Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4115115 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4115115

Odpowiedzi 14149

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, ale możesz robić Save przed każdym dialogiem z nowym npc ( ze starymi tez warto ) w celu sprawdzenia wszystkich opcji dialogowych itp, rutynowe sprawy  jakie robi każdy w modzie o tym ze warto robić save co 5 minuty gry i na wszystkich 15 slotach mówić chyba nie trzeba, ta są podstawy gry rpg i zawsze pomagają, stosując je można uniknąć 75% problemów jakie pojawiły się w tym temacie
No aż 15 nie używam, gram na 8 bodajże i owszem, zapisuję grę co chwilę. O ile często można się domyśleć czym dana opcja poskutkuje, o tyle nie miałem pojęcia, że zabójstwo Canthara spowoduje koniec handlu z Halvorem, dowiedziałem się tego z solucji Warda, gdy już dawno było "po ptokach".

Kolejne pytanie, która broń jest lepsza: 
Halabarda - obrażenia 60, zasięg 150
Pika Wodnego Kręgu - obrażenia 60, zasięg 120, premia do walki +4

Halabardą świetnie trzymam wrogów na dystans, walczę nią niemal od początku gry, ale premia 4% do walki to jednak sporo, nie mogę się zdecydować.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ofc ze halabarda zasięg jest najważniejszy :P + 4 to tyle co +0 gdyby miał + 10 i było by to na granicy zmiany stylu walki wtedy można by się było zastanawiać w innym przypadku premia do walki to nieistotny czynnik

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
wykonałem misje: Przesyłka dla Lariusa   Ziele dla Baala Cadara    Uczeń dla Parveza
akceptowałem misje: Młot Tarakota     Poszukiwania Cor Angara
ci u których wykonałem misje odsyłali mnie do Baal Oruna ale z nim rozmawiać nie mogę-poajwia się tylko opcja "KONIEC"
to normalne?
Jeśli chcesz zostać Guru to musisz jeszcze zaimponować Baal Tyonowi usypiając jego ucznia(jak w Gothic 1), a potem aby dostać jego zgodę musisz mieć chyba 60 many.

A z Halvorem po zabiciu Canthara można się pogodzić tylko w SnC 1.1 w 3 rozdziale.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ile nas oko PN trzeba przeznaczyc, zeby dobic od 5% do 30 % walki 2-ręcznymi ? Zupelnie zapomnialem o tym, a jeszcze muszę wydac PN na oprawianie zwierzoków xd

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ile nas oko PN trzeba przeznaczyc, zeby dobic od 5% do 30 % walki 2-ręcznymi ? Zupelnie zapomnialem o tym, a jeszcze muszę wydac PN na oprawianie zwierzoków xd
W Returning progi zwiększające koszty za walkę poszczególnymi brońmi uległy zmianie. Więc do 5 - 20 % płacisz 1 punkt nauki za 1 % umiejętności posługiwania się daną bronią. Od 20 - 40 % - 2 pn, 40 - 60 % - 3 pn, 60 - 80 % - 4 pn i 80 - 100 % - 5 pn. Należy oczywiście pamiętać aby doprowadzać do sytuacji kiedy mamy 1 punkt % przed zmianą progu kosztu punktów nauki. Czyli uczymy się np. do 19 % i następnie zwiększamy o 5 % dzięki czemu osiągniemy 24 % nie tracąc dodatkowych punktów nauki. Następnie postępujemy w ten sam sposób kiedy doprowadzimy do 39 %, 59% i 79%. Potrzebujesz więc 31 punktów nauki aby zwiększyć umijętność posługiwania się bronią dwuręczną z 5 % do 30 % ( z 5 % do 24 % płacisz 19 pn i z 24% do 30 % płacisz 12 pn - 19 + 12 = 31).

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wykonałem misje: Przesyłka dla Lariusa   Ziele dla Baala Cadara    Uczeń dla Parveza
akceptowałem misje: Młot Tarakota     Poszukiwania Cor Angara
ci u których wykonałem misje odsyłali mnie do Baal Oruna ale z nim rozmawiać nie mogę-poajwia się tylko opcja "KONIEC"
to normalne?
Jeśli chcesz zostać Guru to musisz jeszcze zaimponować Baal Tyonowi usypiając jego ucznia(jak w Gothic 1), a potem aby dostać jego zgodę musisz mieć chyba 60 many.

A z Halvorem po zabiciu Canthara można się pogodzić tylko w SnC 1.1 w 3 rozdziale.

Guru? a ja chce strażnikiem być (bo chcę walczyć meiczem, no chyba, że Guru a strażnik to jest to samo.... jeśli tak to czy jest jakiś sposób, żeby chociaż na chwilkę mieć te 60 many be zstary punktow nauki lub żeby stracić ich jak najmniej (poza jedzieniem grzybów i miksturkami) aktualnie mam 20 many

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
idziesz do fajki wodnej, musisz miec napisane " moj umysl jest lekki" palisz codziennie do czasu az dostaniesz 1 MANY, idziesz spac, palicz i tak w koleczko :)

40 dni palenia i masz 40 many :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Lub, dołącz do innej gildii np najemnik, jesteś na etapie ze trzeba gdzieś dołączyć wiec robienie wszystkich możliwych q dla każdej ze stron nim się do której przystąpi złe nie jest,  a polecam najemnika gdyż jest to najlepszy przykład dobrego woja  najwięcej siły dostęp do dobry broni  na każde stadium gry no i best armor.

Down: A to wybacz, mój błąd myślałem ze jesteś ciut wcześniej, poleciło ci go raptem 2 osoby  nie przedstawiając reszty a to trochę za szybki wybór jak na pierwszy kontakt z modem

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lub, dołącz do innej gildii np najemnik, jesteś na etapie ze trzeba gdzieś dołączyć wiec robienie wszystkich możliwych q dla każdej ze stron nim się do której przystąpi złe nie jest,  a polecam najemnika gdyż jest to najlepszy przykład dobrego woja  najwięcej siły dostęp do dobry broni  na każde stadium gry no i best armor.

jestem już członkiem bractwa więc chyba nie moge zmieniac gildii. jak zostać tym strażnikiem bo wszyscy mi go polecali?
+jak się nauczyć włamywania? Thorben nie chce mie uczyć ani Ramirez (czy jak mu tam) bo nie jestem członkiem gildi złodziei.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz skubnac pierscien Constantina ( kufer bez zamka) dajesz pierscien Cassi, uczysz sie u Ramireza za 150 sztuk zlota :)
Straznikiem- musisz zdobyc mlot, wykonac questy wszystkie ( procz tego co trzeba miec 60 many, bo mi bez tego sie udalo zostac )
No i miec 30 walki bronią dwureczną

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czemu ja cały czas żyłek przekonaniem, ze skrzynia Constatina jest zamknięta i trzeba się włamać do niej? a nie że jest otwarta

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie musisz nabijac nawet  zrecznosci, ja przy 10 zreki uspiam constantina i krdne pierscien  xd

Opisze mi ktos jak WYTAPIC STALOWE PRETY ?
Nauczylem sie tego u Weza, co dalej ?
Bylby ktos na tyle uprzejmy ?:)

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Musisz skubnac pierscien Constantina ( kufer bez zamka) dajesz pierscien Cassi, uczysz sie u Ramireza za 150 sztuk zlota :)
Straznikiem- musisz zdobyc mlot, wykonac questy wszystkie ( procz tego co trzeba miec 60 many, bo mi bez tego sie udalo zostac )

I już sobie sprawę, ze zbrojami zjebałeś. Te zadanie na 60 many trzeba mieć zrobione, inaczej będziesz miał zablokowaną możliwość kupna zbroi strażnika swiatynnego i ciezka zbroje. Chyba, ze PO zostaniu straznikiem te zadanie masz jeszcze aktywne..

co do stalowych pretow - podchodzisz do byle jakiej kuzni i wytapiasz prety (na 1 pret potrzebujesz 4 brylki rudy i 2 wegle)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy kuzni, mam tylko mozliwosc podgrzania pretów. 4 brylki magicznej rudy ? czy rudy ?
A zadanie z  manąmialem zrobione, bo  palilem fajke :)

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Twoje szczescie he. Ta tej magicznej, a zeby ja wydobywać to musisz mieć wydobycie na poziomie przynajmniej 30, a nauczysz sie dopiero od Grimesa, chyba, ze Snipes tego uczy (bo nie mam pewnosci z nim, bo dialog z nim pierwszy spartoczylem)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli, zeby produkowac preciory musze miec magiczną rude i wegiel ? jop ? xd
Oraz w kazdym piecu, moge tworzyc , ok dzieki xd

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Down: A to wybacz, mój błąd myślałem ze jesteś ciut wcześniej, poleciło ci go raptem 2 osoby  nie przedstawiając reszty a to trochę za szybki wybór jak na pierwszy kontakt z modem

Najemnikiem nie chciałem bo nim najwięcej razy przeszedłem Noc Kruka a zależało mi na czymś łatwym ale też patrzyłem na nowość

I już sobie sprawę, ze zbrojami zjebałeś. Te zadanie na 60 many trzeba mieć zrobione, inaczej będziesz miał zablokowaną możliwość kupna zbroi strażnika swiatynnego i ciezka zbroje. Chyba, ze PO zostaniu straznikiem te zadanie masz jeszcze aktywne..

co do stalowych pretow - podchodzisz do byle jakiej kuzni i wytapiasz prety (na 1 pret potrzebujesz 4 brylki rudy i 2 wegle)

uuu;/ a ja właśnie zrobiłem misje z pierścieniem ;/

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może na ciężką sobie zwalił sposób ale na średnią na pewno nie bo ja też nie miałem 40 many gdy dołączyłem a już w drugim rozdziale po ogarnięciu Fortuna mogę kupić średniaka ;) .

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nic nie znalazłem w necie na temat ryboglowa - tego a'la topielca na wyspie kolo chatki Bustera. Trzeba wykopać skarb dla Grega stamtąd ale to coś jest mega silne. Bustera zjada jak chce, a kuszą z dachu to chyba ze 2k bełtów bym potrzebował. Macie na niego jakiś sposób? Konieczne jest z resztą oddanie skarbów Gregowi przed wycieczką do Jarkendaru?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Mnie się udało go lodową falą zamrozić, potem Grom i nawalanka mieczem.

0 użytkowników
Do góry