Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4408059 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4408059

Odpowiedzi 14149

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Z moich badań wynika, że za niektóre questy i kestie dialogowe możemy zgarnąć więcej expa. Specjalnie dla Tizgara mały spis:
- porozmawianie z Xardasem o kamiennej tablicy najpóźniej w trzecim rozdziale
- rozmowa z Constantino o roślinach w piątym rozdziale
- rozmowa z członkami Wodnego kręgu, po założeniu pierścienia w jak najpóźniejszym rozdziale (ten punkt w modzie jest niewykonalny)
- rozmowa z Mikką na temat najemników na farmie Akila w piątym rozdziale
- rozmowa z Akilem, Bengarem, Garvellem, itp. o uratowaniu niewolników w piątym rozdziale
- uwolnienie Joe w piątym rozdziale
- i wiele innych  
Niestety nie mam co do tego pewności. W NK łatwo można było to sprawdzić za pomocą Storyhelper'a, który w modzie został usunięty.
Tizgar nie tylko ty przechodzisz gry na 100% :D

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Akurat które to są to ja wiem ponieważ na Gothic Site Juri zrobił pełen spis tych questów za pomocą skryptów wiec problem które to są questy nie jest problem mnie interesowało czy jest to dalej, nie zostało usunięte i czy jakiś nowych opcji nie dodał returning :P Rozumiesz oco mi chodzi ? :P

For fun http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=36616&page=2 pełen spis :P Na Gs nie trzeba mieć konta żeby przeglądać wiec może innym dziwakom takim jak ja to sie przyda :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: HellVard
Na prawo od obozu Bractwa (nowym, nie w GD) , za prychającym smoczym zębaczem jest ścieżka, na niej kilka wilków, dalej kotlinka z krwiopijcami i jaskinia zamknięta głazem. Jak ją otworzyć, o ile się da?
Podbijam, wie ktoś ?

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tam nic nie ma sprawdzałem sam osobiście, zresztą sprawdzałem dostępne zeny i nie znalazłem nowych lokacji o których bym nie wiedział.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Rozumiem i dziękuje za link. Wiem, że np rozmowa że Snipesem w drugim rozdziale niestety nie daje więcej doświadczenia niż w pierwszym, ale leczenie Nixa już tak.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Rozmowa z Falkiem tj. Pytanie o zwierzęta ( jak polować), daje 50 expa za każde pytanie.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś
Jak ma mu wystarczyć halabarda która zadaje bodajże 60 dmg a wymaga 55 siły? Pełzacz wojownik ma na pewno nie mniej niż 150 ochrony przed bronią.
Normalnie. Mówię przecież, ze zabijałem pełzacze wojowniki bez wspomagania się magią, nie pamiętam ile miałem siły, ale +/- 70.  Po co miałbym kłamać?
Własnie sie wlogowalem z zapytaniem o to co kolega.. ja gram na normalnym poziomie.. mam orkowa pale:DD :lol2: .. taka bron zeby nie byo:p no i.. 120 sily.. bron ta ma 115 obuchowych i jestem w opuszczonej kopalni zlota.. chce zabic te pelzacze i cos wg nie moge im dac rady.. leje ich dziarsko ale wytrzymalosc mi spada i wychodzi na to ze zabija mnie brak wytrzymalosci a nie damage tych bestyji.. jakies rady???  chodzi o sposob ubicia.. jakim c zarek mozna je za***** bez problemu tzn takim n ie dosc drogim .. no widomo przeca ze od razu nie deszczem ognia szkoda go troche..
Zauwazylem ze grom ma wiecej damage od deszczu, co wg was jest lepsze??

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Robertboanerges
Tam nic nie ma sprawdzałem sam osobiście, zresztą sprawdzałem dostępne zeny i nie znalazłem nowych lokacji o których bym nie wiedział.
Na pewno? Może autorzy mieli tam coś zrobić, ale się rozmyślili? To ewidentnie wygląda, jakby miało coś tam być, po co rozszerzać świat o tą ścieżkę i kotlinę, dla kilku zwierzaków? Dziwne.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: kudlaty02
Cytat: HellVard w 2013-10-21, 20:13Cytat: MaciuśJak ma mu wystarczyć halabarda która zadaje bodajże 60 dmg a wymaga 55 siły? Pełzacz wojownik ma na pewno nie mniej niż 150 ochrony przed bronią. Normalnie. Mówię przecież, ze zabijałem pełzacze wojowniki bez wspomagania się magią, nie pamiętam ile miałem siły, ale +/- 70.  Po co miałbym kłamać?Własnie sie wlogowalem z zapytaniem o to co kolega.. ja gram na normalnym poziomie.. mam orkowa pale:DD .. taka bron zeby nie byo:p no i.. 120 sily.. bron ta ma 115 obuchowych i jestem w opuszczonej kopalni zlota.. chce zabic te pelzacze i cos wg nie moge im dac rady.. leje ich dziarsko ale wytrzymalosc mi spada i wychodzi na to ze zabija mnie brak wytrzymalosci a nie damage tych bestyji.. jakies rady???  chodzi o sposob ubicia.. jakim c zarek mozna je za***** bez problemu tzn takim n ie dosc drogim .. no widomo przeca ze od razu nie deszczem ognia szkoda go troche..
Deszcz ognia jest duzo ale to duzo lepszy od gromu, no bo podpala, polecam ognista burze na pelzacze, ( nie jestem pewien czy u Ciebie duzo to da, gralem magiem mialem ponad 100 intela, co dodawalo mi zapewne dosc sporo dmg) schodzili bez problemu wojownicy, no a jak nie to przemiana w golema, ale dostajesz tylko 50% xp no i wymaga 50 many

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na prawo od obozu Bractwa (nowym, nie w GD) , za prychającym smoczym zębaczem jest ścieżka, na niej kilka wilków, dalej kotlinka z krwiopijcami i jaskinia zamknięta głazem. Jak ją otworzyć, o ile się da?

Nie da sie otworzyc, pod koniec gry nawet sprawdzalem za pomoca kodow oczywiscie, czy znajduje sie cos tam wartego uwagi, czy jest jakas nowa lokacja, ale niestety ten watek zostal niedokonczony, jest male pomieszczenie i jest tam pusto.

co do ktoregos pytania Tizgara (3/4). Jesli w rozmowie z Gebranthem nie wybierzesz opcji "Zrozumialem, prosze pana" automatycznie blokujesz sobie mozliwosc zdobycia listu dla tego maga z portu. Jesli w ten sam dzien nie pojdziesz do karczmy zalatwic zadania powiazanego z tym listem to tez tracisz szanse na zdobycie listu (no jest oczywiscie sposob za pomoca kodow, ale go nie wliczamy). Jesli w rozmowie z Wezem nie wybierzemy opcji, ze zgadzamy sie na jego ilosc oferowanej rudy za znalezienie torby z ruda, automatycznie tracimy szanse wykonanai tego zadania. Jesli w rozmowie ze Snipsem nie wybierzemy 1 opcji dialogowej, to w pozniejszym etapie bedzie "malo rozmowny" i nie powie nam o Alephie i w dzienniku zadan dotyczacego owego zadania, bedzie mniej spojna opisana tresc. Z Goraxem tez musimy odpowiednia negocjowac cene win (zadania dla gildii kupcow) chyba do maksymalnie okolo 400 inaczej spalimy zadanie (najlepiej zrobic save przed negocjacja i zobaczyc do jakiej ceny bedzie sklonny sie targowac) Ogolnie z wiekszoscia osob nie warto sie targowac, najlepiej od razu zgadzac sie na opcje taka jaka oferuja inaczej tracimy szanse wykonania zadania..

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na Reb 2.1 wytargowałem wino u Goraxa za bodajże 376 sztuk złota, w SnC udało mi się zejść poniżej 200.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: kudlaty02
Cytat: HellVard w 2013-10-21, 20:13Cytat: MaciuśJak ma mu wystarczyć halabarda która zadaje bodajże 60 dmg a wymaga 55 siły? Pełzacz wojownik ma na pewno nie mniej niż 150 ochrony przed bronią. Normalnie. Mówię przecież, ze zabijałem pełzacze wojowniki bez wspomagania się magią, nie pamiętam ile miałem siły, ale +/- 70.  Po co miałbym kłamać?Własnie sie wlogowalem z zapytaniem o to co kolega.. ja gram na normalnym poziomie.. mam orkowa pale:DD .. taka bron zeby nie byo:p no i.. 120 sily.. bron ta ma 115 obuchowych i jestem w opuszczonej kopalni zlota.. chce zabic te pelzacze i cos wg nie moge im dac rady.. leje ich dziarsko ale wytrzymalosc mi spada i wychodzi na to ze zabija mnie brak wytrzymalosci a nie damage tych bestyji.. jakies rady???  chodzi o sposob ubicia.. jakim c zarek mozna je za***** bez problemu tzn takim n ie dosc drogim .. no widomo przeca ze od razu nie deszczem ognia szkoda go troche..
Musisz omijać pełzaczy wojowników do czasu aż będziesz miał jeszcze więcej siły. Deszcz ognnia jest dużo lepszy gdyż castuje się go szybciutko natomiast grom to z 4 sec a przez ten czas najczęściej mogą nas już oklepać. Niemniej i tak nie warto walić deszcze ognia w pełzaczy wojowników gdyż po prostu nie padnie (przy 55 intela w moim przypadku).

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wystarczy ze bedziesz lecial 2 do dolu 1 do gory i mozna tak zejsc na luziku ponizej 100 monet.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Luk w starym temacie z poradami, podał sposób na zejście poniżej 50 szt.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dzięki roberthinio ale to tez już wiem dzięki obejrzeniu LP Mistha bo zanim silverek tam dojdzie to minie z pol roku :P ale proprs za chęci mimo wszystko leci
To ze ja robię save przed każda walka i rozmowa z npcem :P działa na moja korzyść a cenę z goraxem da się wytargować  poniżej 100 złota i to bez problemu dużego :P

Przypomniałem mi się chyba już ostatnie z tym moich pytań przynajmniej narazie

16. Jak się sprawa ma z pobocznym questami i gildiami jeśli jestem Najmnikiem to nie zablokuje sobie tych questow ( ze nagle jakiś quest się block bo komuś nie pasuje moja gildiia i powinienem go wykonać bez gildii albo będąc w innej  ) dalej będzie opcja wykonania ich bez względu na moja gildiie, nie liczę questów pobocznych które są przypisane pod konkretna gildie ( i questów z klasztoru bo to jest tylko dla maga te przed przyłączeniem )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Dzięki roberthinio ale to tez już wiem dzięki obejrzeniu LP Mistha bo zanim silverek tam dojdzie to minie z pol roku ale proprs za chęci mimo wszystko leci
To ze ja robię save przed każda walka i rozmowa z npcem działa na moja korzyść a cenę z goraxem da się wytargować  poniżej 100 złota i to bez problemu dużego

Przypomniałem mi się chyba już ostatnie z tym moich pytań przynajmniej narazie

16. Jak się sprawa ma z pobocznym questami i gildiami jeśli jestem Najmnikiem to nie zablokuje sobie tych questow ( ze nagle jakiś quest się block bo komuś nie pasuje moja gildiia i powinienem go wykonać bez gildii albo będąc w innej  ) dalej będzie opcja wykonania ich bez względu na moja gildiie, nie liczę questów pobocznych które są przypisane pod konkretna gildie ( i questów z klasztoru bo to jest tylko dla maga te przed przyłączeniem )
bedac magiem ognia lub straznikiem blokujemy sobie gildie zabojcow, (nie wiem tez czy magiem wody takze)

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W skrypcie są 2 wartości: GORAXCURRENTPRICE ( początkowo równa 600 tocena
 wywoławcza wina) i GORAXMOOD ( jak rozumiem , jest odpowiedzialny za
jego nastroju , początkowo ustawiona na 75 , maksymalnie 100 ) . Kiedy podnieść cenę wina, wódki rośnie (co jest logiczne ) , ale w
rzeczywistości dodaje GORAXMOOD losową liczbę od 1 do 20 ( w przypadku
wzrostu o 10 % ) i od 1 do 10 (jeśli 5%) . Jeśli obniżeniu , pomniejszonej o tę samą zasadę , zależy od stopnia zmniejszenia 5 % lub 10% .
Jeśli GORAXMOOD > 0 - mood krytyczny GORAXMOOD > = 5- okropne GORAXMOOD
 > = 10 kiepska GORAXMOOD > = 20 kiepski GORAXMOOD > = 30
niezadowolonych GORAXMOOD > = 40 poniżej średniej > GORAXMOOD = 50
 normalnym GORAXMOOD > = 60 zachwycony GORAXMOOD > = 70 GORAXMOOD
dobrej > , = 80 wonderful GORAXMOOD > = 90 excellent GORAXMOOD > = 100 , nie może być lepiej !
I nie tak delikatnie ( 5%) podniósł na duchu " nie może być lepiej ", a
następnie zmniejszyć 3 razy na 5 %, a podniósł cenę o 10%. A wszystkopodczas oglądania jego nastrój . Gdybyś wiedział , że coś jest nie tak , że cena wzrosła . Całkowita cena 119 nastrój " dumny ". 67 Cena nastrój "bad ".
Ze 3 razy się stało , była jedna wersja "praktyczne " . Cena wynosi dokładnie 50 monet. Wszystkie losowo , jak zawsze w deklaracji .

Co do handlu z Goraxem.

16.
Przeglądając poradnik nie znalazłem informacji jakoby coś się blokowało - jedyny blok jaki zauważyłem to blokada sprzedaży srebra Halvorowi po usunięciu Canthara.

Dodatkowo są bodajże po dwa sposoby aby dołączać do gildii: Myśliwych i Zabójców.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Wytargowałem 44 złota za wino więc nie ma problemu z tym.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
A mi jeszcze dopłacał.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jesli planujemy byc magiem ognia/paladynem, musimy dolaczc do gildii zabojcow przed zostaniem nowicjuszem lub straznikiem :)
Dalej misje mozna robic bez problemu

0 użytkowników
Do góry