większość serafisów (zostawiłem kilka do mikstur) jestem skazany na kupowanie "pełni wytrzymałości" od handlarzy? Czy może istnieje jakiś przepis na mikstury wytrzymałości bazujący na czymś innym niż serafis? A może jest jakaś runa? ;D bo płacenie 100 za jedna butelkę wytrzymałości to trochę drogo, a wytrzymałośc regeneruje się w takim tempie, że nawet tego nie widać. Dodam tylko, że wybiłem już całe khorinis i jarkendar, teraz mam zamiar iść do GD.

A i jak otworzyć kartę w kanałach po lewo od wejścia? Leży tam jakaś tabliczka i łuk.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Baggio wskocz do wody, podplyń do tego frajera tak żeby Cię zaczął gonić ale zachowaj odpowiednią odległość od brzegu bo może Cie drapnąć. Jak juz bedziecie w wodzie to skieruj sie do nieco stromego brzegu wysepki i wskocz na nia. Tapielec się będzie próbował dostać tą sama trasa co Ty ale mu się nie uda a w tym czasie Ty zgarniasz skarb i zadanie wykonane
Akashel byłeś w Forcie Paladynów(zadanie od gildii Kupców)? Tam biega mnustwo mięsa
Krata sie nie otwiera. Masz dwie opcje
A) bugiem biegnac w krate
B) przemiana w Chrząszcza od Ignaza, druga leży za krata

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja sie zastanawiam jak wy to robicie ze wam wytrzymalosci brakuje?
Z glupiej ryby masz 10 czy 15% wytrzmalosci a miesa jest tyle ze sie od niego zygac chce
Po 1 rozdziale na spokojnie mozna miec35 wytrzymalosci
A tyle to na smoka wystarcza przy odpowoednim dmg
akashar ile masz hp i wytrzymalosci?
100Hp i jakies 15 wytrzymalosci?

Baggio a nie mozesz po prostu go zabic?
ofc Bugujac go w wodzie

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Gandalf ryba na pewno laduje wytrzymałość? Smażone mieso to i owszem laduje sporo wytrzymałości ale zwykła ryba dodaje 10 do hp a po usmarzeniu 15, chyba. Ja mam 220 hp i 30 wytrzymałości i jestem zmuszony wykańczać drugiego z rzędu bandyte już ze schodzacym hp i to walcze pika wodnego kręgu bo Halabardą to jednego nie jestem w stanie udupic bo wytrzymałość mnie rozwala albo kończę w stanie krytycznym

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

ofc Bugujac go w wodzie

ja to zrobiłem inaczej - wywabiłem go na brzeg w rejon chaty Erola włazłem na dach i patrzyłem jak Erol i Najemnicy go załatwiają . Trochę tam łuku im pomagałem tylko. Jak go zabili poszedłem po skarb.

Bestia nieco za silna jak na ten etap gry IMO.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Oooo chlopie 2pn straciles i jakies 700 exp
mateusz mialem bardziej zupe na mysli
a ja walcze 1h i rozwalam 5 bandytow bez regena wiecej na razie nie spotkalem obok siebie ze testnac

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Oooo chlopie 2pn straciles i jakies 700 exp
mateusz mialem bardziej zupe na mysli
a ja walcze 1h i rozwalam 5 bandytow bez regena wiecej na razie nie spotkalem obok siebie ze testnac

Jestem już zmęczony zabijaniem. Wolę takie spokojne i ciekawe zadania jak zbiór rzepy na farmie Lobarta.
Njalepszy quest w całej grze.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Zapomniałeś dopisać "straciłem mnusto expa i 2 PN" jeżeli to faktycznie ONI go załatwili. Dobrze ze Tizgar tego nie widzi :P
Gandalf spoko luz masz latwiej bo walczysz 1h, ja walcze 2h i spadek wytrzymałości jest może nie 2x wiekszy ale na bank jest to o wiele bardziej odczuwalne. 1h ma ten + że zużywa mało wytrzymałości za to 2h pozwala trzymać wroga na dystans, nie stety, coś kosztem czegoś :)

0 użytkowników
Do góry