Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4415513 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4415513

Odpowiedzi 14149

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jakbyś posiadał zwój bryły lodu mógłbyś ich zastosować na tych robakach :) a potem okładać czym tam wolisz

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bryła lodu za krótko działa, żeby ubić pełzaka wojownika przy takich statach, zanim znów zacznie się ruszać.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No to olej te pełzacze omg i zabij jak będziesz miał 150+ siły.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś jak okraść Lehmara albo jak wyłączyć te zasrane pułapki? Choćby niewiem co to i tak zawsze mnie spali (nie działa nawet ten trik z h). Czy jak użyję kodów a potem je wyłącze (c42c) to nie będzie żadnych błędów?

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakbyś posiadał zwój bryły lodu mógłbyś ich zastosować na tych robakach :) a potem okładać czym tam wolisz

próbowałem ale nie wiem czemu to ich (ani nic innego) nie chce mi zamrozić

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: garry18
No to olej te pełzacze omg i zabij jak będziesz miał 150+ siły.
Nie do mnie ta kwestia kolego, to nie mój problem, ja je ubiłem ;)

Sama halabarda powinna Ci wystarczyć, spokojnie da się utrzymać te bydlaki na dystans. Próbowałeś mojego sposobu z zablokowaniem ich?

Co jest do cholery, gdy chcę zedytować posta wraca mi na początek tematu

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Cytat: HellVard
Cytat: garry18No to olej te pełzacze omg i zabij jak będziesz miał 150+ siły.Nie do mnie ta kwestia kolego, to nie mój problem, ja je ubiłem ;)

Sama halabarda powinna Ci wystarczyć, spokojnie da się utrzymać te bydlaki na dystans. Próbowałeś mojego sposobu z zablokowaniem ich?

Wiem że nie do ciebie, bo to do ciebie nie było a do kolegi co ma problem z pełzaczami wojownikami :P

Mi też nie wychodzi edycja postów chyba jakiś bug na forum jest.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: garry18No to olej te pełzacze omg i zabij jak będziesz miał 150+ siły.Nie do mnie ta kwestia kolego, to nie mój problem, ja je ubiłem ;)

Jak ma mu wystarczyć halabarda która zadaje bodajże 60 dmg a wymaga 55 siły? Pełzacz wojownik ma na pewno nie mniej niż 150 ochrony przed bronią. 

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zwiększyłem siłę do 87 ale nadal lipa (1 tylko zabiłem) ;/

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś
Jak ma mu wystarczyć halabarda która zadaje bodajże 60 dmg a wymaga 55 siły? Pełzacz wojownik ma na pewno nie mniej niż 150 ochrony przed bronią. 
Normalnie. Mówię przecież, ze zabijałem pełzacze wojowniki bez wspomagania się magią, nie pamiętam ile miałem siły, ale +/- 70.  Po co miałbym kłamać?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: MaciuśJak ma mu wystarczyć halabarda która zadaje bodajże 60 dmg a wymaga 55 siły? Pełzacz wojownik ma na pewno nie mniej niż 150 ochrony przed bronią. Normalnie. Mówię przecież, ze zabijałem pełzacze wojowniki bez wspomagania się magią, nie pamiętam ile miałem siły, ale +/- 70.  Po co miałbym kłamać?
Więc może grałeś na łatwym poziomie. Bo mając 70 siły i halabarde musiałbyś uderzyć pełzacza wojownika kilkadziesiąt razy aby go zabić. Jak wiemy na takie walki nie pozwala nam uciekająca wytrzymałość.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bo od razu zakładacie ze każdy gra nie wiadomo na jak wysokim poziomie, na bardo łatwym nie widzę w tym problemu wytrzymałości nie braknie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Według mnie poziomy trudności zostały nie potrzebnie wprowadzone. Gram na średnim i jestem zadowolony - nie jest ani za łatwo ani za trudno. Grałem na trudnym w mroczne tajemnice i choć lubie trochę się pomęczyć to to była przesada. Jeżeli w returningu jest tak samo to pierdole to.

Psalm 19

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Grałem na trudnym w Mroczne Tajemnice, fakt nie za długo, ale wiem o co chodzi. Wydaję mi się, że tutaj poziom trudny, nie mówiąc o tych trudniejszych, jest jeszcze bardziej wymagający.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dobra dziś zaczynam grac na poważnie i będę was zasypywał masa pytań czasem głupich, wszystko ma na celu pomoc mi ukończyć moda na prawdziwe 100% full exp itp.

Zaznaczam tez ze udało mi się ukończyć już prowizoryczny pseudo spis / coś ala poradnik lecz narazie nie udostępniam gdyż ma on więcej błędów niż ustawa przewiduje ( sam poradnik do nk z gier online jest lepszy niż moje pesudo wypociny ) sprawdzając na LP na youtbue już zauważyłem ze masy rzeczy nie uwzględniłem, ale ze zaczynam serio grę na full to poprawie go i po skończeniu przeze mnie na 100% 1 rozdziału udostępnię poradnik co zrobić aby ukończyć 1 rozdział na full i analogicznie będzie z dalszym rozdziałami mam nadzieje ze tak to wam będzie odpowiadało :P

Na przejcie na full 100% wybrałem poziom Bardzo łatwy gdyż wiadomo im szybciej ja przejdę tym szybciej będzie poradnik bo na rzeźniku by mi to za długo zajęło, chociaz grałem na nim dobry tydzień i było przyjemnie :P

Dla zainteresowanych na poziomie Bardzo łatwym dostajemy mocne bonusy w postaci +10 do inta many siły i zrecznosci + kasa i zwoje nie dostajemy mikstury na życie ale za to od razu mamy go 200 no i bonus do obu karm + 20  ( podkreślam wybrałem go dla szybkość gry nie dlatego ze se nie poradzę lol )

Dobra jedziemy pod gradobiciem pytań Tizgara :P

1. Czy wybór czeladnika ma wpływ na coś w przyszłości, np dostępność questów itp czy jest pełna dowolność według preferencji gracza i nie ma to na nic wpływu ( pojawianie się receptur itp tez proszę uwzględnic )
2. Gildia złodziei, sposób w jaki dołączę ma wpływ na coś typu questy itp czy nie czy jest pełna dowolność kogo wydać a kogo nie, lub wydać wszystkich, lub nie wydawać nikogo
3. Ogólnie które questy z gatunku wyboru maja wpływ na coś później  coś blokuj lub coś odblokowują Np Matteo i gritta czy zadania związane z gildia złodzieji ( czy jednak w tych jest pełna dowolność )
4. Na 1 rozdział znajdę questy z gatunku wymuszone czyli muszę mieć jakiś aktywny aby dostać kolejny czy po prostu takie questy tak czy siak dostane bo w danym momencie gry będę i tak spełniał ewentualnym wymóg posiadania aktywnego questa w logu
5. Czy mogę naginać zasady wyboru gildii aż do podjecie ostateczne decyzji czy nie w sensie np zrobię wszystko co trzeba dla bycia nekromanta i będzie opcja czy na pewno chce nim zostać i analogiczne dla pozostałych gildii :P chce zbić full expa :P
6. Będąc w Grupie zgarniam o 50% expa mniej ale jest wyjątek ze jak ja dobije to dostaje mimo wszystko full czy ta zasada działa zawsze ?
7.  Questy które muszę wykonać wcześniej lub przed jakimś wydarzeniem przydała by się jaka lista ( chodzi o questy typu rekomendacja od fernanda dla galla lub sprawa od gerbranta ze muszę isc do asmala tego samego dnia w sensie o północy )
8. Czy są questy których nie powinienem kończyć w 1 rozdziale nie chodzi o poziom trudność tych questów tylko wpływ na późniejszy etap gry
9. Czy mogę wybić wszystko co się rusza poza ludźmi w 1 rozdziale, czy powinienem coś zostawić na później bo trzeba w kwestii questa itp ?
10. Gadanie z npc przed faktem może czymś niepowołanym skutkować w sensie brak dostępność questa ( przykład mogę se pogadać z myśliwymi for fun mimo ze jeszcze nie dołączyłem do obozu i tak dadzą potem questy ? )

Narazie to tylko jak widać pytania dość nietypowe i w gruncie rzeczy sprawa kreci się wokół dostępność questa ewentualnego pomyłkowego blokowania się questa

Co do klasy itp to juz podjąłem decyzje dawno temu najemnik na 2h czeladnik harad ze względu na bonus siły

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Tizgar chciałem zadać pewne pytanie odnośnie gry (jak dostać się do magicznego łuku bez kodów w jarkendarze?-wbiłem tam an kodach żeby sprawdzić co tam jest a teraz się głowię jak tam wejść "na czysto") ale wole już nic nie mówić, bo czytając twoje pytania podejrzewam że to był dziecinny diss na mnie

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: hubert231
@Tizgar chciałem zadać pewne pytanie odnośnie gry (jak dostać się do magicznego łuku bez kodów w jarkendarze?-wbiłem tam an kodach żeby sprawdzić co tam jest a teraz się głowię jak tam wejść "na czysto") ale wole już nic nie mówić, bo czytając twoje pytania podejrzewam że to był dziecinny diss na mnie
kawalek wczesniej jest grupa goblinow i ruiny, musisz isc za ruiny i z samego konca gorki skoczyc na most.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cytat: Tizgar
Dobra dziś zaczynam grac na poważnie i będę was zasypywał masa pytań czasem głupich, wszystko ma na celu pomoc mi ukończyć moda na prawdziwe 100% full exp itp.

Zaznaczam tez ze udało mi się ukończyć już prowizoryczny pseudo spis / coś ala poradnik lecz narazie nie udostępniam gdyż ma on więcej błędów niż ustawa przewiduje ( sam poradnik do nk z gier online jest lepszy niż moje pesudo wypociny ) sprawdzając na LP na youtbue już zauważyłem ze masy rzeczy nie uwzględniłem, ale ze zaczynam serio grę na full to poprawie go i po skończeniu przeze mnie na 100% 1 rozdziału udostępnię poradnik co zrobić aby ukończyć 1 rozdział na full i analogicznie będzie z dalszym rozdziałami mam nadzieje ze tak to wam będzie odpowiadało

Na przejcie na full 100% wybrałem poziom Bardzo łatwy gdyż wiadomo im szybciej ja przejdę tym szybciej będzie poradnik bo na rzeźniku by mi to za długo zajęło, chociaz grałem na nim dobry tydzień i było przyjemnie

Dla zainteresowanych na poziomie Bardzo łatwym dostajemy mocne bonusy w postaci +10 do inta many siły i zrecznosci + kasa i zwoje nie dostajemy mikstury na życie ale za to od razu mamy go 200 no i bonus do obu karm + 20  ( podkreślam wybrałem go dla szybkość gry nie dlatego ze se nie poradzę lol )

Dobra jedziemy pod gradobiciem pytań Tizgara

1. Czy wybór czeladnika ma wpływ na coś w przyszłości, np dostępność questów itp czy jest pełna dowolność według preferencji gracza i nie ma to na nic wpływu ( pojawianie się receptur itp tez proszę uwzględnic )
2. Gildia złodziei, sposób w jaki dołączę ma wpływ na coś typu questy itp czy nie czy jest pełna dowolność kogo wydać a kogo nie, lub wydać wszystkich, lub nie wydawać nikogo
3. Ogólnie które questy z gatunku wyboru maja wpływ na coś później  coś blokuj lub coś odblokowują Np Matteo i gritta czy zadania związane z gildia złodzieji ( czy jednak w tych jest pełna dowolność )
4. Na 1 rozdział znajdę questy z gatunku wymuszone czyli muszę mieć jakiś aktywny aby dostać kolejny czy po prostu takie questy tak czy siak dostane bo w danym momencie gry będę i tak spełniał ewentualnym wymóg posiadania aktywnego questa w logu
5. Czy mogę naginać zasady wyboru gildii aż do podjecie ostateczne decyzji czy nie w sensie np zrobię wszystko co trzeba dla bycia nekromanta i będzie opcja czy na pewno chce nim zostać i analogiczne dla pozostałych gildii chce zbić full expa
6. Będąc w Grupie zgarniam o 50% expa mniej ale jest wyjątek ze jak ja dobije to dostaje mimo wszystko full czy ta zasada działa zawsze ?
7.  Questy które muszę wykonać wcześniej lub przed jakimś wydarzeniem przydała by się jaka lista ( chodzi o questy typu rekomendacja od fernanda dla galla lub sprawa od gerbranta ze muszę isc do asmala tego samego dnia w sensie o północy )
8. Czy są questy których nie powinienem kończyć w 1 rozdziale nie chodzi o poziom trudność tych questów tylko wpływ na późniejszy etap gry
9. Czy mogę wybić wszystko co się rusza poza ludźmi w 1 rozdziale, czy powinienem coś zostawić na później bo trzeba w kwestii questa itp ?
10. Gadanie z npc przed faktem może czymś niepowołanym skutkować w sensie brak dostępność questa ( przykład mogę se pogadać z myśliwymi for fun mimo ze jeszcze nie dołączyłem do obozu i tak dadzą potem questy ? )

Narazie to tylko jak widać pytania dość nietypowe i w gruncie rzeczy sprawa kreci się wokół dostępność questa ewentualnego pomyłkowego blokowania się questa

Co do klasy itp to juz podjąłem decyzje dawno temu najemnik na 2h czeladnik harad ze względu na bonus siły

1.Wydaje mi się że tylko bonus na początek.
2.Nie, to czy kogoś wydasz czy nie ma wpływ tylko na koszt nauki np otwierania zamków u Ramireza i to czy Atylla spróbuję Cię zabić.
3.Zadanie "Błąd Canthara" od gildii zabójców blokuję możliwość sprzedaży złota/srebrna u Halvora.
To samo wydanie Fernanda przed oddaniem listów Gallahadowi i Lariusowi. Wydasz przed oddaniem - nie wykonasz q z Gallahadem.
4.W I rozdziale chyba raczej takowych q nie ma.
5.Jeśli dobrze się orientuję, pozostanie po nich tylko ślad w nie wykonanych questach.
6.Grupa, zabijasz sam - full exp, zabije członek - pół expa.
7.W pkt 3 przybliżyłem.
8.Na pewno nie ma sensu wykonywać full questów od Asmala, zatrzymać się po Lehmarze a potem zrobić, orkowie z reguły mają dużo srebrnych pierścieni które odkupi Halvor, a zabicie Canthara uniemożliwia ich sprzedaż.
9.Raczej można wszystko wybić, ja wybijałem i nie bloknąłem się.
10.Tego nie sprawdzałem, z reguły miałem już quest.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cytat: hubert231
Może próbuj akrobatyka+sprint? U mnie się sprawdzało.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem na pewno,  zaraz ktoś zweryfikuje..., ale w zależności od stopnia trudności, położenie i lokacja niektórych przedmiotów może być różna! Wtedy poradnik będzie konkretnie do tego poziomu. Ale pewnie się mylę.

0 użytkowników
Do góry