Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4403385 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4403385

Odpowiedzi 14149

BCS

BCS

Użytkownicy
posty57
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ehh.. Serio, post wyżej, oczywiście że na BŁ walka jest łatwiejsza, bo mamy podkręcone statystyki.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Lukizz na N dostajesz 75% expa ja na BŁ dostaje 85% różnica 10 % expa to różnica max 1 -2 lvl a ty masz o jakieś 8 lvl za mało na etap gry na jakim jesteś wiec proszę cie nie mów mi ze tu są jakieś różnicy po prostu nazwijmy rzecz po imieniu ciulowo grasz jak można nie mieć sily na nomada w 1 rozdział i nie mieć go jeszcze w 2 boze :P

Na bł  Ł i N da się zrobić postać która w 1 rozdziale ubija solo warga orkowego psa i smoczego zębacza :P jeśli tego nie zrobiłeś to problem leży po twoje stronie :P

Regeneracja ma chuja do rzeczy i tak jadę na potach ona nie regeneruje mi 1k hp w ciągu kilku sekund to zajmuje kilka minut

Macius
Dalej jesteś w błędzie w mt miałeś 3 wersje skryptów zależne od poziomu stad były różnice w poziomie tu ich niema na kazdym poziomie każde zwierze ma zawsze takie same staty walka na rzezniku to taki sam banał jak na BŁ ( z obu wyjdziesz bez straty hp ) różnica jest w expa co powoduje ze mam spowolniony rozwój postaci ale nasz 1 wilk przed wieża xardasa na kazdym poziomie spadnie na tyle samo hitów

Prosty test laga do łapy i jedziemy na rzeźniku go klepiemy potem to samo na BŁ tylko pamiętajcie aby kodem obniżyć sobie hp z 200 do 75 i siły z 20 do 10 i mamy postać jak z rzeznika :P wilk padnie na tyle samo hitów na obu poziomach :P ofc istnieje jeszcze loteryjna  tego 5% na crita :P

attribute[ATR_STRENGTH] = 25;
    attribute[ATR_DEXTERITY] = 50;
    attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = 50;
    attribute[ATR_HITPOINTS] = 50;
    attribute[ATR_MANA_MAX] = 0;
    attribute[ATR_MANA] = 0;
    protection[PROT_BLUNT] = 30;
    protection[PROT_EDGE] = 30;
    protection[PROT_POINT] = 0;
    protection[PROT_FIRE] = 0;
    protection[PROT_FLY] = 20;
    protection[PROT_MAGIC] = 0;

Staty młodego wilka nasze pierwszego typka :P na kazdym poziomie sa takie same i na każdy poziomie po ówczesnym obniżeniu statów na BŁ będzie a przynajmniej powinien padać po 10 uderzeniach z lagi :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Wszystko przez tą inteligencje. Kiedy walłem ognistą strzała na bardzo łatwym i rzeźniku było widać różnice w dmg i to mnie zmyliło. Niemniej i tak nie mam pojęcia czemu grasz na BŁ. Dostajemy 105 hp, 10 do siły i zręczności oraz 15 do inteligencji więcej niż na normalu nie wspominając o regeneracji hp, złocie, miksturach, zwojach i expie. Przecież to jest kolosalna różnica na początku gry. Śmiem twierdzić, iż jest to poziom dla noobów :)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Omg Tizgar ja na normal dostaje 75% expa ty na bł dostajesz 110-troche jednak roznicy jest... Regeneracja tez w chuj pomaga wiec nie pierdol. O i jeszcze na normalu dostaje tylko 1 potke na +10 do hp. Zagraj na normalu i wtedy pokaż jaki jesteś zajebisty...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Rożnica miedzy BŁ a Ł to bonus do statków i hp reszta jest to samo na Ł tez ma regeny itp :P Ale tu to Ł jest lepszy od BŁ bo niema aż 15% redukcji expa
Poziom rzeźnika tez jest dla nobów to taki sam jak każdy inny ( joke ofc jest pewna różnica ale nie taka jakiej wszyscy się spodziewaj przed odpaleniem )

Poziom w returningu wydłuża bądź skraca czas gry niema dużego wpływu na rozgrywkę i tak jesteś w stanie dobrze postać rozwinąć i na rzeźniku wbije ten 15 -17 lvl w 1 rozdziale i zrobisz tak postać żeby założyła nomada :Pi już mogla kosić np smocze zębacze jeśli umiesz się z nimi bic tak żeby nie dostać od nich to w walkach 1vs1 hp jest dla ciebie nie istotne  tylko to jest ważne ze umiesz się bić i na każdy poziomie walka z naszym zębaczem będzie taka sama

Grajac na rzezniku zamiast na BŁ nie miałbym żadnych problemów z gra czyli to samo co na BŁ tylko cała gra zajęła by mi 50% dłużnej jednak nie dostałbym wiekszego poziomu trudnosci

Wybrałem BŁ żeby się grało komfortowo :P
W Mt serio miałeś wybór poziomu trudnosci serio na coś wplywa może był radykalny i bez balansu ale wplywa na coś więcej niż w returnie tam żeby zabić zebacza stykała bron ze 100 dmg na łatwym na trudnym musiała to być bron z 160 dmg tutaj nieżalenie od poziomu zebacz już pada zawsze od broni 120 dmg
Gdyby np na BŁ nie istniały progi nauki wtedy moglibyśmy powiedzieć ze to jest banał fakt na rzeźniku są inaczej progi ustawione ale to zmienia tylko pierwsze wrażenie co z tego ze np od 20 jest 2do 1 skoro następny wcale nie jest od 40 jak komuś mogło by się wydawać to tylko spowolnienie rozwoju postaci :P jednak w pewnym momencie przekraczamy to granice  ze możemy już z kazdym iść na solo i wtedy niema już różnic :P

Poziom trudność wplywa na czas gry nie na trudność w walce co wszyscy maja na myśli wybierając wyższy poziom :P
Gdyby np na rzeźniku każdy tempy bandyta np z laga miał mistrza w 1h a nie zawsze ten sam veteran o cho o to już by było inaczej :P
Gdyby na innych poziomach potwory miał lepsze staty i ochrony to było by inaczej bardziej przejebanie radykalnie jak w mt ci wybrali tylko redukcje expa :P cóż zawsze to coś jednak gdyby połączyć wszystko i zrobić dobre przeskoki i zmianę na danym poziomie ot wtedy mielibyśmy trudność :P

Lukizz kurwa pogrążasz się ty na normalu masz 75% expa ja na Bł tylko 85% jaki kurwa 110% ocipiałeś do reszty w dupę se wsadź taki regen muszę czekać ponad minute na full hp wole potka użyć i iść dalej niż czekać co każdy zakręt po minucie bo znowu trzeba iść na szkieleta :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale na początku masz 2 razy więcej hp i statów oraz 4 razy więcej inteligencji niż na normalu co sprawia iż wilk zamiast na 2 hity ma cie na 4. Jak mozna pisać w takim związku, że poziom trudności wydłuża tylko gre? Ja tu widzę różnice również w czym innym... Nie wiem natomiast jak dokładanie działa regeneracja hp. Czy regeneruje 1 hp na sekunde czy też 1 % hp na sekunde. Jeżeli druga opcja, wtedy jest to zajebiste ułatwienie i nie ma nawet co pierdolić.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Regeneruje ale nie procentowo standardowe 200 hp regało się w kilka sekund 1k hp rega się ponad 1 minute :P
no ale dostaje kare w postaci -15% expa mogę grac na Ł i będę miał start staty takie same jak inni ale będzie 100% expa
Chyba nie widzisz różnicy w poziomie trudnosci

To na ile ma cie wilk jest zależne od twojego skilla hp to wartość które pozwala ci robić błedy mniejsza wartość pozwala robić mniejsza ilość błędu nie zależnie od poziomu walka z wilkiem będzie trwała tyle samo a on na kazdym poziomie mnie nie trafi ani razu wiec niema ot nic do rzeczy na ile mnie ma zresztą na Ł i na rzeźniku mamy tyle samo hp wiec ma nas na tyle samo w twoim toku w moim i tak w obu przypadkach ma nas na 0 bo nas nie trafi gdyż my będziemy sukcesywnie robić uniki :P

Jeśli to było by jak w mt ze my tego wilka mamy na 2 hity na łatwy a na 6 na trudnym to mamy tu jaksi przejaw poziomu trudnosci dodajmy zmiane kosztów w złocie i inne progi nauki oraz redukcje expa i mam prawdziwi poziom trudnosci który wplywa na wszystkie aspekty gry

Poziom trudnosc z definicji wplywa na trudność walk i z przeciwnikiem na wyższych poziomach dostają lepsza SI w gothic to nie wiem chyba jest realne ale wymaga w chuj roboty wiec najlepsza metoda która została wtłoczona do mt było właśnie podrasowanie statów przeciwników return prowadził inny tok czyli redukcje expa który to jest bazowa wartość naszego rozwoju postaci to nas tylko spowalnia do pewnego momentu w przypadku gdyby potwory mialy podrasowane staty zależnie od poziomu gra od 1 sec do ostatniego ciosu w end fight była by trudna :P ale dalej jednak przeciwnicy mieli by na kazdym poziomie taki sam schemat walki jednak przez podrasowanie statystyk walki z nimi by się przedłużała co dawało by większą szanse na popelnienie błędu z naszej strony 

Wracam do przykładu z zębaczem mam nadzieje ze to zrozumiałeś
Na kazdym poziomie majac odpowiednia postac na kazdym da sie zrobić tokowa w 1 ten nas zebacza będzie padał na 4 hity walka będzie trwala zauzmy 10 sekund jednak gdyby dostał boosta to walka na wyższych poziomach trawały by np 30 sec bo potrzebujemy aż 10 strzałów przez 30 sec  większa szans na bład w naszej walce niz w ciagu 10 sec większa ilosc błędu spowodowana dłuższym czasem walki oznacza większą szanse na strate hp :P

Mama nadzieje ze w miarę wyjaśniłem jak to wygląda w rzeczywistości i jak mogło by to wyglądać i jaki by to miało ogromny wręcz wplyw :P na walke i tym samym przebieg gry myślę ze z mojej strony temat wyczerpany ofc każdy może patrzeć na to inaczej  i można ciągnąc ta w sumie ciekawa dyskusje jeszcze tylko zasadniczo poco :P

Wasza wizja poziomu trudnosci opierała się oto ze na wyższy poziomach potwory maja boosta jak widać ni emaja i to zostało obalone gdyby miały to byśmy odczuli prawdziwy poziom trudnosci :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Piszesz, że niezależnie od poziomu walka z wilkiem będzie trwała tyle samo - dobre sobie. Masz więcej siły / zręczności / inteligencji  -> robisz większy dmg przeciwnikowi -> przeciwnik szybciej ginie -> gra staje się łatwiejsza. Lukizowi chodzi o to, że na bardzo łatwym dostajesz więcej expa względem normala. Przez co jesteś kilka lvlów wyżej niż inni.

Psalm 19

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tizgar do Ciebie to jak do sciany... Jak dostajesz więcej expa to logiczne że masz szybciej większy lvl,i że szybciej go zrobisz,nie wbijesz 22 lvl w 1 rozdziale bo za wszystkie stwory dostajesz mniej expa...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Macius serio ciężko kumaty jesteś to jest 10 siły nie 100 nawet na początku na tego jebanego wilka niema to wpływu bo dalej to w cricie 30 dmg a on ma 30 ochrony czyli dalej bije te 5 dmg z urzędu czyli tyle samo co na kazdym innymna którym mam tylko 10, stary mam cie za inteligentna osobę wiec chyba to zrozumiałeś poza tym siłę bez crita ma wartość 0 :P a z critem dopiero 10 co przy nomadzie i 120 dmg to jest 200 w typa lub 210 gówno rózncia pada i tak na te 4 strzały nie przesadzaj bo robisz z tego 10 sily przewagę wagi 100 siły

Lukizz
Ty dostajesz 75% ja 85% jakim chujem ja w 1 rozdziale wbiłem 18 lvl a nawet nie byłem w forcie azgan bo nie moglem a ty byleś i wbiłeś nie wiem który a masz 17 w 2 :p  gdzie gdybyś wybił to samo co ja miałbyś 17 w 1 o jeden mniej odemnie co wynika z różnicy expa ale ze byleś na azgan to powinieneś mieć o 1 lvl więcej ja kończąc jarek w 2 miałem 25 lvl ty kończąc jarek nie wiem czy będziesz miał 20 z tego co mówisz a byleś w azgan ja wtedy nie no stary tu ewidentnie widać ze nie chodzi o expa ani o jebane 10 sił bo ja miałem na end 1 rozdziału 90 odejmij 10 byłoby 80 dalej nomadem bym machał :P

Sry ale to twoje prowadzenie postaci jest problemem nie exp i poziom itp niemoja wina ze ty nie jesteś wstanie ubić warga czy smoczego zębacza czy zwykłego zebacze nie wiem teraz to zgaduje :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Ja sie czuje zawstydzony mam 18lvl a wybilem all oprocz krypty inubisa i co za tym idzie wiezy nergala
gram na normalu

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale czemu zakładasz, że posługujemy się tylko lagą czy sztyletem które to nie robią powyżej 10 dmg? Czemu mamy nie posługiwać się bronią  zadającą powyżej 10 dmg? Gdzie mając 20 siły przy krycie wchodzi już powyżej 30 dmg więc będzie różnica. Przecież tu nie chodzi tylko o te 10 obrażeń. Jak wiemy broń ma swoje wymagania więc mając o 10 siły więcej jesteśmy w stanie podnieść lepszą broń zadającą również więcej obrażeń. To samo tyczy się z  zbroją - mamy więcej siły możemy założyć lepszą, przez co mamy lepszą ochrone. Pisałeś, że walka będzie trwała tyle samo na wszystkich poziomach trudności ja pokazuje, że będzie trwać mniej na łatwym zależnie od posiadanej broni.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Maciuś będzie trwać tyle samo bo najlepsza bron to laga w tym momencie :P w cricie dalej niema większego dmg niż jego pancerz :P 20 sił i laga daje 30 dmg nie powyzej 30 a skoro nie przebijam pancerza przeciwnika postępujemy zgodnie z regułą ze wchodzi stała wartość minimum 5 :P
Na kazdym poziomie trudność walka z tym jebanym wilkiem będzie trwała tyle samo w przypadku lagi w przypadku łuku może być 1 strzała mniej a w przypadku magi on zawsze padnie od jednej ognistej strzały :P

No i to jest przykład gandalf w 1 rozdziale na normalu wbił 18 lvl a lukizz ma 17 a jest już w 2 to jasno obrazuje co jest przyczyna i nie jest to poziom trudnosci :P bo oboje są na normalu

Maciuś proszę cie zrozum to 10 siły nie 50 czy 100 to raz 2 póki nie mam crita póki 10 siły więcej = 0 siły więcej  5% na crita to nie dużo 30 to już coś jednak dalej to mało :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale czemu akurat laga? Czemu akurat piszesz o pierwszych 5 minutach gry? Później nie ma już gry, nie ma już wilków? Do końca gry walczymy lagą? Grając na bardzo łatwym niemal od początku gry możemy przecież mieć pałasz bandyty który to wymaga 20 zręczności a zadaje 40 dmg więc przy krycie 60 dmg. Oh wait, grając na normalu mamy tylko 10 zręczności, nie założymy więc tej broni i będziemy zadawać tylko 20 dmg lagą przy krycie. Więc już te 10 punktów statów robi 40 dmg róznicy przy krycie.

Psalm 19

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak dziala inta maga ognia?
Daje dmg do skila czy dmg do podpalenia a moze do obu?

Ile trze miec zreki zeby okrasc kur jak on sie nazywa....?
No tego typa co wsadza hane do wiezienia?

quest od gomeza to 3 roz jest?

Macius co do tego pulpitu to jak stoisz z karma?
chyba ze problem juz rozwiazany

da sie przeczytac nekromikon nie grajac nekro?

Tizgar,Macius i inni gracze majacy rozdzial1-2-3
ile macie inty?

Znalazl ktos ta tsbliczke 1h o ktorej pisal tizgar?

czy te dmg kosturu opisane w spisie broni to w krycie tj ten zapis 30+int=kryt czy 30+int=postawowe dmg?

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: gandalfgandalf
Jak dziala inta maga ognia?
Dsje dmg do skila
czy dmg do podpalenia
a moze do obu?

Ile trze miec zreki zeby okrasc kur jak on sie nazywa....?
No tego typa co wsadza hane do wiezienia?

quest od gomeza to 3 roz jest?

Macius co do tego pulpitu to jak stoisz z karma?
chyba ze problem juz rozwiazany
Dalej problem nie rozwiązany. Wybiłem paladynów na etlu więc mam powyżej 150 karmy u beliara. Nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Mam 96 inteligencji. Ale nie czytałem jeszcze książek oraz pulpitów dających bonus w posługiwaniu sie bronią.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Maciuś przy cricie na którego mamy 5% szansy im dalej w grę tym bardziej ta różnica ma gówniane znaczenie :P

Jak działa int dla maga ognia ? tak samo jak dla kazdego :P
Tylko dla podpalenie wiec dopóki on się nie zainicjuje czyt base dmg nie przebije wartosc ochrony wplyw = zero :P
A po co ty chcesz gaspara okradać ?
Ta quest na gomez jest od 3 rozdziału
2 rozdział i mam 70 inta ta z dupy jest bo jest :P
Dobre pytanie o ta tabliczkę :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zawsze troche exp do przodu:) te pytanie to z dupy wziete
Thx za odp

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Kręty

Kręty

Użytkownicy
Ja wcale nie śpię :P
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Ja wcale nie śpię :P
Ludzie, takie pytanie. Co to za mikstura, która ma model typowej mikstury z G1. Widziałem ją na którymś odcinku Warda, ale do tej pory nie wiem co to za szajs, do czego służy , i gdzie można go znaleść :/

"Ciało puszczone raz, puszcza się cały czas"

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O której godzinie Kreol idzie spać? Bo z tego co widze to on ciągle stoi przy tej księdze.

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry