Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4168234 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4168234

Odpowiedzi 14149

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Sa jakies kody na karme albo jakis program?
Chyba nie, ale jest trick na nabijanie.
Otóż jeden punkt dziennie karmy możesz otrzymać w kapliczce za darmową modlitwę, kolejne już kosztują. Więc kładziesz się spać na śpiworze od myśliwych i nabijasz te punkty jeden za drugim. ważnym jest tylko by nie mieć aktualnie aktywny żadnych zadań na czas, bo się je zawali.

Zajmuje to sporo czasu, ale da radę. ewentualnie dorzucić sobie kodami jakoś kupę kasy i wykorzystywać płatna modlitwę, ale to kupa niepotrzebnego zachodu.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Karma nie jest strasznie potrzebna... Graj zgodnie z wybraną gilidią a wszystko pojawi się w odpowiednim momencie

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak wykonasz wszystkie misje w bractwie dopiero się otwiera możliwość pochwalenia o tym Orunowi.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niech mi ktoś to wyjaśni, bo zaraz mnie szlag trafi... Torlof powiedział, ze jestem gotowy by dołączyć do najemników i wysyła mnie do Lee. Idę do niego, a on wyskakuje mi z tekstem: "już z późno, trzeba było nie zabijać tych chłopów..." itd. Co kur**?! Jakich chłopów? Uznają mnie za banitę, a nie tknąłem ani jednego cholernego wieśniaka, co to ma znaczyć??? Próbowałem z zaklęciem zapomnienia, ale to nic nie daje, o co chodzi???

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Co do fragmentu mrocznego golema, będzie potrzebny w rozdziale 7.

Co do focha Halvora, z tego co wiem jest nieodwracalny. u jest albo-albo, albo zadania dla zabójców  albo skup złomu. Tak więc najbardziej opłaca się wykonać zadania zabójców do zabójstwa Canthara, następnie dojść do rozdziału 4 i po zabiciu, oskubaniu skarbców i spieniężeniu złomu trzech smoków, ruszyć je dalej, bo wtedy już za dużo złomu na sprzedaż (zakładając wykonanie wątków pobocznych).

wyjątek jest gdy gramy łucznikiem, wtedy wbijamy w złoto i jak najszybciej kończymy ten wątek dla świetnego miecza po zręczności i zbroi, która z tego co pamiętam w przeciwieństwie do zbroi z pełzacza nie wymaga siły.
Przecież Halvor to jest żyła złota i nie można się pozbawić tych kokosów. Zabijasz Cantara dopiero poźniej nie ma co  się spieszyć.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz do ratownika trzeba... Grawo?!

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież Halvor to jest żyła złota i nie można się pozbawić tych kokosów. Zabijasz Cantara dopiero poźniej nie ma co  się spieszyć.
Co za bezsens. Skąd niby miałem o tym wiedzieć? Mam wykuć na pamięć solucję przed graniem? Ech...

CytujPrzecież Halvor to jest żyła złota i nie można się pozbawić tych kokosów. Zabijasz Cantara dopiero poźniej nie ma co  się spieszyć.Co za bezsens. Skąd niby miałem o tym wiedzieć? Mam wykuć na pamięć solucję przed graniem? Ech...
No i co z tymi najemnikami?

Cholerka, sorry za double posta, kliknąłem cytuj zamiast modyfikuj...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Prosta piłka, na farmie całej, nie możesz kraść bic ani zabijać zarówno ludzi jak i zwierząt chyba ze wymaga tego zadanie czyli jak to torlof mówił bójka sprowokowana,  o ile z jednego problemu można się wykaraskać od razu biegnąc do lee i za odpowiednia liczbę monet uciszyć sprawę o ile w przypadku większej ilości już masz przegwizdane

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zwierząt żadnych nie zabijałem. Walczyłem z Bronkiem oraz Sylviem i jego ludźmi (zadanie Jarvisa), niczego nie kradłem, wykonałem też zlecenie na zabicie jednego najemnika od gildii zabójców, może o to chodzi? Ale zrobiłem to z dala od farmy, nikt tego nie mógł widzieć.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Idź do Grawo, szykuj worek kasy!
Azymut: karczma Orlana

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Cos zrobiłeś, nie wiem co, ja ci podaje opcje jakie są, wszystkie 4 znalazłem w skryptach  i warunki są jasno spisane, musiales coś więcej niż jedno zrobić ponieważ po 1 lee mówi ze jest problem ale można sprawę wyciszyć po więcej, masz przerąbane

Wiec jedno to zabójstwo a drugie to walka z bronkiem a tego da się uniknąć i rozwiązać bez walki :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciekaw jestem, jak Koledze idzie pisanie poradnika?!

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
CytujPrzecież Halvor to jest żyła złota i nie można się pozbawić tych kokosów. Zabijasz Cantara dopiero poźniej nie ma co  się spieszyć.Co za bezsens. Skąd niby miałem o tym wiedzieć? Mam wykuć na pamięć solucję przed graniem? Ech...
Jest  wiele takich sytuacji w Returningu, należy więc najpierw się pytać.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tituf jak wszystko w życiu, jak krew z nosa ( czyli wolno ale idzie do przodu lub stoi w celu przerwy ) ( i robię to sam w wolnej od pracy chwili ) ( i nie grałem w moda na poważnie jeszcze wiec kilka rzeczy będę musiał korektowac po grze ) skrypty chyba i tak nie są kompletne :P ale jeszcze nie mam pewności teoretycznie szybciej by było gdyby zostały udostępnione publicznie dla kazdego :P bo czytać je każdy umie lub się nauczy w 2 minuty bo jest to bardzo proste.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tizgar ja ci dam zaraz nie kompletne.Nawet nie próbuj sam publicznie ich udostępniać bez konsultacji z Ventrue.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ale, że o co kaman? Publicznie skrypty udostępnić to może albo majaczek albo Dimmel.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To było stwierdzenie ( ze teoretycznie takie rozwiązanie by niektórym pomogło, Cos jak było w MT po zainstalowaniu osoba je dostawała w formie takiej jakiej ja dostałem od was za co THX  ) ja nawet ich nie udostępniam osoba w domu które korzystają z kompa tylko z mojego konta możną je zobaczyć :P

Bo może nie są, niema skryptów zbroi albo plik nie nazywa się tak jak zazwyczaj powinien czyli Armor.d lub Adddon Armor.d, w dialogach np z lee zauważyłem błędy tak jakby to nie były z finalnej wersji, nikogo nie posądzam na dniach powinno mi się udać zrobić spis broni do walki wręcz i zobaczymy czy się zgadza z tym w grze.

Tituf zapytał ja dałem odp na czym stoi myślę ze te sprawa narazie jest ok.

Edit: Teoretycznie i praktycznie udostępnić je może każdy kto potrafię je wyciągnąć z gry

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest  wiele takich sytuacji w Returningu, należy więc najpierw się pytać.
Bez przesady, mam zaglądać na forum przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji? 
No dobra, rozwiązałem sprawę z najemnikami, ale zabuliłem srogo, 3000 poszło w siną dal.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie, ale możesz robić Save przed każdym dialogiem z nowym npc ( ze starymi tez warto ) w celu sprawdzenia wszystkich opcji dialogowych itp, rutynowe sprawy  jakie robi każdy w modzie o tym ze warto robić save co 5 minuty gry i na wszystkich 15 slotach mówić chyba nie trzeba, ta są podstawy gry rpg i zawsze pomagają, stosując je można uniknąć 75% problemów jakie pojawiły się w tym temacie :P

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tizgar są są kompletne. To cię mogę zapewnić. Szukaj dobrze. Wszystkie zbroje są .

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

0 użytkowników
Do góry