Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4408990 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4408990

Odpowiedzi 14149

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
szału dostanę -.- od godziny nie mogę ogarnąć błotnego golema -.- mam słabą broń obuchową ale golemy są łatwe lecz oczywiście muszą strzelać jakimś gównem i jak wale prawo-lewo to się odsuwają i walą z czarów (1 czar=zabicie mnie). czarami próbowałem i zauważyłem, że czary wody (sprawdzałem błyskawice i gejzer) są fajne na niego lecz zanim zabije go czarami to on raz mnie zdąży trafić (strzelałem zaklęciem, potem się chowałem) udało mi się zabrać mu pół hp ale w końcu mnie on też trafił ;/
macie jakiś na niego sposób? (wiem że z góry można skoczyć na niego tak blisko, że w nas nie strzeli ale wtedy ucieka się podczas mojego ataku i strzela)

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Moją superaśną taktyką na początek było go omijanie :)

Dopiero później jak zdobyłem więcej abs na magię to podjąłem z nim walkę ;)

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cytat: Maciuś
A mi jeszcze dopłacał.
Nie wierzysz? Zaraz wytarguje poniżej 50 i zrobie ss.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Można wytargować poniżej 50, ale to musi być w ostatnim ruchu tak by wyniosło mnie. Jest ustawione że 50 to minimum - przy osiągnięciu / przekroczeniu tego jest blokada i można tylko zakończyć negocjacje na takiej kwocie.

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam jeszcze pytanko.. czy zmniejszenie potwora dziala na smoki w rebelance 2.1?? bo nie wiem czy sie oplaca uczyc tej runy.. a i jeszcze... u galahada .. jakie czary on uczy, do ktorego kregu??? i czy warto inwestowac w kregi powyzej 2???? gram wojem jako straznik swiatynny u szajbusow...

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
@Maciuś
http://iv.pl/images/16154251612147562114.jpg

To jeśli chodzi o wino...

A co do @up to w Poradach odnośnie rozwoju postaci na 23 stronie napisałem jakich kręgów i run uczy Galahad.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hmm jak tu zdobyć pkt nauki w Jakrendarze  ;d pełzacze proponujecie ominąć, bagiennego golema tez (czyli do tej "świątyni" nie wbiję), do następnej orkowie pilnują, na bagna mam za słaby łuk (na te latające, trujące i bardzo denerwujące gówna) czyli zostaje mi tylko iść na błotne węże ;d

jeszcze dodam że mówiąc o miejsuc gdzie są orkowie nie mam na myśli kanionu bo tam już piraci wyczyścili
(nie mogę edytowac postu dlatego pisze jeszcze raz)_

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eremity pilnuje tylko 2x ork to jak ich dobrze zetniesz to padną... Hmm jeden strzela to kup zwoje małej błyskawicy :) jeśli chodzi o bagienne to daj im spokój... W Dolinie Starożytnych rośnie tyle tych jagód że ci się dziwię że masz tak mało życia. Ja nie popuszczałem żadnej roślince aż do III Rozdziału , to mam prawie tysiąc życia.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no właśnie po raz pierwszy w Gothicu zbieram wszystko (w nocy kruka zostawiałem rośline leczniczą i właśnie jagody)
co jest z tymi jagodami bo nic nie wiem ;D

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
hubert niech nigdy nikt za ciebie nic nie zabija potworów, potracisz na tym kupe expa i te magiczne punkty nauki przy okazji

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up jakoś niezbyt czułem się na siłach w walce z orkami w drugim rozdziale przy których są orkowie szamani
faktem jest że jakoś dałbym potem radę pojedyńczo ale szamana trzeba dojść sposobem żeby bronią walczył ale do tego potrzebna jest przestrzeń, której tam nie ma, bo orkowie są jeden czy drugim

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy widzieliście już walkę Opiekunów z oddziałem elitarnych orków??? Ja zobaczyłem to pierwszy raz i byłem w lekkim szoku :) Jeśli wejdziemy do tunelu koło piramid w Khorinis i skierujemy się na lewo, tam gdzie czarne gobliny i skrzynia, możemy zobaczyć przy ścianie pobłyski rzucanych czarów i usłyszeć okrzyki orków. Przechodząc przez nią na F8 trafiamy na coś w rodzaju polanki zawieszonej w powietrzu, a tam wszyscy opiekunowie tłuką się z około 20 orków elit :) Do tego jest tam jeszcze Skip i Saturas :blink: O co chodzi? Rozumiem, że Opiekunowie, Skip i Saturas są tam w jakimś konkretnym celu, może coś jak ta jaskinia z martwymi bohaterami w czystym G2, ale po cholerę ci orkowie??? ;D

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.do czego służy starożytny ołtarz i jak go użyć (widziałem go dzisiaj po raz drugi i nie mogłem nic z nim z robić)?
2.zasięg broni jest na 100% poprawny? halabarda zasięg-150 a taniec śmierci (czy jakoś tak) ma 120 i wydaje mi się, że znacznie lepiej sięga potwory
3.harpie mogą się leczyć?!?!?!?!!??!?!?!?! spotkałem pierwszą odkąd gram w returning, oczywiście brała mnie na 1 strzał z zaklęcia...;/ kule ogniste na nią dobrze działały więc tak ją chciałem zabić ale gdy już mi zostawało tak około 25% hp pojawiał się nad nimi jakiś "niebieski blask" i po każdym moim strzale przybywało im hp (w końcu udało mi sie ją zabić ale tylko dlatego, że już mnie wkurzała-użyłem mikstury przyspieszenia, gdy podbiegłem bryła lodu i 3 kule ogniste, bo mieczem nie zdążył bym jej zabić, a jakbym odmarzła to by mnie zatruła)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Grajac dalej się dowiesz, będziesz musiał go uruchomić i będziesz miał do tego potrzebny przedmiot nie musisz się zawczasu martwic :P
2. Powyzej 120 nie widać zasadniczo różnicy tylko już w dmg ja widać  ( dopiero na sam koniec z panem somoków widać ze zasieg się zwiększył )
3. Tak, jakbys zapoznał sie z tematem to bys to juz wiedział kwestia ich leczenie jak i sposobu zabijana była poruszana :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: hubert231
1.do czego służy starożytny ołtarz i jak go użyć (widziałem go dzisiaj po raz drugi i nie mogłem nic z nim z robić)?
2.zasięg broni jest na 100% poprawny? halabarda zasięg-150 a taniec śmierci (czy jakoś tak) ma 120 i wydaje mi się, że znacznie lepiej sięga potwory
3.harpie mogą się leczyć?!?!?!?!!??!?!?!?! spotkałem pierwszą odkąd gram w returning, oczywiście brała mnie na 1 strzał z zaklęcia...;/ kule ogniste na nią dobrze działały więc tak ją chciałem zabić ale gdy już mi zostawało tak około 25% hp pojawiał się nad nimi jakiś "niebieski blask" i po każdym moim strzale przybywało im hp (w końcu udało mi sie ją zabić ale tylko dlatego, że już mnie wkurzała-użyłem mikstury przyspieszenia, gdy podbiegłem bryła lodu i 3 kule ogniste, bo mieczem nie zdążył bym jej zabić, a jakbym odmarzła to by mnie zatruła)
Podbiegasz pod harpie i strzelasz łukiem lub kuszą.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli nie masz porządnego przywalenia z broni w zwarciu to użyj na harpii bryły lodu. 

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
Cytat: hubert231

1. Są one związane z zadaniem od jednego z opiekunów, bodajże robimy je w 4 rozdziale
2. Raczej ci się wydaje
3. Grubo przesadzili z tą harpią, nie wiem kto to wymyślił  ale chyba jakiś sadysta, polecam unikać jeśli nie możesz zabić za 1 strzałem

A golemy zabijałem podkradając się do nich od tyłu i waląc im combo w... plecy z jednoręcznej :D

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Namiot to właśnie zrobiłem
@Maciuś mając 22 (chyba) zręczności nie mam zbyt dużego pola do manewru z harpiami ;D
@Tizgar zaciekawiłeś mnie teraz z tymi ołtarzami ;d

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest do zakupu przepis Mikstur Życia 2x 10 HP na stałe.
Za 25 jagódek dostajesz 2 takie potki czyli 20 PŻ
Jagódek nazbierałem mnóstwo!
Do tego jedz sobie radośnie chlebek i ser a PŻ samo też wskoczy.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dokładnie, harpie są mocno przesadzone, nie dość że walą lodowymi lancami i mają zatrute szpony, to jeszcze to leczenie... Szkoda, ze nie dali im jeszcze przywoływania demonów. Exp za nie też nie jest szczególnie duży.

0 użytkowników
Do góry